się go robi i nie trzeba go piec. Masę serową dzielimy na trzy części, mieszamy oddzielnie z roztopionymi czekoladami, dodajemy ubitą śmietanę i już sernik prawie gotowy. Teraz układamy warstwowo w formie, układamy herbatniki i czekamy, aż masa stwardnieje. Gotowe. Sernik jest pycha. Przyozdobiony czekoladą wygląda atrakcyjniej. Uważajcie tylko, żeby sernik nie polewać dużą ilością czekolady. Możecie zrobić dowolne zygzaki
Z Kuchni Do Kuchnicieście smerfetce czas na kolejną wersję popularnego ciasta Shrek, na jego towarzyszkę czyli Fionę. Nie przepadam za pieczeniem ciast warstwowych, ale skoro smerfetka była bardzo udana, shrek również okazał się przepyszny postanowiłam zrobić kolejną wersję, tym razem z użyciem napoju frugo i czerwonych galaretek. I tak powstała Fiona, bo taką nazwę tej wersji można znaleźć w necie. W każdym razie
Bernika - moj kulinarny pamietnikDzisiejsza propozycja to lekki warstwowy deser z truskawkami, jogurtem naturalnym i… kawałkiem babki pomarańczowej . Zapasy babki zostały nam jeszcze zamrożone po świętach i długo nie mogłyśmy wymyślić jak je wykorzystać. Jakoś sama babka dziwnie nam się podczas Wielkanocy przejadała :p W końcu wymyśliłyśmy warstwowy deser z jej udziałem. Był to strzał w dziesiątkę. Pyszny, delikatny, całkowicie zaspokajający żądzę słodkości
Kolizje SmakówPrzepis na warstwowy sernik malinowy Kolejna propozycja z malinami w roli głównej. Przepis na sernik na zimno z trzema warstwami:z sera, musu malinowego i galaretki. Spód zamiast z biszkoptów wykonamy z herbatników. Zamiast malin można też wykorzystać jakieś inne owoce. Składniki 300g twarogu sernikowego z wiaderka 2 paczki herbatników 120g 60g masła 700g malin 250ml śmietany słodkiej 30% śmietan(...)zacznie tężeć, powoli wylewamy ją na ciasto ,tak aby maliny zachowały swoje miejsce. Ciasto wkładamy ponownie do lodówki ,aż stężeje galaretka.Sernik na zimno przechowuj w lodówce. Smacznego The post Warstwowy sernik malinowy appeared first on zjem to blog kulinarny
zjem to blog kulinarnyktórego bardzo się cieszymy, a ponieważ mamy teraz możliwości z chęcią przetestujemy je dla Was. Opis produktu z strony sklepu: Wysokiej jakości stal nierdzewna.Powierzchnia satynowa. Dno termiczne 5 warstwowe zachowujące ciepło. Żywność nagrzewa się szybko a materiał zatrzymuje dobrze ciepło. Zdrowe przyrządzanie jedzenia. Gotowanie w niewielkiej ilości wody i smażenie z oszczędnym użyciem tłuszczu minimalizuje utratę witamin, minerałów smaku
cookplswoje ulubione śniadanie z dzieciństwa, to jest gęsta kasza manna na mleku . Najlepiej z dodatkiem jakiś owoców lub soku, np. z malin. Jeśli podamy kaszę warstwowo przełożoną owocami, dodamy czekoladę i schłodzimy w lodówce, to taka kasza manna może wyglądać i smakować jak deser z reklamy, najprostszy deser z kaszy manny. Kasza manna na mleku kojarzy mi się ze słodkim(...)przypaliła. Jeśli chcemy aby kaszka wyglądała bardziej jak deser i zjeść ją na zimno, to ją studzimy, najlepiej w przykrytym garnuszku, aby się nie zrobił na kaszy kożuch. Potem warstwowo układamy w szklanym naczyniu, np, przekładając kaszę czereśniami, na wierzchu układamy posiekaną czekoladę. Deser chłodzimy w lodówce. The post Kasza manna na mleku appeared first on Damsko-męskie spojrzenie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięW zeszłym roku, od kiedy odkryłam takie fantastyczne wg mnie połączenie jogurtu greckiego z owocami i dodatkami, robiłam różnorakie wersje takiego deseru. Przetestowałam wszystkie owoce sezonowe
Zdrowa Kuchnia SowyTa sałatka zawsze pojawia się na naszym stole przy okazji świąt i różnych uroczystości. Może dlatego, że ładnie prezentuje się w szklanej salaterce? Dobre połączenie smaków
Pasja SmakuFirma Winiary wypuściła na rynek nowe smaki galaretek.O smaku Pina Colada , Mojito , Pink Margarita oraz Blue Curacao .Piękne kolory i ciekawe smaki.Można wyczarować różne deserki
Ala piecze i gotujeNa Wielkanoc pyszną propozycją jest sałatka królewska. Sama nazwa mówi za siebie ;) Nie potrzeba żadnych przypraw , składniki , które się w niej znajdują połączone z małą
Słodkości i nie tylkoNie pytajcie mnie o smak tej sałatki , bo śledzi nie jadam, ale mąż i część mojej rodzinki je lubi więc mąż pomógł mi przy jej
Słodkości i nie tylkoPogoda za oknami coraz fajniejsza, stąd chyba mój organizm dopomina sie coraz wiecej witamin dlatego dzisiaj propozycja kolorowego, sycącego i bardzo smacznego koktajlu. Składniki: - 5
Zainspirowana w kuchniwywaru, który w kolejnym kroku doprowadzamy do wrzenia i do którego dodajemy żelatynę energicznie mieszając do jej rozpuszczenia (ilość zgodnie z proporcjmai podanymi na opakowaniu).Do małych pojemniczków przekładamy warstwowo warzywa (rezygnujemy z ugotowanej natki pietruszki, ale dodajemy na sam spód pojemniczków świeże listki) i mięso, całość zalewając przygotowaną galaretką.Odstawiamy do stężenia. Przed podaniem skrapiamy sokiem
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała