wino - 10075 przepisów (strona:73/672)

Polskie sajgonki z soczewicą i mięsem mielonym z indyka 226

zasmakowała mi soczewica z tego przepisu że postanowiłam ją zrobić jeszcze raz dodając więcej warzyw i innych składników. Doprawiłam po swojemu dorzuciłam to i owo, podlałam obficie winem i dłużej gotowałam soczewice żeby była bardziej miękka na życzenie lubego. Wyszło danie idealne na styl azjatycki nadające się na obiad jak i również do pracy na II śniadanie. Składniki (1 próbny(...)cukini pokrojonej w plasterki następnie na ćwiartki 1 papryczka chilli drobno posiekana 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 szklanka wina 3/4- 1 szklanka wody 2 łyżki masła 1-2 łyżki sosu sojowego jasnego 1 łyżeczka sosu ostrygowego 1 łyżeczka sosu chilli pikantnego (firmy vifon) pieprz do smaku Mąkę przesiewamy

Piekielna Kuchnia Pati
Ryba wędzona, podana na ciepło ze szparagami i groszkiem 188

Ryba wędzona, podana na ciepło ze szparagami i groszkiem Propozycja szybkiego posiłku w piątkowy lunch.  Dobór wędzonej ryby na ciepło dowolny. Świetnie sprawdzi się ryba

Wino Francja Kuchnia
Roladki z bakłażana nadziewane białym serem 157

Roladki z bakłażana nadziewane białym serem Jedna z moich ulubionych przekąsek na zimno. W sam raz na upalne dni. Wcześniej prezentowałam  roladki z bakłażana z

Wino Francja Kuchnia
Cukinia zapiekana z sosem pomidorowym i serem, podana z purée ziemniaczano- cukiniowym 171

Cukinia zapiekana z sosem pomidorowym i serem, podana z purée ziemniaczano- cukiniowym Czas na cukinie. Składniki:  2 cukinie 200 g pasty pomidorowej 4 ząbki czosnku

Wino Francja Kuchnia
Białe szparagi z jogurtem i ziołami 182

Białe szparagi z jogurtem i ziołami Coś pysznego i sezonowego na ochłodzenie w upalne dni. Składniki: 500 g świeżych białych szparagów 100 g jogurtu naturalnego 1

Wino Francja Kuchnia
Cukinia w cieście piwnym 132

Cukinia w cieście piwnym Zapraszam na smaczną przekąskę z cukinii. Składniki:  2 świeże młode cukinie olej rzepakowy  Składniki na ciasto piwne:  1 szklanka

Wino Francja Kuchnia
Ryż na mleku z wanilią 145

Ryż na mleku z wanilią  Tradycyjne danie znane na całym świecie w rożnych odsłonach. Chociaż bywa, iż deser ten jest przyrządzany na bazie mleka kokosowego

Wino Francja Kuchnia
Lasagne z grillowaną cukinią 183

Lasagne z grillowaną cukinią Kolejne lasagne na moim blogu w wersji wegetariańskiej, tym razem jest to cukinia , dobra przyjaciółka bakłażana. Bogata odżywczo, zawiera potas, żelazo i

Wino Francja Kuchnia
Banany flambirowane z rumem (Bananes flambées au rhum) 157

Banany flambirowane z rumem (Bananes flambées au rhum) Płonące, słodkie banany oraz orzeźwiający zmrożony jogurt.  Oto propozycja na wakacyjny, letni deser.  Zapraszam. Proporcje dla

Wino Francja Kuchnia
Konfitura z mirabelek 326

Konfitura z mirabelek Jak powszechnie wiadomo, kuchnia francuska niejedno ma oblicze, a mirabelki, jako wyjątkowo słodka i przyjemna ciepłą, letnią barwą śliwka stanowi jeden z jej

Wino Francja Kuchnia
Zupa krem rozgrzewająca z marchwi na mleku kokosowym 243

Zupa krem rozgrzewająca z marchwi na mleku kokosowym Alternatywa na długie i chłodne, jesienne wieczory. Zapraszam. Składniki: 8 średnich młodych marchwi 4 ziemniaczki 1 por 5

Wino Francja Kuchnia
Zupa krem z selera 255

Zupa krem z selera. Jak jesień, to gorące zupy, kremy, gulasze, pełne smaków i aromatów. Dzisiaj zapraszam na krem z selera. Nie każdy ceni to warzywo

Wino Francja Kuchnia
Rozgrzewająca ciecierzyca w smakach orientalnych. 136

Rozgrzewająca ciecierzyca w smakach orientalnych. Propozycja na chłodne zimowe wieczory.  W roli głównej - ciecierzyca. Danie jednogarnkowe i wegetariańskie.  Zapraszam. Składniki:  3 szklanki ugotowanej

Wino Francja Kuchnia
Polędwiczki drobiowe pieczone z rozmarynem i oliwkami 155

Polędwiczki drobiowe pieczone z rozmarynem i oliwkami. Pomysł na przyrządzenie polędwiczek drobiowych, spontaniczny. Dobór składników oraz sposób ich pieczenia można wypracować sobie indywidualnie.  Mięso jest

Wino Francja Kuchnia
Boeuf Strogonow 173

Boeuf Strogonow Propozycja na rozgrzewającą i bardzo smaczną kolację w chłodny, zimowy weekend. Być może danie to sprawi, iż poczujemy się lepiej, a zza rogu mrugnie

Wino Francja Kuchnia