z bitą śmietaną kremówką - 1000 przepisów (strona:15/67)

Wuzetka z twarogiem 1311

Wuzetki które pamiętam z dzieciństwa to biszkopty przełożone bitą śmietaną. Ostatnimi czasy zaczęłam napotykać się na wuzetki z dodatkiem twarogu, mascarpone lub serka typu philadelphia. Musiałam więc wypróbować i ja. Zrobiłam z serkiem twarogowym z wiaderka i powiem Wam, że byłam pozytywnie zaskoczona. Wuzetka pyszna, więc szczerze polecam i zachęcam do upieczenia. Do wuzetki zrobiłam pyszną kawę Magnifico(...)wszystkich składników i połączenia w kremową masę. Lekko przestudzić. Wierzch biszkoptu posmarować dżemem i polać polewą. Odłożyć do stężenia polewy. Ubić zimną kremówkę na sztywno z cukrem pudrem i za pomocą szprycy cukierniczej udekorować bitą śmietaną

Ala piecze i gotuje
Tort urodzinowy 150

suchego patyczka). Do przełożenia: - konfitura truskawkowa lub wiśniowa, - szklanka śmietany 36%; - 0,5 łyżki cukru pudru Kremówkę ubić na sztywną pianę dodając pod koniec cukier puder. Dolny blat biszkoptu posmarować konfiturą i połową bitej śmietany. Przykryć drugim blatem i przełożyć pozostałą bitą śmietaną. Przykryć ostatnim blatem. Z racji tego, że bita śmietana roztapia masę cukrową tort dookoła wysmarowałam masą

dom-agi.pl
Cytrynowy puch 189

Mleko miksujemy ze śnieżkami do uzyskania bitej śmietany i dodajemy rozpuszczone galaretki. Masę wylewamy na biszkopt i wkładamy do lodówki na około godzinę. Kolejne dwie galaretki rozpuszczamy w 650 ml wrzącej wody. Ostudzoną galaretkę wylewamy na masę śmietanową i wstawiamy do lodówki do czasu jej zastygnięcia. Żelatynę rozpuszczamy w 70 ml wrzątku. Śmietanę kremówkę ubijamy, dodajemy stopniowo cukier puder

paapilotkaa
Truskawki, truskawki i jeszcze raz truskawki... 224

truskawkowa fantazja'. Gdy chodzi o te właśnie owoce nie trzeba im wyszukanego towarzystwa, dlatego u mnie jest tylko bita śmietana i niezastąpiony serek mascarpone. Truskawkowa fantazja składniki: 500 g truskawek 1 łyżka miodu 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki cukier puder - opcjonalnie sok z cytryny Wykonanie: Truskawki obieramy z szypułek, myjemy i miksujemy z 1 łyżką miodu. Pozostawiamy(...)dekoracji. Kremówkę ubijamy mikserem. W połowie ubijania dodajemy mascarpone i jeśli jest taka konieczność cukier puder. Powstałą masę dzielimy na dwie części. Do jednej z nich wlewamy 1/3 zmiksowanych truskawek oraz dodajemy kilka kropel soku cytrynowego do smaku. Na dno kieliszka lub szklanki kładziemy zmiksowane truskawki. Następnie na truskawki kładziemy różowa masę, a na to białą z bitej śmietany

Przysmaki Karolki
Sernik z Likierem Czekoladowym i Kawałkami Czekolady 182

wstawiłam do lodówki, po tym czasie zrobiłam polewę czekoladowo - kawową, ozdobiłam bitą śmietaną i kandyzowanymi wiśniami. Polewa Czekoladowo - Kawowa: 100 g czekolady mlecznej 70 ml śmietanki kremówki 30% 1 łyżka  miodu akacjowego 2 płaskie łyżeczki kawy rozpuszczalnej 10 g masła Dekoracja: 250 ml śmietany kremówki 30 % 1 łyżeczka cukru pudru wiśnie kandyzowane Śmietankę wlałam do rondelka(...)gorącej śmietance, w taki sposób też się rozpuściła, na koniec dodałam masło w temperaturze pokojowej i również wymieszałam. Lekko przestudzoną polewą polałam sernik. Tak jak już wspomniałam udekorowałam bitą śmietaną i kandyzowanymi wiśniami. SMACZNEGO  życzy  BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
czekoladowe serniczki w szklance 162

serową: 250 g serka mascarpone 150 ml śmietany kremówki 30% 100 g czekolady deserowej 25 g czekolady gorzkiej ziarenka z 1/2 laski wanilli 1 łyżka cukru pudru dodatkowo: bita śmietana do dekoracji płatki czekoladowe do dekoracji wykonanie: Czekoladę deserową i gorzką rozpuszczamy w kąpieli wodnej a następnie odstawiamy do wystudzenia. Śmietanę miksujemy z cukrem pudrem na sztywno. Serek mascarpone miksujemy(...)ziarenkami wanilii, dodajemy wystudzoną czekoladę, miksujemy. Dodajemy ubitą śmietanę i mieszamy. Gotową masę serową przekładamy do szklaneczek. Schładzamy w lodówce przez ok. 2 godz. Podajemy z bitą śmietaną i płatkami czekolady. Masę serową możemy urozmaicić mocnym i przestudzonym naparem z kawy lub likierem amaretto

Domowy Smak Jedzenia
Torcik walentynkowy w serduszka 295

Walentynki przywędrowały do Polski w latach 90. ubiegłego wieku. Głównym elementem tego święta jest obdarowywanie się kartkami zawierającymi często wyznania miłosne. Oprócz tego zakochani wręczają sobie

Smakołyki Bereniki
Kremówki na cieście francuskim z kremem budyniowym 448

Moje ciasto imieninowe to kremówka . Bardzo pyszny budyniowy krem, myślałam o dodaniu warstwy z bitej śmietany , ale odpuściłam sobie ;) kremu jest dośc dużo , aby zaspokoic ochotę na coś słodkiego:)Trzeba też uważac przy pieczeniu ciasta fransuskiego. Podczas pieczenia się kurczy , dlatego przed włożeniem do pieca , placek trzeba rozwałkowac na blaszce tak aby był większy niż blaszka i ponakuwac widelcem , żeby

Słodkości i nie tylko
Mus kawowy - najlepszy 345

jest zbyt mocna ani intensywna. Ale wolę taką z mlekiem i cukrem. Mlekiem najlepiej spienionym - mmm... Rozkosz. Bardzo lubię kawy na zimno, takie bardziej desery - z bitą śmietaną, syropami, lodami. I tutaj właśnie przechodzimy do sedna, czyli kawowych deserów właśnie. Nie potrafię się takim słodyczom oprzeć - kawowy sernik, beza, czy kawowy mus pochłonę bez wahania i wyrzutów sumienia.Po(...)grudek nie będzie nigdy). Wyszło bosko! Naprawdę. Mus jest lekki, delikatny, mocno kawowy, mało słodki. Bita śmietana i truskawka wieńczą dzieło. Nie można się oprzeć. Mmm...Mus kawowySkładniki:(na 4 porcje)3 żółtka3 łyżki cukru3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej75 ml wrzątku2 listki żelatyny300 ml śmietany kremówki1,5 łyżki kakao4 truskawkiŻelatynę namoczyć w zimnej wodzie.Kawę rozpuścić we wrzątku, lekko przestudzić.Żółtka

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort Lodowa Kraina 144

Następnie dodać mąkę, delikatnie wymieszać łyżką. Piec w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Składniki na masę: 4 galaretki niebieskie, ½ litra śmietanki kremówki, 3 łyżki żelatyny, kwasek cytrynowy, 2 łyżki cukru pudru, 2 szklanki mleka 3 bite śmietany „ śnieżki”. Wykonanie masy: Dwie galaretki rozpuścić w trzech szklankach gorącej wody i po ostudzeniu pokroić w drobną kostkę. Jedną galaretkę rozpuścić

Tradycyjna Kuchnia
Tarta z musem rabarbarowym, bitą śmietaną i pistacjami 428

lodówce, wylać go na ciasto. Zostawić w lodówce do całkowitego zgęstnienia musu rabarbarowego (ja zostawiłam na całą noc). Śmietanę kremówkę ubijać na wysokich obrotach, aż zgęstnieje. Dodać cukier puder i ubijać jeszcze 2-3 minuty, aż powstanie gęsty krem. Wyłożyć bitą śmietanę na schłodzone ciasto i posypać posiekanymi pistacjami

Kulinarne Inspiracje
Gofry z bitą śmietaną i truskawkami + film 139

pszennej 2 jajka 1/2 szklanki oleju 1 i 3/4 szklanki mleka 2 łyżki cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 20 truskawek 3 łyżki cukru pudru 500 g śmietany kremówki 30 % przepis Do miski wsypujemy przesianą mąkę, wlewamy zimne mleko,wbijamy jajka, dodajemy olej i cukier, wsypujemy proszek do pieczenia oraz szczyptę soli. Wszystkie składniki dokładnie miksujemy. Na rozgrzaną(...)pieczemy około 3 do 5 minut. Umyte i osuszone truskawki przekrawamy wzdłuż na połówki. Do miski wlewamy śmietanę kremówkę i ubijamy ją na sztywno, pod koniec ubijania wsypujemy cukier puder i jeszcze chwilę miksujemy. Na lekko wystudzone lub zimne gofry nakładamy porcję bitej śmietany oraz truskawki i od razu podajemy

Smakowite Dania
cytrusek z ptasim mleczkiem 399

Odbiegając trochę od świątecznych wypieków dziś prezentuję ciasto w słonecznym klimacie. Blaty mają konsystencję  cytrynowego ciasta babkowego a w środku bita śmietana, galaretka i cytrynowe ptasie mleczko. Nie jest może zbyt wykwintne ale amatorom cytrynowych smaków na pewno przypadnie do gustu. *foremka 24*24 cm Składniki: na ciasto: 3 szklanki mąki 1 szklanka cukru 5 jajek 1/2 szklanki oleju(...)pół godziny w 180*C, wystudzić i przekroić na dwa blaty.  Galaretki rozpuścić razem w 3 szklankach wody i odstawić. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuścić w odrobinie wrzątku i zmiksować z bitą śmietaną.  Wyłożyć na dolny blat ciasta. Na bitej śmietanie ułożyć ptasie mleczko i zalać tężejącą galaretką, przykryć drugą częścią ciasta. Czekoladę

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Korzenna tarta z dynią 168

korzennych przypraw, i wyszło mi cudowne, jesiennie ciasto.Kruchy spód, kremowa masa dyniowa, która rozpływa się w ustach, a na wierzchu góra bitej śmietany, która nadaje całości niesamowitej lekkości. Tarta wyszła korzenna, dość intensywna w smaku, ale delikatna kremówka idealnie ją łagodzi i równoważy.Myślę, że to idealny przepis na rozpoczęcie dyniowego festiwalu.Korzenna tarta dyniowa na kakaowym spodzieSkładniki:(na prostokątną formę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Imbirowa czekolada na gorąco 116

wierzchu bita śmietana. Celowo napisałam, żeby jej nie słodzić podczas ubijania. Połączenie gorącej czekolady i zimnej śmietany rewelacja ! Smaki idealnie się komponują. składniki na 2 małe filiżanki 1 tabliczka gorzkiej czekolady mały kawałeczek imbiru ( wielkość kciuka) 0,5 szklanki mleka 1 łyżka śmietanki kremówki 36% 0,5 łyżeczki cynamonu szczypta kardamonu dodatkowo ubita śmietana kremówka 36% ( do dekoracji na wierzch(...)roztapiamy w kąpieli wodnej dodając mleko. Następnie ścieramy imbir na tarce i dodajemy do czekolady, następnie przyprawy i łyżkę śmietanki kremówki. Mieszamy i gotujemy przez chwilę. Gorącą czekoladę przelewamy do małych filiżanek lub szklaneczek i dekorujemy obficie bitą śmietaną , posypujemy cynamonem

noteskulinarnyfiga