Oooooo, lubię takie smarowidła. Najczęściej smaruje nią gofry czy wafle ryżowe. Jest sycąca, mało słodka, baaardzo, bardzo zdrowa i pyszna. Lubią ją dorośli i dzieci! Zrobiłam ją na potrzebę chwili. Składniki na 0,5 L słoiczek: 1 szklanka namoczonych przez noc i odsączonych orzechów laskowych lub włoskich 2 łyżki syropu w Agawy 1 szklanka wiórków kokosowych 2 łyżki surowego oleju
moj przepis namleko i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na rozgrzaną gofrownicę wylać porcję przygotowanego ciast, zamknąć pokrywę, piec ok. 5-7 minut – w zależności od mocy gofrownicy. Upieczone wafle wyjąć i przełożyć na kratkę do studzenia ciasta, aby od spodu nie zrobiły się wilgotne. Domowe gofry podawać z ulubionymi dodatkami – bitą śmietaną, dżemem, świeżymi owocami, polewą lub posypane
niecodziennikparybiały, ale też pełnoziarnisty), ryż (biały i brązowy), ulubione kasze i płatki zbożowe, mąka (lub całe ziarna zbóż jeśli mamy w domu młynek), pieczywo w zamrażarce lub suchary i wafle ryżowe. Tłuszcze: olej lub oliwa, masło, margaryna, masło orzechowe, orzechy bez soli, nieprażone, nasiona np dyni lub słonecznika. Cukry: cukier, czekolada gorzka, dżem, herbatniki, miód. Białko: warzywa strączkowe (soczewica, groch
Dorota Smakujeskładników zagniatamy gładkie ciasto dzielimy na małe kuleczki i pieczemy w specjalnej patelni do orzeszków. Teraz wystarczy je nadziać ulubionym kremem ja tym razem użyłam masy, którą zwykle przekładam wafle (przepis tutaj ) tylko dodałam do niej suszoną żurawinę, ale możecie użyć np masy kajmakowej, nutelli lub masy budyniowej. Ps formy do orzeszków i opiekacze możecie znaleźć tutaj
Cynamonowe szczęścieUwielbiamy wszelkie słodkie kremy na kanapki, placuszki, gofry czy zwykłe wafle. Najczęściej sięgamy po pasty orzechowe w różnych wariantach smakowych. Jednak co wybierać mogą osoby, które nie lubią masła orzechowego a do tego są na diecie wegańskiej? Swoją propozycję pokazuje nam Dr Daktyl, czyli krem daktylowo-kokosowy. Czy wygra z naszym ulubionym masłem orzechowym? Nazwa: Krem
Candy PandasGofry z mąki ryżowej to moja propozycja na chrupiący wypiekany wafel z mieszanki mąk bez pszenicy. Z powodu nietolerancji pokarmowych w rodzinie znów troszkę musimy zmodyfikować swoją dietę. Tym razem aut musi iść pszenica w swojej najzwyklejszej postaci. Nie jest to więc dieta bezglutenowa a dieta bez pszenicy. Możemy zatem używać mąki orkiszowej, o owsianą nie musimy się obawiać, kasze
Dorota Smakujeupieczeniu uchylamy drzwi i zostawiamy aż się ostudzi. Po wierzchu smarujemy połową masy karmelowej i posypujemy podprażonymi orzechami. Pozostałą masę wstawiamy do lodówki. na pewno przyda się do posmarowania wafla. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewystężenia. A po kilku godzinach a najlepiej następnego dnia, podawać. Inspiracje zaczerpnęłam z tej strony ;-) o tutaj.... W zasadzie spód do tego ciasta może być dowolny, wafel, biszkopt czy jeszcze inny, pełna dowolność. Cudownych Walentynek
Radość kipiąca uśmiechem.Praliny na mleku w proszku to świetny i szybki deser do złapania w rękę na raz. To wariacja na temat bloku czekoladowego lub wafli z mlekiem w proszku. Polewa z czekolady jest tutaj doskonałym uzupełnieniem smaku Składniki (na ok. 16 półkul o średnicy 5 cm lub trochę mniejszych kulek): ½ szklanki mleka 1 (200g) masła ¾ szklanki cukru
Słodki sentymentBardzo smaczne. 4. Tarnów i tramwaj-kawiarnia. Bardzo klimatyczne miejsce. Warto odwiedzić, jeśli jest się w pobliżu albo zwiedza miasto. I kawiarnia Ciekawa Kawa , gdzie serwują lody w czarnych waflach. 5. Miejsce, które mi się nigdy nie znudzi La Costa w Przemyślu. Zawsze bardzo dobre jedzenie i obsługa na najwyższym poziomie. Spory wybór dań wegetariańskich. 6. U Jakuba , Słowacja, Cerveny
Qlinarnie i Qlinarniektórzy nie lubią słodyczy... Ciężko byłoby policzyć tych, którzy od cukru są uzależnieni. Nie umiałabym też określić ile razy dziennie ludzie mają ochotę na "cokolwiek" i sięgają po batoniki, wafle - w czekoladzie lub bez niej... Ale czy nie można zdrowiej? Otóż można! Trzeba wziąć sprawy w swoje ręce! :) Zdrowe, bo zbożowe! Batoniki przepełnione są płatkami owsianymi, żytnimi i otrębami, które
Gary Bez dnakroimy na pół i delikatnie wciskając układamy na masę. Ciasto chowamy na całą noc do lodówki. Smacznego :) Na powyższym zdjęciu znajduje się ROLADA Z WAFLA SERNIK Z PTASIM MLECZKIEM PIERNIK STAROPOLSKI
Pani na deserślimaczki z ciasta francuskiego na wytrawnie 25. Zakręcone ślimaczki z ciasta francuskiego 26. Strogonow drobiowy 27. Rogaliki 3 składnikowe z marmoladą 28. Wafle z masą mleczno - kakaową 29. Kruche ciasteczka z dżemem 30. Zapiekanka z tortellini, kurczakiem w gyrosie, szpinakiem i brokułem 31. Sałatka z brokułem, boczkiem
kruche babeczki