warzywa z piekarnika - 6500 przepisów (strona:58/434)

Zapiekanka warzywna z kaszy jaglanej 195

kaszy jaglanej wsypujemy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Miękkie warzywa mieszamy razem z kukurydzą i nakładamy na kaszę. Warzywa przykrywamy pozostałą kaszą jaglaną. Całość posypujemy tartym żółtym serem. Zapiekankę wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez 20 minut.   Zachęcam do wypróbowania również innych przepisów z wykorzystaniem kaszy jaglanej: Kasza jaglana z warzywami , Pulpeciki z kaszy

paapilotkaa
Sałatka z avocado i pieczonym kurczakiem / Salat mit Avocado und gebackenem Hähnchen 224

Dziś moja wersja, z ulubionym avocado.         Do tej sałatki doskonale nadaje się mięso drobiowe z patelni, grilla lub piekarnika. Ja wykorzystałam mięso pieczone, pozostałe z poprzedniego dnia z obiadu, dodałam świeże warzywa, sok z cytryny i naturalny jogurt - powstała lekka, aromatyczna sałatka, która w upalny dzień stała się daniem obiadowym i doskonale spełniła swe zadanie

Kuchnia Prezydentowej
maggi 203

potrzeby aby ponownie cytować szacowne opracowania (wszystkich chętnych odsyłam do lektury którą bez trudu można znaleźć w otchłaniach internetu) Dziś chciałbym jedynie zachęcić do wykorzystania świeżych warzyw i naturalnych przypraw przy wyrobie domowego maggi. składniki na uzyskanie 350 ml gotowej przyprawy 2 cebule 1 korzeń pietruszki 2 łodygi selera (albo kawałek korzenia) 5 liści laurowych 10 ziaren ziela angielskiego(...)wody sposób przygotowania Na wyłożoną pergaminem blachę do pieczenia układamy obrane i przecięte na pół cebule, przekrojoną wzdłuż pietruszkę oraz łodygi selera.  Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i wkładamy do niego blachę z warzywami pozwalając im się przypiec (pamiętajmy przypiec nie spalić). Następnie warzywa przekładamy do garnka, zalewamy wodą dokładamy liść laurowy, zgniecione ziarna ziela angielskiego i gotujemy

Miód i pieprz
Instrukcja pieczenia sernika. I sernik dyniowo-cytrynowy 228

trzeba ich nawet obierać - delikatna skórka jest bowiem jadalna.  Dynie kroję na mniejsze kawałki, usuwam pestki wraz z nitkami ze środka. Kawałki oczyszczonego warzywa układam na blasze i piekę w średnio rozgrzanym piekarniku do miękkości. Następnie łyżką oddzielam miąższ od skórki, przekładam go do dużej miski i miksuję blenderem na gładki mus. Tak przygotowany dzielę na mniejsze porcje

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Krem z dyni z masłem orzechowym 176

dekoracji Sposób przygotowania: Dynię przekroić na pół, oczyścić z pestek i pokroić w plastry. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na nim warzywo, skropić  oliwą,  posypać solą i tymiankiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st opni C z  termoobiegiem na około 25 minut.  W garnku zagotować bulion, dorzucić upieczoną dynię. Dodać starty imbir

Gosia gotuje
Warzywne frytki 180

frytki Batat  Marchew  Korzeń pietruszki  Ziemniak   Tymianek   Oliwa z oliwek   Ogórek kiszony (eko Lidl ) SOS bieluch z czosnkiem Warzywa kroimy, skrapiamy oliwą i posypujemy tymiankiem.   Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni Pieczemy 20 minut

Szkrab Je Sam
TORTILLA Z KURCZAKIEM 190

podsmażamy na patelni z odrobiną oliwy, kroimy kapustę, ogórka, pomidory i cebulkę, przekładamy do miski, dodajemy fasolkę, dokładnie wymieszać. Placki tortilli podgrzewamy chwilę w piekarniku, na środek placka nakładamy kurczaka, na to przygotowane warzywa i polewamy sosem, zwijamy i można jeść, smacznego

KUCHNIA POLSKA
Tofu jako al'a ryba p grecku 201

naczyniu żaroodpornym wykładamy najpierw warzywa, kolejno 6 kawałków tofu, ponownie przekrywamy warzywami, wykładamy parę plasterków sera, kolejne 6 kawałków tofu i całość zakrywamy warzywami i posypujemy startym żółtym serem.  Całość zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około

Mój pomysł na
Królik w śmietanie 129

umyć, obrać, pokroić w niezbyt grube półplasterki. Dno naczynia posmarować masłem. Na nim ułożyć pokrojone warzywa. Skoki królika podsmażyć na rumiano na maśle. Przełożyć do warzyw. Zalać bulionem, dodać przyprawy, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na godzinę. Po tym czasie wlać śmietanę rozbełtaną z dwiema łyżkami gorącej wody. Doprawić solą. Piec dalej 20-30 minut

królestwo garów
Schabowe na bogato. 189

klarowanym, dodajemy cebulę i por, posypujemy przyprawą włoską, kotlety kładziemy na wysmarowanej masłem folii aluminiowej w naczyniu żaroodpornym. na upieczone kotlety kładziemy usmażoną szynkę z warzywami, polewamy rozkłóconym jajkiem, posypujemy serem żółtym, wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 stopni, pieczemy do rozpuszczenia sera

Kuchnia Beaty
Sałatka z kaszą gryczaną, grillowanymi warzywami i fetą 220

oliwek pieprz , só l zioła prowansalskie PRZYGOTOWANIE Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cukinię kroimy w plasterki, paprykę w paski, pomidorki zostawiamy w całości. Warzywa skrapiamy oliwą i grillujemy (na patelni grillowej, w piekarniku, na grillu). Fetę kroimy w kostkę. Łączymy ze sobą składniki sałatki, doprawiamy pieprzem i ziołami. Smacznego :)    1 porcja sałatki (1/4 całości

Moje Kuchenne Rewelacje
pysznie upieczona biała kiełbasa w porach z marchewką... 170

dodać przyprawy, olej i wymieszać białą kiełbasę surową gotować z 5 minut na małym ogniu, wywar można zostawić jako bazę do żurku, kiełbasę włożyć do warzyw i delikatnie wymieszać naczynie przykryć i wstawić do piekarnika, nastawić na 200 C, grzanie góra/dół i piec 35 minut, następnie zdjąć przykrywkę, zamieszać łyżką i na termoobiegu w 150 C piec

W Mojej Kuchni Lubię
Medaliony z indyka z warzywami po włosku 408

zechcecie później przygotować w swoich kuchniach. Kilka propozycji dla Was już czeka w kolejce, a tymczasem po świąteczno - sylwestrowym objedzeniu zapraszam na coś lżejszego z piekarnika. W przypadku dzisiejszego obiadu surówkę możecie pominąć, zapiekane warzywa już wystarczą by całość dobrze wyglądała na talerzu :) Dzisiejsza inspiracja pochodzi od Krysi z moimi modyfikacjami. Składniki na 4 porcje: 600 g medalionów z indyka

Fabryka pomysłów
Słodka zupa-krem z pieczonej dyni hokkaido, na mleku kokosowym 265

centymetrowe kawałki. Czosnek tylko obieramy. Dynię, marchew, jabłko i czosnek rozkładamy na nieprzywierającej blaszce do pieczenia, skrapiamy oliwą z oliwek, mieszamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190⁰C na 35 minut. Wszystkie warzywa i owoce po tym czasie powinny być już idealnie miękkie. Dajemy warzywom przestygnąć. Do rondla wlewamy mleko kokosowe z puszki. Pomarańczę myjemy najpierw w zimnej, potem

Karo in the Kitchen
domowa kostka rosołowa 230

minut, dokładając na koniec  pęk koperku. Garnek zdejmujemy z ognia i miksujemy jego zawartość ( nie za długo, aby nadal były w nim wyczuwalne kawałki warzyw a nie papka). Teraz całość układamy na blachę piekarnika ( wyłożoną pergaminem) i suszymy w temperaturze 85-90 stopni w piekarniku przez około dwie godziny. W połowie suszenia, ostrym nożem kroimy masę na niewielkie kwadraty

Miód i pieprz
Zapiekanka ziemniaczana z porem i boczkiem 239

warzywa poukładać plastry boczku, na boczek wyłożyć drugą część warzyw, można znów posypać pieprzem (solą raczej nie, gdyż boczek odda sporo soli do całości), na warzywa poukładać ziemniaki. Całość zalać śmietanką. Zapiekankę wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, zapiekać około 30 minut. Na około 10 minut przed końcem pieczenia posypać startym na dużych oczkach serem żółtym

Na Ciasteczkowych Papierach
Indycze burgersy 176

zwykle kwestią przypadku. Obowiązkowym zestawem do burgera domowej roboty, jest dobra buła i dobrej jakości mięso. Reszta to kwestia umowna i decyzja Naszych kubków smakowych. Warzywa kroimy w plasterki, bułę w całości wkładamy do piekarnika, a na rozgrzanej patelni grillowej układamy mięso, z którego robimy wcześniej sporych rozmiarów kulkę i którą rozgniatamy między dłońmi, by uzyskać kotleta. Smażymy

Karczma Honorietty
Ryż zapiekany z fasolką i pieczarkami 123

krążki. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej i posmażyć cebulę z pieczarkami. Dodać fasolę, podlać bulionem i dusić pod przykryciem 10 minut. Piekarnik nagrzać do 160 stopni. Ugotowany ryz wymieszać z warzywami, przełożyć do formy do zapiekania. Posypać startym serem. Zapiekać przez 15 minut

Moja Galeria Smaku
Placuszki z cukinii i marchewki 229

marchewki skrobiemy. Warzywa myjemy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Siekamy umytą pietruszkę i wraz z jajkiem, mąką, przyprawami oraz jogurtem dodajemy do warzyw. Wszystkie składniki mieszamy łyżką. Jeżeli pieczemy placuszki w piekarniku to na blachę wykładamy papier, na którym delikatnie rozcieramy oliwę. Wykładamy łyżką porcje na placki i wkładamy do rozgrzanego do 170 stopni piekarnika

ChilliJemy

Proponowane wyszukiwania