Uwielbiam dynię hokkaido i choć w tym roku na działce nie urosła mi ani jedna sztuka, to zrobiłam sobie jej spory zapasik na pobliskim placu. W ubiegłym roku ostatnią dynię wykorzystałam dopiero w lutym, myślę, że teraz będzie podobnie.W planie mam jeszcze przetwory z dyni, a konkretnie marynowanie jej z miodem i kurkumą. Składniki; 1 kg dyni hokkaido 1 litr wywaru drobiowego 100 ml śmietanki do zup 18 % 3 łyżki masła orzechowego niesłodzonego kawałek świeżego korzenia imbiru kilka gałązek świeżego... czytaj dalej...
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.