 Śledzie pod pierzynką 175
Śledzie pod pierzynką 175przepada za śledziami, ale pod pierzynką wszystkim smakują. Sama nie jadam innych sałatek ze śledziem, bo z reguły wyglądają bardzo nieapetycznie, chociaż mogą być smaczne. Sałatka warstwowa wprowadza ład na talerzu , jest estetyczna i każdy widzi, co je. Robię ją od dawna, jest popularna w mojej rodzinie i wśród znajomych. Nawet nie wiem
To co kocham Sałatka porowo-selerowa 187
Sałatka porowo-selerowa 187Mój świat jest bardzo uporządkowany, dlatego uwielbiam jedzenie, które też jest uporządkowane. W sałatce warstwowej nie dość, że widać co jemy, to jeszcze jest to apetyczne i estetyczne. Składniki: • 1 słoiczek selera konserwowego • 1 średni por • 2 jabłka • 1 puszka kukurydzy • 200 g szynki konserwowej • 4 jajka • 10 łyżek majonezu • sól, pieprz
To co kocham Śledzie w białym puchu 364
Śledzie w białym puchu 364czas karnawału i różne imprezy z nim związane polecam śledziową sałatkę warstwową. Każda warstwa jest doskonale widoczna, co wprowadza ład w salaterce i dzięki temu wiemy, co jemy. Wierzchnia warstwa, którą są białka jajka, przypomina śnieg. Sałatka jest doskonała na każdą okazję, bo świetnie się prezentuje i smakuje. Składniki: • 5 filetów śledzi
To co kocham Sałatka z mielonką na krakersach 267
Sałatka z mielonką na krakersach 267Kolejna odsłona warstwowej sałatki tortowej na bazie krakersów. Tym razem z mielonką z puszki zamiast tuńczyka jak poprzednio. Sama nie wiem, która smaczniejsza, każda ma to „coś”. Jest również bardzo elegancka i dekoracyjna. Krakersy tworzą idealne warstwy, dzięki czemu po zastygnięciu sałatka doskonale się porcjuje. Krakersy są słone, więc
To co kocham Sałatka "Gyros" 276
Sałatka "Gyros" 276Sałatka "Gyros" Jedna z najbardziej popularnych sałatek warstwowych... Potrzebne będą: podwójna pierś kurczaka 7-8 ogórków konserwowych 2 czerwone cebule puszka kukurydzy kapusta pekińska majonez ketchup przyprawa kebab-gyros Pierś kurczaka oczyszczamy, kroimy w kostkę. Porządnie przyprawiamy przyprawą kebab-gyros, przesmażamy na oleju na złoty kolor. Ogórki i cebulę kroimy w kostkę, szatkujemy pekinkę. Układamy kolejno w równej, przezroczystej
Pelusiowa Kuchnia Kurczakowe uda faszerowane szpinakiem pod beszamelową kołderką 397
Kurczakowe uda faszerowane szpinakiem pod beszamelową kołderką 397Pieczemy w 180 stopniach około 40 minut. Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami lub kaszą jaglaną. 9. Smacznego!!! PS. Jeśli mięso okaże się nienadające do faszerowania, to robimy zapiekankę warstwową: na dno trochę beszamelu, potem pieczarki. Na to kładziemy lekko obsmażone pokrojone w paski mięso z udek, na to farsz szpinakowy. Zalewamy resztą sosu beszamelowego. Posypujemy tartym serem lub bułką tartą
dobra gospodyni dom wesołym czyni 10 najlepszych dań na nadchodzące święta 177
10 najlepszych dań na nadchodzące święta 177wodzie i przygotowywane w domu, z różnymi dodatkami. Tę sałatkę wymyśliłam na szybko, ale tak nam posmakowała, że w święta na pewno się pojawi. Przepis znajdziecie TUTAJ 4. Sałatka warstwowa z kurczakiem, fetą i brokułem To najbardziej popularna sałatka na blogu. I słusznie, bo jest bardzo bardzo smaczna. Feta, obsmażony kurczak, brokuł al dente i pyszny sos czosnkowy. Pierwszy
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie sałatka z selera naciowego i rzodkiewki 266
sałatka z selera naciowego i rzodkiewki 266Lubicie warstwowe sałatki? Jeśli tak, to mam dla Was kolejną propozycję. Tym razem sałatka lekka, soczysta, użyłabym nawet określenia "wiosenna". Znowu wytrawne danie wzbogaciłam o dodatek owocu, naszego ulubionego ananasa. Wyszło pysznie! Składniki: 1 seler naciowy pęczek rzodkiewki 150 g sera żółtego w kawałku 5 jajek 1/2 puszki kukurydzy 150 g szynki w kawałku 5 plastrów ananasa 3 łyżki
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia Sposób na idealną panierkę do kotletów schabowych 930
Sposób na idealną panierkę do kotletów schabowych 930kotlet dobrze przyprawić z obydwu stron - ilość użytych przypraw dostosować do własnego smaku, ja głównie posiłkuję się tu solą i pieprzem, przyprawy do mięsa daję jedynie odrobinę . Kotlety układać warstwowo w dużej misce. W oddzielnym naczyniu rozbełtać 3 całe jaja z 2 łyżkami zimnej wody - niektórzy opcjonalnie używają tu wody gazowanej, mleka lub jogurtu naturalnego; osobiście nie próbowałam - korzystam
Grunt to przepis! Warstwowe ciasto drożdżowe 223
Warstwowe ciasto drożdżowe 223Witajcie. Dziś z samego rana zaproponuję Wam warstwowe ciasto drożdżowe, które upiekłam w ramach akcji Wypiekanie na śniadanie . Ciasto jest proste w przygotowaniu, choć wymaga trochę więcej zachodu niż zwykłe drożdżowe. Przepis warto wypróbować, choć trochę inaczej smakuje, ale powstałe warstwy bardzo łatwo odchodzą i ciasto przez to jest całkiem inne. Składniki: 1 szklanka mleka 1/2 szklanki cukru szczypta
Ewusiowe Smaki Pyszna tarta z warzywami 249
Pyszna tarta z warzywami 249czym usuwamy z niej skórkę i kroimy w cienkie paski. Umyte warzywa kroimy za pomocą obieraczki. Jajka roztrzepać, dodać śmietanę, ser, przyprawy, przeciśnięty czosnek. Na upieczony spód tarty wykładamy warstwowo warzywa, po czym zalewamy je sosem. Zapiekamy do czasu aż ser się zrumieni, masa się zetnie, a warzywa zmiękną. Podawać z sosem czosnkowym
Gotuj z Agnes Ciasto kukulka 528
Ciasto kukulka 528przepadam za robieniem ciast warstwowych, o wiele bardziej wolę robić proste, szybkie i nieskomplikowane ciasta jednowarstwowe, czyli wszystko wymieszać, coś tam ciepnąć do środka i tyle. Tym razem jednak z okazji swoich urodzin (miesiąc temu) postanowiłam zaszaleć i do pracy przygotowałam takie oto ciacho - kukułkę. Jest to wypadkowa kilku przepisów z netu i powiem wam że wcale nie było takie
Bernika - moj kulinarny pamietnik Warstwowe ciasto drożdżowe 256
Warstwowe ciasto drożdżowe 256będzie ok. Ciasto jest proste w wykonaniu, wałkuje się lekko, roluje bez problemu. No to zaczynamy piec a potem kawa, herbata, ulubiona książka i listopadowy wieczór stanie się przyjemniejszym. Warstwowe ciasto drożdżowe. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie Top 8 przepisów w październiku 2016r. 306
Top 8 przepisów w październiku 2016r. 306Przepisy, do których najczęściej zaglądaliście w październiku 2016r. : 1. Kapusta czerwona w słoikach na zimę 2. Marchew w słoikach na zimę 3. Warstwowa sałatka z ryżem 4. Szarlotka z połówkami jabłek 5. Buraczki w zalewie octowej. 6. Naleśniki z mięsem mielonym. 7. Rolada z piersi kurczaka 8. Rogaliki trzyskładnikowe
W kuchni u Moniki Sok z kwiatów czarnego bzu 188
Sok z kwiatów czarnego bzu 188dokładnie kwiatki z gałązek i włożyć do większej miski lub garnka. Owoce dokładnie wyszorować i sparzyć a skórki można dalej wykorzystać . Owoce po obraniu pokroić w małą kostkę, układać warstwowo: kwiaty, owoce, cukier, kwasek cytrynowy. Następnie dusić kulką do ciasta lub tłuczkiem do ziemniaków, aż puszczą sok. Pozostawić w chłodnym miejscu na 48 godzin, mieszać w międzyczasie. Przegotować
W garach u Gosi