warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:406/829)

Wieprzowina z selerem i piwem 144

Składniki 350 g karczku b/k sól, pieprz, kminek sos sojowy kilka ząbków czosnku 3-4 łodygi selera naciowego 2 cebule szczypta rozmarynu jasne piwo Przygotowanie Mięso

Gaździnka warzy
Tort z makaronu 206

Tort z makaronu. Edyta Guhl Włoskie krajobrazy w Eifel. Na blogu z wdzięczną nazwą w tytule,, dolce vita“ nie powinno zabraknąć włoskich potraw, makaronu z domowym

dolcevitainmykitchen
Makaron z grzybami leśnymi 234

Proste danie, szybkie w wykonaniu a grzybów w lasach i na straganach pełno, kupić można co tylko dusza zapragnie. Ja uzbierałam trochę kurek, muchomorów rdzawobrązowych i

Moje Małe Czarowanie
Drobiowe roladki z papryką otulone boczkiem 213

Drobiowe roladki lubię przygotowywać z dwóch względów. Po pierwsze są one najszybszymi roladkami, a po drugie lubię wszelaki drób. Dla odmiany dzisiejsza propozycja została przygotowana bez

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Placki ziemniaczane rosti/roesti 221

Pytano mnie już kilka razy o to, czy nie istnieje może bezglutenowa wersja placków ziemniaczanych. Wcześniej proponowałam zamianę tradycyjnej mąki na bezglutenową, zapominając o tradycyjnym daniu

Życie zamknięte w smaku
.812. leniwa niedziela 149

~ karobowo -kokosowy omlet z fasoli podany z tahini ; herbata pomarańcza-czekolada ~ Skoro mamy "fasolowe brownie" czyli pieczone ciasto z fasoli, to może by tak tę masę

breakfast of dreams
Grillowanie z Dobrą Kiełbasą – Kofty 331

grillowane warzywa. Dodatek świeżych ziół nadaje daniu „lekkości”. Kofty są sycące, ale człowiek nie czuje się tak bardzo ociężały jak wtedy gdy wszystko co zjadł – mięso, warzywa i chleb/ziemniaki – było grillowane. Dzielimy się z Wami przepisami, które są hitem na każdym naszym grillu. KOFTY WOŁOWO-WIEPRZOWE SKŁADNIKI (porcja na 6 osób) 1 kg mięsa wołowego(...)ugniatamy aż ponownie powstanie gładka masa. Dzielimy ciasto na 30 równych części. Formujemy kulki (mniejsze niż piłki tenisowe). Każdą kulkę wałkujemy na cienki placek. Smażymy tortille na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Placek ma się lekko zrumienić z każdej strony (ma mieć przypalone ciemne plamy). SOS CZERWONY PIKANTNY 2 puszki/słoiki dobrego koncentratu pomidorowego (2×70 g) 2 łyżeczki tabasco

OstryKęs
Grillowanie z Dobrą Kiełbasą – Kofty 327

grillowane warzywa. Dodatek świeżych ziół nadaje daniu „lekkości”. Kofty są sycące, ale człowiek nie czuje się tak bardzo ociężały jak wtedy gdy wszystko co zjadł – mięso, warzywa i chleb/ziemniaki – było grillowane. Dzielimy się z Wami przepisami, które są hitem na każdym naszym grillu. KOFTY WOŁOWO-WIEPRZOWE SKŁADNIKI (porcja na 6 osób) 1 kg mięsa wołowego(...)ugniatamy aż ponownie powstanie gładka masa. Dzielimy ciasto na 30 równych części. Formujemy kulki (mniejsze niż piłki tenisowe). Każdą kulkę wałkujemy na cienki placek. Smażymy tortille na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Placek ma się lekko zrumienić z każdej strony (ma mieć przypalone ciemne plamy). SOS CZERWONY PIKANTNY 2 puszki/słoiki dobrego koncentratu pomidorowego (2×70 g) 2 łyżeczki tabasco

OstryKęs
Lato 2017: Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym 176

rozgrzej olej. Na gorącym tłuszczu podsmaż cebulę. Kiedy cebula się zeszkli, dodaj do niej marchewkę i listki laurowe. Całość dobrze wymieszaj i smaż przez chwilę. Gdy marchewka zmięknie, zdejmij patelnię z ognia. Do drugiego garnka przełóż koncentrat pomidorowy, ocet, cukier, bazylię, oregano i majeranek. Wszystko dokładnie wymieszaj, doprowadź do wrzenia i gotuj przez 20 minut. Sos pomidorowy dopraw do smaku(...)zamknij i pasteryzuj przez 20 minut. Jeśli chcesz przygotować taką fasolkę do bezpośredniego spożycia (a nie jako zapasy na zimę), pamiętaj, aby trochę dłużej gotować fasolkę i podsmażać marchew – warzywa powinny być miękkie

blog.moje-pasje.info
Naleśnik żytni z wegańskim kremem dyniowym 223

Zawsze w trakcie smażenia muszę do ciasta a to dodać: jeszcze jedno jajko, a to jeszcze więcej mąki, a to jeszcze odrobinę wody i tłuszczu... wszystko też zależy od patelni, a z tym także bywa różnie. Także wierzę, że w naleśnikowej kwestii radzicie sobie znacznie lepiej niż ja. Od siebie mogę tylko dodać, że w moich, ledwie udanych plackach(...)smakowych i ogólnego zdrowia całego organizmu. Użyta w dzisiejszym przepisie dynia stanowi jedno z głównych źródeł  karotenoidów  w naszej codziennej diecie. Oczywiście znajdziemy je również w innych warzywach i owocach zabarwionych na żółto czy pomarańczowo, a także w ciemnozielonych warzywach liściastych jak np. mój ulubiony szpinak. Należy przy okazji wspomnieć, że należą one do naturalnych przeciwutleniaczy i prekursorów

Kuchnia Ellie
Kotleciki jagnięce 148

Patak’s Paste Pots – olej do smażenia – świeża kolendra do posypania – do podania: ryż lub zapiekane ziemniaki, mango chutney Patak’s, sałatka lub gotowane warzywa Przygotowanie: Jeśli kupiłeś/aś cały comber pokrój go w poprzek na małe kotleciki. Za pomocą dłoni lekko spłaszcz mięso, a następnie zamarynuj je w paście Madras Patak(...)Pasta madras to najostrzejszy ze smaków past, jednak jeśli użyjesz 2 łyżek pasty, mięso będzie tylko lekko pikantne i przepyszne. Pozostaw kotleciki na 10 minut. Kotleciki możesz usmażyć na patelni lub przygotować na grillu. Jeśli używasz patelni czas smażenia to 10-12 minut, w zależności od grubości kotlecików. Jeśli są grubsze warto przykryć patelnię pokrywką aby na pewno się usmażyły

nietylkopasta.pl
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkami. 191

warzyw. Składniki: 500 dkg polędwiczek wieprzowych 200 dkg pieczarek 1 mała cebula 1 płaska łyżeczka suszonego majeranku 1 łyżka gęstej śmietany 22 % 2 płaskie łyżeczki mąki (opcjonalnie) 1 szkl. mocnego bulionu 1 łyżka oleju do smażenia sól, pieprz czarny, mielona kolendra do smaku Przygotowanie: Mięso pokroić na 1 cm plastry, posypać solą i pieprzem. Obsmażyć krótko na mocno rozgrzanej patelni

Codziennik Kuchenny
ZAPIEKANKA GYROS 186

patelni do momentu, aż mięso będzie soczyste, układam na ręczniku papierowym. Makaron gotuję al dente w osolonej wodzie, odcedzam. Kukurydzę osączam na sicie, paprykę i ogórki kroję w kostkę. Ząbki czosnku rozgniatam nożem i drobno siekam, łączę z pozostałymi składnikami sosu, doprawiam do smaku solą i pieprzem. Układam warstwy zapiekanki w naczyniu do zapiekania: 1/2 makaronu, 1/3 sosu, mięso, warzywa

JejKuchnia
Schab W Sosie Paprykowo-Marchewkowym 298

patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i opiekamy mięso z obydwóch stron. Gdy mięso się przyrumieni ściągamy je na talerz. 3. Na ten sam olej wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę, oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Chwilę smażymy po czym dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę i marchewkę poszatkowaną w małe paseczki. Delikatnie solimy, pieprzymy i dodajemy paprykę. Chwilę smażymy. 4.Schab przekładamy do warzyw

Dziś Ja gotuje
Kurczak w sosie z masła orzechowego, puree ziemniaczane z musztardą francuską i marchewka z groszkiem 176

patelni przez 8-10 minut do zarumienienia (robiłam obie wersje). Ziemniaki ugotuj w wodzie, odcedź. Zmiksuj z gałką muszkatołową, musztardą, masłem i śmietaną na gładkie puree. Marchew obierz, pokrój w kostkę. Gotuj z groszkiem w bulionie przez 10 minut na wysokim ogniu. Po tym czasie dodaj przyprawy i śmietanę. Dokładnie wymieszaj. Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z wodą i dodaj do warzyw

Mango Papaja