warstwowa - 2236 przepisów (strona:87/150)

Ciasto kukulka 463

przepadam za robieniem ciast warstwowych, o wiele bardziej wolę robić proste, szybkie i nieskomplikowane ciasta jednowarstwowe, czyli wszystko wymieszać, coś tam ciepnąć do środka i tyle. Tym razem jednak z okazji swoich urodzin (miesiąc temu) postanowiłam zaszaleć i do pracy przygotowałam takie oto ciacho - kukułkę. Jest to wypadkowa kilku przepisów z netu i powiem wam że wcale nie było takie

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Warstwowe ciasto drożdżowe 199

będzie ok. Ciasto jest proste w wykonaniu, wałkuje się lekko, roluje bez problemu. No to zaczynamy piec a potem kawa, herbata, ulubiona książka i listopadowy wieczór stanie się przyjemniejszym. Warstwowe ciasto drożdżowe. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Top 8 przepisów w październiku 2016r. 211

Przepisy, do których najczęściej zaglądaliście w październiku 2016r. : 1.  Kapusta czerwona w słoikach na zimę 2.  Marchew w słoikach na zimę 3.  Warstwowa sałatka z ryżem 4.  Szarlotka z połówkami jabłek 5.  Buraczki w zalewie octowej. 6.  Naleśniki z mięsem mielonym. 7.  Rolada z piersi kurczaka 8.  Rogaliki trzyskładnikowe

W kuchni u Moniki
Sałatka warstwowa z tuńczykiem, porami i fetą 171

Dzisiaj polecam Wam warstwową sałatkę z tuńczykiem. Kilka niewyszukanych składników w połączeniu z rybą tworzy bardzo smaczną sałatkę. Składniki : 3 puszki tuńczyka w wodzie (w kawałkach, nie rozdrobnionego) 1 puszka kukurydzy 1,5-2 pory kostka sera feta 1 puszka czerwonej fasoli pół średniego słoika majonezu średni kubek gęstego jogurtu 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz, suszony czosnek

Czerwień i błękit
Sok z kwiatów czarnego bzu 134

dokładnie kwiatki z gałązek i włożyć do większej miski lub garnka. Owoce dokładnie wyszorować i sparzyć a skórki można dalej wykorzystać . Owoce po obraniu pokroić w małą kostkę, układać warstwowo: kwiaty, owoce, cukier, kwasek cytrynowy. Następnie dusić kulką do ciasta lub tłuczkiem do ziemniaków, aż puszczą sok. Pozostawić w chłodnym miejscu na 48 godzin, mieszać w międzyczasie.  Przegotować

W garach u Gosi
Ciasto drożdżowe z dodatkiem marchewki 117

mleka 2 łyżki oleju 3 jajka 3 średnie marchewki 3 szkl mąki kruszonka: 1 szkl mąki 1/2 szkl cukru 100 g masła Przygotowanie: Do dużej miski wkładamy po kolei (warstwowo):drożdże,cukier,mleko,olej,roztrzepane jajka,marchewkę startą na tarce jarzynowej i mąkę.Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 3 godziny w ciepłe miejsce.W tym czasie z masła,cukru i mąki

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Sałatka ryżowa z kurczakiem i ananasem 234

upieczona w folii aluminiowej pierś kurczaka będzie soczysta i na pewno smaczniejsza. My bardzo lubią sałatki z kurczakiem na słodko, polecamy nasze przepisy na sałatki z ananasem: – warstwowa z wędzonym kurczakiem i selerem konserwowym – sałatka hawajska z makaronem, szynką i ananasem – sałatka z kurczakiem, ananasem i orzechami Ta dzisiejsza sałatka smakuje trochę inaczej, jest bardziej sycąca

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka Gyros II + film 122

uzyska złoty kolor, od czasu do czasu mieszamy, zdejmujemy z ognia i studzimy. Kapustę pekińską drobno szatkujemy, ogórki konserwowe kroimy w kostkę, cebulę drobno siekamy. Wszystkie składniki sałatki układamy warstwowo – kurczaka, keczup, połowę kapusty pekińskiej, ogórki, czerwoną cebulę, pokruszony ser feta i drugą połowę poszatkowanej kapusty. W misce łączymy śmietanę oraz majonez, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, wszystko doprawiamy solą

Smakowite Dania
Zapiekany bakłażan z cukinią, ziołami, parmezanem i mozzarellą w czosnkowym sosie pomidorowym 234

Dodać słodką paprykę, cukier, karmelizować, następnie dodać pastę pomidorową, przyprawić solą, pieprzem. Chwilę poddusić do połączenia się smaków. Cukinię pokroić w plastry i na przemian z przygotowanym bakłażanem ułożyć warstwowo w formie do pieczenia wraz z oliwkami, Każdą warstwę należy polać przygotowanym sosem oraz oprószyć startym parmezanem. Na wierzchu posypać jeszcze całość startą mozzarellą wraz z parmezanem. Ozdobić gałązkami rozmarynu

Wino Francja Kuchnia
Zapiekanka z porem 181

każdą ósemkę na trzy kawałki. Paprykę i pomidory dodać do makaronu, wymieszać. Jajko i przyprawy wymieszać z passatą.  Formę (25x35cm) wysmarować cienką warstwą oleju. Zapiekankę można nakładać warstwowo: makaron, na to por i zalać sosem lub też wszystkie składniki wymieszać i dopiero wyłożyć do naczynia. Na wierzch wyłożyć/zetrzeć mozzarellę. Całość zapiekać około 40 minut w 170C. Podawać

Czerwony Gupik
Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym 142

Sałatkę można podawać w różny sposób: układać warstwowo, na półmisku przeplatając kolejno składniki lub tak jak ja po prostu wymieszać wszystko. Metoda zależy od was i okazji na jaką jest szykowana sałatka. Składniki: 1 brokuł 1 opakowanie sera feta 1/2 szklanki ziaren słonecznika 1/2 puszki kukurydzy konserwowej Sos: 3-4 łyżki jogurtu naturalnego 1-2 łyżki majonezu szczypta soli szczypta

talerz przyjemności
Komosa ryżowa na mleku roślinnym z owocami 260

ciepłej komosy ryżowej dodać masło orzechowe i mieszać, aż składniki się połączą. Dodać jogurt, płynny miód i wymieszać. 4. Na koniec do deseru można dodać owoce i orzechy, robiąc warstwowy deser tak, jak ja na zdjęciu lub dodać do całości i wymieszać. Smacznego! Related Images: [ See image gallery at malacukierenka.pl

Mała Cukierenka
Dwie sałatki z cukinii i papryki 202

wrzątku. W każdym słoiku na dnie ułożyłam cebulę, czosnek, ziele angielskie, pieprz, gorczycę, nasiona fenkułu (koper włoski) i 1-2 liście selera. Następnie słoiki zostały wypełnione warstwowo ułożonymi warzywami i uzupełnione gorącą zalewą.  Tym razem sałatka była pasteryzowana 15-20 minut, ponieważ część składników sałatki była surowa.  Smacznego Jeśli szukasz przepisów na marynowane przetwory zobacz również: marynowane grzyby

Codziennik Kuchenny
Tuńczyk pod pierzynką 113

gotowej gotowanej marchewki albo 3 duże marchewki ugotowane, obrane i pokrojone w kostkę opakowanie gotowych tartych buraków (odsączone) duży jogurt grecki świeżo mielony pieprz   Jest to klasyczna sałatka warstwowa. Dobrze wygląda podawana w dużej szklanej salaterce lub w osobnych porcjach jak na zdjęciu, które możemy przygotować używając specjalnych foremek . Pierwsza warstwa to ziemniaki. Na nie kładziemy cebulę

Ugotowane pozamiatane
Hasło tygodnia - pucharek. 144

zresztą niniejszym czynię ;) Jeżeli pucharek to przede wszystkim desery. Jednak nie mam nic przeciwko wszelkim odstępstwom od tego schematu. Myślę, że bardzo dobrze prezentowałaby się w takiej oprawie warstwowa sałatka. Albo zupa krem. Mnie ciekawią asymetryczne desery z galaretki oraz kremu i być może uda mi się taki przygotować. Co tu więcej pisać, zabierajmy się do gotowania

zadanie-gotowanie