pyszny i bardzo pożywny, zachęcam do wypróbowania, śniadanie miałam rewelacyjne. Ten pudding to trochę powrót do przeszłości i do babcinych chałek maczanych w mleku, pyszota. Pudding chlebowy z jagodami i chia. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniedodajemy wystudzony budyń oraz sok z cytryny. Krem toffi: śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy usztywniacz oraz masę krówkową. Wykonanie ciasta: biszkopt smarujemy dżemem, następnie smarujemy masą cytrynową, posypujemy jagodami (lekko wciskając w krem), układamy krakersy. Smarujemy masą toffi, posypujemy startą czekoladą. Chłodzimy w lodówce kilka godzin. Ciasto najlepiej smakuje po 1-2 dniach, kiedy krakersy zmiękną
słodki brateklogicznie. Wczoraj czułam się tak fatalnie, że zostałam w domu. Korzystając z wolnego dnia i chwili nieco lepszego samopoczucia po kolejnej dawce leków, zrobiłam dla nas babkę z jagodami, bp przecież nie mogłam po prostu poleżeć i się kurować. Wypróbowałam przepis Małej Cukierenki, który nieco zmodyfikowałam. Babka udała się znakomicie. Zanim ponownie wstałam, aby ładnie ją sfotografować(...)cukru, w tym1 cukier waniliowy • 4 jajka • 350 g mąki • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii • 160 ml śmietany 12% Owoce: • 200g jagód, umytych i osączonych • 1 łyżka mąki do obtoczenia owoców Dodatkowo: • cukier puder do posypania ciasta Sposób przygotowania: 1. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Formę z kominkiem wysmarować masłem i posypać mąką
W mojej kuchnitreningu. Ten koktajl postawi na nogi każdego. Moje dzieci uwielbiają smoothies . Idealny napój na przemycenie zdrowych dodatków. To smoothie zrobiłam z chia, a na wierzchu posypałam jagodami i orzechami. Jeśli lubicie zdrowe koktajle z dynią to polecam koktajl dyniowo żurawinowy. Lubię koktajle na kokosowym mleku. Może się skusicie na smoothie(...)kokosowe z dynią . Dyniowe smoothie Składniki: 3-4 porcje 100 g dyniowego puree 100 g mango 3 łyżki chia ½ l mleka 2 łyżki miodu lub wedle smaku 2 łyżki jagód, u mnie mrożone 1 łyżka malin, u mnie mrożone 2 łyżki orzechów, grubo pokrojonych Zalej chia mlekiem i odstaw na godzinę lub na noc. Dodaj dyniowe puree, mango i miód
codojedzeniachia, dodajemy jogurt, dokładnie mieszamy i odstawiamy na 2-3 godziny. Gdy nasionka napęcznieją mango kroimy w kostkę i blendujemy. Przekładamy do słoiczka z jogurtem i posypujemy jagodami goji
Kulinarne przygody Gatityszklanki ekspandowanej gryki szklanka amarantusa ekspandowanego 120 g suszonych śliwek szklanka jagód goji łyżeczka cynamonu 1/4 szklanki mleka owsianego 3 kiwi WYKONANIE: Śliwki moczymy 8 min w ciepłej wodzie, odcedzamy i blendujemy z dwiema szklankami gryki i mlekiem owsianym. Do zblendowanych składników dodajemy pozostałą szklankę gryki, jagody goji,amarantus i cynamon, całość ponownie blendujemy. Gotowe ciasto przekładamy na papier
healthy dreamsstopni. To samo co z pierwszą częścią ciasta robię z drugą porcją. 2. Galaretki rozpuszczam w 600ml wrzącej wody. Odstawiam do przestudzenia. Mleko skondensowane miksuję z jagodami oraz tężejącą galaretką. Masę wykładam na jedno z ciast miodowych. Wyrównuję i przykrywam drugim ciastem. Ciasto wstawiam na dwie godziny do lodówki. 3. Czekoladę łamię na kostki i rozpuszczam
Tradycyjna kuchnia Kasipołączenia się wszystkich składników. Kruszonka: Margarynę rozpuszczamy wlewamy do mąki, cukrów i aromatu. Zagniatamy. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną pergaminem. Na ciasto wykładamy jagody i posypujemy kruszonką. Jagody możemy zastąpić malinami, poziomkami i truskawkami. Pieczemy ok 30-40 min w temp. 180* w termoobiegu. SMACZNEGO
Moje Słodkie PiekiełkoBuchty dla mnie = babcia. Obowiązkowo z masłem i cukrem, a do tego jagody. Przez całe dorosłe życie robiłam je sama zaledwie kilka razy, bo te moje własne nigdy nie sprawiały mi takiej przyjemności, jak te u babci. No ale - mam już dzieci i teraz szansę, żeby to moje buchty zostawiły w nich takie samo miłe wspomnienie... Więc robię ostatnio(...)czym podawać? Z czym dusza zapragnie. Ja na górę daję odrobinę oleju kokosowego, który pod wpływem ciepła rozpuszcza się i daje fajny maślany posmak i do tego np.: - jagody lub dowolne konfitury, - krem czekoladowy ze słoika albo sos czekoladowy zrobiony w międzyczasie, - zestaw wiśnie + czekolada, moja miłość :) - cukier kokosowy albo syrop klonowy, - zamiast oleju kokosowego olej sezamowy
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEłyżki oleju (ja dałam słonecznikowy) 2 łyżki śmietany ryżowej 20 ml mleka ryżowego miód/agawa Pozostałe składniki: 5-6 dużych jabłek miód/agawa pół szklanki rodzynek pół szklanki jagód goji Składniki na kruche ciasto zmieszałam i wyrobiłam na jednolitą masę. Niewielką część ciasta, na kruszonkę odłożyłam do lodówki. Resztę ciasta wyłożyłam do formy silikonowej, nakłułam widelcem w kilku miejscach(...)międzyczasie obrałam jabłka i pokroiłam na duże kawałki. Jabłka przełożyłam do garnka, dodałam ok 50 ml wody, agawę, miód i dusiłam pod przykryciem ok 10 min. Rodzynki i jagody goji zalałam wrzątkiem, przepłukałam zimną wodą i dodałam do jabłek. Po 10-ciu minutach wyjęłam ciasto z piekarnika, na spód wyłożyłam uduszone jabłka. Na wierzchu zrobiłam kruszonkę. Ciasto ponownie włożyłam
nietadietabyć bardzo gęsta), na wierzch posypujemy płatki migdałowe i lekko je wgniatamy. Formę umieszczamy w lodówce na kilka godzin (najlepiej na noc).Gotowego murzynka kroimy ,po czym ozdabiamy jagodami goji i bazylią
healthy dreamssobą współgrają. W kilka chwil możemy wyczarować pyszną, zdrową i smaczną surówkę. Polecam gorąco!!! SKŁADNIKI: 1 seler, 2 jabłka, 50g orzechów włoskich MAKAR, 50g suszonej żurawiny o smaku jagody MAKAR , 4 łyżki śmietany 18%, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Seler oraz jabłka obieram i ścieram na tarce o dużych otworach. Orzechy włoskie siekam nożem. Orzechy razem z żurawiną dodaję(...)startego selera i jabłek. Mieszam. 2. Do surówki dodaję śmietanę oraz przyprawy. Dokładnie mieszam i wykładam na talerz. Do przygotowania surówki użyłam orzechów włoskich oraz suszonej żurawiny o smaku jagody, które otrzymałam od firmy MAKAR . Bakalie MAKAR to produkty niezbędne w każdej kuchni. Można je wykorzystywać nie tylko do przygotowywania wypieków, ale również słonych potraw. Nigdy się na nich
Tradycyjna kuchnia Kasidobrą sałatkę, szybką- pod warunkiem , że już macie kaszę jaglaną ugotowaną na sypko. Zacznijcie dzień właśnie od tego. Składniki szklanka ugotowanej kaszy jaglanej, na sypko mix ulubionych sałat złote jagody inków http://www.symbio.pl , około garści kilka pomidorków koktajlowych trochę kukurydzy z puszki oliwki ulubione oliwa z oliwek i sól do smaku puszka tuńczyka płatki migdałów, uprażone wcześniej na patelni(...)sypko. Następnie do miski wsyp sałatę. Dodaj kaszę jaglaną, wymieszaj dokładnie. Dodaj pozostałe składniki ,odpowiednio rozdrobnione, wymieszaj. Posól, dodaj oliwy z oliwek. Wyłóż na talerze. Na koniec dodaj złote jagody inków, idealnie się komponują ,są kwaskowate i jednym słowem pyszne. Podpraż na suchej patelni płatki migdałów. Posyp całość! Gotowe! Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnisuszone + płatki migdałów 3. Pokruszone pestki dyni + płatki migdałów 4. Rodzynki + pestki dyni + pokruszone płatki kukurydziane 5. Namoczone na chwilę jagody goji + pokrojone daktyle suszone 6. Płatki kokosowe + jagody goji 3. Do polania "pączków": Można użyć lukru z ksylitolu (robimy tak jak ten ze zwykłego cukru) albo czekolady z oleju kokosowego - 2 łyżki oleju kokosowego + 2 łyżeczki
Powiedz dietom niejabłka i banany jako dodatek do śniadań :) Składniki: 4 łyżki płatków owsianych 200 ml mleka 100 g jagód 1/2 łyżeczki miodu 3 łyżeczki jogurtu naturalnego Płatki umieszczamy w garnuszku i zalewamy mlekiem. Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu przez 8 minut. Jagody miksujemy z jogurtem i miodem. Polewamy owsiankę i podajemy. Smacznego
Chocolate Muffin Blog