wafle - 1634 przepisów (strona:82/109)

TORT KOKOSOWO- BRZOSKWINIOWY W STYLU CUTE 127

wykładam na biszkopt i wkładam do lodówki. Przygotowuję krem. SKŁADNIKI NA KREM:   1 litr bardzo zimnej śmietany kremówki 4 śmietan-fix 1/2 szklanki cukru pudru 3 duże  wafle Princessa starta skórka z pomarańczy brzoskwinie ok 10 połówek PRZYGOTOWANIE KREMU : ubijam śmietanę na puszystą pianę, pod koniec dodając cukier puder wsypuję śmietan-fix, skórkę z pomarańczy i chwilę miksuję

Upiecz sobie babeczkę
10 POMYSŁÓW NA BEZCUKROWE SŁODYCZE DLA DZIECI, BEZ PIECZENIA 152

ZDROWE PRALINKI Owsiano-kokosowe kuleczki Sezamowe kuleczki, domowa chałwa 6.  GOFRY OWSIANE Gofry owsiane 7. BUDYŃ JAGLANY Jaglanka z sosem truskawkowym 8.  DOMOWE KNOPPERSY     Wafle jaglano-orzechowe Knoppersy   9. SOKI Wiadomo, że najlepszym wyborem jest woda, ale podkręćmy ją trochę owocowym smakiem. Dodaj plasterki cytryny i limonki i osłódź ją miodem, powstanie orzeźwiająca lemoniada

Upiecz sobie babeczkę
Krem z zielonych szparagów 157

porcje na talerze,ułożyć szparagowe główki i posypać pestkami dyni.  Krem podawać z ulubionymi dodatkami. Ja podałam z świeżo pieczonymi bułeczkami .  Krem szparagowy również wyśmienicie smakuje z waflami kukurydzianymi lub ryżowymi

Kolorowa kuchnia Elki
Zielona pasta do kanapek z twarogu z czosnkiem niedźwiedzim, jajem i awokado 132

smaku ugotowane jajo na twardo odrobina oliwy z oliwek trochę jogurtu greckiego Wszystkie składniki, obrane, rozdrobnione, umyte, wkładamy do blendera i miksujemy na krem. Stosujemy do smarowania np.pieczywa lub wafli ryżowych. Ta pasta znakomicie się sprawdzi na kanapki lub do podjadania solo. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Pesto z liści rzodkiewki 128

moje fantastyczne i pyszne pesto. Jestem zaskoczona, mile zaskoczona, jak wszechstronne zastosowanie posiadają liście rzodkiewki! Pesto jest genialne w smaku! Można je używać do makaronu, można do smarowania pieczywa, wafli ryżowych, jest też idealne do naleśników czy tortilli. Wyrazisty smak podkreśli delikatne potrawy. Jest banalne w przygotowaniu, można je przechowywać dość długo w lodówce w zamkniętym pojemniku. Jest pięknie zielone

Z Kuchni Do Kuchni
Guacamole 214

font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Guacamole Guacamole najbardziej lubię jako dodatek do świeżego pieczywa albo do tostów a mój syn zjada je zawsze z nachosami albo waflami ryżowymi. Niezależnie jednak od sposobu podania jest tak samo pyszne i zdrowe. Awokado jest jednym z najzdrowszych owoców, zawiera mnóstwo dobrych tłuszczów i błonnika. Podobno najwięksi zapaleńcy zjadają również pestkę

Gotuj Się Kto Może
Bananowy deser z masą krówkową o smaku advocata Helio 180

klasyczny kajmak w mazurkach, dodać do sernika lub innego ciasta i w ten sposób stworzyć zaskakujące oblicze tradycyjnych wypieków. Masa o smaku advocata doskonale nadaje się do przekładania ciast, wafli, gofrów i naleśników oraz przygotowywania pucharów lodowych i deserów. Może również posłużyć do dekoracji domowych babeczek. Dzięki aksamitnej konsystencji masa łatwo się rozsmarowuje na powierzchni każdego ciasta, ale z powodzeniem

Zasmakuj Kuchni
Cytrynowe muffinki z kremem kakaowym i waflowymi serduszkami 177

oraz kakao. Całość miksujemy na gładki krem.  Krem przekładamy do rękawa cukierniczego lub szprycy i dekorujemy babeczki.  Dodatkowo dekorujemy je dowolnymi ozdobami wedle własnego uznania.  Z wafla wycinamy serduszko foremką i wtykamy je w krem. Babeczki przechowujemy w lodówce. Są bardzo pyszne. Polecam gorąco :) Smacznego

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Masło z orzechów: Masło orzechowe czyli zdrowa przekąska dla dzieci i dorosłych 156

wędlinami i serem. Warto także poeksperymentować na wzór holenderski i wymieszać je z mlekiem oraz przyprawami. Podaje się je także do potraw na słodko: jako kremy do babeczek, wafli, ciast. Czytaj także:  Jak zrobić domowe pesto

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sauerkraut Burger – Wolfenstein II: The New Collossus – burger z kiszoną kapustą 242

monologów słyszymy, że wspomina o kulinarnych zwyczajach Warszawy. Bo dobra kuchnia to polska kuchnia. Twórcy gry trafnie określili także kulinarne warunki na stacji na Wenus, oferując stacjonującym… wafle proteinowe. W kwaterach dowództwa królują zaś pieczone prosiaki, deski serów, owoce i trunki. Może würfelka na deserek?   Wyższe sfery wiedzą jak dogadzać kubkom smakowym. W grze wzmianki o jedzeniu pojawiają

Nerds Kitchen
Orzechowo-jogurtowy dip do owoców – kremowy i aksamitny 305

wykorzystać też z powodzeniem do innych owoców – super łączy się z bananem, świeżym ananasem, truskawkami i mandarynką. Jeśli akurat nie macie ochoty na owoce, dip będzie pasował też do wafli kukurydzianych i ryżowych. SKŁADNIKI 2 porcje – każda po 300kcal, w tym 11g B, 15g T, 33g W 250g jogurtu greckiego o obniżonej zawartości tłuszczu 40g masła orzechowego niesolonego

Karo in the Kitchen
Dwusmakowe gofry - o smaku białej i ciemnej czekolady. 181

chrupiące. Można także zrobić gofry ciemne i jasne, nie trzeba łączyć ciast, ale efekt miksowania jest naprawdę ciekawy i oryginalny. Zachęcam gorąco do wypróbowania tego nowego przepisu :-) Te kupne wafle mogą się schować ;-) Nawet nad morzem nie dostaniecie tak smacznych gofrów. Doszły mnie też pytania o gofrownicę, gdy wrzuciłam jedno z poniższych zdjęć na Facebooka - co to za model

Poezja Smaków - blog kulinarny
Domowe wafelki 154

gotującego się mleka z cukrem. Gdy masa zacznie gęstnieć dodajemy do niej kawałki margaryny i gotujemy do momentu jej rozpuszczenia. Następnie masę lekko studzimy. Blaty wafla przekładamy masą, zawijamy go w papier i schładzamy w lodówce minimum godzinę, by masa zgęstniała a blaty nasiąkły

Zainspirowana w kuchni
Solony Kajmak i Cukierki Toffi 212

około godzinę. Pobawiłam się trochę i do przepisu wrócę niebawem, bo zauważyłam, że kajmak gotowany krócej jest jaśniejszy i bardziej płynny i taką konsystencję zamierzam zrobić i posmarować nimi wafle. Gotowany dłużej nabiera typowo karmelowego koloru, masa ładnie odchodzi od ścianek i konsystencja jest gęstsza. Tu jeszcze ciepłym będę chciała posmarować ciasto drożdżowe, a wystudzony tak jak widzicie na zdjęciach

Blondynka Gotuje
Gotowy do użycia rękaw cukierniczy Rengo - moja opinia 179

smaku to mi jakoś nie przypadł specjalnie do gustu, wolę sama robić kremy do ciast. Natomiast Mojemu Mężowi posmakował i wymyślił, że wykorzysta pozostały waniliowy krem do przełożenia wafli. Kremy polecam jako ratunek dla wszystkich, którzy muszą na szybko ozdobić ciasto, albo boją się samodzielnie przygotowywać masy do ciast. Muszę przyznać, że zapakowanie kremu w gotowy do użycia rękaw cukierniczy

Cynamonowe szczęście

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję