
Przepis na : deser
Konfitura z mirabelek Jak powszechnie wiadomo, kuchnia francuska niejedno ma oblicze, a mirabelki, jako wyjątkowo słodka i przyjemna ciepłą, letnią barwą śliwka stanowi jeden z jej licznych i różnorodnych owocowych atrybutów. Najczęściej jadana właśnie we Francji (skąd pochodzi 90% jej światowej produkcji), zwłaszcza w Lotaryngii i na Alzacji, mirabelka, niegdyś również bardzo ceniona przez Polaków, dziś powraca do łask po długoletnim zapomnieniu. Już Wergiliusz o niej pisał w swych Bukolikach, a przecież Po... czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...
To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...