wegetarianskiego - 1765 przepisów (strona:65/118)

ŚLIMACZKI/PASZTECIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO ZE SZPINAKIEM I SEREM FETA – 2 zł 693

Znowu szpinak, ale znowu w wybornej wersji! Tym razem używamy go jako smakowitej i ładnie wyglądającej przystawki, chociaż może również pełnić funkcję lekkiej kolacji. Nie ma

Nerds Kitchen
DOMOWE LODY TRUSKAWKOWE – 1 zł 14744

Oto prawdziwe lody, nie takie z dodatkiem koszenily (naturalny czerwony barwnik otrzymywany z mszyc żerujących na kaktusach rosnących w tropikalnych rejonach Ameryki Północnej i Centralnej – pyszota

Nerds Kitchen
Hummus z olejem sezamowym/ Hummus zatar halabi/ Hummus 7 ziół 185

Dzisiaj pokaże Wam jak przygotowuję hummus, bardzo znaną i popularną na bliskim wschodzie pastę. Tradycyjny hummus powinno przygotowywać się z ciecierzycy, pasty sezamowej, czosnku, soku z

SMYKWKUCHNI
Zupa z leśnych grzybów 215

Jako że dostałam w prezencie świeże podgrzybki, postanowiłam zrobić z nich tradycyjną zupę grzybową. Miałam z początku lekkie obawy, bo kompletnie nie znam się na grzybach

My Culinary Art
Pasztet z cukinii 325

Pierwsza myśl- jak to pasztet bez mięsa? Druga- z cukinią to może się udać! ;) Pasztet jest pyszny, pachnący a co najważniejsze lekki i nietłusty. Mówię Wam

Czerwona Porzeczka
Dietetyczna owocowa sałatka z truskawkami i migdałami! 264

SKŁADNIKI: - 3/4 szklanki ugotowanej kaszy kuskus - garść truskawek - łyżka suszonej żurawiny - 1/2 małego banana - 1/4 awokado - 3 pomidorki koktajlowe - łyżka płatków migdałowych - listki świeżej melisy - łyżka

SMYKWKUCHNI
SOS CZOSNKOWY 435

Sos czosnkowy jest genialny w swej prostocie. Idealny do mięs, zapiekanek, tostów czy nawet wykończenia zup. Dlaczego na bazie majonezu, a nie śmietany czy jogurtu? Bo

Nerds Kitchen
Owoce zapiekane z płatkami owsianymi i kokosem 182

Miałam kilka śliwek, samotną morelę i garść borówek amerykańskich, jak również pomarańczę. Wszystko to wymagało jak najszybszego spożycia, bo czas dojrzałości się kończył. Niewiele myśląc wyjęłam

Zdrowa Kuchnia Sowy
Briami czyli ratatouille dla leniwych i letni protest 237

Dzień dobry, Odkąd rozpoczął się wrzesień wciąż czytam na różnych blogach o tym jak "jesień puka do bram" i lato odchodzi. Chciałam jednak zauważyć, że kalendarzowa

Chilli Czosnek i Oliwa
SAŁATKA Z FIG Z MOZZARELLĄ I BAZYLIĄ 238

   Sezon na świeże figi w pełni, spieszę więc z pyszną sałatką. Kto jeszcze nie próbował świeżych fig niech nie zwleka, są cudowne w smaku

Smaczne Zdrowe
Warzywa na ostro z quinoa 187

Tego typu dania często goszczą u mnie w okresie, kiedy warzyw jest w bród i ma się w związku z tym ochotę wykupić połowę straganu. Tutaj

Zdrowa Kuchnia Sowy
Jogurt naturalny z musli i owocami - Dieta 3D Chilli 205

Składniki: 1 jogurt naturalny gęsty dżem (ja użyłam truskawkowego) musli rodzynki szczypta cynamonu mandarynki suszona żurawina Wszystkie składniki nakładamy łyżeczką do szklanki. Rodzynki mieszamy z musli

My Culinary Art
Jogurt naturalny z bananami - Dieta 3D Chilli 188

Sładniki: Jogurt naturalny lekki 1 banan kilka czekoladowych płatków śniadaniowych cynamon (idealny na odchudzanie) kardamon Do talerza wlewamy jogurt, na wierzch układamy banany i płatki czekoladowe

My Culinary Art
Sałatka z fetą i mango 190

Składniki (1 porcja): 3 pomidorki koktajlowe 100g sera feta 2 liście sałaty mały kawałek mango 2 plasterki cebuli czerwonej zielone oliwki bez pestek sos: 2 łyżki

My Culinary Art
Zupa-krem z zielonych szparagów 198

Składniki (ok. 2 porcje): 1 pęczek zielonych szparagów 1 średnia cebula 1 mały ząbek czosnku 1/2 l wywaru warzywnego 1 żółtko (opcjonalnie) jogurt naturalny ser Brie

My Culinary Art