warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:397/829)

Zupa gołąbkowa. Pożywna, gęsta zupa o smaku gołąbków. 392

mielone przesmażam na rozgrzanej patelni wraz z pokrojoną w kosteczkę cebulą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiam wszystkimi przyprawami ( bez listka laurowego i ziela angielskiego ). Podsmażone mięso przekładam do większego garnka i zalewam ok. 3 litrami wody. Dodaje listek laurowy i ziele angielskie. Kapustę kroję drobno, marchewkę, pietruszkę, seler ścieram na tarce o grubszych oczkach. Warzywa wraz z cebulą

Kuchnia z widokiem na ogród
KREM Z DYNI NA OSTRO 97

przykryciem. Jak warzywa zmiękną zdejmujemy z ognia, wlewamy mleczko kokosowe. Wszystko blendujemy na gładki krem. Pomarańczę należy sparzyć wrzątkiem. Ścieramy połowę skórki z pomarańczy  i wyciskamy sok z całości, dodajemy do zupy. Smakujemy i w razie konieczności doprawiamy. Jeśli lubisz gęsty krem, przed miksowaniem odlej połowę wody z garnka. Podajemy z prażonymi na patelni pestkami dyni i grzanką

KuchcikoweLove
Naleśnikowa zapiekanka z warzywami 144

rozgrzać olej. Wrzucić na patelnię dynię i paprykę. Obsmażyć, a potem zmniejszyć ogień i trzymać na ogniu tak długo, aż zmiękną. Do dyni dorzucić cebulę, jalapeno i kapustę toskańską. Całość poddusić. Naleśniki rozłożyć na okrągłej formie dopieczenia. Użyłam formy do tart. Na naleśniki wyłożyć sos pomidorowy (jego ilość to kwestia gustu). Na sos wyłożyć podduszone warzywa. Na wierzchu ułożyć kawałki

Weekendy w domu i ogrodzie
Dzik w kuchni i purée z selera! 129

kroimy w plastry. Na patelnię dodajemy śmietanę i redukujemy wino, czekając aż sos zgęstniej. Sos na bazie białego wina jest delikatny i kremowy. Purée z selera Składniki na 4 osoby: 2 selery (około 600g) 4 średnie ziemniaki 2 łyżki masła gałka muszkatołowa sól Sposób wykonania: Seler i ziemniaki obieramy ze skórki, solimy i gotujemy aż warzywa zmiękną. Po ugotowaniu rozgniatamy

Kuchnia Pani Wiosny
Quinoa z porem i ziołami 146

kaszy. Z dodatkiem pieczonych warzyw i ziół stanowi pyszną przekąskę. Może być podawana na ciepło i zimno. Składniki: 1 szklanka quinoa (komosy ryżowej) 2 pory świeże zioła: tymianek i szałwia 1 łyżka oliwy sól, pieprz garść orzechów włoskich Quinoa ugotować w 2 szklankach wody, aż wchłonie całą wodę (około 20 minut). Pory umyć, pokroić. Na patelni rozgrzać oliwę i poddusić

Moja Galeria Smaku
Jarmużowe naleśniki z serkiem i łososiem :) 178

ekologicznego proszku z warzyw lub owoców a końcowy efekt jest niesamowity! Składniki 50 g płatków owsianych ekologicznych nieoczyszczonych  1 jajko 100 ml mleka 1,5 łyżki proszku jarmużowego LYO FOOD szczypta soli i pieprzu czarnego  Dodatki: łosoś wędzony serek grani koperek Przygotowanie: Płatki zmiksuj na mąkę. Dodaj jajko, mleko, sól i pieprz. Rozgrzej mocno patelnie teflonową (u mnie

Zdrowie na języku :P
Aromatyczna pieczeń z karkówki 155

sojowym i obsmażyć na patelni ( bez tłuszczu ) Przekładając na kolejne boki nacierać przyprawą i jeszcze chwilę podsmażać. Przełożyć do naczynia, w którym będzie piekło się mięso. Na spód wlałam kilka łyżek wody. Włożyć do nagrzanego na 200* piekarnika na około 1 godzinę. od czasu do czasu podlać piwem. W tym czasie namoczyć grzyby i obrać warzywa. Cebulę pokroić w grube

Jemy Pijemy
Zupa krem z czarnej rzepy 145

ogniu do momentu aż warzywa będę miękkie. U nas na małym ogniu to trwało ok. 45-50 minut. Zdejmujemy z ognia i miksujemy. Dodajemy śmietanę i znów miksujemy (lub mieszamy). Jeżeli zupa będzie za gęsta można dolać wodę, aż do uzyskania właściwej konsystencji. Doprawiamy solą i białym pieprzem. Żytni chleb kroimy w drobną kostkę. Rozgrzewamy patelnię, wlewamy łyżkę oleju, wrzucamy

Marder&Marder Manufacture
Zupa krem ze szparagów 136

czosnek. Wywar odcedzamy. Z warzyw zabieramy marchewkę. Pozostałe blendujemy. Ponieważ łodygi szparagów są nieco włókniste, więc u mnie do końca się nie zmiażdżyły. Zalałam wywarem i przetarłam wszystko dokładnie przez sito. Do kremu dodajemy sól, pieprz. Śmietanę rozbijamy z żółtkiem. Rozprowadzamy wywarem i wlewamy do zupy. Mieszamy i zagotowujemy. Bułeczki kroimy w kostkę podpiekamy na patelni. Podajemy z zupą. Posypujemy

W kuchennym oknie Ewy
Leczo z kalafiorem 163

ugotować na parze. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę a następnie mięso mielone. Dodać czosnek i pokrojoną papryczkę chilli. Po 10-15 minutach duszenia wsypać pokrojoną w kostkę paprykę i cukinię, dusić pod przykryciem kolejne 10 minut. Dodać puszkę krojonych pomidorów, przyprawić do smaku solą i innymi przyprawami. Dusić do miękkości warzyw.    Dodać róże

MarciochaKucharzy
"Ośmiorniczki" na śniadanie 121

ramiona naszych ośmiorniczek. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojone parówki i podgrzewamy na wolnym ogniu ok. 10 minut - ramiona pod wpływem temperatury powinny się rozłożyć na zewnątrz i leciutko przyrumienić. Na tym etapie parówki można doprawić pieprzem. Ośmiorniczki są prawie gotowe! Teraz można im zrobić oczy z goździków i powycinać buźki. Do tego pieczywo, ulubione warzywa - pomidor, ogórek, papryka

Kulinarne Inspiracje
Gulasz z karkówki, fasoli mung i soczewicy (443 kcal) 130

wszystkich stron na patelni. Następnie przekładamy je do garnka, zalewamy wodą, aby było całkowicie przykryte i dusimy ok 15 mi, aż trochę zmięknie Dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę marchew, sól i pieprz, a po kilku minutach, wlewamy ok. 1/2 litra wody i dodajemy fasolkę i soczewicę, następnie pokrojoną w kostkę papryczkę. Dusimy aż warzywa i mięso zmiękną, w razie

e-PrzepisyKulinarne
Zupa Krem z Kurek 132

podgrzewać wraz z warzywami w środku.  Kurki przesypujemy do sitka i płuczemy, bardzo dokładnie. Zajęło mi to jakieś 20 minut. Chyba się udało bo gdy jadłam zupę nie natrafiłam na piach.  Jest taka szkoła, że niektórzy obgotowują kurki w mleku. Ja tego nie robiłam. Po prostu dobrze opłukane kurki dodałam do smażącej się na patelni cebulki. Oczywiście najpierw

ClauditteMissCooking
Kapuśniak na żeberkach i wędzonym boczku 199

Ugotowane warzywa i mięso wyjąć z wywaru. Dodać do niego obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. W osobnym garnku ugotować kapustę kiszoną w połowie wywaru. Kiedy ziemniaki będą prawie miękkie, dodać do nich ugotowaną kapustę. Oczywiście wraz z wywarem, w którym się gotowała. Boczek pokroić w niezbyt drobną kostkę, zrumienić go na patelni, niewielkim

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ogórki po japońsku, czyli sałatka i marynata w jednym 313

przygotowanych ogórków lub innych warzyw można dodać inne składniki, aby stworzyć pyszną sałatkę w stylu azjatyckim. SKŁADNIKI 1-2 ogórki 2-4 łyżki octu ryżowego i/lub octu jabłkowego 1-2 łyżki oleju (użyłam rzepakowego aromatyzowanego czosnkiem) 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki cukru lub miodu sól kilka łyżek sezamu WYKONANIE Prażymy ziarna sezamu na suchej patelni i odkładamy na później

Zofiana
Leczo z cukini i bakłażana 169

kostke.Przygotowuje go odzielnie na patelni przed dodaniem do rondla.Na odrobine tluszczu wsypac kostki baklazana i posolic je.Gdy baklazan pusci sok,ktory wymiesza sie z tluszczem ladnie sie zarumieni. Kielbase slaska kroje w kostke i rowniez odzielnie podsmazam,a wytopionego tluszczu nie dodaje do bigosu.Na koniec pokroic cukinie w kostke i dodac do rondla.Nie dodawajcie wody,warzywa puszcza jej sporo.Wystarczy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Delikatna pierś z kurczaka w sosie cytrynowym 272

owocami i warzywami nie przepada, ale za to uwielbia ten przepis więc trochę witamin przyswoi chociaż w ten sposób... . SKŁADNIKI   500 g piersi drobiowej 1 cytryna ekologiczna sól 5 łyżek  oliwy z oliwek mąka  SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Filet umyć i pokroić w plastry o szerokości około 1 cm. Każdy obtoczyć w mące.  Na dużej patelni rozgrzać

zielonacukinka
Piersi kurczaka zapiekane z bakłażanem, cukinią i pomidorami / Baked chicken with aubergine, courgette and tomatoes 318

przełóż całą zawartość patelni do naczynia żaroodpornego. Umieść na nich podsmażone piersi z kurczaka, skrop oliwą z oliwek i dodaj kilka gałązek tymianku i rozmarynu. Piecz przez 5-10 minut, lub aż kurczak przestanie być surowy w środku. Po wyjęciu kurczaka z piekarnika odstaw go na 5 minut aby „odpoczął”, a następnie podawaj z warzywami i chrupiącym chlebkiem. Smacznego! English

karmelowy
Kurdish omelette - omlet kurdyjski. 163

również być patelnia, przesmażyć na 2 łyżkach oliwy, po kolei - cebulę - 1 minuta,  do cebuli dodać paprykę, smażyć również - 1 minutę, następnie ogórek i cukinię - 2 minuty i na koniec pomidor pokrojony w ósemkę. Całość  posypać  curry, odrobinę posolić i posypać świeżo zmielonym pieprzem. Smażyć jeszcze 1 minutę. Całość smażyć  około 6 minut. Warzywa powinny być

Kulinarny karnet Christophera
Omlet z cukinią 272

wspomniałem użyte do omleta warzywa można dowolnie modyfikować, a świetnym pomysłem jest też dodanie kilku plasterków podsmażonego wcześniej na chrupko boczku. Bardzo dobry będzie również omlet posypany startym żółtym serem. Jajka dokładnie roztrzepałem i ubijałem za pomocą trzepaczki przez około 3 minuty, aby były delikatnie napowietrzone. Przyprawiłem je solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Na patelni rozpuściłem 20 gram masła

Wyprawy kulinarne
GOLONKA PO BAWARSKU, DUSZONA W PIWIE 250

Posypujemy pieprzem. Na drugiej patelni rozgrzewamy trochę oleju kokosowego i podsmażamy cebule pokrojone w pół talarki, następnie dodajemy pokrojony por i smażymy aż będą szkliste. Dodajemy włoszczyznę w paski i mieszając podsmażamy kilka minut do odparowania wody. Dodajemy sól, pieprz, ostrą paprykę i szczyptę ksylitolu. Obsmażone golonki przekładamy do żaroodpornego naczynia (u mnie brytfanka) przykrywamy warzywami z liścmi laurowymi, zalewamy

Smaczne Zdrowe
Warzywa z woka. 161

łyżka ziaren sezamu, sól i pieprz. Przygotowanie: Obieramy marchewkę. Kroimy ją w cieniutkie słupki. Myjemy kiełki soi. Obieramy klementynki i rozdzielamy je na cząsteczki. Podgrzewamy olej w woku, albo na patelni. Podsmażamy na nim ziarna sezamu (dosłownie przez kilka sekund). Dorzucamy pokrojoną w słupki marchewkę i zieloną fasolkę. Podgotowujemy je przez kolejne 5 minut. Dodajemy kiełki soi, klementynki i gotujemy przez(...)solą i pieprzem. Gotujemy przez kolejne 10 minut, na małym ogniu, regularnie mieszając. Smacznego. Pozdrawiam serdecznie. Beata   444 total views, 83 views today Tweetnij The post Warzywa z woka. appeared first on MODA

MODA NA BIO

Proponowane wyszukiwania