warzywa z piekarnika - 6500 przepisów (strona:212/434)

Pasztet z gęsi 169

mięso było na prawie całe przykryte płynem. Dusić na małym ogniu, aż będzie miękkie (ok 2godzin). Wątróbkę oczyścić z błon, dodać do mięsa, dusić jeszcze 20 minut. Mięso i warzywa wyjąć z bulionu, ostudzić. Kajzerki pokroić i namoczyć w bulionie z mięsa. Wszystko zmielić 2 razy. Masę mięsną doprawić do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową i majerankiem, wlać brandy, dodać(...)można dodać np. pokrojone śliwki, żurawinę lub posiekane orzechy, jeśli lubicie pasztety z dodatkami. 2 keksówki (8x25cm) posmarować olejem, wysypać bułką tartą. Wyłożyć masę mięsną, wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 45 minut w temp. 180stC. Po upieczeniu pasztet wyjąć z piekarnika, pozostawić w foremce do wystudzenia. Gdy pasztet wystygnie i stężeje, wyjąć z foremki. Przechowywać w lodówce. Smacznego

Obiad gotowy
Golonka na kapuście 153

zagotowaniu ściągnąć szumowiny, dodać 5 ziaren ziele angielskiego, 4 liście laurowe, sól i pieprz do smaku. Gotujemy na małym ogniu przez 1,5 godziny. Po tym czasie dodajemy obrane warzywa, 1 cebulę i gotujemy wszystko razem do miękkości mięsa. W czasie gdy gotuje się golonka, robimy kapustę. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na smalcu, dodać odciśniętą kapustę, kminek, 2 liście(...)wywarem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Do żaroodpornego naczynia przekładamy ugotowaną kapustę na nią układamy goloneczki, wlewamy 2/3 szklanki wywaru, posypujemy słodką mieloną papryką i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 st. C i pieczemy przez 20-25 minut, aż się przyrumieni

magiczna kuchnia Kasi
Fit burger wołowy 160

burger wołowy to smaczny przepis dla tych, którzy dbają o linię, a mają niewiele czasu na gotowanie. Wołowina, bułka owsiana i warzywa. Prosto, smacznie i pożywnie. Spróbujcie Zobaczcie też: Burgery wieprzowo-wołowe Przepis na fit burgera wołowego Drukuj przepis Porcji: 1 Czas gotowania: 20 minut Składniki 100-150 g mielonej wołowiny plaster pomidora kilka plasterków cebuli roszponka lub dowolna sałata(...)wołowinę i formujemy kotlet. 2 Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni bez tłuszczu z obu stron, aż mięso się zrumieni - po kilka minut z każdej strony. 3 Bułeczkę podgrzewamy w piekarniku lub na drugiej, suchej patelni. 4 Nakładamy na spód bułki roszponkę, kotleta, pomidora i cebulę. Przykrywamy drugą połówką bułki. Porady Opcjonalnie, do smaku można dodać łyżeczkę musztardy do środka bułki

Kuchnia Bazylii
Fit burger wołowy 160

burger wołowy to smaczny przepis dla tych, którzy dbają o linię, a mają niewiele czasu na gotowanie. Wołowina, bułka owsiana i warzywa. Prosto, smacznie i pożywnie. Spróbujcie Zobaczcie też: Burgery wieprzowo-wołowe Przepis na fit burgera wołowego Drukuj przepis Porcji: 1 Czas gotowania: 20 minut Składniki 100-150 g mielonej wołowiny plaster pomidora kilka plasterków cebuli roszponka lub dowolna sałata(...)wołowinę i formujemy kotlet. 2 Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni bez tłuszczu z obu stron, aż mięso się zrumieni - po kilka minut z każdej strony. 3 Bułeczkę podgrzewamy w piekarniku lub na drugiej, suchej patelni. 4 Nakładamy na spód bułki roszponkę, kotleta, pomidora i cebulę. Przykrywamy drugą połówką bułki. Porady Opcjonalnie, do smaku można dodać łyżeczkę musztardy do środka bułki

Kuchnia Bazylii
Grasz w zielone? 112

pierwszym miejscu moich ulubionych kolorów. Pośród zieleni, na działce, łące, czy gdziekolwiek w otoczeniu przyrody najlepiej lubię grillować. Sezon na grillowanie wciąż trwa. Gorące kiełbaski, soczyste mięsiwa i aromatyczne warzywa. Ślina leci do kolan :D No i jeszcze opiekany chleb! Najlepiej ciepły posmarować masłem, mniam! Ostatnio jednak postanowiłam zastąpić zwykłe ( jakże pyszne) masło czymś zielonym :D Jest tłuste, zawiera likopen(...)superman, a mieści się w dłoni :) Awokado, bo o nim mowa, jest podstawą pasty do chleba ( najlepiej tego z grilla, albo ogniska, ale i jako grzanka z tostera, czy piekarnika się sprawdzi ;) ), którą przedstawiam i polecam ogromnie poniżej. Cała zielona :D Pasta z awokado z rukolą Potrzebujesz: 1 dojrzałe awokado dużą garść rukoli ząbek czosnku 1,5 łyżeczki soku

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Polędwica z dorsza po prowansalsku 170

myjemy, osuszamy, oprószamy solą i kilkoma szczyptami ziół prowansalskich. Przekładamy do naczynia do zapiekania. Cebulę kroimy w drobną kostkę, a paprykę obieramy ze skórki i kroimy w  małe paski. Warzywa wrzucamy na patelnię z oliwą i dusimy. Gdy nieco zmiękną dodajemy zioła prowansalskie i lekko solimy (uwaga, bo oliwki i kapary są słone) oraz dodajemy szczyptę lud dwie pieprzu(...)koniec dodajemy ocet balsamiczny.  Sprawdzamy czy sos nie wymaga jeszcze dosolenia, a następnie wykładamy go na przygotowanego wcześniej dorsza. Naczynie przykrywany folią aluminiową. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 20-30 minut w zależności od wielkości/grubości polędwiczek. Danie jest świetne na lekki niedzielny obiad! Smacznego

Simple Dish
Grasica cielęca w sosie z madery 171

ułóż grasicę, dodaj bouqet garnis i zalej całość bulionem. My dodałyśmy posiekane chili – do smaku. Po zagotowaniu zakryj patelnię cartouche (przykrycie z papieru do pieczenia) i pokrywką. Wstaw do piekarnika na 40 minut. Po wyjęciu dodaj do sosu rukolę oraz migdały. Porządnie zamieszaj. A tu nasze dalsze modyfikacje: – do garnka wlać wino, zagotować, wrzucić żurawinę i gotować aż płyn odparuje(...)zredukować przez gotowanie. Na talerz wyłożyć sos, na nim ułożyć grasicę, posypać migdałami i żurawiną. Obok ułożyć rukolę. Oczywiście rukola od Fit&Easy – producenta świeżych sałat i warzyw. Taki przepis otrzymałyśmy do przyrządzenia podczas warsztatów z Janem Kuroniem, na zaproszenie Fit&Easy , które odbyły się w studio kulinarnym Smolna 8 Studio . Przepis pochodzi ze słynnej szkoły Le Cordon

królestwo garów
Bułeczkowe miseczki 155

taką czynność powtarzamy 2 lub 3 razy. Tak ukształtowane bułeczki układamy na papierze do pieczenia i odstawiamy na ok 30 minut do ponownego wyrośnięcia. Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Wkładamy do piekarnika na ok 15-25 minut aż bułeczki dobrze się zarumienią - sprawdzamy przed wyjęciem czy brzegi naszych miseczek są dobrze spieczone - ja musiałam po 20 minutach pieczenia odwrócić je do góry(...)grubą skórkę aby bułeczki nam nie przeciekły i aby było co wyjadać W moich miseczkach podałam żurek jednak już się nie mogę doczekać aż podam w nich gulasz z warzywami - pycha!!! Smacznego

sierotka maRysia w kuchni
Tarta z porem i bekonem 104

się nie klei dodać odrobinę zimnej wody. Ulepić kulę, zawinąć w folię i schłodzić przez około 30 minut. Przygotowanie farszu: Na patelni przesmażyć cebulę, czosnek i pora, gdy warzywa zmiękną dodać bekon dobrze przesmażyc, ale uważać aby się zbytnio nie przypiekł.  W dużm naczyniu wymieszać śmietanę z jajkiem, można także dodać białko z jajka od wyrabiania ciasta. Dodać starty(...)patelnię i dokładnie wymieszać z porem i bekonem. Ciasto rozwałkować do grubości około pół centymetra, wyłożyć nim naczynie do tarty. Napełnić farszem i piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 30 minut. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Aromatyczny kurczak pieczony z pomidorkami i czosnkiem 169

Uwielbiam zapach tego dania rozchodzący się po kuchni. Mięso pieczone w ten sposób jest bardzo kruche, a warzywa stanowią doskonały dodatek, pieczony czosnek staje się mniej ostry i dosłownie rozpływa się w ustach. Składniki: 4 podudzia kurczaka  200 g pomidorków koktajlowych 1 mała główka czosnku 2 czerwone cebule 3 gałązki rozmarynu 1 łyżeczka tymianku 1 duża szczypta słodkiej papryki(...)ziemniaki (opcjonalnie) Przygotowanie: Przygotować marynatę - wymieszać olej z tymiankiem, słodką papryką, solą i pieprzem. Natrzeć marynatą mięso i odstawić do lodówki na co najmniej pół godziny (najlepiej na noc). Piekarnik rozgrzać do 200°C. W naczyniu żaroodpornym ułożyć kurczaka, pomidory, ziemniaki (obrane i pocięte w plastry), ząbki czosnku, cebulę pociętą w piórka  i rozmaryn. Piec przez około

Piąty grzech główny
DORSZ ZESZPARAGAMI W SOSIE TYMIANKOWYM 148

Dziś przy piątku zapraszam na dorsza. A że sezon na szparagi, właśnie to one będą mu towarzyszyć wraz z pysznym sosem ze świeżym tymiankiem. Składniki: filet

Z Majeczką w kuchni
Ratatouille 157

orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Arial","sans-serif"; mso-fareast-language:EN-US;} To pyszne danie pochodzi z południa Francji. Można je przyrządzić na gazie lub w piekarniku. Zazwyczaj podaje się je z ryżem lub świeżą bagietką. Składniki na 2 obiady dla 2 osób. Przepis z Wegetariańskiej kuchni świata A. Ilies. Składniki: 6-7 pomidorów 2 czerwone papryki(...)wody zioła prowansalskie 2 łyżki bulionu wegetariańskiego pieprz Pomidory obierz ze skórki i pokrój w dużą kostkę. Tak samo pokrój: paprykę, bakłażana, cukinię. Drobno posiekaj cebulę i czosnek. Wszystkie warzywa wrzuć do dużego i szerokiego garnka. Zalej oliwą, wodą i dodaj pozostałe składniki. Duś na małym ogniu przez 60-70 minut. Co jakiś czas zamieszaj, ewentualnie dolej wody. Przed podaniem

Qlinarnie i Qlinarnie
Golonka w piwie i miodzie 136

smaku* oliwa z oliwek – 50 mlSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :Golonkę oczyszczamy.Cebule obieramy  kroimy na ćwiartki.Marchew i pietruszkę obieramy , kroimy na kawałki.W dużym garnku gotujemy wodę , solimy , dodajemy pokrojone warzywa oraz przyprawy.Delikatnie wkładamy mięso i na wolnym ogniu gotujemy ok. 60 minut , obracając od czasu do czasu.Czosnek ucieramy ze szczyptą soli , a następnie mieszamy z oliwą. Podgotowaną golonkę wyjmujemy(...)190C podlewając od czasu do czasu resztą piwa oraz powstającym sosem.Miód mieszamy z odrobiną piwa i kiedy golonka będzie już miękka smarujemy ja miodową glazurą i zostawiamy w piekarniku do zrumienienia.Podajemy gorące

Ostra na Słodko
Zapiekanka z serem feta 379

100g sera żółtego natka pietruszki1. Na rozgrzany olej wrzucamy cebulę i paprykę. Kiedy cebula się zeszkli, podlewamy niewielką ilością wody i dusimy do momentu aż woda wyparuje a warzywa zmiękną. 2. Kiedy woda wyparuje, wrzucamy mięso mielone. Dodajemy paprykę w proszku (słodką i ostrą) oraz przyprawiamy szczyptą soli i pieprzu. Kiedy mięso się usmaży, wlewamy pomidory z puszki(...)miski i mieszamy.3.  Do zwartości garna dodajemy ser feta i całość przelewamy do naczynia żaroodpornego. Dodajemy jajko i mieszamy. Całość posypujemy pietruszką i startym żółtym serem.4. Zapiekamy w piekarniku, przez 30 minut w temperaturze 200 stopni

Szefowa kuchni
Szarlotka wydanie modern. 197

reszcie rozrabiamy proszek budyniowy z cukrem. Mleko zagotowujemy, wlewamy budyń i doprowadzamy do wrzenia ciągle mieszając. Jeszcze gorący wylewamy na podpieczony spód ciasta. W między czasie obieraczką do warzyw lub bardzo cienko nożem obieramy jabłka, tak aby powstały nam obierki z minimalną ilością skórki i większą ilością jabłka. Formujemy z obierek róże i układamy na przygotowanym cieście. Posypujemy odrobiną cukru(...)upieczeniu i ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem. Smacznego. Te oto zdjęcie zobaczyłam i na jego podstawie powstała moja nowa szarlotka! A tak wyglądała moja kilka chwil przed wskoczeniem do piekarnika

Malinowe Pocałunki
Papryka nadziewana warzywami (dieta Dr. Dąbrowskiej) 174

selera cebula kawałek pora 2 ząbki czosnku domowa "kostka rosołowa" warzywna sól pieprz koncentrat pomidorowy papryka słodka papryka ostra domowa vegeta bazylia świeża lub suszona natka pietruszki 4 papryki Warzywa obieramy, kroimy na kawałki i obgotowujemy krótko w wodzie z dodatkiem warzywnej "kostki rosołowej" i ząbków czosnku przekrojonych na pół. Wyjmujemy jeszcze półtwarde i ścieramy na tarce o dużych oczkach(...)papryk końce z ogonkiem i czyścimy środki. Nadziewamy papryki gotowym farszem, umieszczamy w naczyniu żaroodpornym, na dno którego wylewamy kilka łyżek bulionu z gotowania jarzyn. Zapiekamy pół godzinki w piekarniku ustawionym na 200 st. C Smacznego

chwile dla mnie
Łosoś smażony z ziemniaczkami i szparagami 157

łososia skórą do dołu i smażyć przez kilka minut aż skóra będzie złota i chrupiąca. Następnie patelnię z łososiem wstawić do piekarnika na około 4 minuty. Rybę wyjąć z piekarnika, rybę oprószyć solą, na patelnię włożyć masło i trochę soku z cytryny. Gdy masło się rozpuści, kilka razy polać nim łososia. Następnie usmażonego łososia zdjąć z patelni, przełożyć na ręcznik(...)grubości. Odcedzić i przelać zimną wodą. Szparagi powinny być al dente, jędrne i intensywnie zielone.  Z ogórka wyciąć długie i cienkie paski, najlepiej zrobić to obieraczką do warzyw. Paski z ogórka zwinąć w ciasne rolki.  Na środku talerza ułożyć ziemniaki. Na ziemniakach położyć filet z łososia. Dookoła łososia ułożyć 3 roladki z ogórka. Szparagi położyć na łososiu

Codzienne Gotowanie
Łosoś z kalafiorowym puree i szpinakiem 195

puree i szpinakiem. Łosoś czy inna ryba na obiad to dla mnie tak zwany comfort food. 30 minut w kuchni i obiad gotowy. Przyprawy, sól i rozgrzana patelnia lub piekarnik…Szybko i łatwo! Szybkie obiady bardzo sobie cenię. Łososia można podać z czym popadnie. Jemy go z makaronem . Łosoś z batatami też przyrządzam, a dzisiaj proponuję tą pyszną rybę(...)Mój talerz musi cieszyć i oko i kubki smakowe. Kalafiorowe puree to świetna alternatywa do ziemniaków, a na dodatek kalafior fajnie smakuje ze smażoną rybą i szpinakiem. Uwielbiam to warzywo i jem je bardzo często! Obiad z kalafiorem to szybki obiad, bo różyczki kalafiora gotują się szybko. Ryba, kalafior i szpinak…zapamiętajcie to danie, bo warto je przyrządzić

codojedzenia
Sałatka śledziowa z buraczkami 143

śledziowa z buraczkami. Można zrobić ją jako sałatkę warstwową, wygląda bardziej efektownie, można ją wymieszać i przyznam się, że taka bardziej mi smakuje. Uwielbiam ten buraczkowy kolor, delikatne smaki warzyw, które świetnie dopełniają się ze słonym śledziem. Cebulę można sparzyć wrzątkiem wtedy będzie jeszcze delikatniejsza, ale przyznam się, że tego nie robiłam ;) 4 filety śledziowe (typu matjas) 2 średnie buraczki(...)majonezu 4 łyżki jogurtu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Filety śledziowe zalać zimną wodą i moczyć przez 2-3 godziny, aż będą tak słone jak lubimy. Buraczki ugotować lub upiec w piekarniku, nie obierając wcześniej. Ziemniaki ugotować w mundurkach, jajka na twardo. Jabłko i ogórki kiszone pokroić w kostkę, szczypiorek posiekać. Wymoczone śledzie pokroić w większą kostkę, buraczki obrać ze skórki

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Ziemniaki Hasselback z bekonem 215

bardzo proste w wykonaniu ziemniaki mogą być dodatkiem do mięs, ale równie dobrze smakują jedynie z dodatkiem  warzyw, czy surówek na talerzu. Miękkie w środku, rozpływają się w ustach. Urzekają wyglądem i delikatnym aromatem masła i ziół. Spróbujcie :) Składniki (8 sztuk na 8 porcji):   ziemniaki (najlepiej młode) oliwa 20g masła rozmaryn sól/pieprz 8 plastrów boczku(...)poprzek do 2/3 wysokości ziemniaka (tak, aby nie przeciąć go do końca). Tak przygotowanego smarujemy dokładnie pędzelkiem oliwą. Posypujemy solą, pieprzem oraz rozmarynem. Wstawiamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika na około 60 minut. W połowie pieczenia delikatnie wyjmujemy naczynie żaroodporne i między przecięcia wkładamy pokrojone plastry boczku oraz wykładamy na ziemniaki wcześniej przygotowane masło. Smacznego

ChilliJemy
Bakłażany faszerowane mieloną wołowiną. 196

pieprz Sos: 4 łyżki jogurtu greckiego 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka suszonej mięty 1 łyżeczka oliwy Wykonanie: Bakłażany wydrążyć pozostawiając około 1 cm ścianki (przy cieńszych warzywo może stracić kształt). Podgotować bakłażany około 10 - 15 minut w dużej ilości mocno posolonej wody. Odsączyć i osuszyć. Cebulę i paprykę zeszklić na oliwie, dodać czosnek i podsmażać jeszcze minutę(...)smażyć mieszając do zbrązowienia. Zdjąć z ognia, dodać resztę składników i dobrze wymieszać. Ułożyć ciasno bakłażany w naczyniu żaroodpornym natłuszczonym oliwą. Wypełnić je farszem. Piec około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni. W połowie pieczenia można obłożyć plasterkami pomidorów. W czasie pieczenia przygotować sos: rozetrzeć czosnek z solą na pastę i połączyć z pozostałymi składnikami. Odstawić

zadanie-gotowanie
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i cukinią. 182

mięso zrumieni się. Następnie dodajemy wszystkie przyprawy, sos pomidorowy, zalewamy 2 szklankami wody i dusimy na małym ogniu przez ok. 20 min do odparowania wody.  Póki mięso i warzywa się duszą gotujemy makaron. Do 4 litrów wrzącej wody dodajemy makaron, łyżkę soli i gotuje przez ok. 5 min do średniej miękkości. Następnie makaron odcedzamy i przemywamy zimną wodą(...)dokładnie mieszamy.   W dużym garnku łączymy sos mięsny, makaron, sos śmietanowy i dokładnie mieszamy. Następnie przekładamy do formy żaroodpornej, lub dwóch. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 40 min, następnie wierzch zapiekanki posypujemy startym serem i pieczemy jeszcze 10 min. Smacznego

Kuchnia Łukasza
Sałatka z kurczakiem i brązową ciecierzycą 226

ziołach prowansalskich, kolendrze, cząbrze i soli. Mięso dokładnie nacieramy i wstawiamy do lodówki na dwie godziny. Kurczaka można zamarynować dzień wcześniej - będzie bardziej aromatyczny. Pierś pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym na 200 stopni. Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia. Ciecierzycę płuczemy z zalewy i ostawiamy. Szalotki kroimy w krążki, paprykę w kostkę, a cukinię w półplastry. Szalotki wrzucamy na dobrze(...)sosem sojowym, łyżką oliwy z oliwek i szczyptą soli. Dusimy 12 - 15 minut do momentu aż cała woda odparuje, a następnie odstawiamy. Kurczaka kroimy w kostkę, dodajemy do uduszonych warzyw i mieszamy. Mix sałat myjemy, wrzucamy do dużej miski i skrapiamy ziołową oliwą z oliwek. Na sałatę wykładamy uduszone warzywa z kurczakiem. Sałatkę podajemy z pieczywem. Można jeść ją jeszcze

My Chcemy Jeść
Papryka faszerowana 113

się miało ku końcowi to warzywa z ryżem podlewamy koncentratem pomidorowym i doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Dajemy też 2/3 naszego startego sera (1/3 zostanie na później). Jak już warzywa będą zupełnie uduszone, a ryż zupełnie miękki to wkładamy tę masę do środka papryk. Nie napisałem jeszcze, ale to dość oczywiste, że od papryk odcinamy zawczasu górę i delikatnie (żeby(...)pomidorowym, tak żeby dno zakryć całe. Układamy papryki i posypujemy od góry żółtym startym serem. A tam gdzie się da, obok papryk kładziemy kilka pomidorków koktajlowych. Pieczemy w gorącym piekarniku (około 180 stopni) przez 30 minut. Wówczas papryki będą takie jeszcze lekko chrupkie. Jak ktoś lubi takie rozpływające się w ustach to niech piecze dłużej. Smacznego! :) Przepis bierze udział

Marder&Marder Manufacture
Kurpiowskie podpłomyki wegetariańskie 165

Obiniżyłam temperaturę do 190 stopni i włożyłam blachę do piekarnika. I czekałam czy coś z tego wyjdzie. Przyznam się, że jest to pierwszy mój eksperyment tego typu. Podpłomyki z piekarnika są niemal identyczne jak te babcine, z ta różnicą, że nie poparzyłam sobie palców ani razu , jak to było w przypadku ściągania placków z blachy u babci! Są delikatnie chrupiące(...)słodko...mogą być...ale na wytrawnie to już jest mistrzostwo świata. Wykorzystałam do nich słoiczek Primavika  hummus paprykowy ! Hummus paprykowy to prawdziwy rarytas dla smakoszy tego niezwykłego warzywa.  Połączenie cieciorki, sezamu,  papryki i przypraw, sprawia, że smakuje oryginalnie, a także stanowi skarbnicę witamin – B, E, C, oraz składników mineralnych takich jak potas, wapń, magnez, żelazo i kwas

Z Kuchni Do Kuchni
Pieczony kurczak z sałatką z fasoli 117

cytrynami kurczakaMieszamy: szczypta soli i kuminu i 2 kostki rosołowe oraz 1 łyżkę oliwyPołowę zmieszanych przypraw smarujemy wnętrze kurczaka  Resztą smarujemy na zewnątrz, i wkładamy do piekarnika na ok. godzinę, temp. 180CSAŁATKA Z FASOLI:SKŁADNIKI: pół kilo fasolki oczko, 2 małe laski kiełbasy, 2 pomidory, cebula czerwona, świeża kolendra, 2 łyżki oliwy, sól i ocet winny, 2 ząbki(...)już miękka (ale nie za bardzo) odcedzamy z wody i odstawiamy do ostudzenia.Skrojoną w kostkę kiełbasę podsmażamy na oliwie. Kroimy w kostkę pomidory i cebulę. Kiełbasę, warzywa oraz fasolkę mieszamy razem.Zmieszane składniki przyprawiamy szczyptą soli, octem winnym i oliwą. Wszystko posypujemy jeszcze skrojoną świeżą kolendrą. Sałatka gotowa i tak prezentuje się jak poniżej:SMACZNEGO

Smaki Brazylii

Proponowane wyszukiwania