woda z cytryna - 16440 przepisów (strona:25/1096)

sok marchwiowo bananowy 155

wiem, że często będę robiła a'la Kubusie dla swojego Brzdąca :) Składniki: 500-600 g marchwi 100 g banana 100-130 g cukru (można zmniejszyć) 1 MT soku z cytryny woda Przygotowanie:  marchew pokroić na kawałki i włożyć do naczynia miksującego, rozdrobnić czas 7 s/obr. 5 wlać 750 ml gorącej wody i gotować - czas 7 min/temp. Varoma/obr. 1 dodać

Gotowanie z pasją
Więcej niż tylko HEMP paka - Good Foods 190

również do domowego soku marchewkowego, który codziennie robi mi moja babcia. Syrop z dzikiego bzu jest dla mnie również ogromną nowością, a skład powala na kolana (kwiaty bzu, miód, woda, cytryna). Dziś polałam nim owoce, ale na co dzień wlewam go do zielonej herbatki z cytryną, pigwą i imbirem. Na tą porę roku to połączenie idealne. PODSUMOWUJĄC :) Z paczki jestem

Czarnawisienka
Jogurtowiec zebra z truskawkami, ciasto jogurtowe, lekkie, dwukolorowe, pyszne :-) 918

jogurtu  -7 łyżek cukru pudru -1,5 łyżki kakao -3 łyżki żelatyny -2 łyżki śmietany kwaśnej  DODATKI -truskawki  -bita śmietana PONCZ -sok z 1/2 cytryny -woda -1 łyżka cukru  Przygotowanie naszego ciasta zaczynamy od zrobienia biszkoptu. Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy je na sztywno, dodajemy cukier, miksujemy, dodajemy żółtka-miksujemy. Następnie na najniższych obrotach miksujemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Drożdżówki z Malinami 190

Zamrożone maliny mieszamy z cukrem i mąką.   Lukier: 8 łyżek cukru pudru 4 łyżki soku z cytryny lub gorącej wody   Cukier rozcieramy z sokiem z cytryny lub wodą do białości. Polewamy nim upieczone drożdżówki. The post Drożdżówki z Malinami appeared first on Made

Made By Mom And Son
MAGDALENKOWE MUFFINKI 191

oprószonych mąką foremek do magdalenek). Piecz około 5 minut w temperaturze 180° C, a następnie około 10-15** minut w temperaturze 220°C.   *Możesz zastąpić skórkę z cytryny wodą z kwiatów pomarańczy. ** W przypadku pieczenia magdalenek 10 minut wystarczy, jeśli pieczesz muffinki należy wydłużyć czas pieczenia

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
SORBET Z OWOCAMI I TYMIANKIEM- PODWIECZOREK DIETA 1500 KCAL. 176

kulki sorbetu80 g. 1 szkl.świeżych truskawek,malin lub innych owoców 150 g. SORBET OWOCOWO - TYMIANKOWY : ********************************************* 1 szkl.cukru 1 i 1/2 szkl.wody Szczypta tymianku 1 i 1/2 szkl.soku z cytryny ************************************** Wodę zagotować i wymieszać z cukrem.Wystudzić.Wymieszać z tymiankiem i sokiem z cytryny.Wstawić do zamrażalnika na 3 godz.Miesza

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kaszotto z jaglanej ze szparagami! 144

kaszy jaglanej - 3/4 pęczka szparagów zielonych - 3 ząbki czosnku - 2 chlusty białego wina wytrawnego (może też być cydr) - sól, pieprz - utarte w moździerzu przyprawy: tymianek, rozmaryn, odrobina skórki z cytryny - woda letnia -2 łyżki- oliwa z oliwek (jeśli nie jesteś na diecie możesz dodać dodatkowo 2 łyżki masła) - łyżka płaska serka kremowego o smaku czosnkowym W rondlu o grubym spodzie

SMYKWKUCHNI
Kremowe tagliatelle z łososiem. 117

koperku 150 g makaronu typu tagliatelle (ja miałam pełnoziarnisty) ŁOSOŚ PRZYGOTOWANIE: Łososia doprawiamy solą i pieprzem cytrynowym układamy na sitku do gotowania na parze, a na nim 2 plasterki cytryny. Wodę na której będziemy gotować łososia zagotowujemy razem z koperkiem, rozmarynem i oregano. Następnie gotujemy na niej łososia po przykryciem 15-20 minut. SOS PRZYGOTOWANIE: Jogurt i żółtko dokładnie mieszamy

Moje-pitraszenie
Herbata ice tea z hibiskusa i mięty "Powiew Maroka" 137

chłodzę herbatką ice tea z hibiskusa i marokańskiej mięty, Garść hibiskusa garść mięty najlepiej marokańskiej  kostki lodu syrop klonowy lub miód cytryna woda źródlana

AZgotuj!
Pączki z musem jabłkowym i cynamonowym lukrem. 231

kroimy i gotujemy pod przykryciem z 2 łyżkami cukru, aż się jabłka rozpadną) 1 łyżeczka cynamonu LUKIER: 1 szklanki cukru pudru 1/2 łyżeczki cynamonu 2-3 łyżeczki soku z cytryny (wody lub mleka) olej do smażenia cynamon do posypania (opcjonalnie)      Drożdże rozcieramy z cukrem i śmietanką na gładką masę. Mąkę przesiewamy do miski, robimy w niej wgłębienie

Rozpustne gotowanie
Napój szpinakowo-bananowo-jabłkowy 138

mniej.. Kalorie to około 250. Może to być również Twoje drugie śniadanie jak i kolacja. :)) - szpinak świeży lub mrożony 160 g - banan 150g - jabłko 100g - sok z połowy cytryny - woda 250g (ciepła lub zimna) wrzuć wszystko do miksera, zmiksuj i gotowe!!! SMACZNEGO. CMOK

Pasje Jolki
KANDYZOWANA SKÓRKA Z POMARAŃCZY I CYTRYN DOMOWEJ ROBOTY 111

sklepie.  I jeszcze jedno post powstał dzięki mojej koleżance z pracy Halince, to ona zdradziła mi recepturę. SKŁADNIKI:  na 1 słoiczek skórka z 2 pomarańczy lub cytryn woda 3/4 szklanki cukru A jak to zrobić: Owoce dokładnie wyszorować i sparzyć, następnie obrać ze skóry. Skórki włożyć do garnuszka lub słoika i zalać ciepłą wodą (może być z kranu

Kuchnia w opałach
Basbusa! 210

Przepis na słodkie ciasto arabskie odnalazłam w sieci, zainspirował mnie konkretnie ten: http://www.wielkiezarcie.com/recipe2000.html. Nic prostszego i przyjemniejszego na leniwe popołudnie :)Składniki

Emcia Pichci

Proponowane wyszukiwania