urodziny dziecka. Jest bardzo efektowna i smaczna. Robi się ją szybko, a po przygotowaniu najlepiej schłodzić ją w lodówce przez kilka godzin lub noc, by stężała. To kolejna sałatka warstwowa, która mnie urzekła nie tylko smakiem ale i wyglądem. Bo wygląda nie jak sałatka, a bardziej jak tort. Spróbujcie, a gwarantuję, że się w niej zakochacie! 1 duży słoik marynowanych
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieWarstwowa sałatka, której nazwa pochodzi od przyprawy używanej do smażenia kurczaka. Chodzi o przyprawę typu "Gyros", "do Gyrosa" itp., jaka nawinie się pod rękę. Sałatka najlepiej wygląda w szklanej misce. 1 filet z kurczaka 1 łyżka przyprawy Gyros 2 małe cebule 4-5 małych ogórków kiszonych keczup pikantny 270 gram kukurydzy 3 łyżki majonezu 1/2 główki kapusty pekińskiej olej Kurczaka
Czerwony Gupiksosie pomidorowym z papryką Śledzie w oleju, marynowane z cytryną i chilli Sałatka śledziowa z czerwoną fasolą, porem i ogórkiem kiszonym Śledzie w papryce z gorczycą Sałatka warstwowa ze śledziem Śledzie opiekane Opiekane śledzie w pomidorowym słodko-kwaśnym sosie Opiekane śledzie w marynacie
Codzienna kuchnia niecodziennamieszamy i próbujemy. Owoce obieramy i kroimy. Banan na 4 części, winogrona na pół, kiwi w kostkę, mandarynki zostawiamy w całości. Owoce mieszamy ze sobą w misce. Sałatkę układamy warstwowo w słoiku – amarantus, wymieszane owoce, amarantus i znów owoce. Smacznego
Słodkie okruszkiprzepada za śledziami, ale pod pierzynką wszystkim smakują. Sama nie jadam innych sałatek ze śledziem, bo z reguły wyglądają bardzo nieapetycznie, chociaż mogą być smaczne. Sałatka warstwowa wprowadza ład na talerzu , jest estetyczna i każdy widzi, co je. Robię ją od dawna, jest popularna w mojej rodzinie i wśród znajomych. Nawet nie wiem
To co kochamMój świat jest bardzo uporządkowany, dlatego uwielbiam jedzenie, które też jest uporządkowane. W sałatce warstwowej nie dość, że widać co jemy, to jeszcze jest to apetyczne i estetyczne. Składniki: • 1 słoiczek selera konserwowego • 1 średni por • 2 jabłka • 1 puszka kukurydzy • 200 g szynki konserwowej • 4 jajka • 10 łyżek majonezu • sól, pieprz
To co kochamczas karnawału i różne imprezy z nim związane polecam śledziową sałatkę warstwową. Każda warstwa jest doskonale widoczna, co wprowadza ład w salaterce i dzięki temu wiemy, co jemy. Wierzchnia warstwa, którą są białka jajka, przypomina śnieg. Sałatka jest doskonała na każdą okazję, bo świetnie się prezentuje i smakuje. Składniki: • 5 filetów śledzi
To co kochamKolejna odsłona warstwowej sałatki tortowej na bazie krakersów. Tym razem z mielonką z puszki zamiast tuńczyka jak poprzednio. Sama nie wiem, która smaczniejsza, każda ma to „coś”. Jest również bardzo elegancka i dekoracyjna. Krakersy tworzą idealne warstwy, dzięki czemu po zastygnięciu sałatka doskonale się porcjuje. Krakersy są słone, więc
To co kochamSałatka "Gyros" Jedna z najbardziej popularnych sałatek warstwowych... Potrzebne będą: podwójna pierś kurczaka 7-8 ogórków konserwowych 2 czerwone cebule puszka kukurydzy kapusta pekińska majonez ketchup przyprawa kebab-gyros Pierś kurczaka oczyszczamy, kroimy w kostkę. Porządnie przyprawiamy przyprawą kebab-gyros, przesmażamy na oleju na złoty kolor. Ogórki i cebulę kroimy w kostkę, szatkujemy pekinkę. Układamy kolejno w równej, przezroczystej
Pelusiowa KuchniaPieczemy w 180 stopniach około 40 minut. Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami lub kaszą jaglaną. 9. Smacznego!!! PS. Jeśli mięso okaże się nienadające do faszerowania, to robimy zapiekankę warstwową: na dno trochę beszamelu, potem pieczarki. Na to kładziemy lekko obsmażone pokrojone w paski mięso z udek, na to farsz szpinakowy. Zalewamy resztą sosu beszamelowego. Posypujemy tartym serem lub bułką tartą
dobra gospodyni dom wesołym czyniwodzie i przygotowywane w domu, z różnymi dodatkami. Tę sałatkę wymyśliłam na szybko, ale tak nam posmakowała, że w święta na pewno się pojawi. Przepis znajdziecie TUTAJ 4. Sałatka warstwowa z kurczakiem, fetą i brokułem To najbardziej popularna sałatka na blogu. I słusznie, bo jest bardzo bardzo smaczna. Feta, obsmażony kurczak, brokuł al dente i pyszny sos czosnkowy. Pierwszy
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieLubicie warstwowe sałatki? Jeśli tak, to mam dla Was kolejną propozycję. Tym razem sałatka lekka, soczysta, użyłabym nawet określenia "wiosenna". Znowu wytrawne danie wzbogaciłam o dodatek owocu, naszego ulubionego ananasa. Wyszło pysznie! Składniki: 1 seler naciowy pęczek rzodkiewki 150 g sera żółtego w kawałku 5 jajek 1/2 puszki kukurydzy 150 g szynki w kawałku 5 plastrów ananasa 3 łyżki
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniakotlet dobrze przyprawić z obydwu stron - ilość użytych przypraw dostosować do własnego smaku, ja głównie posiłkuję się tu solą i pieprzem, przyprawy do mięsa daję jedynie odrobinę . Kotlety układać warstwowo w dużej misce. W oddzielnym naczyniu rozbełtać 3 całe jaja z 2 łyżkami zimnej wody - niektórzy opcjonalnie używają tu wody gazowanej, mleka lub jogurtu naturalnego; osobiście nie próbowałam - korzystam
Grunt to przepis!Witajcie. Dziś z samego rana zaproponuję Wam warstwowe ciasto drożdżowe, które upiekłam w ramach akcji Wypiekanie na śniadanie . Ciasto jest proste w przygotowaniu, choć wymaga trochę więcej zachodu niż zwykłe drożdżowe. Przepis warto wypróbować, choć trochę inaczej smakuje, ale powstałe warstwy bardzo łatwo odchodzą i ciasto przez to jest całkiem inne. Składniki: 1 szklanka mleka 1/2 szklanki cukru szczypta
Ewusiowe Smakiczym usuwamy z niej skórkę i kroimy w cienkie paski. Umyte warzywa kroimy za pomocą obieraczki. Jajka roztrzepać, dodać śmietanę, ser, przyprawy, przeciśnięty czosnek. Na upieczony spód tarty wykładamy warstwowo warzywa, po czym zalewamy je sosem. Zapiekamy do czasu aż ser się zrumieni, masa się zetnie, a warzywa zmiękną. Podawać z sosem czosnkowym
Gotuj z Agnes