ciasto łączy w sobie składniki, które uwielbiam: jagody i cytrynę. Polecam podać ciasto z owocami w syropie bergamotkowo-cytrynowym . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy Aleksandrywięcej. Polecam :) 270 g półtłustego twarogu 3/4 szklanki mąki pszennej 2 malutkie jajka lub 1 normalne łyżka cukru z prawdziwą wanilią 0/5 łyżeczki cynamonu skórka starta z połowy pomarańczy jagody poziomki Twaróg rozgniatamy tłuczkiem do ziemniaków lub widelcem. Dodajemy mąkę, żółtka, cukier, cynamon i skórkę z pomarańczy i dalej ugniatamy. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy do masy i mieszamy
Mienta blogtych placków zainspirowała mnie Kasia i jej placki, które wyglądają podobnie, jednak użyłyśmy nieco odmiennych składników. Moje placki wzbogaciłam o kilka łyżek Nutelli (ostatnio dorwałam jej kilogramowy słoik!) i jagody, które pojawiły się już na straganach (z niemałymi cenami). Całkiem smaczna propozycja na śniadanie, obiad, a nawet deser. Polecam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym
Pora coś zjeśćwanilia, kakao,bakalie... Kombinacji smakowych jest mnóstwo. Dziś jednak przywołując lato w moim nadzieniu znalazły się jagody, które ukryłam pod delikatną białkową chmurką. Niebo w gębie dla łasuchów. Komu się nudzi marsz do kuchni i do roboty! :) Tarta krucha z jagodami pod bezową chmurką Ciasto: 3 szklanki mąki 1 kostka masła 3 łyżki cukru(...)żółtek 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 kg jagód Beza: 5 jaj szklanka cukru Mąkę przesiać przez sito, dodać proszek do pieczenia. Następnie cukier, żółtka, a do tego masło przetarte na tarce o grubych oczkach. Ciasto zagnieść, po czym schłodzić ok. 2 godzin w lodówce (lub pół godziny w zamrażalce). Po wyjęciu z lodówki utrzeć ciasto tarką o grubych
Sajkofanka smakuszklanki brązowego cukru, szklanka marmolady jabłkowej, białko, 1/2 laski wanilii, 3/4 szklanki płatków owsianych, szczypta soli, 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 szklanki suszonej jagody goji Skworcu , 1/3 szklanki prażonych solonych migdałów (użyłam Kresto), 1/4 szklanki suszonych moreli (użyłam Kresto), 50g gorzkiej czekolady. Wykonanie: Masło utrzeć z cukrem i olejem. Dodać
Z miłości do słodkościSezon na rabarbar pomału dobiega końca za to pojawiły się pierwsze jagody, wiec jak tu nie skorzystać i nie upiec czegoś pysznego. Ciasto jest proste, nieskomplikowane, mało pracochłonne, za to pyszne czyli takie jakie lubię najbardziej. Polecam. Źrodlo Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikwkrótce kolej na skarby lasu. Niestety mimo ze las mam pod nosem, ale wejście do niego grozi samobójstwem jako żarełko dla komarów a ja samobójczynią nie jestem, dlatego musiałam jagody kupić na targu. Długo zastanawiałam się co upiec, w końcu padło na ciasto, które od dawna czekało na swoją kolej. Przepis pochodzi z gazetki z 2011 roku dodatku
Bernika - moj kulinarny pamietnikkawy. Nie ma potrzeba długiego wyrabiania. Bardzo polecam do wypróbowania. Blaszka wymiary : 37 x 25 cm Czas pieczenia: ok. 55 minut Temp. pieczenia : 185 C Składniki: pół kg jagód 1 szkl. mleka 1 kostka masła ( 20 g ) 80 dag mąki pszennej 2 op. suszonych drożdży 1 szkl. cukru 3 jajka 4 czubate łyżki drobno posiekanych migdałów szczypta proszku do pieczenia(...)odstaw na 40 minut. Pozostałą mąkę wymieszaj z migdałami , proszkiem do pieczenia, resztą cukru i cukrem waniliowym. Dodaj pozostałe masło oraz ostatnie jajko. Zagniec kruszonkę . Włóż ją do lodówki. Jagody umyj. Blachę posmaruj tłuszczem i oprusz bułką. Wyrośnięte ciasto ponownie zagniec. Przełóż na przygotowana blaszkę, dokładnie wylep ciastem jej spód. Na placek wysyp jagody. Przykryj ściereczką i odstaw
Słodkości i nie tylkoprawdziwą wanilią lub cukru wanilinowego 125ml oleju 150g naturalnego jogurtu 320g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 500-550g porzeczki (można użyć jagód, truskawek, malin) Kruszonka: 200g mąki pszennej (użyłam tortowej) 120g cukru 100g miękkiego masła Dodatkowo: cukier puder do posypania Kruszonka: 1. Do miski wyspać mąkę, dodać cukier, masło i rękoma zagnieść kruszonkę
Mała Cukierenkaowocową. Oba kremy świetnie ze sobą współgrają i tworzą smakowitą całość. Ciasto jest łatwe w wykonaniu i nie wymaga pieczenia. Składniki: Masa owocowa: 450g owoców leśnych typu jagody, maliny, jeżyny, borówki itp. – świeże lub mrożone 4 łyżki cukru 300ml śmietanki kremówki 20 – 36% 2 galaretki o smaku owoce leśne Masa jogurtowa: 450ml jogurtu naturalnego
Blog z Apetytemgodzinę przed pieczeniem. 350g gęstego jogurtu naturalnego 3 jajka 200ml oleju 1 szklanka cukru 500g mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia ok 200g świeżych owoców: truskawki, maliny, jagody, borówki, porzeczki itp 50g mlecznej czekolady cukier puder do posypania babeczek po upieczeniu *** W pierwszej kolejności łączymy ze sobą składniki mokre: jajka miksujemy z cukrem
Blog z Apetytemtortowej) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru wanilinowego Do nasączenia: 100ml cytrynówki 80-90ml wody Krem: 20g żelatyny + 140ml wody 350g mrożonych owoców (użyłam truskawek, porzeczki, jagód, maliny, wiśnie) 3 łyżki wody 1 łyżka cukru 600ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 500g serka mascarpone (też z lodówki) 5-6 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka cukru wanilinowego
Mała CukierenkaPyszny, zdrowy i szybki koktajl z jarmużu i jagód Spróbujcie sami !! Składniki /1 porcja: – garść jarmużu – garść malin – garść borówek – 2 łyżki płatków owsianych – 250 ml wody niegazowanej – syrop klonowy Przygotowanie: Wszystkie owoce i warzywa myjemy i wrzucamy do blendera. Dodajemy płatki owsiane.Wszystko miksujemy na gładki koktajl. Wlewamy do szklanki i pijemy od razu. Smacznego Artykuł Koktajl(...)jarmużu i jagód pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEtortownicę 20 cm) 6 jajek M 3 łyżki erytrolu/ksylitolu 1/2 szklanki mąki kokosowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 szklanki płynnego oleju kokosowego (zimnego) 1.5 szklanki borówek - czyli czarnych jagód :) PRZYGOTOWANIE Jajka ucieramy ze słodzidłem mikserem/w malakserze około 8 minut na puszysto. Nie przerywając miksowania dodajemy olej, następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Miksujemy do połączenia się składników
Moje Kuchenne RewelacjeKLASYCZNE PANCAKES to tradycyjne, amerykańskie placuszki, które najlepiej smakują podawane z... Artykuł KLASYCZNE PANCAKES Z JAGODAMI I SOSEM KLONOWYM pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINE