wafle - 1634 przepisów (strona:89/109)

Ule marcepanowe z kajmakiem 658

foremek do uli. Składniki: 8 łyżek wody 60 g masła irlandzkiego 9 łyżek kopiastych mąki pszennej cukier puder około 0,5 kg olejek migdałowy kajmak opłatki lub krążki z wafli tortowych  Przygotowanie: Zagotować wodę dodać masło i mieszając podgrzewać aż się rozpuści. Wsypać mąkę i masę zagotować. Powstanie gęsta masa taka jak na ptysie. Zdjąć z ognia i ostudzić

Ala piecze i gotuje
Krem z awokado 208

Pyszna i zdrowa pasta na chlebek lub wafla ryżowego. Szybka i mega prosta w przygotowaniu. Do placuszków czy omletów też się doskonale sprawdzi. PRZEPIS banan awokado 1 łyżeczka kakao słodzik opcjonalnie Wszystkie składniki blendujemy i gotowe!!! Smacznego :) Zachęcam do obserwowania mojego profilu na   ♥︎ ♥︎  Instagramie ♥︎ ♥︎   Facebooku

Tetiisheri
Rolada z andrutów Ewy Wachowicz 148

posiekać dodać garść rodzynek 1 dużą paczkę ciastek petitek pokruszyć 2 jabłka pokroić w kostkę 2-3 łyżki kakao Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i masę wyłożyć na 2 zwilżone wafle ułożone obok siebie i zawinąć w rulon. Owinąć folią i schłodzić w lodówce. Po wystudzeniu polać rozpuszczoną czekoladą

Jadło i czytadło
Domowe masło orzechowe 133

Masło orzechowe jest nie tylko dobrym dodatkiem do kanapek czy deserów, przekładania wafli czy ciastek, można z jego użyciem wyczarować pyszne lody albo upiec ciasteczka dodając je zamiast zwykłego masła lub margaryny. Przykładowy przepis TUTAJ . Dobra wiadomość dla łasuchów- masło orzechowe można przyrządzić bez problemu w domu a do jego wykonania potrzebujemy tylko orzechów! W zasadzie niczym nie różni się

Wrzosowa Polana
Masa kajmakowa – wegański kajmak 173

wcale nie musi być zdrowy i wartościowy w witaminy i minerały. Masa kajmakowa według tego przepisu to wysokowęglowodanowa i bardzo kaloryczna maziaja, która może służyć nam, np. do przygotowywania wafli przekładanych nią, zrobienia krówek czy świątecznego mazurka. Zaraz jakiś maniak się przyczepi, że tu jest sam cukier, syrop glukozowy i nic zdrowego… Życie nie jest zdrowe

Blendman
PASTA Z MAKRELI I TWAROGU 148

dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Następnie szczypiorek drobno siekamy i dodajemy do masy, mieszamy. Doprawiamy świeżo mielonym pieprzem, ewentualnie do smaku możemy posolić. Podajemy z pieczywem. Ja użyłam naturalnych wafli ryżowych

Ciastka - domowe słodkości
Krem maślano-czekoladowy 171

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com    Krem jest i dealny do przekładania wafli tortowych i ciast. Sprawdzi się również przy przyrządzaniu innych deserów. 250g masła 3 żółtka 1 szklanka cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 łyżki kakao 1 kieliszek alkoholu (wódka, spirytus)   Masło utrzeć na puch i wymieszać z alkoholem. (Alkohol sprawi, że krem w późniejszych

Di gotuje
Dobra Zielarnia :) 160

ryżowy z orzechami laskowymi i migdałami , mleczko kokosowe   *  dżem truskawkowy bez cukru   *  mix orzechowy   *   pyłek kwiatowy , wiórki kokosowe   *  fasolę konserwową *  wafle wielozbożowe z chia MĄKA KASZTANOWA Powstaje w wyniku zmielenia suszonych kasztanów jadalnych. Cechy charakterystyczne: bezglutenowa  bogata w błonnik pokarmowy wspomaga prawidłową pracę jelit jest źródłem witamin

Zdrowie na języku :P
TARTALETKI RAFAELLO 174

drobno mielimy, mieszamy z rozpuszczonym masłem. Tak przygotowaną masą napełniamy foremki o średnicy 10 cm, dociskając spód i boki, odstawiamy do lodówki na godzinę. Krem: Śmietankę ubijamy, dodajemy zmielone wafle, migdały i rozpuszczoną czekoladę. Tak przygotowanym nadzieniem napełniamy przygotowane wcześniej spody.  Białą czekoladę rozpuszczamy, lekko ostudzoną wylewamy na wierzch babeczek, obsypujemy obficie kokosem. Chłodzimy 2 godziny w lodówce

słodki bratek
Wafel przekładany masą orzechowo-czekoladową 123

wafle robił mój ojciec od kiedy pamiętam. Zawsze były doskonałe. Prosty, sprawdzony przepis i co najważniejsze idealne za każdym razem. Najlepiej smakuję "na drugi dzień", więc warto zrobić je wcześniej

Milion Smaków
Ciasteczka wielkanocne z Grześków 364

zbyt słodki, można spokojnie udekorować ciastka ulubioną polewą czy lukrem - u mnie glazura limonkowa . A wielkanocne kształty, dodają uroku świątecznemu stołowi :) Składniki na 3 duże blachy ciastek: CIASTKA: 2 wafle Grześki w czekoladzie  - razem około 80g   360g mąki pszennej 50g domowego cukru waniliowego - o tym jak przygotować, trochę więcej TU 250g margaryny - schłodzona z lodówki   1 jajko

Grunt to przepis!
knopersy domowej roboty 109

Miałam ochotę na zrobienie wafli

Ugotujmy Coś
Sylwestrowe szaleństwo, czyli krakersy z dyni, z kozim serkiem i karmelizowaną cebulą 189

pewno nie pożałujecie. :) *Dodatkowo krakersy świetnie sprawdzą się jako pożywne drugie śniadanie. Spokojnie możecie zabierać je do szkoły lub do pracy i tam je konsumować jako alternatywę dla wafli ryżowych lub kanapek. Składniki: Na krakersy: 350g płatków owsianych 1 szklanka łuskanych pestek słonecznika 1 szklanka siemienia lnianego 1 szklanka łuskanych pestek dyni  1/2 szklanki nasion chia 1/2 szklanki orzechów

Smiling Shrimp
Mazurek migdałowy makaronikowy 124

powinien być zbyt gęsty, ale powinno się nim łatwo smarować. Jeszcze ciepłe mazurki posmarować lukrem i udekorować. *opłatki – ja użyłam śląskie oblaty, można również użyć andruty kaliskie. Według mnie wafle tortowe nie są dobre, gdyż są za grube i mogą zabić smak mazurka. czekoladowa kura od  Master Martini    zastawa

królestwo garów
Chrupki chlebek ze słonecznika i lnu 165

pastą, "masełkiem" czosnkowym albo z dżemem. Pieczenie tradycyjnego chleba wymaga czasu. Chleb na drożdżach musi mieć czas wyrosnąć. O chlebie na zakwasie nawet nie wspominam. Zaś wafle ryżowe czy kukurydziane warto mocno ograniczyć. Od samego początku mojej bezglutenowej diety na ratunek przychodzi mi chrupki chlebek. Pierwotny przepis (który zmodyfikowałam) znalazłam 1,5 roku temu na Garnkofilii

Smakuje zdrowo