możemy zajadać same ale nadają się też jako dodatek do deserów. Firma GRANEX istnieje na rynku od 1990 roku. Zajmuje się produkcją zdrowej żywności z pełnych ziaren zbóż – wafli, pieczywa lekkiego, płatków śniadaniowych oraz produktów o wysokiej zawartości błonnika pokarmowego. W swojej ofercie firma posiada m.in. pieczywo chrupkie z dodatkiem amarantusa idealne na pyszne zdrowe kanapeczki oraz wielozbożowe płatki
Monia miesza i gotujeprawda nie mam pojęcia, jakie gofry Tobie odpowiadają – lekkie i chrupiące czy też te w stylu belgijskim, bardziej ciężkie i sycące? Owocem poniższego przepisu są delikatne niczym chmurki wafle z cieniutką chrupiącą skórką otaczającą niezwykle puszyste i rozpływające się w ustach wnętrze. Nie za słodkie, przez co doskonałe do podania z konfiturą, świeżymi owocami czy syropem klonowym. Wspaniałe weekendowe śniadanie
Roślinna - blog wegańskizdrową. Tym razem postanowiłam uruchomić domową produkcję pralinek przypominających słynne Rafaello. Słodka kokosowo-migdałowa masa rozpływa się w ustach. Aby dodać jej nieco chrupkości, możesz też dorzucić kilka pokruszonych wafli albo w środku ukryć blanszowany migdał. Tymczasem poniżej zamieszczam najprostszą wersję. Składniki: ¾ szklanki wiórków kokosowych plus jeszcze trochę do obtaczania ¾ blanszowanych migdałów ½ szklanki suszonych daktyli, moczonych przez 15 minut
Roślinna - blog wegańskitych, którym zwykła szarlotka już się znudziła Składniki: 1kg jabłek (obranych, z usuniętymi gniazdami nasiennymi) 100g masła (startego na tarce) 9 łyżek cukru 100g rodzynek cynamon 1 andrut (wafel) do wyłożenia tortownicy bita śmietana (do dekoracji) Wykonanie: Jabłka myjemy, obieramy i kroimy na cienkie paski (najłatwiej zrobić to za pomocą szatkownicy). Tortownicę (24cm) smarujemy masłem i wykładamy andrutem. Jabłka dzielimy
Mania Wypiekaniajest chleb dla domowników. Mój organizm się zbuntował i nie toleruje już glutenu. Musiałam więc siłą rzeczy znaleźć jakiś przepis na chleb dla siebie. Po miesiącu na waflach ryżowych i przetestowaniu wielu przepisów na chleb bezglutenowy straciłam już nadzieję, że kiedyś jeszcze będę mogła się rozkoszować kromką świeżo upieczonego chleba z masełkiem. Aż tu przypadkiem trafiłam na świetny przepis
Wiem co jemtych produktów, między innymi andruty kaliskie. Kupowałam je przez Internet bezpośrednio od producenta, a On wysyła je w paczkach po 100szt. Bo tak jest ekonomicznie i pewnie, że wafle się nie pokruszą w transporcie. Później się okazało, że można je nabyć również w sieci sklepów Alma i nie tylko. No cóż mądry Polak po fakcie. Ja do konkursu potrzebowałam zaledwie
Wiem co jembyło po prostu poczekać aż ostygnie i zrobić to siłą...niestety urządzenie tego nie przeżyło i obudowa po prostu się oderwała...Poranek więc miałam "świetny". Zła i głodna posmarowałam wafle ryżowe dżemem i zagryzłam sernikiem. Szkoda, że to wszystko wydarzyło się dzisiaj, tak poprosiłabym Mikołaja o nową gofrownicę... Okej, koniec już tych negatywnych myśli, przecież wczoraj była Wigilia! :) Mam nadzieję
breakfast of dreamsparze. W misie blendera umieszczamy wszystkie składniki i miksujemy je na gładką masę. Przekładamy krem do słoika. Przechowujemy w lodówce do tygodnia czasu. Świetnie smakuje w naleśnikach, owsiance, na waflach ryżowych czy pieczywie (albo po prostu wyjadany ze słoika łyzeczką :P). Smacznego! :) Przepis bierze udział w akcji
chili & sugarzdążyłam uchwycić telefonem, właśnie Wam teraz prezentuję :) 1. Powyżej na pierwszym zdjęciu drożdżówki z cynamonem i skórką pomarańczową w trakcie produkcji :) Wyszły pycha! 2. A to już wafel przekładany specjalnie na życzenie M :) jak trochę dopracuję przepis to na pewno pojawi się na blogu :) Do porannej, niedzielnej kawki był jak znalazł :) 1. Początek marca to przede wszystkim malowanie naszej sypialni
My simple kitchenmamy ochotę ;) Praktykuję to nie tylko w czasie wyjazdów, ale również na co dzień. Żeby nie kupować bezsensownie jakiegoś zapychacza, wolę przynajmniej na trochę zaspokoić głód zdrową przekąską. Wafle ryżowe - mój drugi przegryzacz. Jak wiadomo są bezglutenowe, lekkostrawne, więc również noszę je w pogotowiu w plecaku. A dostępne są w prawie każdym sklepie. Można skorzystać także z batoników wegańskich
Bananowe PoleSorbet mango Oraz klasyczne: Czekoladowe Śmietankowe Truskawkowo – śmietankowe Koszt porcji : 4zł (ale!!!! w tej cenie można wziąć smaki pół na pół, zdecydowany plus za taką możliwość) Płynna czekolada do wafla: 2zł Dodatkowy wafelek: za darmo Wafelek bezglutenowy: 1 zł (fajnie, że jest taka opcja, szkoda że płatna dodatkowo) Podsumowując: Lody w smaku są wyborne. Wafelek świeży i kruchy. Zdecydowanie
Kolizje SmakówCzyli tradycyjny nadziewany wafel :) Chyba każdy w dzieciństwie zajadał się tymi pysznymi, czekoladowymi wafelkami. Składniki: 10 dag czekolady 10 dag cukru 1 łyżka masła 10 dag śmietanki 10 dag orzechów włoskich 1 opakowanie andrutów okrągłych Składniki na lukier: 8 dag czekolady lub kakao 4 łyżki śmietanki Wykonanie: Czekoladę rozdrobnić, dodać cukier, śmietankę i masło po czym wymieszać i zagotować. Następnie
Tradycyjna KuchniaTradycyjny przepis na tradycyjny wafel. Tym razem z nadzieniem czekoladowo- bakaliowym, z rozkruszonymi petit beurre'ami. Składniki: 4 jaja 1 szklanka cukru 1 margaryna 2 łyżki kakao 1 szklanka bakalii 4 paczki ciastek „petit beurre” 2 szt. płyt z andrutów Wykonanie: Jaja ubić z cukrem na parze na gęsty krem. Następnie odstawić z ognia, wlać letnią rozpuszczoną margarynę , kakao oraz
Tradycyjna Kuchniamasą przekładam wafle, biszkopty i stosuję ją do wielu deserów. Jest prosta, ekspresowa i co najważniejsze pyszna. Składniki: 10 dag masła 16 dag kremu orzechowego (4 łyżki) 1 łyżka kakao 2 łyżki zmielonych orzechów 10 dag posiekanych orzechów Wykonanie: Masło utrzeć z kremem orzechowym, dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać
Tradycyjna Kuchnia