Omlet ten zobaczyłam na blogu u Kaś i nawet nie przeczytałam co w nim jest, bo od razu miałam na niego ochotę! Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyOd niedawna zaczęłam jeść na śniadanie coś zupełnie innego niż dotychczas. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyZupa przygotowana z przepisu w książce A. Ciesielskiej "Filozofia zdrowia" , czyli zgodnie z Kuchnią 5 Przemian. Pyszna, sycąca, rozgrzewająca, pikantna zupa, wystarczyła mi za
Zdrowa Kuchnia SowyPrzepis mozolnie wyprodukowany przeze mnie;) Pierwszy raz w ogóle robiłam zupę z dyni, jak również cokolwiek z dyni, ponieważ do tej pory dynia istniała dla mnie
Zdrowa Kuchnia SowyOstatnio z gorgonzolą były u mnie placki ziemniaczane , a dzisiaj jajecznica z dodatkiem tego sera, równie smakowita:) Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyJakimś cudem znów udało mi się kupić dynię, więc tym razem pomyślałam o ciasteczkach z jej udziałem. Miała być dynia, płatki owsiane i bakalie - takie było
Zdrowa Kuchnia SowyNigdy dotąd nie robiłam własnoręcznie pierogów. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyDawno nie robiłam sobie naleśników na śniadanie i przyszła mi na nie ochota, tym większa gdy na blogu Sisters'cooking znalazłam przepis na pastę tahini
Zdrowa Kuchnia SowySzukam ostatnio przepisów na smaczne smarowidła kanapkowe. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyCzy pisałam już, że strączkowe to dla mnie zupełnie nowy rozdział w życiu? Nie tylko strączkowe, ale one przede wszystkim. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyNa fali produkcji dań strączkowych wpłynęły do mojej kuchni również kotlety z ciecierzycy. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyKiedyś, kiedyś, dawno temu, piekłam systematycznie bułki z białej mąki i z niewielkim dodatkiem pełnoziarnistej . Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia Sowy Nadal moim najczęstszym śniadaniem pozostaje kasza jaglana na słodko. Za każdym razem coś tam dodaję lub ujmuję i zawsze jest dobra i zawsze bardzo mi smakuje
Zdrowa Kuchnia SowyDziewicze dla mnie tereny, jakim były do tej pory wszelkie dania ze strączkami, są dalej sukcesywnie zdobywane! Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyWiosna to najlepsza pora na kiełki. Kiełkować można zboża, nasiona strączkowych oraz nasiona warzyw. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia Sowy