 Lekki warstwowy deser malinowo-bananowy z chia 277
Lekki warstwowy deser malinowo-bananowy z chia 277skarby jedzą je wraz ze mną w szczególności. Nic nie cieszy bardziej jak dzieci zajadają ze smakiem szklaneczki pełne zdrowych witamin (bez dodatku cukru). Dziś zapraszam Was na lekki warstwowy deser malinowo-bananowy z chia. Idealny po dość ciężkim i sytym obiedzie Spróbujcie. Polecam. Szybko, zdrowo, ładnie i smacznie. Nic tylko jeść. Składniki: 1 szklanka malin + do dekoracji 1 duży
Słodkie okruszki Sałatka Gyros 236
Sałatka Gyros 236pokroić w kostkę. Podsmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor, pod koniec posypać przyprawą „Gyros” Kapustę pekińską drobno posiekać, ogórki konserwowe, cebule i paprykę pokroić w kostkę. Sałatkę układamy warstwowo - kolejno: mięso z kurczaka, keczup, ogórki konserwowe, cebula, papryka, majonez kukurydza kapusta pekińska na samym wierzchu ketchup wymieszany z majonezem
Smaki Natalii Syrop Pini, czyli nalewka z młodych pędów sosny 248
Syrop Pini, czyli nalewka z młodych pędów sosny 248umyłam pod bieżącą wodą. Nie ma sensu obierać pędów, ani oddzielać je od igieł sosny, to robota dla Kopciuszka :) Umyte i w miarę możliwości osuszone pędy wsypujemy do słoja, warstwowo przesypując cukrem. Słój, lub słoje (u mnie dwa trzy litrowe) zakręcamy i odstawiamy na minimum dwa tygodnie. Pędy puszczą sok, który po tych dwóch tygodniach zlewamy, wyjdzie go około
Pora na pora Mus jogurtowy z crunchy i owocami 161
Mus jogurtowy z crunchy i owocami 161łyżeczka żelatyny Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody i po ostudzeniu zmiksować (do puszystości) z jogurtem. (Można dodać kawałki owoców lub zmiksować je razem z jogurtem.) Mus układać warstwowo i na przemiennie z płatkami. Deser schłodzić w lodówce. (*) Owoce dodać do musu, układać z crunchy lub obłożyć nimi wierzch
Di gotuje Syrop Pini, czyli nalewka z młodych pędów sosny 248
Syrop Pini, czyli nalewka z młodych pędów sosny 248umyłam pod bieżącą wodą. Nie ma sensu obierać pędów, ani oddzielać je od igieł sosny, to robota dla Kopciuszka :) Umyte i w miarę możliwości osuszone pędy wsypujemy do słoja, warstwowo przesypując cukrem. Słój, lub słoje (u mnie dwa trzy litrowe) zakręcamy i odstawiamy na minimum dwa tygodnie. Pędy puszczą w tym czasie sok, który zlewamy, wyjdzie go około 2 litrów
Pora na pora DESER CZEKOLADOWO-WANILIOWY Z KASZY JAGLANEJ 204
DESER CZEKOLADOWO-WANILIOWY Z KASZY JAGLANEJ 204wlewamy pozostały miód i również blenderem miksujemy na gładko. Jeśli uważamy, że jest za mało słodkie można dodać więcej miodu. Mango obieramy i dokładnie blendujemy. W szklankach układamy warstwowo: ciemna masa, jasna, ciemna, mango, aż do skończenia składników. Wierzch dekorujemy borówką. SMACZNEGO
Prosto i Smacznie z Anetą Sałatka z kurczaka i szparagów 239
Sałatka z kurczaka i szparagów 239zdrowy) . Po usmażeniu odstawiamy do ostygnięcia. Na talerzu układamy rukolę , kurczaka , pomidorki koktajlowe pokrojone w połówki i pokrojone w mniejsze kawałki szparagi , całość polewamy odrobiną oliwy. Sałatkę możecie przygotować warstwowo, albo wszystkie składniki ze sobą wymieszać. Post Sałatka z kurczaka i szparagów pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować! Klasyka smakuje truskawą 219
Klasyka smakuje truskawą 219się do czegoś przyznać. Jako dziecko uważałam, że ciasto bez kremu to nie jest ciasto. Babki, drożdżowce, ucierane- jadłam, bo w końcu słodkie, ale najgłębszą miłością pałałam do tych warstwowych, przekładanych puszystym dobrem. Nie wiem skąd mi się to wzięło i z pewnością mi już przeszło, ale sentyment pozostał. I dziś mam dla Was właśnie przepis na ciasto właściwe- przynajmniej
les mirabelles Sałatka z bobem, warzywami i fetą 160
Sałatka z bobem, warzywami i fetą 160dyni lub słonecznika. Na sos: pęczek bazylii pół pęczka pietruszki kilka gałązek kolendry szklanka oliwy dwa ząbki czosnku łyżka miodu dwie łyżki musztardy sól, pieprz. Sałatkę dobrze jest ułożyć warstwowo w szklanych miseczkach i podać osobno sos. Zaczynamy układać od drobno pokrojonej kalarepy, następnie awokado, dymka, pomidor, rzodkiewka, cebula, buraki. Na wierzchu bób i feta, kilka kawałków buraka i uprażone
ladykitchen SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z BROKUŁAMI, JAJKIEM I BOCZKIEM 347
SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z BROKUŁAMI, JAJKIEM I BOCZKIEM 347połówki lub ćwiartki. PŁATKI MIGDAŁÓW prażymy na suchej patelni. BOCZEK kroimy w kosteczkę i rumienimy na patelni (na średnim ogniu, co chwilę mieszając). Odsączamy na papierowym ręczniku. Składniki układamy warstwowo. Miejscowo skrapiamy sosem. Posypujemy prażonymi płatkami migdałów. Zapisz Zapisz
cool and minty SERNIK   GOTOWANY   NA   CIASTKACH 186
SERNIK   GOTOWANY   NA   CIASTKACH 186Sernik gotowany to jeden z pyszniejszych serników a w dodatku szybki w przygotowaniu. Gotową masę serową wylewamy warstwowo na herbatniki. SKŁADNIKI
Kulinarne Fantazje Marioli Deser ogrodnika 230
Deser ogrodnika 230masy. Ciemną część ciastek mielimy w malakserze na drobny piasek. Śmietanę obijamy ze śnieżką, dodajemy ser, cukier waniliowy oraz masę z Oreo, blendujemy. Cały deser układamy warstwowo w foremkach. Najpierw warstwa ciasteczek, potem owoce, masa, żelki i na koniec wierzch przysypujemy ciastkami, usypując niewielką górkę. Na wierzch wbijamy gałązkę mięty. Warto pamiętać, żeby deser nakładać tuż przed podaniem
Czerwona Porzeczka Sałatka prosto z ogródka, zdrowo i zielono! 213
Sałatka prosto z ogródka, zdrowo i zielono! 213www.warzywneinspiracje.pl ! - oliwa z oliwy extra virgin - sól - pieprz 1. Warzywa myjemy i osuszamy, rzodkiewki kroimy na połowę, ogórki obieramy ze skórki i kroimy na paseczki. 2. Na talerzu układamy warstwowo liście rukoli, kukurydzę z groszkiem, ogórka, rzodkiewkę i młode pędy groszku. Sałatkę oprószamy odrobiną soli i pieprzu, polewamy oliwą z oliwek, a na wierzchu układamy młode pędy zielonego groszku. Gotowe
Apetyczna babeczka Śledzie z suszonymi pomidorami 243
Śledzie z suszonymi pomidorami 243wodę zmieniamy 1-2 razy. Następnie filety osuszamy i kroimy w mniejsza paseczki. Większe kawałki pomidorów kroimy na połówki, cebulę kroimy w piórka. W słoiku lub innym pojemniku układamy warstwowo śledzie, cebulę i pomidory. Oba oleje mieszamy razem, dodajemy zioła i pieprz. Zalewamy śledzie, przykrywamy i odstawiamy na kilka godzin do lodówki, najlepiej na całą noc. Takie śledzie można
Czerwona Porzeczka Syrop z pędów sosny 244
Syrop z pędów sosny 244słoika) 3 łyżki wody Wykonanie Pędy sosny wystawiamy na słońce na min. godzinę, aby pozbyć się ewentualnych robaków. Pędy można pokroić, ale nie jest to konieczne. Pędy układamy warstwowo na przemian z cukrem. Po położeniu każdej warstwy ugniatamy ręką. Wierzch przykrywamy cukrem i mocno ugniatamy. Wlewamy wodę i zakręcamy słoik, nie musi być szczelnie. Wystawiamy w słoneczne miejsce
Apetyt na Zielone