udka z piekarnika - 1281 przepisów (strona:35/86)

Obiad na niedzielę: Kurczak pepsi-coca-cola 160

później delikatne, lekko słodkie o wyczuwalnym, choć bardzo odległym posmaku znanego napoju. W coli można zamarynować piersi, udka i skrzydełka z kurczaka. Generalnie przeważają przepisy na smażone mięso, wcześniej zapanierowane w mące z przyprawami, ale kurczska można też spokojnie upiec w piekarniku. Przepis pochodzi z serwisu nytimes.com. Składniki: Podwójna pierś z kurczaka Sól Olej do smażenia Marynata 2 szklanki Coli

Niedzielny kucharz
Podudzia z kurczaka nadziewane jabłkami i porem. 182

cienkie plasterki, pora również. W miejsca po kości wkładamy na zmiane por i jabłko. Następnie formujemy kształt udka i spinamy wykałaczkami. Na samym końcu mięso nacieramy przyprawą do kurczaka. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem i układamy mięso, spięciem do dołu. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180C i pieczemy do miękkości około godz. W trakcie pieczenia mięso możemy podlać szklanką wody

Radość kipiąca uśmiechem.
Polędwiczki w sosie miodowo-czosnkowym 155

niego korzystamy. Jest prosty, choć wymaga pewnej uwagi. Metoda jest standardowa i prosta: najpierw nacieramy mięso mieszanką przypraw, potem obsmażamy na patelni i do piekarnika. No nie, wróć – zanim polędwiczki trafią do piekarnika trzeba je wcześniej zalać sosem. I tu właśnie jest moment wymagający uwagi: przed wlaniem sosu, trzeba wrzucić na rozgrzaną patelnię i sekundę później dodać sos. Chodzi(...)podawać na różne sposoby: z makaronem, pure, lub, jak my, z kaszą. Tak jak wspomnieliśmy we wstępie, taką samą metodę jaką robi się polędwiczki pieczone w miodzie można zrobić udka z kurczaka, albo pałki z kurczaka. Mięso trzeba obsmażyć, a potem zalać słono-słodko-kwaśnym sosem. W taki właśnie sposób robi się zresztą przepysznego kurczaka adobo , albo kalafiora adobo . Składniki

Niedzielny kucharz
Kurczak pieczony na porze 114

smaczne danie, które można zrobić w bardzo łatwy i szybki sposób. Wystarczy tylko kilka czynności i piekarnik, aby cieszyć się smacznym obiadem. Takie dania przyrządzam wtedy gdy mam mało czasu na pilnowanie obiadu. Tu wrzucam tylko wszystko do jednego worka, a resztę robi piekarnik. Nic nie trzeba pilnować, ani mieszać. Do tego mamy obiad bardziej dietetyczny(...)pierwsze mięso drobiowe, a po drugie bez smażenia na dodatkowej porcji tłuszczu. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 5 udek z kurczaka 5 pałek z kurczaka przyprawa do gyrosa sól, pieprz 1 duży por (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Udka i pałki z kurczaka (można użyć innych kawałków mięsa lub w innych proporcjach, np. same pałki) umyłam i osuszyłam ręcznikiem

Waniliowe Improwizacje
Najlepszy bigos świąteczny pieczony 2036

Otóż, ze względu na to, że bigos jest bardzo czasochłonny, piekę go dwa razy w roku. Wychodzi mi bardzo duży gar bigosu zajmujący prawie cały piekarnik. Ze względu na to, że to najlepszy bigos ever, delektujemy się nim 2-3 dni, jedząc na śniadanie, obiad czy kolację, lub przez cały dzień. Oczywiście(...)grzybami, śliwkami i podsmażonym boczkiem. – Do garnka z kapustą powciskać udka kurczaka, szyjki i żeberka, tak aby były przykryte kapustą. Garnek przykryć szczelnie folią aluminiową. – Piec w 200 st. C przez 2 godziny, zostawić na noc w piekarniku. – Następnego dnia przemieszać składniki, polać połową wina i piec dalej przez

To co kocham
Udka z kurczaka w pikantnej marynacie 132

Udka z kurczaka w pikantnej marynacie pieczone w rękawie razem z ziemniakami, bo czasami nie ma czasu ani ochoty na wymyślne gotowanie i właśnie wtedy ten przepis zawsze wyręcza i nikt nie chodzi głodny A Wy lubicie potrawy pieczone w rękawie? Składniki na 2 porcje: – 5-6 udek z kurczaka bez skórek – 5 średnich ziemniaków – 1 łyżka(...)wlać marynatę. Dodać obrane, umyte, pokrojone na pół ziemniaki i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 45 minut. Następnie rozkroić rękaw, zwiększyć temperaturę do 210 stopni i piec przez kolejne 10 minut, aż mięso i ziemniaki ładnie się zarumienią. Było pysznie, polecam   Artykuł Udka z kurczaka w pikantnej marynacie pochodzi z serwisu Kulinarne życie Armine

Smaki Armine
Kurczak pomidorowy z rozmarynem 136

Smaczny soczysty kurczak, a właściwie udka z kurczaka. Danie całkowicie piekarnikowe i jak zwykle w takich przypadkach nie wymagające dużego nakładu pracy. Składniki : - 8 podudzi z kurczaka, - 1 cebula, - pomidory krojone z puszki, - 2 łyżki syropu imbirowego , lub kawałek świeżego i łyżeczka miodu, - sól, pieprz, - listki ze świeżego rozmarynu - mieszanka ziołowa : utrzeć(...)moździerzu zioła prowansalskie, 1/4 łyżeczki          gorczycy, 1/4 łyżeczki kminku, majeranek. Wykonanie : Udka przyprawić solą, pieprzem i ziołową mieszanką. Włożyć do naczynia żaroodpornego, posypać posiekaną cebulą, świeżym rozmarynem, wlać syrop imbirowy i pomidory z puszki. Wstawić do piekarnika, co jakiś czas polewać wytworzonym sosem. Piec do miękkości mięsa

Przepisy Mikołaja
Pieczone pałki z kurczaka. 165

tłuszczem, ułóż mięso jedno obok drugiego tak, aby się nie stykało ze sobą. Piec w nagrzanym piekarniku przez około 40 minut w temperaturze 180-190 C. Podawaj gorące z ziemniakami, frytkami z zestawem surówek.   W ten sam sposób możesz przygotować też udka z kurczaka, tylko wtedy musisz je dłużej piec

Przepisy i porady kulinarne
Udka w miodowej glazurze z chilli 186

soli - łyżeczka pieprzu cayenne - 2 łyżki keczupu  Przygotowanie: Składniki marynaty mieszamy do połączenia. Umyte i osuszone udka smarujemy marynatą i wkładamy do rękawa, który umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Wstawiamy do lodówki na 24 godziny. Następnego dnia naczynie z kurczakiem wstawiamy do piekarnika, ustawiamy temperaturę 170 st. i zostawiamy na 25 minut. Cukinię kroimy w krążki, posypujemy z jednej strony

W poszukiwaniu inspiracji
Kotlety drobiowe z marchewką 158

kotlety na patelni piekę je w piekarniku, tak jak np. kotlety pieczone z prażoną cebulą , kotlety wieprzowe z cukinią . to znacznie skraca czas. Upiekłam 12 kotletów kotletów drobiowych z marchewką. Co zrobić na obiad? Polecam pyszne Pieczone Kotlety drobiowe z marchewką: Składniki: 350-400 g mięsa mielonego z kurczaka, najlepiej obranego z udek 1 marchew 1 jajko, sól i pieprz

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kaczka konfitowana (Confit z kaczki) 228

metodą confit zdecydowanie stała się moim ulubionym przepisem na kaczkę. Choć wolno duszona w głębokim tłuszczu, to mięso wcale nie jest tłuste, a kremowo miękkie i soczyste (pieczona w piekarniku nigdy nie osiągnie takiej struktury). Według francuskiej receptury, confitować (gęś lub kaczkę) należy w gęsim lub kaczym smalcu, jednak nie jest to warunek konieczny. Można śmiało mieszać rodzaje mięsa(...)KACZKI Piersi i udka kacze solimy obficie, przekładamy czosnkiem i rozmarynem. Przekładamy do naczynia, zamykamy i odkładamy do lodówki na 12 godzin. CONFIT Z KACZKI Mięso wyjmujemy z lodówki, myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Wkładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy przeciętą główkę czosnku, kilka gałązek rozmarynu. Całość zalewamy olejem, tak aby całe mięso było zupełnie zakryte. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 110ºC

Kierunekuchnia
Kurczak pieczony z warzywami i sosem słodko - kwaśnym 131

który mogą przygotować nawet totalni amatorzy, jeśli chodzi o gotowanie. Wystarczy kilka produktów i piekarnik i pyszny obiad zrobiony. Może nie jest to wyszukana i bardzo ambitna propozycja, ale smaczna i to najważniejsze. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok. 10 kawałków kurczaka np. pałki, udka przyprawa gyros sól 1 cebula 2 marchewki kawałek czerwonej papryki ok. 1szkl. zielonej fasolki(...)równomiernie i raczej wokół kurczaka niż na nim. Na koniec łyżką w kilku miejscach polałam warzywa i kurczaka sosem słodko - kwaśnym. Rękaw zamknęłam z drugiej strony. Blachę wstawiłam do piekarnika. Kurczaka piekłam ok. 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni. Przed końcem pieczenia, tak ok. 15-20 minut, można rozciąć rękaw, żeby lepiej przypiekła się skórka na kurczaku. Kawałki kurczaka

Waniliowe Improwizacje
Udka miodowo sojowe 152

Dzisiaj przynoszę super przepis na niedzielny obiad. Kurze udka w marynacie miodowo sojowej są soczyste i pięknie pachną. No i mają tę zaletę, że nie wymagają do pracy. Polecam spróbujcie. Potrzebujemy na 4 udka: Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle(...)font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}  Udka umyć, osuszyć. Wszystkie przyprawy dokładnie mieszamy w miseczce. Nacieramy udka, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na  minimum  2 godz.Wkładamy do wysmarowanego olejem  naczynia żaroodpornego. piec w temp. Pieczemy 1 godzinę w piekarniku nagrzanym

Co w garnkach piszczy