Przepis na : deser
I znowu dałam się namówić synkowi na pieczenie ciasteczek:)) Tym razem jednak upiekliśmy zdrowszą wersję;) Z mąki razowej, płatków owsianych, brązowego cukru, odrobiny gorzkiej czekolady i dużej ilości migdałów i suszonych owoców. Nietypowym dodatkiem jest również marmolada jabłkowa, która zalegała mi w lodówce. Wyszło zdrowo i naprawdę bardzo smacznie!! Składniki: 3/4 szklanki mąki razowej, 2 łyżki masła, 2 łyżki oleju rzepakowego (użyłam Rapso), 3/4 szklanki brązowego cukru, szkla... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Urocze te ciasteczka :) Z jagodami goji nigdy nie próbowałam, muszę zrobić :)
Bardzo mi miło, że mnie odwiedziłaś Magdo. :-) Widzę, że tu u Ciebie można siedzieć godzinami i karmić oczy. Ciasteczka wyglądają wspaniale. Mam trochę jagód goji, może wypróbuję. :-) breakforcake.blogspot.com
Piękne są te ciasteczke, zdrowe napewno :) Pięknie zdjęcia.Jednam przepisu nie mogę dodac na akcji "Kto codziennie jabłko zjada...." ponieważ do tych ciasteczek nie zostały wykorzystanie jabłka tylko marmolada z jabłek.
Dziękuję, bardzo mi miło;)) A ciasteczka gorąco polecam!