następnie mieszamy mięso, rozmoczoną bułkę i jajko, posiekana natkę pietruszki. Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do ryby. Całość można przemielić przez maszynkę albo dobrze wymieszać. Z warzyw i okoni gotujemy rybny bulion. Farsz z pstrąga zawijamy w wcześniej zdjętą skórę. Tak aby uzyskać kształt ryby. Następnie zawijamy w gazę i zawiązujemy sznurkiem. Całość gotujemy przez
Pan i Pani Smith w kuchniSezonowe warzywa, które pojawiają się na ryneczku skłoniły mnie do ugotowania kolejnej zupy warzywnej;) Tym razem postawiłam na połączenie szparagów i pora. Składniki ( 4-6 porcji): - 2 średnie pory (tylko białe części) lub jeden bardzo duży - 1 cebula -1 pęczek szparagów (ja użyłam zielonych) - 1,5 litra wywaru warzywnego lub mięsnego -oliwa/olej - sól, pieprz, szczypta cukru, przyprawy: tymianek, papryka
Corner With Recipessól, pieprz, przyprawy: bazylia, papryka słodka, chili cayenne, czosnek, przyprawa do szaszłyków. Zamarynować kurczaka w oliwie i przyprawach. Przykryć czymś i zostawić w lodówce na co najmniej 2 godziny. Warzywa doprawić. Na namoczone patyczki nałożyć kawałki kurczaka, sera halloumi, cukinii, cebuli, pieczarki, aż zapełnimy cały patyczek. Rozgrzać łyżkę oliwy na patelni do grillowania, ułożyć szaszłyki. Grillować
Corner With Recipeskawałki. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić ziemniaki, posypać przyprawami. Smażyć kilka minut, aż będą chrupiące z obu stron. Obracać, tak aby się nie przypaliły. Przepis brał udział w akcji Warzywa Strączkowe - Edycja Letnia
Corner With RecipesCebulę obrać i umyć, pokroić w kostkę. Papryki umyć,wybrać gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Oliwki przekroić na pół, salami pokroić w kostkę. Umyte pomidorki przekroić na pół. Wszystkie warzywa wymieszać z makaronem. Dodać parmezan, salami, sezam i przyprawy, dokładnie wymieszać. Przygotować sos: wymieszać wszystkie składniki. Sos dodać do sałatki, wymieszać. Buon appetito! Przepis brał udział w akcji Inspiruj
Corner With Recipesmomentu zagotowania. Potem zmniejszyć gaz i gotować jeszcze ok. 15 minut na małym ogniu. Przechowywać w chłodnym miejscu. Przepis brał udział w akcjach: Domowa spiżarnia - sierpień , Warzywa psiankowate 2012 oraz Pomidorowe inspiracje
Corner With Recipesdodać do reszty i przyprawić. Do łódeczek z cukini lekko posmarowanych olejem od środka włożyć farsz. Piec w 200 stopniach, 20-30 minut. Przepis brał udział w akcjach: Warzywa psiankowate 2012 oraz Akcja zapiekamy - czyli zapiekanki
Corner With Recipesarbuza, uwielbiałabym ten owoc... ;) Składniki (2 duuże szklanki): - 1/2 małego arbuza - 2 dojrzałe kiwi - 1 ogórek gruntowy - 1 łyżka brązowego cukru (opcjonalnie) - kilka kostek lodu (opcjonalnie) Wszystkie owoce i warzywa, obrać ze skórki, ewentualnie pozbawić pestek i pokroić na mniejsze kawałki. Wszystko zmiksować w blenderze, tak długo, aż konsystencja was zadowoli. Schłodzić w lodówce lub wrzucić kostki lodu. Przepis
Corner With Recipesżaroodpornego wyłożonego folią aluminiową, lekko posmarować olejem, przyprawić solą i pieprzem. Położyć równomiernie panierkę. Piec w 200 stopniach ok. 20-30 minut. Podawać np. z ziemniakami i sałatą z warzywami
Corner With Recipeszawsze musi być daniem po którym czujemy się ciężko i mamy wyrzuty sumienia ;). Wystarczyło zamienić ciasto francuskie na ciasto filo, nie dodawać żadnej śmietany, masła, mąki. Do tego dużo warzyw i feta o obniżonej zawartości tłuszczu. Efekt tak udany, że nawet kot się zainteresował ;). Pomysł stąd: klik! Składniki: - ok. 5 płatów gotowego ciasta filo - 1 opakowanie szpinaku mrożonego
Corner With Recipespokroić w kostkę. Ryż ugotować z 2 łyżkami kurkum, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Umytą paprykę, ananasy pokroić w kostkę. Oliwki przekroić na pół. Kukurydzę odsączyć z wody. Ryż,warzywa i orzeszki włożyć do miski, wymieszać. Wymieszać dokładnie składniki na sos. Do miski dodać kurczaka, sos, dokładnie wymieszać i ewentualnie doprawić
Corner With Recipesdrobno pokroić. Cebulę zeszklić, dodać pieczarki, po paru minutach dodać czosnek i podsmażać jeszcze minutę. Dodać pomidory krojone, oliwki, doprawić. Filet z kurczaka pokroić, poukładać na podpieczonym cieście. Zalać warzywami wcześniej podsmażonymi. Kolejnym raz posypać ziołami z wierzchu. Piec ok. 25 minut w 200 stopniach (z termoobiegiem
Corner With Recipesczasu do czasu. Kiedy kawałki mięsa będą złote z obu stron, dodaj wino i ocet winny. Duś wszystko przez 5 minut, aż 2/3 płynu wyparuje. Wtedy dodaj gotowe podsmażone warzywa oraz przecier pomidorowy i wodę. Dopraw wszystko solą, pieprzem. Doprowadź wszystko do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i duś potrawę przez ok. 1 godzinę, aż mięso zacznie się rozpadać
Corner With Recipesmielonego mięsa** - 400 g krojonych pomidorów np. z puszki - sól, pieprz do smaku Na rozgrzanej oliwie podsmaż boczek z oregano, aż zbrązowieje. Dodaj pokrojone w kostkę warzywa, podsmażaj ok. 7 minut. Następnie dodaj mięso mielone i podsmażaj, aż zbrązowieje, mieszając. Dodaj pomidory z puszki, a puszkę wypełnij wodą i dolej ją do reszty składników. Dopraw solą i pieprzem. Jeśli
Corner With Recipes