Efektowna, kolorowa, smaczna, prosta, sycąca sałatka. Pięknie się prezentuje, jak wszystkie warstwowe sałatki w szklanej misce, warto ozdobić nią stół na przyjęcie, ale i na co dzień, , bo bardzo prosta i smakuje wyśmienicie! Składniki: 1 puszka fasoli czerwonej 3 jajka ugotowane na twardo 2-3 ogórki konserwowe 2 duże pomidory 1 mały jogurt naturalny 2 łyżki majonezu 1 ząbek czosnku
kgwjanczewoDomownikom zachciało się ciasta, trochę poczarowałam i wyszło mi takie oto bardzo sycące cudeńko.Bez cukru, bez jajek, warstwowe dzięki czemu wiemy co jemy 😋, mokre no i można je jeść bez wyrzutów sumienia👆 Nadeszły już upały 30 stopniowe i taki schłodzony deser jest niczym zimna kąpiel 💦 Składniki: 1 warstwa/spód: ☑ 40 g kaszy jaglanej ekspandowanej * ☑ 80 g banana ☑2 łyżki
Zdrowie i pysznie na talerzuPyszne, warstwowe, słodko-kwaśne ciacho, któremu naprawdę trudno się oprzeć. Sześć odpowiednio zestawionych ze sobą warstw (z porzeczkowo-śmietankowej masy, konfitury z czarnej porzeczki, galaretki oraz domowego biszkoptu), składa się na delikatną, pyszną i efektowną całość. Porzeczkowiec jest nie tylko bardzo smacznym, ale i eleganckim ciastem! Ciastem w tortowym wydaniu! 🙂 Zobaczcie tylko jak pięknie prezentuje się […] Artykuł Porzeczkowiec pochodzi
Domowe Tortymarchew, ser i cukinię trzemy na tarce. 3. Przygotowujemy sos: mieszamy jogurt naturalny z sokiem z cytryny, skórką z cytryny, koperkiem, szczyptą soli i pieprzu. 4. Wszystkie składniki układamy warstwowo. 5. Sałatkę dekorujemy pomidorkami i szczypiorkiem. Kolorowa sałatka jest bogata w: - błonnik pokarmowy, który daje uczucie sytości i przyspiesza perystaltykę jelit, - wapń (pochodzący z sera żółtego i jogurtu), który jest
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachoddzielić przezroczysty płyn (nie będzie potrzebny) - od twardej, gęstej śmietany. Śmietanę/tłuszcz połączyć z cukrem pudrem i ubić na sztywno. Na końcu wmieszać wiórki kokosowe. W szklankach/pucharkach warstwowo i kolejno układać: słomkę ptysiową (przełamaną na pół), bitą śmietanę i ponownie słomkę. Całość opcjonalnie posypać prażonymi chipsami kokosowymi. Deser spożywać bezpośrednio po przygotowaniu lub dodatkowo schłodzić w lodówce
Di gotujebalkonie temperatura dobiła do 30*C! Stawiam więc na blogowym stole mrożony, orzeźwiający deser w kolorach czerwcowego ogrodu :) Owoce zmiksowane z jogurtem greckim to pyszna i zdrowa przekąska, a warstwowe przełożenie dodaje jej niesamowitego uroku. Dzieci na pewno będą zachwycone tymi kolorowymi, owocowymi lodami w zdrowszej wersji! Do tego pyszny sos miodowo- cytrynowy i można rozłożyć się ze wszystkim
Kuchnia w Słońcu Skąpanaśmietanowy posmak. Cała ta praca zamyka się w godzinkę razem ze sprzątaniem. Ale zabawa zaczyna się potem. Wymyśliłam sobie mini torciki, z z tego dzisiejszego przepisu wyjdzie 4 warstwowy tort o średnicy 26 cm, lub 6- 8 małych, takich około 12 cm. Takie maluchy to dobry patent na jakąś plenerową imprezę, bo odchodzi problem z jego krojeniem. To składanie tych
greenscarfśmietanowy posmak. Cała ta praca zamyka się w godzinkę razem ze sprzątaniem. Ale zabawa zaczyna się potem. Wymyśliłam sobie mini torciki, z z tego dzisiejszego przepisu wyjdzie 4 warstwowy tort o średnicy 26 cm, lub 6- 8 małych, takich około 12 cm. Takie maluchy to dobry patent na jakąś plenerową imprezę, bo odchodzi problem z jego krojeniem. To składanie tych
greenscarfLubella Kakao i Miód - 5 łyżek syropu klonowego 1. Płatki przesypać do miski i rozgnieść drewnianą pałką, dodać syrop klonowy i dobrze wymieszać. Dodatkowo: - truskawki - liście mięty Składniki układamy warstwowo, budyń - kruszonka kukurydziana - truskawki. Wierzch ozdabiamy świeżą miętą. Pamiętajcie o zdrowych i kolorowych śniadaniach każdego dnia!. #odkrywamcomożezboże #mojaalternatywa #zrodzinąnajlepiej
Apetyczna babeczkaCebulę posiekać. Wszystkie składniki sosu umieścić w blenderze i zmiksować przez kilka minut na gładki sos. Składniki sałatki pomieszać, a jeżeli bierzecie na wynos to można je też ułożyć warstwowo w słoku zaczynając od sosu i wymieszać przed zjedzeniem. Sałatka z ciecierzycą, kalafiorem, ogórkiem i rzodkiewką w jogurtowym sosie 1 główka kalafiora 1 szklanka suchej ciecierzycy (albo dwie puszki gotowej
Cooking for Emilyczęści składowe można przygotować wcześniej, naszykować zapiekankę w naczyniu i zapiec dopiero po kilku, kilkunastu godzinach. Z łatwością można też odgrzać takie danie jeśli upieczemy je wcześniej. Zapiekanki warstwowe to fajny pomysł na dobry, rodzinny obiad. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaLato składnia mnie do lekkich, pysznie owocowych poranków. Dziś zapraszam Was na pomysł na lekkie śniadanie. Serowo-truskawkowy pucharek warstwowy. Minimalna ilość pracy i składników, a maksymalnie dobry smak Do przygotowania śniadania wykorzystałam mój ulubiony produkt Stovit – „Naturalnie owocowe” . Wspaniały owocowy przysmak. To nie jest dżem! To wspaniały przysmak owocowy sporządzony aż z 70 g owoców
Słodkie okruszkiDeser z mascarpone, biszkoptami i truskawkami to pyszny, warstwowy przysmak łączący w sobie serek mascarpone, bitą śmietanę, kruche biszkopty oraz lekko kwaskowate truskawki. Wszystkie składniki deseru doskonale się ze sobą komponują tworząc niesamowity efekt smakowy, dodatkowo przygotowanie takiego smakołyku zajmuje krótką chwilę i jest banalnie proste. składniki na 2-3 porcje 100 g biszkoptów Polskie Młyny
Smakowite Daniaśmietany dodajemy cukier puder i ubijamy dalej, aż śmietanka będzie bardzo puszysta, uważamy podczas ubijania aby śmietanki nie „przebić” gdyż się zrobi z niej słodkie masło. Ubitą śmietanę przekładamy warstwowo z truskawkami w szklanych naczyniach. Na powierzchni ubitej śmietany układamy truskawki i dekorujemy deser świeżym listkiem mięty. Przed podaniem przechowujemy truskawki z bitą śmietaną w lodówce. The post Truskawki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniężółty zcieramy na tarce o grubych oczkach. Kiedy już wszystkie składniki mamy gotowe, a nasze mięso ostygnie to zaczynamy układać sałatkę w dużej i wysokiej misce (takiej do sałatek warstwowych). Na samym dnie układamy całe mięso. Smarujemy je pozostałymi 2-3 łyżkami ostrego sosu chili lub salsą. Następna warstwa to odsączona kukurydza i fasola, które polewamy całością sosu czosnkowego
PatiGotuje