soli Masa serowa: 500g serka mascarpone 250g śmietanki kremówki 36% 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią lub cukier wanilinowy 16g (można też dodać 1 łyżeczkę pasty waniliowej) 200g białej czekolady 10 ciastek oreo pokrojonych na ćwiartki Polewa czekoladowa: 60ml mleka 1 łyżka kakao bez cukru 70g gorzkiej czekolady Do ozdoby: bita śmietana przepołowione ciasteczka oreo Spód: 1. Ciasteczka(...)się roztopi. Jeśli polewa będzie bardzo gęsta, proszę dodać jeszcze 1-2 łyżki zagotowanego, gorącego mleka i wymieszać. 8. Gotową polewę wylać na wierzch sernika, wyrównać. Sernik ozdobić rozetkami bitej śmietany i połówkami ciasteczek oreo. Smacznego
Mała Cukierenkaesencja waniliowa – 1/2 puszki moreli; – 1/3 słoiczka konfitur wiśniowych Schłodzoną kremówkę ubić z mascarpone, pod koniec ubijania dodać esencje waniliową, można dodać 16 g cukru waniliowego. Pierwszy blat ułożyć, polać 4-5 łyżkami soku z moreli, posmarować konfiturą wiśniową, wyłożyć bitą śmietanę i posypać drobno pokrojonymi morelami. Przykryć drugim blatem, posmarować polewą i ozdobić keksami śmietany. Polecam
dom-agi.plcukruMasa śmietanowa:400 g zimnej śmietany kremówki 30% lub 36%2 łyżeczki cukru waniliowego2,5 łyżeczki żelatynyKiedy zobaczyłam ten przepis na stronie malacukierenka.pl stwierdziłam, że koniecznie jeszcze raz w tym sezonie muszę się pokusić na ciasto z rabarbarem. I wiecie co? Nie żałuję :)Ciasto jest po prostu przepyszne. Połączenie kwaskowatego rabarbaru z bezą, bitą śmietaną i maślanym ciastem smakuje
Świat Ciastapołączenia. Masę nałóż do rękawa cukierniczego z tylką w kształcie gwiazdki i ozdób kremem wystudzone babeczki. Krem śmietankowy Zimną kremówkę ubij na sztywno, następnie dodaj cukier puder i połącz ze śmietaną. Zacznij dodawać po łyżce mascarpone, nieprzerywając miksowania. Bitą śmietanę nałóż do rękawa cukierniczego z tylką w kształcie gwiazdki i wyciśnij ją na krem orzechowy. Udekoruj orzechami laskowymi
Food Squarełyżki mąki pszennej 20g czekolady (użyłam gorzkiej) 3 duże łyżki miodu (użyłam słonecznikowego ) 2 łyżki wiórek kokosowych (opcjonalnie) 2 łyżki płatków owsianych (opcjonalnie) Bita śmietana: 200 ml śmietany 30-36% 1 łyżka cukru pudru 1 śmietan-fix (opcjonalnie) Dodatkowo: 1 banan wiórki kokosowe do posypania wiórki czekoladowe do posypania Ryż ugotować i po odcedzeniu (przestygnięty, ale jeszcze ciepły) dokładnie połączyć(...)rozpuścić.) Masę przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 40-50 minut w 180 stopniach. Kremówkę z cukrem i śmietan-fixem ubić na sztywno, lekko schłodzić a następnie przełożyć na ostudzone ciasto. Banana pokroić w plasterki i ułożyć na bitej śmietanie. Całość posypać wiórkami czekoladowymi i kokosowymi. Dodatkowo ciasto można ozdobić wedle uznania
Di gotujeSmaczna i uważam, że prosta w przygotowaniu kremówka z ciasta francuskiego. Krem maślano- budyniowy ma lekką konsystencję, nie czuć, że to krem przygotowany na budyniu. Jest waniliowy i dobrze smakuje z bitą śmietaną oraz chrupiącym ciastem francuskim. Ciasto pyszne i nie można się od niego oderwać:). Można podać je ze świeżymi owocami. Bardzo mi smakuje, polecam… (zmodyfikowany przepis(...)być dwa kawałki ciasta) 1l mleka 4 żółtka 1/2 szklanki cukru (proszę dosłodzić do smaku) 1 duże opakowanie cukru wanilinowego 32g 1 szklanka mąki pszennej (użyłam tortowej) 500ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 3-4 łyżki cukru pudru 1 fix do śmietany 250g masła lub margaryny w temperaturze pokojowej Dodatkowo: cukier puder wymieszany z odrobiną cukru wanilinowego do posypania
Mała Cukierenkagarnka i zagotować do zgęstnienia.Połowę masy budyniowej wlać równo do 4 szklanek.Resztę budyniu połączyć z cynamonem ,ostudzić.Ubić kremówkę , połowę wymieszać z resztą budyniu i wyłożyć jako drugą warstwę do szklanek.Czekoladę zetrzeć .Do pozostałej bitej śmietany dodać Czekoladę.Krem wyłożyć do szklanek jako trzecią warstwę deseru.Każdą porcję udekorować pozostałą czekolada lub posypać kakao.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiprzykryło żelatynę i wymieszać) - pozostawić do napęcznienia (5 minut). Następnie zalać gorącą wodą i dokładnie wymieszać. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno dodając cukier puder i cukier wanilinowy, po wymieszaniu dodać żelatynę i dokładnie wymieszać. Przełożyć bitą śmietanę na ciasto i włożyć do lodówki.Gdy bita śmietana będzie ścięta, przelać galaretkę na ciasto i włożyć do lodówki na 2 godziny.Po
Serce zamknięte w formie pysznościciasto wylewamy na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni przez ok 18 minut.krem: kremówkę ubijamy na sztywną pianę warz z cukrem. Następnie dodajemy wiórki kokosowe i śmietan fixy i miksujemy. Taką bitą śmietanę trochę chłodzimy w lodówce. Biszkopt smarujemy 3/4 bitej śmietany, zawijamy roladę. Na wierzchu smarujemy roladę pozostałą ilością. Czekoladę rozpuszczamy
Aga w kuchniwyszedł, tzn. wyszedł, ale strasznie gumowaty i wydaje mi się, że to wina mąki ziemniaczanej. Zimną kremówkę ubijamy z 3 łyżkami cukru na sztywną pianę. Biszkopt przekrawamy na pół i nasączamy herbatą. Następnie przekładamy bitą śmietaną i owocami. Górę i boki także dekorujemy bitą śmietaną i owocami. Chłodzimy w lodówce przez co najmniej 3-4 godziny
Aga w kuchniszpinaku, u mnie z bitą śmietaną, brzoskwiniami i granatem na wierzchu. Warto je upiec np na Święta:) Szczerze polecam :) 1 opakowanie mrożonego szpinaku (450 g) kupicie tutaj KLIK 1 szkl cukru 3 jajka 1 i 1/3 szkl oleju 2 szkl mąki krupczatki 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 500 ml śmietany 30 % + 2 śmietanfixy(...)całkowitego wystudzenia. Z zimnego ciasta odcinam wierzch i kruszę go w misce na piasek. Resztę ciasta nasączam sokiem. Kremówkę ubijam ze smietanfixami i cukrem pudrem, smaruję ciasto częścią śmietany, na masę układam pokrojone w kostkę brzoskwinie, nakładam resztę bitej śmietany, wierzch obsypuję skruszonym ciastem i ziarenkami granatu. Ciasto chłodzę w lodówce. do ciacha super herbata lub kawa;) zbieracie
Takie tam pichceniegórę położymy pyszną kokosową bitą śmietanę. Polecam! przez cały sezon porzeczkowy :) Dla 2 osób Czas przygotowania: 2 godziny Składniki 2 garście czerwonych porzeczek obranych z kiści 5 łyżek cukru brzozowego łyżeczka oleju kokosowego VIRGIN 15 listków mięty Opakowanie konfitur-fix (bądź innego zawierającego pektyny) Herbatniki 150ml zimnej śmietany kremówki 30%tł Przygotowanie: 1/ Porzeczki wymieszane z odpowiednią porcją(...)zakryć 5 minut . Przelewamy do pucharka wraz z listkami mięty i zostawiamy do ostygnięcia po czym przekładamy do zamrażarki na ok. 20 minut 2/ Gdy konsystencja będzie odpowiednia, ubijamy bitą śmietanę dodając przy końcu cukier brzozowy i wyskrobane łyżką kawałki oleju wyjętego z lodówki. Nakładamy bitą śmietanę i wbijamy herbatniki. SMACZNEGO
Kuchnia PROzdrowotnaProponuję wam pyszne ciasto bez pieczenia 3 bit jak popularne batoniki. Na herbatnikach, z masą krówkową, kremem budyniowym, bitą śmietaną i czekoladą. Moi domownicy nie mogli mu się oprzeć a tato stwierdził "więcej go nie rób! Przez ciebie przytyję.Takie to dobre że nie mogę się powstrzymać" :) Ach melodia dla moich uszu ! Mówię wam jest(...)składniki dobrze się połączą. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier puder i fixy. Blaszkę o wymiarach wyłożyć papierem do pieczenia. Dno wyłożyć herbatnikami, na wierzchu równomiernie rozsmarować masę kajmakową (puszkę zanurzyć w gorącej wodzie aby masa się zrobiła rzadsza i lepiej się rozsmarowywała). Następnie rozprowadzić masę budyniową a na wierzch równomiernie posmarować bitą śmietaną. Czekoladę zetrzeć na tarce
W kuchennej krainieodłożyć na wierzch ciasta. Kilka łyżek płynnej galaretki rozmieszać z dżemem. Resztę wlać do kremówki i zmiksować. Na blat biszkoptowy wyłożyć połowę pianki, wstawić na kilka minut do lodówki, następnie wyłożyć warstwę dżemu i resztę pianki. Przykryć całość drugą częścią biszkopta, posmarować odłożoną bita śmietaną. Przed podaniem tortu kiwi obrać, pokroić w plasterki i ułożyć na wierzchu ciasta
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaśmietaną. Jedyny problem to posiadanie barwników. Jeśli mamy je w swojej kuchni to połowa trudności już za nami :) Czas przygotowania: 90 minut Ilość porcji: 12 Składniki: Biszkopty (6 szt. każdy będzie w innym kolorze) 8 jajek 2-3 łyżki oleju 3/4 szklanki cukru 2 niepełne szklanki mąki 1 łyżeczka cukru z wanilią barwniki Krem: 800 g śmietany kremówki
Kolizje Smaków