warstwowa - 2236 przepisów (strona:101/150)

NAJLEPSZA MARYNATA DO KARKÓWKI Z GRILLA 273

skorzystać z maszyny do rozbijania mięsa (gdy nie mamy takiej możliwości najlepiej przygotować marynatę dwa dni wcześniej). Każdy plaster smarujemy dokładnie cienką warstwą marynaty i odstawiamy do garnka. Układamy warstwowo. Marynaty nie ma zbyt dużo, ale jej ilość jest wystarczająca na tę ilość mięsa. Chodzi oto by nie było w marynacie zbyt dużo oliwy, z doświadczenia wiem, że jej zbyt

Smaczne Zdrowe
Lasagne z warzywami 237

oleju. 2 pozostałe odkładamy na talerz (muszą leżeć obok siebie, żeby się nie przykleiły). W tym momencie mamy już gotowe warzywa, sos i pierwsze 2 warstwy makaronu. Układamy wszystko warstwowo: makaron, warzywa, sos, makaron, warzywa, sos... Makaron układamy na zakładkę, żeby lasagne nam się nie rozjechała. Czas jaki zajmuje ułożenie 2 warstw jest równy czasowi potrzebnemu na ugotowanie makaronu

Weganka gotuje
Jaglany budyń z jagodami 141

naczynia. Miksujemy przy użyciu blendera ciągle dodając mleko ( ilość zależna od preferowanej konsystencji). Następnie dzielimy na 2 części. Do mniejszej dodajemy jagody i miksujemy na gładką masę. Układamy warstwowo a na szczycie rozsypujemy jagody. Można jeść zarówno na ciepło jak i na zimno

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Sałatka warstwowa Gyros 234

kostkę, mieszamy z przyprawą i odstawiamy na 30 min. Następnie mięso smażymy i studzimy. Cebulę i ogórki kroimy w kostkę. Kapustę pekińską siekamy. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Następnie układamy warstwowo w naczyniu: mięso, ketchup, ogórki, cebula, kukurydza, majonez, ketchup i na wierzchu układamy posiekaną kapustę pekińską

psgotujemy
Włoska sałatka z pieczonego bakłażana 248

oliwa ocet sól i pieprz 3. Czosnek pokrój w talarki a natkę pietruszki drobno posiekaj. 4. Teraz ważna kolej przygotowywania: zdejmuj gorące krążki bakłażana i układaj warstwowo.  Na pierwszą warstwę bakłażana nałóż czosnek mniej więcej po 1-3 plasterki, wszystko zależy od wielkości ząbka i polej dressingiem, posyp natką. Teraz

AZgotuj!
Kakaowy brzoskwiniowiec z kokosem 288

Pyszne warstwowe ciasto, które szybko znika. Delikatny, kakaowy biszkopt, mocno owocowy krem brzoskwiniowy i kokosowe oczko. Ciasto warto zrobić w sezonie na brzoskwinie, gdyż wtedy są najbardziej aromatyczne. BISZKOPT: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki kakao CIASTO KOKOSOWE: 2 białka 1/3 szklanki cukru 1/4 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku

https:KKuchniaMniam
Deser ciasteczkowo-czekoladowy, nie na dietę ;) 179

temacie...nie jest to przepis w wersji light. Kiedy oglądam przepisy na takie warstwowe desery na innych blogach, widzę, że macie dar perfekcyjnego układania warstw;). Mi go brakuje albo może cierpliwości trochę za mało ;). Tak czy siak, deser jest pyszny! Składniki (4 duże szklanki): - 170 g ciasteczek owsianych (lub innych ulubionych) - 200 g serka homogenizowanego waniliowego - 100 g czekolady gorzkiej

Corner With Recipes
Owocowy deser z chia 621

lodówki na co najmniej 3h, najlepiej na całą noc. Pudding powinien mieć konsystencję żelu. 2. Przełożyć pudding do szklanki. 3. Owoce rozgnieść widelcem lub zmiksować. 4. Na pudding umieścić warstwowo maliny, borówki i banana. 5. Posypać kakao 6. Udekorować owocami. 7. Smacznego

Moja Galeria Smaku
Dyniowy pudding chia 189

Odstawić do lodówki na min. 2 godziny najlepiej na całą noc.  Puree z dyni zmiksować z cynamonem, gałką muszkatołową i 1 łyżką syropu z agawy. W szklance ułożyć warstwowo chia z puree z dyni, na wierzch położyć orzechy włoskie. Smacznego! * Dynię pokroić na większe kawałki. Piec w 200 stopniach przez 1 h. Ostudzić, obrać ze skóry. Zmiksować

Moja Galeria Smaku
Cranachan 162

suchej patelni, ostudzić. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodać miód i whiskey. Z granatu wydobyć ziarenka. Czekoladę zatrzeć na tarce. W pucharku lub szklance układać warstwowo śmietanę, płatki owsiane i ziarenka granatu. Wierzch posypać wiórkami czekolady. Przepis pochodzi z magazynu Moje Gotowanie

Moja Galeria Smaku
Śledzie w oleju lnianym wg Anny Starmach 187

wodę wylać, filety osuszyć. Każdy pokroić na 3 części. Cebulę posiekać w pióra, posypać solą, dodać ocet winny i sok z cytryny. Odstawić na 30 minut. W słoiku włożyć warstwowo filety, cebulę i przyprawy. Zalać olejem lnianym. Szczelnie zamknąć i odłożyć do lodówki. Śledzie najlepsze są po 4-5 dniach. Przepis pochodzi z książki Anny Starmach "Pyszne na każda okazję

Moja Galeria Smaku
Szarlotkowe parfait 312

Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło. Dodać jabłka, pół łyżeczki cynamonu i cukier brązowy. Prażyć około 7 minut. 3. W szklankach ułożyć warstwowo: jabłka, jogurt, granolę. Czynność powtórzyć. Smacznego

Moja Galeria Smaku
Deser z truskawkami i mascarpone 397

niepełna łyżka płynnego miodu 1/2-1 szklanka mleka 1 kostka gorzkiej czekolady Mascarpone wymieszać z miodem i ekstraktem waniliowym. Biszkopty połamać i zamoczyć na kilka sekund w mleku. Ułożyć warstwowo biszkopty, truskawki i mascarpone. Na wierzch zetrzeć czekoladę. Można dodatkowo schłodzić. Smacznego

Moja Galeria Smaku
Truskawkowe trifle 174

Pyszny, warstwowy deser wywodzący się z Anglii. Składa się z warstwy galaretki z truskawkami, biszkoptu nasączonego galaretką, budyniu (warto pokusić się o zrobienie go samodzielnie) oraz bitej śmietany. Przepis znaleziony u Doroty . Gorąco polecam! Składniki na 4 porcje: 1 galaretka truskawkowa około 350 g truskawek kilka biszkoptów lub domowego biszkoptu budyń waniliowy 500 g mleka do przygotowania budyniu

Moja Galeria Smaku
Czekoladowe serniczki w szklankach 326

ubić na sztywno. Dodać ser, cukier puder. Zmiksować na małych obrotach do połączenia składników. Dodać startą gorzką czekoladę, delikatnie wymieszać. Ciasteczka rozdrobnić malakserem. W dwóch wysokich szklankach ułożyć warstwowo ciasteczka i masę sernikową. Dodatkowo: 100 g śmietany 30% 1 łyżeczka cukru pudru Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Przełożyć do rękawa cukierniczego i ozdobić. Posypać czekoladą i / lub czekoladowymi ciasteczkami. Smacznego

Moja Galeria Smaku