z bitą śmietaną kremówką - 1000 przepisów (strona:7/67)

Tęczowy tort Rainbow Cake na 5 urodziny bloga 187

szczęście bardzo tanie. Pieczemy w temperaturze 190 stopni przez 15-20 minut (do suchego patyczka). Wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Składniki na krem z mascarpone i bitej śmietany: 900 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone kilka łyżek cukru pudru ekstrakt waniliowy Śmietanę ubijamy mikserem. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder (ilość do smaku) i ekstrakt. Dajemy serek mascarpone

Marder&Marder Manufacture
Mini muffiny cytrynowe z bitą śmietaną 188

Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki 2/3 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju 2 jajka 1 cytryna (sok) Bita śmietana: 250 ml śmietany kremówki 30%  5 łyżek cukru pudru 1 opakowanie śmietan-fix 1 cytryna ( skórka) 2 kiwi Sposób przygotowania: 1. Do jednego naczynia przesiać mąkę, proszek do pieczenia i dodać cukier.Wymiesza

A Ty Smakuj Mnie
Rolada malinowo - jeżynowa 177

pomocą blendera. Dodać Serek mascarpone, śmietanę, i cukier i wszystko dokładnie zmiksować. Z wystudzonego, zrolowanego biszkopta zdjąć delikatnie   ściereczkę i całość napełnić kremem. Składniki na bitą śmietanę: 250 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru owoce do przybrania. Sposób wykonania: Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem, rozprowadzić na całej powierzchni rolady, udekorować owocami. Roladę wstawić do lodówki

Na słodko lub wytrawnie
Ciasto jak 3 BIT 220

budyniową: ¾ szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 3 szklanki mleka 4 łyżki mąki pszennej 5 łyżek mąki ziemniaczanej 125 masła lub margaryny 4 jajka Składniki na bitą śmietanę: 600 ml śmietany kremówki 36 % 1 czubata łyżka cukru pudru Dodatkowo: 100 g czekolady gorzkiej Sposób wykonania: Dno blachy o wymiarach 25 x 35 wyłożyć ciasno herbatnikami. Kajmak przełożyć do garnuszka

Na słodko lub wytrawnie
Torcik bezowy z bitą śmietaną, kajmakiem i prażonymi migdałami 514

Przed nadchodzącym weekendem mam dla Was coś niesamowicie słodkiego, ale pysznego - torcik bezowy z bitą śmietaną, kajmakiem i migdałami. Ci, którzy są na diecie niech nie czytają dalej ;)Torty bezowe kojarzą mi się z moim dzieciństwem, kiedy przyjeżdżałam do babci i wspólnie piekłyśmy bezy. W zasadzie nie wyobrażałam sobie, żeby u babci nie były(...)odparować. Najlepiej zostawić je tak na noc.Upiec bezy nie jest łatwo, ale nie warto się poddawać :) po kilku razach można dojść do wprawy.Bita śmietana:500 ml śmietany kremówki,1 łyżeczka soku z cytryny,2 opakowania śmietan-fix.Śmietanę ubić na sztywno, dodając w początkowej fazie śmietan-fix, a pod koniec ubijania, sok z cytryny

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kopiec kreta 185

lepka, plastyczna masa. Wówczas rozprowadzamy ją w tortownicy mocno dociskając i pozostawiając nieco wyższe brzegi. Ciasto umieszczamy w zamrażalniku. W czasie kiedy spód się chłodzi przygotowujemy krem. Śmietanę kremówkę miksujemy na bitą pianę. Dodajemy serek mascarpone, cukier puder oraz pokrojoną czekoladę. Chwilkę ubijamy. Wyciągamy ciasteczkowy spód. Nakładamy odrobinę kremu, a na to układamy banany. Skrapiamy je odrobiną soku

Kolizje Smaków
Ciasto pyzie siostry Anastazji 361

Jeszcze zdecyduję czy zaszaleje z bitą śmietaną.       Składniki : Biszkopt : * 3 jajka * pół szklanki cukru * szklanka mąki pszennej  * łyżeczka proszku do pieczenia Masa jabłkowa : * kg jabłek * galaretka cytrynowa * łyżka masła  Masa jogurtowa : * litr jogurtu owocowego - u mnie truskawkowy z owocami * galaretka truskawkowa  * łyżka żelatyny Bita śmietana : * pół litra kremówki * 2 łyżeczki żelatyny

Magiczne Życie Marty
Śląsko kopa 271

król imprez. Ciekawa jestem kto z Was zna lub kto jadł to cudo. Składniki: Blat kokosowy 3 białka 100 g cukru 150 g kokosu ale-raj Bita śmietana  0,5 l kremówki 30% 3 łyżeczki żelatyny 1/3 szkl przegotowanej ciepłej wody 0,5 puszki ananasa 0,5 puszki brzoskwiń 50 g rodzynki sułtanki ale-raj 50 g migdały płatki(...)ananasa namoczyć rodzynki. Sok z ananasa wymieszać z spirytusem i naponczować blat kokosowy. Blat kokosowy podzielić na mniejsze kawałki. Zimną kremówkę ubić na sztywno, wlać rozpuszczoną letnią żelatynę i ponownie zmiksować. Na talerz wykładać warstwami bitą śmietanę, kokos, ananas, brzoskwinie, rodzynki i płatki migdałów. Deser formujemy w formie "kopczyka". Na zewnątrz posmarować bitą śmietaną, posypać kokosem i dowolnie

Ala piecze i gotuje
Tort czekoladowy z bitą śmietaną 216

Przez weekend miałam przyjemność przygotować tort dla 6 letniej Julki. Solenizantka zażyczyła sobie aby były to czekoladowe biszkopty przełożone bitą śmietaną, motyw Kraina Lodu:) O to co mi wyszło;)  Składniki: 1 litr śmietanki kremówki 36 % 3- 4 łyżki cukru pudru  4 łyżeczki żelatyny  Wykonanie: Żelatynę zalać minimalną ilością zimnej wody i pozostawić(...)minut do napęcznienia. Po tym czasie żelatynę rozpuścić w mikrofali bądź w kąpieli wodnej. Kremówkę wraz z cukrem ubić na sztywno. Następnie do żelatyny dodać łyżkę bitej śmietany, dokładnie wymieszać, kolejno dodać drugą łyżkę i znowu mieszać. Gdy mieszanka żelatyny z bitą śmietaną będzie gładka cały czas miksując, stużkiem wlewać mieszankę do bitej śmietany.  Składniki biszkopt: 5 jajek

Krakowskie smaki Ani
Urodzinowe babeczki z pączkami 187

masła 2 jajka Składniki na krem (wystarczy zrobić go z połowy podanych składników) Jeśli nie mamy tyle czasu, żeby robić krem można zamiast tego ubić śmietanę kremówkę z dowolnym utrwalaczem (np. ŚmietanFixem lub bitą śmietaną w proszku) Mini donuty do dekoracji Masło wyciągamy wcześniej z lodówki, żeby zmiękło. Kakao rozpuszczamy dokładnie w ciepłej wodzie. Dodajemy maślankę i mieszamy. Sodę

Ciastkozercy
Karmelowiec 217

piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni  około 20-30 minut. Po przestudzeniu ciasto przekładamy bitą śmietaną.0,5 litra śmietany kremówki (36%)1/2 szklanki cukru pudru2 opakowania śmietan fixŚmietanę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan fix.  Ciasto przełożone bitą śmietaną polewamy gorącym karmelem (puszkę skondensdowanego mleka słodzonego gotujemy na wolnym ogniu ok. 2 godzin).Smacznego

Salonik smaków
Deser warstwowy truskawkowo - cytrynowy szał 253

odkładamy i kroimy na mniejsze kawałki. Pozostałe miksujemy z 3 łyżkami cukru. Mascarpone ucieramy z 4 łyżkami cukru i sokiem z cytryny. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno. 0,5 l bitej śmietany po troszkę dodajemy do mascarpone delikatnie mieszając, do momentu połączenia się składników. 0,25 l zostawiamy przyda się na koniec do dekoracji. Do szklanek(...)łyżki kremu, na krem układamy po kilka kawałków truskawek i zalewamy musem truskawkowym. Nakładamy kolejne 2 łyżki kremu. Posypujemy odrobinę zmielonymi orzechami i migdałami. Na to dajemy bitą śmietanę i posypujemy orzechami i migdałami.      SMACZNEGO

Lili w kuchni
Tort czekoladowy z truskawkami 401

jajka 125 g masła lub margaryny 150 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 150 g mąki pszennej 1,5 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Bita śmietana 300 ml zimnej kremówki 1,5 łyżki cukru pudru Polewa  125 g margaryny 1/4 szkl cukru pudru 1,5 łyżki wody 1,5 łyżki kakao truskawki dżem truskawkowy z szampanem(...)minut do suchego patyczka. Wyjąć, ostudzić i przekroić na dwa placki. Posmarować bitą śmietaną, ułożyć pokrojone truskawki, przykryć drugim plackiem. Na wierzchu posmarować dżemem truskawkowym z szampanem, wylać tężejącą polewę. Tort przed podaniem schłodzić z 3-4 godziny w lodówce i przed podaniem udekorować truskawkami.Zimną kremówkę ubić na sztywno dodać cukier puder i chwilkę zmiksować. Miałam bardzo sztywną

Ala piecze i gotuje
Wąsate babeczki 190

łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki gorzkiego kakao 1 jajko 1/2 szklanki oleju 3/4 szklanka mleka 1/4 szklanki śmietany kremówki   Składniki na krem: 200 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 1 opakowanie bitej śmietany w proszku   +czekolada do rozpuszczenia, patyczki do szaszłyków, foliowa koszulka, woreczek strunowy   Suche składniki mieszamy razem w misce. Jajko, olej, śmietankę oraz mleko(...)jest łatwiej), odcinamy mały rożek woreczka strunowego i wyciskamy czekoladę na szablon. Doklejamy patyczki i wyciskamy na nie dodatkową porcję czekolady. Całość odkładamy do zastygnięcia. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy razem ze śmietaną w proszku, dodajemy masarpone i miksujemy na wolnych obrotach do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotowy krem przekładamy do worka z końcówką w kształcie gwiazdki i wyciskamy na babeczki. Babeczki

Ciastkozercy
Mini muffinki z gorzką czekoladą i kolorową bitą śmietaną 216

mini muffinki z gorzką czekoladą i kolorową bitą śmietaną' Składniki (na 24 szutk mini muffinki lub 12 sztuk standardowej wielkości): - 2,5 szklanki mąki pszennej - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/2 - 3/4 szklanki cukru - 2 jajka - 100g masła - 3/4 szklanki mleka - 50g gorzkiej czekolady (pół tabliczki) - 250ml śmietany kremówki (mocno schłodzonej) - 250g serka mascarpone - 2-3 łyżki cukru(...)wielkości - piec ok.20-25 minut). Po upieczeniu wyjąć na kratce i wystudzić. Przygotować bitą śmietaną. Do misy miksera wlać śmietanę kremówkę, lekko zmiksować. Dodać cukier i mascarpone. Ubić na sztywno. Śmietanę podzielić na 2 części i do każdej dodać ulubiony kolor barwnika. Delikatnie wymieszać.  Bitą śmietanę przełożyć do szprycy i dekorować muffinki. Smacznego

CookYourself