wafle - 1634 przepisów (strona:101/109)

Masło orzechowe PRIMAVIKA – idealne spotkanie przy kawie 159

stanowią orzechy ziemne. Smak masła jest wyjątkowy – mocno orzechowy i delikatnie czekoladowy. Zawiera też cynk, cenne kwasy tłuszczowe i lecytynę.Polecane do smarowania pieczywa, a także suchych ciastek i wafli.  Składniki:Orzeszki arachidowe 63%, cukier puder, emulgator: lecytyny (z soi), kakao 2,8%, częściowo utwardzony tłuszcz palmowy (zawartość tłuszczów trans <1%), błonnik pszenny (bez glutenu), sól

Z Kuchni Do Kuchni
Szybko, zdrowo, ekspresowo, czyli kolejny posiłek "w biegu" 1502

Znowu brakuje czasu, a żołądek domaga się czegoś konkretniejszego niż wafle ryżowe czy serek wiejski? Nie, to nie jest moment na hamburgera, ale na obiad, który nie może się nie udać, a na dodatek jest sycący i pyszny! Co to takiego? Kurczak z warzywami! Trochę zastanawiałam się nad faktem, czy wypada w ogóle zamieszczać tutaj taki przepis. Szczególnie poprzez wzgląd

peanutbuttermonster
Kaszak 262

była mniejsza i zamiast ogólnej ilości mleka -2 litrów dałam 1,5 litra zmniejszając odpowiednio resztę składników..miałam duże opakowanie herbatników ..ale niestety kilka zabrakło..ale w zapasie miałam wafle tortowe..i też było ok..Marzenko..dzięki za organizację i pomysł z tym ciastem, bo było pyszne...mało już zostało..a robiłam wczoraj wieczorem.. Ciasto jasne: 1 litr mleka

Moje domowe kucharzenie
GoodFood Testowanie nowych smaków wafelków ryżowych o smaku mango i barbecue. 141

czosnek, przyprawy i zioła (olej z selera), barwniki: ekstrakt z papryki, E160c. Zawiera mleko i produkt pochodne łącznie z  laktozą. Może zawierać śladowe ilości glutenu. Ja wybrałam WAFLE RYŻOWE Z KUKURYDZĄ O SMAKU MANGO CHUTNEY , to miła i smaczna przekąska na towarzyską imprezę.Ja zdecydowanie wolę MANGO CHUTNEY mają bardzo wyrazisty smak z nutką pikanterii.Oczywiście chciałam dodać

Kuchnia Danusi
Lizaki wafelkowe 129

Robicie przyjęcie dla dzieci i nie macie pomysłu na coś słodkiego... polecam proste i bardzo smaczne lizaki wafelkowe :) Składniki: 1/2 opakowania wafli ryżowych, 1/2 opakowania lukru różowego, 1/2 opakowania białej polewy, 1/2 opakowania czekoladowej polewy, posypki kolorowe i wiórki kokosowe. Przygotowanie:    Wafelki kroimy na 4 części. Każdą część nadziewamy delikatnie na wykałaczkę. Polewy i lukier rozpuszczamy w gorącej

Aga w kuchni
Ciastka 207

Ciasteczka marchewkowe przekładane powidłami Ciasteczka owsiane Ciastka z kaszy manny Ciastka ze skórką pomarańczową Choinki pistacjowe Czekoladowe jeżyki Dekoracja pierniczków Faworki Karmelowe płatki z migdałami Karnawałowe róże Kwiatki na waflach Marcepanowe ciasteczka Maślane ciasteczka z żurawiną Migdałowe ciastka Migdałowe ciasteczka z żurawiną Owsiane batoniki Owsiane ciasteczka z żurawiną Palce czarownicy Popękane czekoladowe ciasteczka Pierniczki Pierniczki - czerwone serca Pierniczki - mikołaje Pączki

Aga w kuchni
Przekąski i dodatki do potraw 174

morelą Pierożki ze szpinakiem Popękane jajka Smażony oscypek z żurawiną Ślimaczki z ciasta francuskiego Sos beszamelowy Quesadilla z pieczarkami i serem Wafelki ryżowe ze szpinakiem Wafelki ryżowe z jajecznicą Wafle ryżowe z pastą z makreli

Aga w kuchni
Kluchy, pierogi, naleśniki, krokiety,placki, pizze itp 164

Pierogi Pierogi z makiem   Pierogi z kapustą i grzybami Kluchy Dyniowe kluseczki Knedle ze śliwkami i miodem Kopytka z sosem Krokiety Krokiety w waflach   Krokiety Pizza Pizza z oliwkami, pomidorem i groszkiem    Pizza z gyrosem Pizza dwie pory roku Pizza prosciutto e rucola Pizza salami Pizzerinki Pizzerinki 2  Placki Placuszki z jabłkami Placki z cukinii

Aga w kuchni
Kokilki TUPPERWARE- ....pyszne jaja! 170

koniec zapiekania sprawdziłam czy jajo się ładnie ścięło i...ściągnęłam pokryweczki , co ładnie podpiekło górną warstwę bez wysuszenia jej i przypalenia! Wyłożyłam na talerz i podałam z waflami ryżowymi i ziarnami. Ogólne wrażenie , moje, to jest takie, że smak tego zwykłego śniadania był niezwykły, soczysty. Potrawa nie przeszła zapachami , pomidor smakował jak pomidor, jajo jak jajo a papryka jak papryka

Z Kuchni Do Kuchni
Gofry 196

przez około 2 - 3 minuty, studzić na kratce. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :). przepis z mojewypieki.com Z podanej ilości składników wyszło 14 małych gofrów :)   Do posmarowania gofrów lub wafli można wykorzystać  tradycyjną koreańską "herbatę" cytrynową z miodem .  Ta herbata jest swoista w smaku i jakże inna od znanych nam herbat :)A jeśli 3-4 łyżki

Proste Potrawy
Ciasto keksowe na winie 160

bakalie. Delikatnie wymieszać.Piec w blaszce (35x24) wyłożonej papierem do pieczenia, w temperaturze 180 stopni ok.40 minut. Upieczone ciasto wystudzić i oblać polewą czekoladową lub posmarować powidłem i obłożyć waflem. Jeżeli użyjemy andruta należy pozostawić ciasto na jakiś czas uciśnięte deseczką

Praktyczna pl
Pasta z czerwonej fasoli z pestkami słonecznika 190

Szybki dodatek do kanapek.... Ja kocham wszelkiego rodzaju warzywne pasty kanapkowe... Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli czerwonej 3 wafle ryżowe bezglutenowe garść ziaren słonecznika 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka pieprzu ziarnistego szczypta soli ząbek czosnku Wszystkie składniki miksujemy razem do uzyskania jednolitej masy...Blender troszkę się będzie męczył, ale mój udźwignął ciężar

NaKońcuJęzyka
Jajecznica na ostro. 122

moja dzisiejsza propozycja śniadania na ostrrrrooo...  Składniki: 3 jajka 2 wafle ryżowe łyżka masła szczypta soli, pieprzu, słodkiej papryki, kurkumy 1 papryczka chilli

NaKońcuJęzyka
Powidła śliwkowe 124

pół godziny i gotowe! Jeśli mamy w domu małe dzieci warto część powideł odłożyć i prze-miksować blenderem. Wówczas powstanie mus, który dzieci bardzo chętnie jedzą z budyniem czy waflami

Kolizje Smaków
Panforte - włoski piernik 568

ananasa. Jak piszę niżej, gotowe ciasto chętnie klei się do formy. Papier do pieczenia świetnie sobie tu poradzi, ale możecie również, zgodnie z tradycyjnym zwyczajem, wyłożyć dno formy waflami opłatkowymi.  Zaleca się spożywanie panforte razem ze słodkim vin santo (toskańskie wino deserowe), albo w towarzystwie kawy.  Więcej o historii panforte (i historyczne przepisy): italianfood, discoveritalianfood, toskania.matyjaszczyk.com Panforte

Chilli Czosnek i Oliwa