udka z piekarnika - 1281 przepisów (strona:39/86)

KURCZAK Z PIECZARKAMI I CEBULKĄ 131

weekend zrobiłam dla męża pysznego kurczaka - wyszło smacznie i aromatycznie. Serdecznie polecam Wam ten przepis. Składniki: 3 - 4 udka z kurczaka 25-30 dag pieczarek,najlepiej małych 1 cebula kilka pomidorków koktajlowych 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka soli 1 duża łyżeczka majeranku 2 czubate łyżeczki przyprawy do kurczaka  https://smakinatury.net/produkt/kurczak-po-diabelsku-bez-soli/ https://smakinatury.net/produkt/sol-pikantna-aromatyczna/ Połączyć ze sobą sól,czosnek(...)łyżki oleju. Gotową miksturą nasmarować umyte i suche udka,które podzieliłam na dwie połówki. Udka wstawić do lodówki,najlepiej na całą noc. Po tym czasie mięso włożyć do naczynia żaroodpornego.Obłożyć je obranymi pieczarkami,które wcześniej posypałam solą pikantną i pokrojoną w plastry cebulą. Wstawić do piekarnika na 180 st.C na ok 60 min. W trakcie pieczenia mięsko obracać

Niespełnione zdolności kulinarne
Zapiekane muszle z wędzonym kurczakiem, szparagami, w sosie z kozim serem 117

niego ser kozi. W żaroodpornej formie ułożyłem na dnie wędzone skórki z udek kurczaka, na nich rozłożyłem ugotowane muszle, które wypełniłem kawałkami mięsa i cząstkami pokrojonej marynowanej papryki. Na wierzchu rozłożyłem białe szparagi z zalewy. Zapiekankę zalałem sosem. Całość oprószyłem słodką papryką. Zapiekałem w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C, przez 20 minut

R'n'G Kitchen
Rolowane , glazurowane udko na risotto z warzywami 134

Rolowane , glazurowane udko na risotto z warzywami Udko to całkiem niezły kawałek kurczaka , soczyste mięso , nieco bardziej ,wyraziste niż filety z piersi .. Ciekawie przyrządzone , nie ma sobie równych . Glazura jest z dodatkiem miodu z mniszka , co sprawia ,że udko apetycznie błyszczy i nieziemsko smakuje . Risotto warzywne , to..po prostu risotto Mój starszy syn uwielbia je , więc często gości(...)około 1 l ) 1 łyżka oliwy z oliwek Udka z kurczaka nacieramy wyciśniętym praską czosnkiem , octem balsamicznym , solimy , zwijamy w rulonik , łączymy dla pewności ,żeby się nie rozwinęły wykałaczką . Obsmażamy na maśle na złoty kolor , przekładamy do blaszki , glazurujemy skórkę miodem i wstawiamy na około 20 – 30 minut do nagrzanego, piekarnika w temp. 180 C , najlepiej do momentu

Ogrodnik w podróży
Confit z kaczki, czyli kacze uda w conficie 164

piekarniku . Wcześniej ten sam przepis próbowałam zrobić na gazie, ale niestety utrzymanie bardzo niskiej temperatury okazało się nieosiągalne. Skutkowało to ciągłym zagotowywaniem się oleju. Po 2 godzinach kacze nogi wyglądały jak po smażeniu w głębokim tłuszczu – były ciemne, z bardzo wysmażoną, chrupiącą, ale suchą skórką. Na dodatek wysoka temperatura usunęła całą wilgoć z mięsa i przez to udka sporo(...)praktycznie bladą i miękką skórką, która to powinna nabrać koloru oraz zrobić się chrupiąca dopiero po podsmażeniu (czy też podpieczeniu) bezpośrednio przed podaniem. Dlatego confit z kaczki z piekarnika jest lepszym rozwiązaniem. Kacze uda w conficie można również przygotować w wolnowarze , ale to już temat na kolejny wpis.   Dzisiejszy przepis na confit z kaczki Dzisiejszy przepis na Confit

Moja Delicja
Szybki i aromatyczny kurczak pieczony 260

majeranku – składniki:udka kurczaka ok. 1 kgsól, pieprz, majeranek, oliwa Udka myję, osuszam i przekrawam na części. Doprawiam solą, pieprzem i papryką a następnie baaardzo obficie posypuję majerankiem (najlepiej kupionym na bazarze bo wtedy jest bardziej pachnący). Skrapiam oliwą i wstawiam do nagrzanego piekarnika na ok 1.5 godz. Smacznego Post Szybki i aromatyczny kurczak pieczony pojawił

UgotujmyTo.pl
Pieczone udka z kurczaka w białym sosie ze świeżego chilli 250

udek: Papryka słodka, czosnek granulowany, sól, odrobina kminu rzymskiego, odrobina oleju 3 większe papryczki chilli Śmietanka kremówka 30%tł 150ml ząbek czosnku łyżeczka soku z limonki szczypta kakao sól kmin rzymski szczypta pół łyżeczki koncentratu pomidorowego Dodatki: Puure ziemniaczane z dodatkiem pietruszki suszonej, masła i gałki muszkatałowej obsypane czarnym sezamem Przygotowanie: 1/ Mięso marynujemy i wstawiamy do pieczenia do piekarnika(...)papryczkę na rondel na mały ogień, dodajemy śmietankę, koncentrat pomidorowy, szczyptę kminu, kakao oraz sok z limonki. Gęsty sos solimy do smaku i ściągamy z kuchenki 4/ Świeżo upieczone udka podajemy z białym sosem chilli oraz puure ziemniaczanym. Smacznego

Kuchnia PROzdrowotna
uda kurczaka "grill barbecue", młode ziemniaki z marchewką z piekarnika... 224

Składniki: udka kurczaka całe 2 duże, olej rzepakowy 1/4 szklanki, mieszanka przypraw Grill Barbecue Royal Brand 2 łyżki, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka, sok z cytryny 1 łyżeczka, ziemniaki młode 1 kg, marchew 2 pęczki, rozmaryn suszony 1 łyżeczka, sól morska rozmarynowa Royal Brand 1 łyżeczka, olej rzepakowy 6 łyżek, surówka - jaką lubisz, koperek siekany(...)godzinę piekarnik nagrzać do 200 C, grzanie góra/dół, 2 poziom - w naczyniu żaroodpornym ułożyć uda, nakryć folią i piec 35 minut młode ziemniaki, młodą marchew razem podgotować ze skórką w nieosolonej wodzie, przestudzone obrać ze skórki do miski, marchew i ziemniaki wymieszać z olejem i ziołami prowansalskimi - po 35 minutach dodać do udek, uda położyc na ziemniakach

W Mojej Kuchni Lubię
Zupa krem z pietruszki z pieczonym kurczakiem 120

pietruszki, 200 g jabłek (obranych i bez gniazd nasiennych) 500 ml mleka kokosowego 500 ml wody sól i pieprz do smaku Kurczak do zupy krem z pietruszki 1 kg udek z kurczaka (bez skóry, z wyjętymi kośćmi, przekrojone na pół) 3 łyżki wiórków kokosowych 2 papryczki chili drobno posiekane łyżka mielonej kolendry sól do smaku Do dekoracji: 2 gałązki świeżej(...)łask Przepis na zupę krem z pietruszki z pieczonym kurczakiem Z udek kurczaka zdjąć skórę, wyjąć kości i każde przekroić na dwie części. Doprawić solą, dodać posiekane chili, roztartą kolendrę i prażone wiórki kokosowe. Każdy kawałek kurczaka zawinąć pojedynczo w folię aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 140*C przez około 1,5 godziny. Kiedy kurczak będzie się

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
KACZKA CONFIT 192

kaczych. Mięsko jest delikatne, mięciutkie, samo odchodzi od kości. Przed podaniem mięsko, wyjmujemy z tłuszczu, można je podać podpieczone lub szarpane w formie przystawki. SKŁADNIKI : 2 kacze udka sól 2 ziela angielski, liść laurowy, kilka kulek pieprzu 2 ząbki czosnku 1 cebula 2 gałązki tymianku 1/2 szklanki oleju wielkopolskiego(...)PRZYGOTOWANIE :  Udka kacze nacieramy solą z każdej strony, odkładamy na 12 godzin do lodówki.  Przekładamy je do naczynia żaroodpornego, skórą do dołu, dodajemy przyprawy, cebulę i czosnek, wlewamy olej i przykrywamy naczynie. Pieczemy kaczkę w piekarniku 2 godziny aż będzie bardzo miękka. Z ud ściągamy skórę a mięsko rozdrabniamy widelcem. Do garnka wlewamy sok oraz wywar z kaczki

Kulinarne Fantazje Marioli
Knedle z czerwonej kapusty i kacze udka w sosie własnym 160

złoto-brazowego koloru. Odsączyć na papierowym ręczniku. Podawać z upieczonymi kaczymi udkami lub gęsiną uwagi: świetne do odgrzewania na drugi dzień - na patelni z niewielką ilością tłuszczu pod przykrywką. Są pyszne i bardzo chrupiące. Od razu zrobiłam z podwójnej porcji Składniki na uda kacze z piekarnika: 4 kacze uda 2 gałązki rozmarynu 3 łyżeczki majeranku ząbek czosnku sól, pieprz

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Bigos staropolski 143

podsmażonym boczkiem, kiełbasą i żeberkami. • Do garnka powciskać udka kurczaka, tak aby były przykryte kapustą. • Piec w 200 st. C przez 2 godziny. Wyjąć garnek, przemieszać składniki, polać połową wina i piec dalej przez 1 godzinę. • Znów wyjąć po tym czasie z piekarnika, przemieszać. Odchodzi już wtedy mięso od kości, więc można

To co kocham
Pieczone kurczaki 128

Pozostawiamy do zamarynowania na ok 1 godzinę. Po tym czasie pieczemy w piekarniku w temp. 190 o C ( pieczenie z góry i z dołu ) przez ponad 2 godziny. Najpierw pieczemy z góry stronę piersi, po zarumienieniu odwracamy i znowu przypiekamy. Ponownie odwracamy nacinamy skórę przy łączeniu udek z korpusem ( sos będzie swobodnie odpływał ) i przykrywamy folią aluminiową i od tego

Smaki Ewy
Hiszpańska zapiekanka z kurczaka 144

drobno cebulę i pokrojoną w cienkie paski paprykę. I dodajemy to do udek wraz z liściem laurowym. Rosół mieszamy z koncentratem pomidorowym i namoczonym w łyżce wody szafranem i wlewamy do kurczaka. Całość przykrywamy ryżem (surowym). Nie mieszamy, tylko przykrywamy. Przykrywamy naczynie żaroodporne i pieczemy w piekarniku 30 minut w 180 stopniach. Po tym czasie zdejmujemy pokrywkę, posypujemy groszkiem (jeśli

Marder&Marder Manufacture
Udka z kurczaka pieczone z ziemniakami 245

pora kroimy w plasterki. Czosnek dokładnie mieszamy z masłem. Udka delikatnie rozbijamy. Na filecie rozsmarowujemy porcję masła i posypujemy natką pietruszki.    Układamy lekko ponacinany ziemniak, zwijamy fileta i spinamy.    Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy marchew i pora. Na warzywach układamy przygotowane mięso.    Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury

Maminek kulinarny

Proponowane wyszukiwania