szybkie i pyszne ciasto z owocami. Mi najlepiej smakuje z dodatkiem jagód lub wiśni, ale ponieważ nie jadłam tej wersji jeszcze z rabarbarem postanowiłam spróbować. Wyszło pyszne – nie za słodkie. W sam raz do niedzielnej kawki… 6 jajek kostka margaryny 40 dag mąki krupczatki (koniecznie) 1,5 szklanki cukru pudru 1/2 szklanki kwaśnej śmietany 18% lub pól
Humanistka w kuchnipolubień na FB 14 2 obserwujących 20 postów 30 ,170 wyświetleń najpopularniejsze posty : Ptysie Rolada schabowa z suszonymi pomidorami Sernik z wiśniami Dziękuję
Magiczne Życie Martywykonaniu. U mnie ciasto zniknęło tego samego dnia, w którym się pojawiło. Ledwie zdążyłam zrobić parę zdjęć :) zamiast truskawek wykorzystać można inne letnie owoce: maliny, jagody, wiśnie lub rabarbar. Jest lekkie i pyszne, polecam :). Składniki: -350-400 g owoców -3 szklanki mąki -1 margaryna -1 szklanka cukru -4 jajka -pół szklanki mąki -1 łyżeczka proszku do pieczenia
KasiekGotujefareast-font-family:"Times New Roman";} Składniki (na 11 sztuk): 2 szklanki poppingu z amarantusa 2 jajka 2 łyżki wiórek kokosowych 1/2 szklanki ulubionych suszonych owoców (u mnie wiśnia, truskawka, papaja, kiwi, brzoskwinia) 1 łyżka miodu płynnego miodu W misce roztrzepać jajka. Dodać amarantus, wiórki kokosowe, miód oraz pokrojone na mniejszej kawałki suszone owoce . Wszystko wymieszać, zwilżonymi dłońmi formować kulki
Delicious Titbitssię na samą myśl o tym cieście, z którego udało mi się skosztować tylko jeden kawałek... Co mi tam! Pędzę do kuchni, upiekę jeszcze jedno... Zawijaniec drożdżowy z wiśniami ciasto: 500g mąki 150g masła 1 szklanka mleka 3/4 szklanki cukru 3 jaja 1 żółtko 50g drożdży szczypta soli + konfitura wiśniowa kruszonka: 70g masła 40g mąki pszennej 40g mąki
Zapiski Młodej Żonychłodnego, deszczowego dnia. Płatki owsiane, miód, suszone owoce i kakao, idealne na poprawę nastroju w poniedziałkowy poranek:) Granola czekoladowa 500g płatków owsianych 1/2 szklanka suszonej żurawiny 1/2 szklanki suszonych wiśni kilka suszonych moreli 1/2 szklanki orzechów włoskich 1/3 szklanki sezamu 1/3 szklanki siemienia lnianego 1/3 szklanki płatków migdałowych 5 łyżek oleju 5 łyżek miodu 4 łyżki kakao ekstrakt waniliowy Płatki
Zapiski Młodej Żonyproszku do pieczenia -3 jajka -pasta migdałowa, łyżeczka Masa: -dwa kubki śmietany 36% po 200 gram -duża łyżka cukru pudru -galaretka, smak wg uznania proponuję coś kwaśnego,u mnie wiśnia -2 banany rozgniecione Jajka łączymy z cukrem i pastą migdałową na jednolitą puszystą masę. Stopniowo, miksując, wlewamy olej. Łączymy z mąką. Dodajemy szpinak i miksujemy do jednolitej masy. Tortownicę
BaRepasmanny Ciasto szpinakowe z granatem Szarlotka na kruchym cieście Czekoladowa pokusa Ciasto czekoladowo kokosowe z adwokatowym kremem Słonecznikowiec Kremówki Gofry Piernik staropolski z powidłami śliwkowymi Miodownik z kremem grysikowym wiśniami i orzechami Mikołaj z piernika Flan kokosowo gruszkowy Torcik cukiniowy Szarlotka na kruchym spodzie Rolada bezowa z mandarynkami Czekoladowe z gruszkami i żurawiną Marcepanowo orzechowe z śliwkami Marchwiowe z lukrem
Ala piecze i gotujemakiem Rogaliki z orzechów laskowych Sałatka szuba Krokiety z mięsem Pierniczki królewskie z marcepanem Piernik staropolski z powidłami śliwkowymi Ciasteczka z kremem karpatkowym Likier piernikowy Miodownik z kremem grysikowym wiśniami i orzechami Pomarańczowe paluszki Tort piernikowy Ciasteczka cieszyńskie koniczynki Witrażyki z miodem Czerwononose rudolfy Gwiazdki cytrynowe Barszcz świąteczny czysty Zakwas buraczany Mikołaj Ciasteczka misie Domowy cukier waniliowy
Ala piecze i gotujewinie z sosem karmelowym Trifle borówkowe Semifreddo truskawkowo czekoladowe Deser galaretka z truskawkami Deser grecki z musem truskawkowym Eton mess z rabarbarem Deser w błękicie z granolą Czekoladki z wiśnią Pyszny mus z białej czekolady Tęczowy deserek na szybko
Ala piecze i gotujebarwić aby uzyskać dekoracyjny efekt. Do barwienie możemy uzyć barwników spożywczych w proszku lub tez spróbować bardziej ekologicznych, domowych metod barwienia. Czerwony lukier: uzyskamy dodając do lukru sok z wiśni, aronii czy jagód. Pomarańczowy lukier: dodatek soku z marchwi. Żółty lukier : jasnożółty - sok z cytryny, intensywnie żółty - kurkuma, żółtko jajka Zielony lukier : zmiksowane liści mięty, łyżki gotowanego szpinaku
Pyry na Gazjajka 3/4 szklanki cukru 0,5 szklanki oleju 1,5 szklanki mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia aromat waniliowy około 50 – 60 dag owoców porzeczki, wiśnie czereśnie lub inne świeże lub mrożone. cukier puder - do posypania Oddzielić białka od żółtek. Ubić białka na sztywną pianę, a następnie dodawać stopniowo cukier i dalej ubijając
Na słodko lub wytrawniezmielonych) 100 g białej czekolady 50 g masła 100 ml śmietanki 30 % 100 g masy marcepanowej 2 łyżki zmielonych orzechów (u mnie migdały i włoskie) 2 łyżki drobno pokrojonych wiśni z wiśniówki 3 łyżki wiśniówki A jak to zrobić: Śmietankę wlać do rondelka, dodać masło i połamaną na kostki czekoladę, gotować na małym ogniu, aż składniki się rozpuszczą
Kuchnia w opałachkremem jeżynowym Babka z jagodami Babka czekoladowa z szampanem Babka z kisieli Babka panterka na białkach Babka makowa z białek Babeczki marchwiowe Babka adwokatowa Babeczki z makiem i wiśniami Muffinki z rabarbarem i kruszonką Pyszna babka cytrynowa Babka trzy smaki Babka cytrynowa Babka ucierana z żurawiną Babka z szafranem i daktylami
Ala piecze i gotujerazy w tygodniu. Bo te ogórki robi się błyskawicznie, ale i znikają błyskawicznie. SKŁADNIKI 8-10 ogórków gruntowych łodygi kopru 4 duże ząbki czosnku chrzan (korzeń albo liście) liście wiśni – opcjonalnie liście czarnej porzeczki – opcjonalnie sól – na 1 litr wody czubatą łyżkę stołową 1 litr wody WYKONANIE Obcinamy końcówki ogórków (wtedy po 1 dniu już są prawie
OstryKęs