krokiety - 2464 przepisów (strona:99/165)

Krokiety z grzybami Kominkami: 163

miękkości, następnie przekrecamy przez maszynkę do mielenia mięsa. Cebulkę podsmażamy żeby sie zeszkliła. Dodajemy do grzybków doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na naleśniki nakładamy farsz i zwijamy krokiety. Obtaczamy w jajku i bułce i smażymy na złoty kolor

Olga Piecze i Gotuje
Gołąbki z grzybami, mięsem i sosem curry 359

minuty, następnie dodaj do lekko przestudzonego ryżu wraz z surowym mięsem mielonym. Dopraw nadzienie solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj. Nałóż porcje farszu na liście i zawiń jak krokiety czyli załóż liść na farsz, następnie złóż boki do środku i zwiń. Przygotuj duże naczynie żaroodporne, ja użyłam żeliwnej patelni. Ułóż gołąbki ciasno na patelni. Polej bulionem. Na wierzchu ułóż wiórki

codojedzenia
GOŁĄBKI Z SUSZONYMI POMIDORAMI 157

ziemniaków. Ryż wymieszać z mięsem, jakiem, surowymi pokrojonymi pieczarkami i pomidorami,żurawiną, przeciśniętym czosnkiem, przyprawami.  Na gotowe liście kłaść po dwie łyżki farszu, formować gołąbki w formie krokieta lub sajgonki  W  dużym garnku ułożyć na dnie liścia , który nam został i układać ciasno gotowe sztuki. Zalać osoloną wodą i gotować ok 30 minut aż będą miękkie. Podawać

pieprzny smaczek
Wątróbka drobiowa z jabłkiem – przepis 234

usmażeniu, razem z cebulką i jabłkami. Doskonale pasują do niej opiekane ziemniaki. Smacznego. wątróbka drobiowa z jabłkiem Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Gulasz z żołądków z indyka Krokiety z kapustą kiszoną i grzybami Gnocchi w sosie serowym Artykuł Wątróbka drobiowa z jabłkiem – przepis pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Wegańskie sajgonki Tomka 245

duży płaski talerz nalać zimnej wody i na około minutę zanurzyć arkusz papieru. Następnie delikatnie wyciągamy papier, rozkładamy na płasko, nakładamy dwie łyżki farszu i zawijamy tak samo jak krokiety czy gołąbki. Tak przygotowane sajgonki smażymy na głębokim, dobrze rozgrzanym oleju, dopóki papier się nie przyrumieni, około minuty z jednej strony. Sajgonki najlepiej wyjąć i odsączyć z nadmiaru tłuszczu

Dietolog
Naleśniki zasmażane ze szpinakiem, mięsem i serem pleśniowym 211

Naleśniki jak wiecie dają mnóstwo możliwości komponowania posiłków. Pyszne będą na słodko, na śniadanie czy deser, znakomite są również jako krokiety czy naleśniki z ostrym farszem. Zapraszam zajrzeć pod etykietę naleśniki po różne inspiracje. Dziś z farszem ze szpinaku, pyszne obiadowe danie. Polecam gorąco, nam smakowało bardzo. Naleśniki zasmażane ze szpinakiem, mięsem i serem pleśniowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
KROKIETY Z SEREM I PARÓWKAMI 189

Fajny sposób na wykorzystanie parówek, które zalegają w lodówce, do tego barszczyk czerwony i mamy pyszny obiadek :) SKŁADNIKI  NA OK. 12-15 KROKIETÓW : ok. 2 szklanki mąki 1 jajko szczypta soli i cukru  ok. 1,5-2 szklanek mleka lub wody ORAZ : parówki ser żółty bułka tarta 2 jajka + mleko  olej do smażenia WYKONANIE : Mieszamy ze sobą

Pani na deser
Naleśniki piwne z mięsem 679

się zetnie dodajemy paprykę i cukinię pokrojone w kostkę. Doprawiamy solą i pieprzem.  Całość smażymy do momentu aż warzywa będą miękkie. Na naleśniki nakładamy farsz, zawijamy tak jak krokiety i podsmażamy. Podajemy polane ketchupem

Qchnia po prostu
Ekspresowe kartacze 197

Często mamy problem co zrobić z zamrożonym mięsem z rosołu, w końcu ile można jeść krokiety czy pierogi :). Dziś dodaje przepis na kartacze właśnie z takim mięsem w środku. Szybki i bardzo prosty obiad. Czytaj więcej

Biały fartuszek
Gołąbki z mięsem z indyka i brązowym ryżem 216

Gotowe mięso przełożyłam do ryżu, wsypałam posiekaną miętę i wszystko dokładnie wymieszałam. Najlepiej zrobić to dłonią. Rozłożyłam liście kapusty i nakładałam na po łyżce farszu. Zwijałam gołąbki na kształt krokietów. Najpierw boki, potem zawijałam całość. Piekarnik   włączyłam na 180 °C. Na dno naczynia do zapiekania wyłożyłam liście kapusty. Ułożyłam gołąbki i zalałam bulionem. Na wierzchu również rozłożyłam liście kapusty

Kuchnia u Krysi
Krokiety z pieczarkami i kapustą kiszoną 1025

Krokiety! Moje ulubione danie na Wigilijnym stole, ale przyrządzam je również na inne okazje. Zawsze robię dość dużą ilość, ze względu na to, że jest to dość pracochłonne.  Składniki 1 jajko 0,5 l mleka 0,5 szklanki mąki 500 g kapusty kiszonej 250 g pieczarek 1 mała cebula (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy

Delusional Trine
BURRITO „Z ODZYSKU” / RESOURCEFUL BURRITO 140

BURRITO „ Z ODZYSKU ” / RESOURCEFUL BURRITO Odwieczne pytanie – co zrobić z mięsem i warzywami z rosołu? Pierogi – nie mam ochoty, krokiety – też niekoniecznie… Sałatka warzywna, hmm, no może, dawno nie jadłam, ale co z mięsem…? Nagle olśnienie – mam tortille, zrobię burrito! Zawsze mam zapas puszek w domu, więc nie powinno być problemu

Martyna Cooks
Barszcz czerwony, czysty na wędzonce 151

wędzonce ma uniwersalne zastosowanie. To idealna zupa na każdą porę dnia, na gorący lunch, obiad lub kolację. Zupę można podawać z rozmaitymi dodatkami. To świetny dodatek do pieczonych pierogów, krokietów lub pasztecików. Sekretem smaku dobrego barszczu jest nie ilość buraków, ale ich rozdrobnienie i pozostawienie na kilka godzin lub najlepiej na całą noc, by wszystko co najlepsze przeszło do wywaru

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
BARSZCZ CZERWONY Z MAJERANKIEM 225

się ze Świętami Bożego Narodzenia. Choć można go przyrządzić tak po prostu.  Mój barszcz przygotowałam na bazie rosołu drobiowego, ze świeżymi burakami.Uwielbiam go z majerankiem. Idealny do pierogów, krokietów, pasztecików czy uszek. Pyszny o intensywnym kolorze, zapachu i smaku. Najlepszy na chłodne, jesienne wieczory. Polecam :)   Składniki: * 1 kg świeżych buraków * świeża włoszczyzna * 3 liście laurowe * 4-5 ziarenek

Zrób to smacznie
Naleśniki z porem 15377

pieprzem, wymieszać i smażyć jeszcze przez 2-3 minuty. Na każdy naleśnik, na jego jednym brzegu, nałożyć część farszu z pora. Posypać żółtym serem i zawinąć jak na krokiety (czyli najpierw boki naleśnika złożyć do środka, a potem całość zwinąć w rulonik). Na patelni ponownie rozgrzać olej i podsmażyć zwinięte naleśniki na złoty kolor z obu stron (rozpocząć podsmażanie

Kulinarne Przeboje