warstwowa - 2236 przepisów (strona:109/150)

Sojowy kebab – gyros i z OpenCard w Kyoto Sushi 145

hosomaki (małe, wysokie krążki) - temaki (rożki z alg nori) - gunkan maki (łódeczki)   - nigiri (formowane w dłoni małe paluszki). Może Ci się również przydać poniższy mini-słownik: filo cienkie warstwowe ciasto, wyglądem przypomina ciasto francuskie kampyo suszona tykwa kabayaki węgorz japoński   miso tradycyjna zupa japońska, w składzie: bulion dashi, pasta miso, wodorosty wakame, tofu oshinko marynowana rzepa sashimi sposób

Qlinarnie i Qlinarnie
Bombowo witaminowy koktajl owocowy ! 593

jesteśmy smutni i rozdrażnieni. Na poprawę humoru najczęściej wybieramy słodycze, czekoladę, batona lub to co akurat wpadnie nam w rękę.   Dzisiaj przedstawię Wam kolorowy koktajl z owoców układanych warstwowo, który jest istną BOMBĄ WITAMINOWĄ ! :) Zapewniam, że zamiast wyrzutów sumienia będziemy naładowani energią i endorfinami !! :)   A więc działamy !   Składniki (dla 2 osób ) :  -2 pomarańcze -2 banany

Zdrowo kolorowo lifestylowo
Zapiekanka ziemniaczana 192

Zapiekanki to jedne z moich ulubionych dań, które robimy bardzo często. Tym razem mam dla Was pełną smaku i aromatu warstwową zapiekankę ziemniaczaną, która w połączeniu z mięsem i sosem śmietanowo-pomidorowym tworzy zgrany duet :) Składniki: - 2 kg ziemniaków - 2 cebule - 1/2 kg pieczarek - 1 mała główka czosnku - 500 g mięsa mielonego - 1/2 puszki kukurydzy

Zainspirowana w kuchni
Sieję w mieście - jak przetrwać przedwiośnie 137

podłoża i uśmiercenia roślin, o co dość łatwo w mieszkaniach intensywnie ogrzewanych kaloryferami.  Osobiście polecam prostą uprawę na ziemi w doniczce.  Potrzebna będzie doniczka napełniona ziemią, 2-warstwowy kawałek gazy lub ściereczki tetrowej i nasiona. 2-3 łyżki nasion zalać taką samą ilością zimnej wody i odstawić na godzinę, im większą doniczka tym więcej nasion namoczyć. Z gazy

SzczyptaSmaQ
Kociołek z soczewicą 149

Podsmażyć na mocno rozgrzanej patelni. Jak będzie już lekko obsmażone, dodać przyprawę do grilla i jeszcze obsmażyć. Odstawić na chwilę. Krok 2 Warzywa pokroić na większe kawałki. Układać wszystko warstwowo w wolnowarze, przyprawiając solą i pieprzem. Poszczególne warstwy posypywać soczewicą. Dodać listki laurowe i ziele angielskie. Zalać trochę wodą, choć nie jest to konieczne. Krok 3 Powinno prażyć się około

CoolinarniePL
Szybka szarlotka bez jajek 278

mieszamy suche składniki (poza przyprawami). Jabłka mieszamy z cynamonem i imbirem (jeśli jabłka są mało słodkie można dodać paczkę cukru wanilinowego). Przygotowujemy tortownicę – wykładamy papierem do pieczenia. Układamy warstwowo: sypkie składniki jabłka sypkie składniki jabłka sypkie składniki margaryna pokrojona w plastry Pieczemy w temp 180-190 st. przez ok. 1-1,5 godziny (góra ciasta powinna być ładnie zrumieniona

kuchcikownia
Sałatka z selerem, szynką i orzechami 355

Seler i kukurydzę odsączamy z zalewy. Żółty ser i szynkę kroimy w drobną kostkę. Jogurt grecki mieszamy z majonezem, doprawiamy do smaku odrobiną pieprzu cayenne. W dwóch szklaneczkach układamy warstwowo seler, szynkę, ser i połówki orzechów. Polewamy połową sosu jogurtowo-majonezowego. Następnie posypujemy kukurydzą i szczypiorkiem i resztą żółtego sera. Polewamy pozostałym sosem. Posypujemy szczypiorkiem. Przybieramy kawałkiem sera, orzechami włoskimi

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Torcik omletowy z grzankami 153

patelni rozpuszczam pozostałe masło. Na rozgrzany tłuszcz kładę pokrojoną w kromki bułkę. Grzanki smażę na rumiano z dwóch stron.  4. W omlecie wykrawam szklanką krążki. Na talerzyku układam warstwowo krążki z omleta i plasterki pomidora. Tak postępuję, aż do wyczerpania składników. W taki sposób powstanie torcik omletowy, który podaję z chrupiącymi grzankami

Tradycyjna kuchnia Kasi
Deser jogurtowy z konfiturą figową 165

słodki. A ziarenka fajnie chrupią :) (Ilość składników według uznania) Gęsty jogurt grecki Konfitura figowa Bonne Maman od  DeCare Musli lub  domowa granola W ozdobnym pucharku układamy warstwowo: musli, jogurt grecki, marmoladę, następnie znów musli, jogurt i marmoladę. Mozemy udekorować, np. orzechami. Podajemy od razu

Zawsze głodna!
Szybki drożdżowiec 172

drożdży, 1 cukier waniliowy, 1 szklanka cukru, 4 jajka, 1 szklanka oleju, 3/4 szklanki letniego mleka, 4 szklanki mleka Wykonanie krok po kroku KLIKNIJ TUTAJ Wykonanie; W misce układamy warstwowo składniki. Na dno miski rozkruszamy drożdże. Cukier waniliowy, cukier i jajka roztrzepujemy razem i wylewamy na drożdże. Następnie wlewamy olej i mleko. Na koniec maka. Taką gotową miskę odstawiamy

Anioły w kuchni
Śledzie pod pierzynką 452

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Śledzie pod pierzynką znane inaczej szuba to warstwowa sałatka śledziowa z warzywami. Połączenie wyrazistych śledzi z łagodnymi warzywami idealnie komponuje się ze sobą tworząc harmonijną całość. To chyba mój ulubiony przepis na sałatkę śledziową Post Śledzie pod pierzynką pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Jem zdrowo: Rukola z awokado i kozim serem 183

łyżki soku z cytryny 2 łyżki oliwy z orzechów prażonych " document.write(" "); Sposób przygotowania Krok 1 Pomidory, ser kozi oraz awokado kroimy w kawałki.Rukolę myjemy układamy na półmisku. Następnie warstwowo układamy makaron, ser kozi, pomidorki oraz awokado. Skrapiamy sokiem z cytryny oraz polewamy oliwą z orzechów.   function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest

CoolinarniePL
(Nie)wybuchowa sałatka - granat&rukola 144

soku z cytryny 2 łyżki soku z granatu pieprz Wykonanie: Ogórka kroimy w kostkę/plasterki - jak nam wygodniej, pomidorki kroimy w ćwiartki, fetę w  kostkę. Wszystkie składniki układamy warstwowo (na dnie najlepiej ułożyć sałatę, dalej wedle uznania). Robimy dressing – musztardę mieszamy dokładnie z sokiem z cytryny, dodajemy resztę składników. Sałatkę polewamy sosem tuż przed podaniem. *Pomidor z ogórkiem? Łączyć

Powiedz dietom nie
Sałatka z tuńczykiem 321

Warstwowa  SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM - szybka i bardzo dobra. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding

Kuchnia Beaty
Śledź pod pierzynką 292

ŚLEDŹ POD PIERZYNKĄ"   lub jak kto woli ŚLEDZIOWA  SAŁATKA WARSTWOWA. SKŁADNIKI: 4 matiasy 4 średnie ziemniaki 4 marchewki + 2 pietruszki 4 jajka 2 cebule czerwone 15 dag. sera żółtego vegeta, majonez, ketchup WYKONANIE: Warzywa i jajka gotujemy, kroimy w drobną kostkę, bądź jeśli ktoś woli trzemy na grubych oczkach tarki, matiasy i cebulę kroimy w drobną kostkę

Kuchnia Beaty