warzywa z piekarnika - 6500 przepisów (strona:55/434)

Tarta francuska z cukinią, bakłażanem, pomidorem i mozzarellą 127

wszystkie składniki po kilka lub kilkanaście plasterków. Na koniec brzegi ciasta zawinąć do środka. 6) Całość oprószyć świeżo mielonym pieprzem (nie solimy przed pieczeniem, żeby warzywa nie puściły zbyt dużo soku). 7) Piec piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 30 min. 8) Po upieczeniu tartę, przed krojeniem, odstawić na kilkanaście minut. 9) Podawać skropioną oliwą.   Artykuł Tarta francuska

Fitsweet.me
CUKINIOWE FRYTKI Z PIEKARNIKA 279

frytki z piekarnika? Świetna alternatywa dla frytek ziemniaczanych. Jak dla mnie same zalety! Po pierwsze nie są smażone w głębokim tłuszczu tylko zostały przygotowane w piekarniku lekko skropione oliwą, po drugie cukinia jako warzywo ma wiele właściwości odżywczych i warto ją wprowadzić na stałe do swojego menu. Cukinia wspomaga odchudzanie, jest niskokaloryczna i lekkostrawna. Działa alkalizująco przez co zapobiega zakwaszaniu

kuchniabellissima.wordpress.com
Tarta francuska z cukinią, bakłażanem, pomidorem i mozzarellą 107

wszystkie składniki po kilka lub kilkanaście plasterków. Na koniec brzegi ciasta zawinąć do środka. 6) Całość oprószyć świeżo mielonym pieprzem (nie solimy przed pieczeniem, żeby warzywa nie puściły zbyt dużo soku). 7) Piec piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 30 min. 8) Po upieczeniu tartę, przed krojeniem, odstawić na kilkanaście minut. 9) Podawać skropioną oliwą

Fitsweet.me
Zapiekanka warzywna z brokułem, makaronem farfalle i mozzarellą 160

Dodajemy ugotowany brokuł i podduszone warzywa - mieszamy. Dodajemy sól i pieprz Ser mozzarella kroimy w małe kwadraciki, a pomidorki koktajlowe kroimy na pół Na wymieszane warzywa układamy pomidorki Posypujemy mozzarella Naczynie wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 10-15 minut - aż ser się delikatnie przypiecze Po upieczeniu całość posypujemy posiekaną natką pietruszki i lubczykiem Smacznego

Szczęśliwa kuchnia
Spaghetti w kubeczkach z papryki, na Halloween. 166

dodatkiem soli. W paprykach powycinać kształty oczu, ust. Odciąć czubek, tworząc kapelusik. Wydrążyć środek. Jeżeli spód papryk jest krzywy to podciąć go nieco, by warzywa stały prosto i samodzielnie.  Papryki włożyć do piekarnika w 180 stopni, i piec około 20-30 minut, Dokładnie tyle, by skórka zaczęła robić się czarna. Wyjąć je i szybko położyć pod przykryciem, by skórka

Poezja Smaków - blog kulinarny
Frittata ze szpinakiem i wędzonym łososiem 177

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com   Frittata to rodzaj omletu z warzywami, który w zasadzie powinien być zapiekany w piekarniku. Danie to jest bardzo popularne we Włoszech i Hiszpanii. Do przygotowania frittaty możemy użyć dowolnych składników - wystarczy odrobina chęci i kreatywności. Z racji, że nie każdy posiada (w tym i ja) patelnię przystosowaną do zapiekania potraw w piekarniku - moja

Di gotuje
Warzywny jeż :) 111

rozchylać i wkładać naprzemiennie, jedno warzywo w drugie. Wszystko warto robić już na blasze, na której będziemy piec. Delikatnie pomiędzy bakłażana i cukinię powkładać pozostałe warzywa. Przyprawić i skropić oliwą. Włożyć do nagrzanego piekarnika – 180 stop., termoobieg na 20 minut. I oto jest – warzywny jeż! P.S. Tak wiem, zdecydowanie ładniej wygląda przed niż po. Po jednak smakowało bardziej

gutfut
Krem z pomidorów na winie z szarpaną wołowiną 114

laurowe po 1 łyżeczce: wędzonej papryki, majeranku, soli szczypta chili Wołowinę myję, osuszam i nacieram przyprawami. Umieszczam w naczyniu żaroodpornym razem z obranymi i pokrojonymi warzywami. Wlewam wino oraz  połowę bulionu, wrzucam przyprawy. Piekarnik nastawiam na 140 stopni i umieszczam w nim naczynie. Mięso piekę przez 8 godzin, co jakiś czas dolewam bulionu i obracam mięso. Po upieczeniu mięso

Mango Papaja
Kanapka z pulled beef, pastą z pieczonej papryki, serem i szczypiorkiem 125

laurowe po 1 łyżeczce: wędzonej papryki, majeranku, soli szczypta chili Wołowinę myję, osuszam i nacieram przyprawami. Umieszczam w naczyniu żaroodpornym razem z obranymi i pokrojonymi warzywami. Wlewam wino oraz  połowę bulionu, wrzucam przyprawy. Piekarnik nastawiam na 140 stopni i umieszczam w nim naczynie. Mięso piekę przez 8 godzin, co jakiś czas dolewam bulionu i obracam mięso. Po upieczeniu mięso

Mango Papaja
PASZTET DROBIOWY Z ŻURAWINĄ 141

Przez maszynkę do mięsa trzykrotnie przepuszczamy mięso, bułkę i warzywa. Gotową masę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Dolewamy szklankę bulionu w którym gotowalismy mięso i warzywa. Dodajemy żurawinę. Przekładamy do foremek. Pieczemy w piekarniku w temp 170 st ok godziny. W piekarniku ustawiamy naczynko z wodą, dzięki temu pasztet nie będzie suchy. Pasztet upiekłam w formie PAPILART . Zajrzyjcie

Z Majeczką w kuchni
Placek pasterski, Pizza (Seinfeld) 177

pomidory, fasolę i zioła i duś ok. 10 minut. Dodaj natkę, dopraw solą i pieprzem i wymieszaj. Wysmaruj olejem naczynie do zapiekania. Ułóż połowę pure, warzywa z fasolą i znów pure. Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 200°C przez ok. 30 minut. The Couch (season 6, episode 5) Kramer, a resourceful man he is, comes up with the idea

Qlinarnie i Qlinarnie
Chili sos z pieczonej chili 140

proponuję upiec całe owoce chili. Chili, czosnek w całości i obraną cebulę skrop oliwą, posól i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 20 minut w piekarniku nastawionym na 200ºC na funkcję grillową. Upieczone warzywa zmiksuj z dodatkiem szpinaku i gorącego bulionu. Zrumień mąkę na suchej patelni. Dodaj masło i zrób zasmażkę. Dodaj zmiksowane warzywa cały czas energicznie mieszając aby się

codojedzenia
Lahmacun - turecka pizza 191

równych części. Każdą część rozwałkowałem na cienki placek, starając się zachować formę koła. Na każdym placku równomiernie rozsmarowałem cienką warstwę przygotowanego wcześniej przyprawionego mięsa z warzywami, tak aby cały placek był pokryty farszem. Piekarnik rozgrzałem piekarnik do maksymalnej temperatury z włączonym termoobiegiem. Na blaszce położyłem arkusz pergaminu i delikatnie posmarowałem oliwą. Na pergaminie położyłem gotowy placek. Piekłem placki pojedynczo

Wyprawy kulinarne
Zupa z ciecierzycy. 112

dodajemy do pomidorów, doprawiamy tymiankiem, papryką, czosnkiem i solą - dokładnie mieszamy. Kiedy ciecierzyca będzie już miękka przekładamy ją do pomidorów i mieszamy. Tak przygotowane warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 20 minut. Wyciągamy przekładamy do miski i miksujemy. Podgrzewamy do zagotowania się w garnku i podajemy. Jeśli chcemy ostrzejszą zupkę dodajemy papryki

Moje-pitraszenie
Łosoś zawijany w kruche ciasto z wkładką :) 125

Przepyszne danie, ja byłam zachwycona. Smak przepyszny i nie trzeba już nic nic więcej, po takim obiedzie każdy będzie syty i zadowolony. Nie przeraźcie się tego

Kuchnia Pokoleń
Udka z kurczaka pieczone z warzywami 160

cebulę  kroimy w piórka. Marchewkę strugamy na cienkie paski. Udka, obsmażamy chwilę z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju, Wkładamy do naczynia żaroodpornego. Przykrywamy warzywami.  Nakrywamy naczynie i wstawiamy do dobrze nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok. 1 godz. w 180 stopniach. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
ZUPA KREM Z DYNI - jak zwykle ekspresowa. GOTOWANIE WG 5 PRZEMIAN. 130

jeszcze nigdy nie robiliście zakupów u mnie w sklepie, zapraszam serdecznie tutaj :) P.s. 2 Taki krem z dyni najlepszy jest z dyni upieczonej wcześniej w piekarniku, ale że mnie prawie zawsze się spieszy... Warzywa podduszone na oleju w garnku są równie aromatyczne, a czas przygotowania obiadu sprowadzony do minimum. Wypróbujcie i piszcie

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Karkówka chrzanowa w warzywach 130

olejem. Wykładamy do naczynia do zapiekania. Na patelni po smażeniu karkówki przesmażamy startą marchewkę i seler. Podlewamy bulionem i dodajemy trzy spore łyżki chrzanu. Warzywami z bulionem zalewamy karkówkę i wstawiamy nagrzanego piekarnika do 190 o C. Przykrywamy folią aluminiową i zapiekamy do miękkości przez około 1 godzinę. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject

Smaki Ewy
Zapiekanka makaronowa z mięsem i warzywami 214

Duże naczynie żaroodporne posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Na dno naczynia układać kolejno: makaron mięso warzywa sos beszamelowy makaron połowa startego żółtego sera mięso warzywa sos beszamelowy żółty ser Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec około 20-25 minut. Smacznego

na moim stole...
Jajka po hiszpańsku 111

obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory. Doprawiłem całość solą , pieprzem i ostrą papryką. Tak przygotowane warzywa przełożyłem do wcześniej podgrzanego naczynia żaroodpornego. W warzywach zrobiłem wgłębienia , wbiłem jajka. Naczynie wstawiłem do piekarnika i zapiekałem , aż jajka się ścięły

R'n'G Kitchen
Zapiekanka warzywna z brokułem, makaronem farfalle i mozzarellą 196

Dodajemy ugotowany brokuł i podduszone warzywa - mieszamy. Dodajemy sól i pieprz Ser mozzarella kroimy w małe kwadraciki, a pomidorki koktajlowe kroimy na pół Na wymieszane warzywa układamy pomidorki Posypujemy mozzarella Naczynie wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 10-15 minut - aż ser się delikatnie przypiecze Po upieczeniu całość posypujemy posiekaną natką pietruszki i lubczykiem Smacznego

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Mix warzyw na parze, z ziarnami, oscypkiem i pieczonym schabem. Zapiekanka. 162

pierwszą warstwę warzyw, posyp parmezanem i pokrój w kawalki oscypki. Dodaj schab w palstrach lub paskach. Porop oliwą z oliwek. Nałóż na to nastęną warstwę warzyw, pokrop oliwą , dodaj parmezan i zapiekaj w piekarniku do rozpuszczenia sera. Podawaj z listkami bazylii, z parmezanem. Przed podaniem posyp ziarenkami..i chleb nie jest potrzebny! Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Morszczuk pieczony z warzywami 137

łyżki sosu wraz z warzywami i smarujemy nim dno. Wykładamy pierwsza warstwę ryby, na nią sos i ponawiamy zabieg tak aby ryba była przykryta warzywami. Wstawiamy rybę do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 40 minut. Smacznego

ChilliJemy
Sałatka z gyrosem 119

lodówki na 24 godziny. Pierś z kurczaka marynujemy w oliwie i przyprawie do gyrosa przez min.3 godziny.Następnie wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pekinkę myjemy,kroimy.Tak samo postępujemy z resztą warzyw. Wszystkie składniki łączymy ze sobą.Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem i polewamy sosem czosnkowym. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
WEGEBURGERY 167

słonecznika i aromatycznych dodatków. Szybkie do przygotowania. W sieci panuje ogólny zachwyt nad nimi i koniecznie chciałam się przekonać jak smakują. Piecze się je w piekarniku, wiec nie ociekają tłuszczem:) Z pełnoziarnistą bułką, warzywami i jogurtowym sosem smakują wybornie:) Przepis zaczerpnęłam i - lekko zmodyfikowałam - z Jadłonomii .  SKŁADNIKI: 2 szklanki kaszy jaglanej 3,5 szklanki wody 1 cebula 2 szklanki

Słodko-Słony Świat Ilony
Warzywna zapiekanka z beszamelem 188

mniut. Pomidora również kroimy w plastry. Następnie cukinie, bakłażna przyprawiamy ziołami i pieprzem, następnie grilujemy z odrobiną oliwy. Ziemniaki kroimy w grubsze plastry. Teraz warzywa układamy warstwowo. Całość polewamy beszamelem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym na 180 C przez 30- 40 minut

Delicious Titbits
Skrzydełka z marchewką i porem + film 229

samej patelni na której smażyliśmy skrzydełka, wrzucamy marchewkę i pora i dusimy około 10 minut. Skrzydełka przekładamy do żaroodpornej formy, na nich układamy uduszone warzywa i podlewamy szklanką bulionu. Skrzydełka wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st.C i pieczemy 30 minut.W połowie pieczenia podlewamy je pozostałą częścią bulionu . Tak przygotowane danie najlepiej smakuje z ryżem lub ziemniakami

Smakowite Dania
Żeberka pieczone z warzywami 150

podsmażyć na rozgrzanym oleju. Warzywa umyć i obrać. Paprykę pokroić w słupki, pora i cebulę w piórka, a marchewkę w talarki. Mięso, pieczarki i warzywa przełożyć do rękawa do pieczenia. Przełożyć do piekarnika rozgrzanego do 220 o C i piec ok. 1 godzinę. Życzę smacznego. Komentarze oraz lajki mile widziane :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Świat Smaku
Quiche z brokułami i porem 307

osuszony por ( warzywa należy osuszyć, aby tarta nie wyszła wodnista) oraz połowę sera. Jajka rozbełtujemy ze śmietaną, dodajemy resztę sera oraz doprawiamy wedle uznania. Warzywa zalewamy mieszaniną jaj i śmietany. Pieczemy w piekarnik rozgrzanym do 180 stopni ok. 25 minut. Bon Appetit

Pudełko rozmaitości
Quiche pełnoziarnisty z tuńczykiem i cebulą 182

Quiche powstał z potrzeby chwili, kiedy z powodu awarii nie mogłam skorzystać z płyty grzewczej. Jest to danie, które w całości powstaje w piekarniku. Pełnoziarniste ciasto, duża dawka przygotowywanych bez tłuszczy warzyw i przepyszny tuńczyk składają się na zdrowe i smaczne danie.   Składniki Na ciasto: 120g mąki pszennej tortowej 80g maki razowej typ 2000 100g masła jajko szczypta soli

Pyry na Gaz
Flatbread po libańsku. Z hummusem, warzywami i sosem miętowym. 149

oliwę i odrobinę soli i zmiksuj, uzyskując sos miętowy. Przygotowane warzywa umieść w misce, polej sosem miętowym i wymieszaj, aby sos dobrze obtoczył warzywa.  Jeżeli używasz gotowych chlebków, podgrzej je najpierw na patelni lub w piekarniku. Warto je najpierw lekko zwilżyć wodą, aby stały się bardziej miękkie i puszyste. Weź podgrzany chlebek, posmaruj go hummusem, następnie ułóż

Chilli Czosnek i Oliwa
Omlet jajeczny ze szparagami i pomidorkami 193

Jeżeli nie mam pomysłu np. na śniadanie czy kolację to wtedy ratuję się omletem.Wystarczy dodać dostępne pod ręką warzywa, dodać ser- albo i nie- zapiec w piekarniku i mamy bardzo smaczny oraz pożywny posiłek :)Polecam!* jajka- 5 szt.* ser- 50g (u mnie kozi)** szparagi- pęczek świeżych* pomidorki koktajlowe- kilka sztuk* papryczka chili- 1 szt.* szczypiorek* przyprawy: pieprz i sól* oliwa

Kraina Miodem Płynąca
Schab pod pierzynką 123

Dziś mam dla Was kolejny przepis na schab.Mięso to odpowiednio przyrządzone jest delikatne , soczyste i niesamowicie miękkie.Zapiekany z warzywami : porem , marchewką i cebulką jest fantastycznym pomysłem na obiad.A podany z pieczonymi ziemniaczkami ( np. tymi! ) zachwyci nawet najbardziej wybrednych smakoszy!Polecam!SKŁADNIKI:* schab – 4 plastry* por – 1 szt* marchew – 2 szt* cebula – 1 szt* majonez(...)strony.Dodajemy posiekanego pora i startą na grubych oczkach marchew, przesmażamy ok. minutkę, odstawiamy w ciepłe miejsce.Mięso smarujemy majonezem, a następnie dodajemy przesmażone warzywa.Posypujemy przyprawami.Wstawiamy do nagrzanego do 180C piekarnika i pieczemy ok. 20-25 minut.Podajemy gorące!Smacznego

Ostra na Słodko
Papryka faszerowana kaszą jęczmienną 203

papryki i dokładnie wymieszać. Powstały sos dodać do kaszy z warzywami i dokładnie wymieszać.Farsz posolić i popieprzyć do smaku.Papryki faszerować nadzieniem z kaszy i warzyw oraz układać w naczyniu żaroodpornym.Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) przez około 30 - 45 minut, aż papryki będą miękkie.SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Farsz należy bardzo

Gospodyni Miejska
Łosoś z pieczoną dynią 138

chili, gałkę oraz sól i pieprz. Mieszamy i polewamy mieszanką oliwy i przypraw dynię. Delikatnie mieszamy całość dłońmi – aby każdy kawałek oblepił się. Wysypujemy warzywa na dużą blachę do pieczenia wyłożoną papierem. Piekarnik nagrzewamy do 200°C (lub 190°C z termoobiegiem). Wkładamy do piekarnika i pieczemy 15 minut. W tym czasie łososia solimy i pieprzymy z obu stron

Poezja smaku
Kurczak pieczony w warzywach 318

godziny. Obieramy ziemniaki, kroimy na połówki lub ćwiartki, marchew na talarki, a cebulę w piórka. Na blaszkę wykładamy ziemniaki, marchew i cebulę. Na warzywa kładziemy kurczaka, polewamy oliwką. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 220 C, na 60 min. Po 30min odwracamy kurczaka, po 20 min jeszcze raz, ostatnie 10 min zostawiamy dla chrupiącej skórki. Gotowe! :)Kochani, smacznego

Smaki Edyty
Domowy al'a McMuffin 155

podpiec. Na jednej połowie położyć plaster sera, boczek, jajko i przykryć drugą połową. Kanapkę podgrzać do delikatnego rozpuszczenia się sera. (Można robić to w piekarniku lub na suchej patelni pod przykryciem.) Podawać z ulubionymi warzywami i sosem albo ketchupem

Di gotuje
Łatwa wołowina zapiekana z papryką / Easy beef and pepper bake 212

zapiekaną z papryką w szybkim i aromatycznym sosie pomidorowym. Jest to doskonały pomysł obiad dla zabieganych, gdyż generalnie przygotowujemy ją w 10 minut, wrzucamy do piekarnika i dalej robi się samo:) Steki wychodzą mięciutkie, warzywa są w punkt a wszystko pływa w pysznym, pomidorowym sosiku. Sos wychodzi trochę rzadki i jeżeli takiego nie lubicie, można go zagęścić po wyjęciu mięsa(...)warzyw gotując aż odparuje do odpowiedniej konsystencji ewentualnie dodając śmietanki ;). Polecam także łatwą i przepyszną karkówkę zapiekaną z warzywami serem , jest przepyszna! Zapraszam;) Scroll down for recipe in English Łatwa wołowina zapiekana z papryką (6 porcji) Składniki: 6×150 g steków wołowych sól i pieprz 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 1 duża cebula, pokrojona w piórka po jednej zielonej

karmelowy
Udka z kurczaka pieczone w garnku rzymskim 271

garnek rzymski wkładamy do zimnego piekarnika ! Udka z kurczaka pieczone  w garnku rzymskim Czas przygotowania: 140 minut Składniki: 8 udek 2 cebule 1 marchewka 6 ziemniaków papryka sól cytrynowa pieprz Wykonanie: Mięso dokładnie oprószamy przyprawami i odstawiamy na 60 minut. Garnek wraz z przykrywką namaczamy w  zimnej wodzie. Warzywa obieramy, marchewkę kroimy(...)grube plastry, cebule w ósemki. Ziemniaki na ćwiartki, lub jeśli są małe na pół. Garnek wyjmujemy z wody, układamy w nim mięso i warzywa, które posypujemy przyprawami. Garnek przykrywamy i wkładamy do zimnego piekarnika. Ustawiamy temperaturę na 180 stopni i pieczemy przez godzinę, od momentu osiągnięcia tej temperatury

Kulinarne przygody Gatity
Jesienne warzywa z syropem klonowym 86

balsamiczny i miód. Dodać wyciśnięty przez praskę czosnek, wymieszać i taką mieszanką polać nasze danie. Po wierzchu posypać solą, pieprzem i tymiankiem. Piec w piekarniku nastawionym na 170 C z termoobegiem przez około 15 minut. Warzywa powinny byc miękkie, ale jędrne. Podawać gorące bezpośrednio po przygotowaniu, Smacznego

Gosia gotuje
Jesień... Pierogi z pieczoną dynią. 231

pestki. Kroimy na mniejsze kawałki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Skrapiamy oliwą i posypujemy solą i świeżo mielonym pieprzem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy do miękkości. Następnie warzywa studzimy i przeciskamy przez praskę lub miksujemy. Dodajemy chili, imbir i ser - mieszamy.  Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy jajko, sól, olej i zagniatamy

Miksturownik
Pizza na ryżowym spodzie - pyszna, bezglutenowa 154

czasie gdy ciasto wyrasta szykujemy warzywa na wierzch pizzy. U mnie były pieczarki, cebula, cukinia i na wierzch rukola. Warzywa (oprócz rukoli) podsmażyłam bo pizza piecze się krótko a poza tym soki które puszczają mogłyby za bardzo rozmiękczyć ciasto. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, do nagrzanego wkładamy blachę z samym ciastem. Nie wiem jak będzie u Was, ale moje ciasto(...)martwcie się :) Ciasto pieczemy tak by się wierzch zapiekł ok 10 minut. Wyjmujemy je, smarujemy sosem pomidorowym lub koncentratem układamy warzywa i zapiekamy kolejne 15 minut, można przed końcem pieczenia położyć wegański ser lub rukolę. Wyciągamy ciasto z piekarnika, delikatnie wyjmujemy z blachy, kroimy na kawałki, układamy rukolę (o ile nie położyliśmy jej wcześniej), polewamy domowym sosem czosnkowym i szybko

Co na wege obiad?
Mini tarty orkiszowe z botwiną, szparagami, mini cukinią, pleśniowym serem i jajkiem 116

Warzywa myję, osuszam i kroję. Szparagi i cukinię kroję w plastry. Botwinę drobno siekam. Ser kroję w paski. Na podpieczonych spodach umieszczam warzywa oraz ser. Wbijam jajko. Całość doprawiam solą i pieprzem. Zapiekam składniki 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podaję na ciepło lub na zimno, przed podaniem posypuję posiekanym szczypiorkiem.  Smacznego, Klaudia. Wiecie, że aby odpowiednio

Mango Papaja
Kuskus z pieczonymi warzywami 148

lekko osoloną wodą, tak aby poziom wody przekraczał o 0,5 cm poziom kuskusu, odczekać 5 min, rozdrobnić widelcem i odstawić). 2) Warzywa umyć, obrać, natrzeć olejem, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 25-30 min (najlepiej sprawdzać patyczkiem lub widelcem na bieżąco, czy warzywa są miękkie

Fitsweet.me
Domowa tortilla z kurczakiem i warzywami+ film 880

drobno siekamy, czerwoną paprykę kroimy w paseczki, ogórki razem ze skórką oraz pomidory kroimy w plastry, a czerwoną cebulę w półplasterki. Pokrojone warzywa wrzucamy do miski i dokładnie ze sobą łączymy. Placki tortilli podgrzewamy krótką chwilę w piekarniku, na suchej patelni, w mikrofali lub na parze aby zmiękły. Na środek każdego placka nakładamy porcje sałatki, warzywa polewamy sosem, na wierzchu

Smakowite Dania
Sałatka z pieczonych buraków i dyni 204

obieramy i kroimy na kawałki. Tak przygotowane warzywa układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, dodajemy zmiażdżone ząbki czosnku, sól, pieprz i świeży tymianek. Warzywa pieczemy do miękkości przez około 40 minut w nagrzanym piekarniku do 200 stopni. W między czasie przygotowujemy kuskus zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Możemy teraz przygotować dressing - olej, musztardę, cytrynę i miód mieszamy razem, doprawiamy

Plate of Joy
Dorsz pod czerwoną pierzynką 191

marchew I brokuły  Wykonanie:Najpierw robimy pesto- wykonanie tutaj.Porcjujemy dorsza, nakładamy ok 1 łyżki na porcję pesta z papryki. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 200 C , pieczemy ok 15-20 min . Do obiadu pieczone warzywa- I obiad gotowy :)Smacznego

Smaki Edyty
FILET Z KURCZAKA W SOSIE ŚMIETANOWYM Z KALEROSSE 126

Kalerosse to wyśmienite zielone warzywo będące połączeniem brukselki i jarmużu - mające bardzo szerokie zastosowania kulinarne, unikalny smak i mnóstwo wartości odżywczych.  Warzywo doskonale smakuje sauté, można jeść je na surowo, piec w piekarniku, grillować, dusić i gotować. Świetne jako dodatek do kanapek, sałatek, warzywnych przekąsek i dań głównych.   Marka Fit&Easy jako pierwsza w naszym kraju wprowadza

Z Majeczką w kuchni