chodzić na spacery takimi trasami, żeby omijać wszystkie punkty z lodami. Nie potrafię sobie przypomnieć kiedy zaczęliśmy kupować jej właściwą porcję, czyli jedną gałkę, a do kiedy jadła suche wafle albo dostawała trochę od nas. W każdym razie, w wieku dwóch lat znała już jako tako smak lodów i nie wiem skąd, ale doskonale wiedziała, gdzie się je kupuje
bistro mamasię przede wszystkim na pysznych krówkach. Dziś chciałabym Wam polecić orzechowo-kakaowy krem. Idealny od tak (mogłabym go dosłownie zjeść łyżeczką bezpośrednio ze słoiczka), wspaniały w połączeniu z ryżowymi waflami, ryżowymi placuszkami oraz w najróżniejszych (zdrowszych) deserach. Polecam! Poznajcie skład kremu od Super Krówka (samo zdrowie): Warto spróbować produktów od Super Krówka Składniki: 2 nektarynki 1 czubata łyżka kremu
Słodkie okruszkiresztą ciastek. Przykrywamy foremkę folią spożywczą i wstawiamy do zamrażalnika na minimum 8 a najlepiej 12 godzin. Lody wyjmujemy z zamrażalnika na 15-20 minut przed podaniem żeby zmiękły. Wafel czy miseczka? To już zależy od Was. Po zmięknięciu nakładają się świetnie, są tak kremowe że elegancko dają się formować w kulki. Ja mogę jeść je prosto z formy, dużą
Karo in the Kitchentrzeba było przerobić na coś pysznego i szybkiego, czyli połączenie idealne. Takie śniadanie możecie naprawdę przygotować w kilka chwil zanim pobiegniecie do pracy, szkoły lub na trening. Gofry, wafle zwał jak zwał są delikatne i puszyste. I mocno czekoladowe! Dają powera na rozpoczęcie aktywnego dnia. Możecie dorzucić do nich kawałki gorzkiej czekolady, ale chciałem aby były tak low carb
PaleoLifeGofry zawsze kojarzą mi się z dzieciństwem i słodkimi powrotami ze szkoły, po której szło się na gofry z bitą śmietaną, wafle albo rurki z kremem. Gofrownicę mam od pół roku i do tej pory nie było okazji i czasu, by ją wykorzystać. Dopiero moi mali goście mi o niej przypomnieli i potrzeba sprawiła, że gofrownica ujrzała światło dzienne 😋 Składniki
Weekendy w domu i ogrodzielubi orzechów? Czekają na nas: pasta z orzechów laskowych solo i z kakao oraz pasta z migdałów. Wszystkie kremy są gładkie i idealnie nadają się do rozsmarowania na kanapce, waflu czy ciastku. Smak: Pasta z orzechów laskowych: Zaskoczenie, bo pasta nie pachnie typowo laskowo tylko trąci jakby miodem :P Konsystencja bardziej zwarta od wersji z orzechów włoskich. Fajnie jakby pojawiły
Candy Pandasposiada także taki smaczek „odświeżenia”, więc wraz z dodatkiem mięty wykańczają całą serie wrażeń. Podsumowanie: Oba jakże odmienne produkty stanowią niecodzienne połączenie śniadaniowe lub deserowe. Świetnie smakuje na kanapce, waflach, naleśnikach czy herbatnikach. Pamiętajcie, że oba składniki muszą oddzielnie być smaczne i dobrej jakości aby razem stanowić obłędną całość. Polecamy to zacne masełko i konfiturę z ksylitolem :) Ciasto szpinakowe
Candy Pandasbardziej orzechowy. A to wszystko z prostym składem i bez oleju palmowego. Nawet nie zdajecie sobie sprawy jak trudno nam było się powstrzymać przed zjedzeniem całej zawartości słoiczka z waflami ryżowymi. Dżem kokosowy: to dla nas totalna nowość. Nie wiedziałyśmy czego się spodziewać ale smak przeszedł nasze najśmielsze oczekiwania. BOMBA! Mocno intensywny smak kokosu (bez wiórków) połączony z kakao stworzył
Candy Pandassię prosi aby wykorzystać ją do deseru albo hummusu. Podsumowanie: Jedna z lepszych past sezamowych jakie miałyśmy okazję jeść, bo jest najbardziej naturalna. Osobiście uzależniłyśmy się od kremu na wafle w postaci łyżki tahini wymieszanej z łyżeczką syropu klonowego (cudo ❤ ). Pasta jest bardzo wydajna i zamknięta w lodówce może stać dość długo. Warstwa czekoladowa: kasza jaglana, mleczko kokosowe, kakao, daktyle
Candy Pandaspysznym cieście o nazwie Princessa z karmelem. Składniki: Biszkopt: 6 białek 200 g wiórek kokosowych 100 g cukru 50 g płatków migdałowych szczypta soli 3 wafle Princessa kokosowa (po 37 g każda) Krem budyniowy: 6 żółtek 2 szklanki mleka 100 g cukru 1 łyżka mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 220 g margaryny Kasia Dodatkowo: dżem
Pyszności Słodkościustach. Do tego proste przybranie, które cieszy oczy. Polecam I… życzę smacznego. Do przygotowania deseru wykorzystałam ciasteczkowy krem Latus, który doskonale nadaje się również do śniadań, przekładania wafli, gofrów, babeczek itd. Jest po prostu pyszny. Polecam! Składniki: (na 2-3 porcje) 250 g mascarpone (z lodówki) 3 czubate łyżki kremu ciasteczkowego Latus – można nabyć w Kuchni Świata preparowany
Słodkie okruszkirównież produkt firmy Super Krówka. Tym razem mam Wam do polecenia krem kakaowo-orzechowy, który na pewno przypadnie do gustu każdemu miłośnikowi czekolady. Idealny do smarowania na kanapki, do wafli czy do wyjadania łyżeczką w przypływie ochoty na coś słodkiego :). Kolejnym produktem jest wegańska biała czekolada nugatowa firmy iChoc. Próbowałam już kilka czekolad tej firmy i żadna nie zrobiła
wegujemyDomowy karmel to idealny dodatek do deserów. Zrobiłam go z cukru, wody, masła oraz śmietanki. Najczęściej używam go do wykończenia ciast lub jako masę do wafla. Podczas karmelizacji cukru należy być bardzo ostrożnym, ponieważ gdy temperatura karmelu będzie za wysoka to smak będzie gorzki i niesmaczny. Najłatwiej podczas przygotowania karmelu używać termometru cukierniczego. Należy również pamiętać o tym, że karmelu
kulinarne odsłony patimamą! Przygotowałyśmy aż 7 rodzajów ciast! Przygotujcie się wiec, że wciągu najbliższych kilku tygodni na blogu pojawi się kilka słodkich wpisów. Wrzuciłam już przepis na mazurka z bakaliami w waflu, a dzisiaj czas na jeden z 3 serników. Ten sernik był dla mnie hitem Wielkanocy Nie dość, że uwielbiam serniki w każdej postaci, to jeszcze ten był z czekoladą
PatiGotujeSzybka i dziecinnie prosta pasta z pieczonej papryki i cieciorki poleca się nie tylko na kanapki :D Równie pyszna ze świeżymi lub pieczonymi warzywami czy też ulubionym waflem :) Warto zrobić więcej bo bardzo szybko znika ! PRZYGOTOWANIE: Papryki pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy na połówki . Pieczemy w piekarniku (ok. 15 min 180 st. C) Miksujemy na gładko : paprykę pozbawioną
Marcepanowa kuchnia