wafle - 1634 przepisów (strona:99/109)

Kto, rano wstaje ten ma dziecko. Śniadanie power mamy. 115

moim ulubionym masłem orzechowym bez, którego już żyć nie mogę. dzięki niemu doceniam smak, prawdziwy smak masła orzechowego. Żeby nie było "zakazany owoc" i tak mnie skusił, więc posypała wafla dodatkowo kolorową posypką :) Garstka słonecznika, 3 kostki czekolady gorzkiej- jedna wylądowała w gorącej kawie. Pije tylko czarną kawę parzoną :D bez kawy nie zaczynam dnia. Dodatkowo suszone śliwki

ClauditteMissCooking
Wafle ryżowe w gorzkiej czekoladzie i z orzechami. 115

SKŁADNIKI: wafle ryżowe z brązowego ryżu 100% 3/4 tabliczki gorzkiej czekolady E.Wedel - roztopiona w kąpieli wodnej ulubione orzechy sezam

ClauditteMissCooking
Maliny. Porzeczki. Morele. Tymianek. Kanapka? Lodowa! 135

będą tylko naszą pamięć. A w niej na półce między latem, lodami i wakacjami leży sobie wspomnienie lodowych kanapek.  Takich dużych, zawiniętych w sreberka z pingwinem.  Dwa wafle zlepione nieprzyzwoitą ilością śmietankowych lodów. Nie znosiłam ich.  Lody zawsze topiły się za szybko. Wafelki były omdlałe i lepiły się do zębów.  I tak mi się

KUCHARNIA
FILET W WARZYWACH I KASZA JAGLANA 165

Inulina jest dobrym zagęstnikiem do zup czy sosów (w miejsce tradycyjnej białej mąki). Po roztarciu z olejem i dowolnymi dodatkami otrzymujemy słodką pastę, którą możemy posmarować naleśniki, wafle lub pieczywo. Sprawdza się ona także jako składnik ciasta, dodając smakuróżnym domowym wypiekom - dzięki niej zyskują na teksturze i trwałości, a kruche ciastka na chrupkości. Inulinę możemy również dodać do wszelkiego rodzaju

w mojej kuchni
Pasta z ciecierzycy i pieczonej papryki 154

ciecierzycę, upieczone warzywa, olej z pestek winogron, przyprawy i wodę. Całość miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji, jeśli jest taka potrzeba dodajemy więcej wody. Ewentualnie doprawiamy solą. Propozycja podania: wafel ryżowy, roszponka i ugotowane jajko

Mango Papaja
Domowy karmel 144

zaglądając w każdy kąt i mrucząć pod nosem "Zjadłbym coś dobrego" nadchodzi czas by zakasać rękawy i przygotować coś specjalnego. Słodkiego, kremowego i przepysznie ciągnącego. Coś czym można smarować wafle, ciasta, polewać naleśniki lub wyjadać łyżeczką prosto ze słoika. Karmel! Zaspokoi zachcianki każdego łakomczucha:).    Domowy karmel *   150g cukru 50g masła 250g śmitanki kremówki szczypta suszonego imbiru szczypta

Zapiski Młodej Żony
Współpraca z Anielskie Przysmaki :) 129

smak :) Otrzymaną konfiturę, a dokładnie aronię do deserów od razu spróbowałam z wcześnie upieczonym ciastem drożdżowym :) Połączenie było idealne. Taką konfiturkę można użyć jako nadzienie do naleśników, posmarować kanapkę, wafla ryżowego czy wyjeść troszkę samą ze słoiczka :) Aronię warto włączyć do diety, gdyż m.in. reguluje nadciśnienie tętnicze, zapobiega miażdżycy czy żylakom. Więcej informacji znajdziecie na stronie Anielskich Przysmaków . Jak sama

Zdrowie na języku :P
Pasztety sojowe Polsoja - TEST :) 143

możecie zobaczyć na zdjęciu. Razem, ta mieszanka sprawia, że pasta jest bardzo aromatyczna i oznacza się oryginalnym smakiem. Podsumowując. Pasztet oraz pasty spożywałam z dodatkiem pieczywa, chlebka chrupkiego i wafli ryżowych. Wszystko do siebie pasowało. Konsystencja sprawiała, że rozsmarowywanie było przyjemne i  nie musiałam "walczyć" z nożem i pieczywem :D. Zwróciłam również uwagę na opakowanie. Moim zdaniem, jak najbardziej

Zdrowie na języku :P
Przepisy na Sylwestra i Karnawał 346

Przepisy na Sylwestra i KarnawałDzisiaj na blogu zbiór wszystkich przepisów, które mogą się pojawić na sylwestrowym stole. Znajdziecie tutaj dania na ciepło i na

Kulinarne przygody Gatity
Mazurek kokosowy 157

wiekow jest on wielka osobliwoscia wielkanocnej kuchni polskiej.Wymyslono dziesiatki przepisow na polskie mazurki,jednak glowna zasada pozostala niezmieniona-duzo slodkiej masy na cieniutkim kruchym lub polkruchym ciescie,waflu lub oplatku.Smak mazurkow uswietniaja dodane bakalie.Oto moja proba przedswiateczna-mazurek kokosowy.Pieklam go pierwszy raz, z przepisu p. Hanny Szymanderskiej ( "Prawdziwa kuchnia polska").Przepis jest bardzo praktyczny,bo zuzywamy cale jajka,zoltka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Rafaello z białą czekoladą i wafelkami 350

łyżki* proszek do pieczenia – 1 łyżeczkaMASA KOKOSOWA :* śmietana 18 % słodka – 500 ml* biała czekolada – 100 g* „Śnieżka” – 2 op* kokos – 150 g* wafle / krajanki śmietankowe – 200 gSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :BISZKOPT :Białka ubijamy na sztywną pianę.Pod koniec ubijania ( nie przerywając ) dodajemy cukier , a następnie po 1 żółtku.Mąki przesiewamy z proszkiem do pieczenia

Ostra na Słodko
Gofry 199

Gofry - przysmak dzieci - to rodzaj pulchnego lub chrupkiego wafla przygotowanego w gofrownicy. Są pyszne z bitą śmietaną i owocami. Składniki:2 jajka2 szklanki mąki2 szklanki mleka1/3 szklanki oleju1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka soli1 łyżka cukruMąkę, mleko, olej, żółtka, proszek do pieczenia, cukier mieszamy. Z białek ubijamy sztywną pianę z solą, którą stopniowo dodajemy do przygotowanej masy. Gofrownicę smarujemy

Salonik smaków
Babeczki "Mini Torciki" z kaimakiem czekoladowo-cynmonowym 195

Mini torciki, nie tylko ślicznie wyglądają, ale i dobrze smakują, a kaimak wyszedł przepyszny, następnym razem takim kaimakiem przełożę wafle.Składniki:Babeczki:pół kostki masła (najlepiej

Moje pyszne gotowanie
Delikatne waniliowe pancakes z orzechową czekolą 257

składników konserwujących.Jak widać skład kremu jest "przyzwoity". Mleka w proszku unikam, to fakt. Są jednak produkty, gdzie jego dodatek jest konieczny, na przykład powszechnie znane domowe masy do wafli. Każdy kupowany przez nas gotowy produkt zawiera jakieś konserwanty. Nie znalazłam takiego, który nie miałby żadnego. Gdybym nie znalazła go w składzie na słoiczku, nie uwierzyłabym w szczerość producenta

Codzienna kuchnia niecodzienna
Domowa pralina "ala ferrero- rocher " 215

pralinek)- orzechy laskowe 100gram- mleko w proszku - 2 łyżki- cukier puder - 11 łyżek -  masło - 150 gram-  olejek wanilinowy kilka kropel- olej- 10ml- kakao ciemne 6 łyżek-  wafle orzechowe 100 gram- czekolada gorzka lub mleczna(wedle upodobania) 2 tabliczki SPOSÓB WYKONANIA: - orzechy laskowe wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 200 stopni na 5 minut po czym wykładamy

Basia w kuchni

Proponowane wyszukiwania