udka z piekarnika - 1281 przepisów (strona:42/86)

Rolada drobiowa na zimno 346

pozdejmować z nich skóry, usunąć kości i pokroić w małe kawałki (o wymiarach około 1,5 x 1,5 cm). Do miski włożyć mięso mielone. Dodać pokrojone mięso z udek kurczaka, wszystkie przyprawy (tj. sól, pieprz, cukier puder, majeranek), zioła (przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, koperek i natkę pietruszki) oraz żelatynę. Dobrze wymieszać i wyrobić masę mięsną, aby składniki dobrze(...)mięso zawinąć szczelnie i ściśle w folię alumniową, a następnie tak przygotowaną roladę owinąć szczelnie w drugi kawałek folii alumniowej. Roladę owiniętą w folię przełożyć na blachę, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (termoobieg, 3 półka) i piec przez 55 minut. Po wyjęciu z piekarnika pozostawić w folii do wystudzenia. Wystudzoną roladę wyjąć z folii, przełożyć do zamykanego, plastikowego

Gospodyni Miejska
Wolnowar Crock-Pot – recenzja 190

Długo pieczonej karkówki w marynacie z wędzonej papryki z sosem majonezowo-paprykowym “. Pamiętam jakim zaskoczeniem dla wszystkich była informacja, iż pieczenie tej potrawy zajmuje 6-7 godzin (w piekarniku o temp. ok. 140°C). Jeszcze większym zaskoczeniem był efekt końcowy, czyli soczyste, delikatne, rozpadające się mięso o wyjątkowo bogatym i głębokim smaku. Kolejną potrawą długo gotowaną był “Confit(...)przez to udka sporo straciły na swej objętości i mocno wysuszyły się w środku. Nie było nawet po co wrzucać ich na patelnię. Ogromną zaletą confitu jest bowiem długie przechowywanie w oleju gotowego mięsa w chłodzie i możliwość szybkiego wykończenia dania, czyli podgrzania, zarumienienia i zrobienia chrupiącej skórki (metodą podsmażenia na patelni lub podpieczenia w piekarniku większej ilości) w momencie

Moja Delicja
ZIOŁOWE UDKA KURCZAKA Z KAPARAMI 146

Dziś pieczone udka kurczaka, mocno doprawione ziołami, aromatyczne i soczyste. Pieczone z dodatkiem soku z cytryny. Chrupiąca skórka. Podane z puree z ziemniaków i selera oraz marchewką z groszkiem. Na upieczone udka wylewam sos pomidorowy z pomidorów krojonych, ziół i kaparów uprzednio podgrzanym, przepis poniżej. Obiad na każdą okazję! SKŁADNIKI: 4 udka z kurczaka (ćwiartki) sól, pieprz cytrynowy, papryka słodka(...)pudru 1,5 łyżki kaparów łyżka oliwy PRZYGOTOWANIE: Mięso: udka myję, układam (skórą do góry) w naczyniu żaroodpornym, smaruję olejem i dobrze przyprawiam. Nacieram dokładnie z obu stron. Skrapiam sokiem z 1/2 cytryny. Odstawiam na całą noc do lodówki lub chociaż na 2-3 godziny, by przyprawy wniknęły w mięso. Piekarnik nagrzewam do temp. 180 st. C, grzanie góra plus

Zasmakuj Kuchni
Złocisty kurczak 162

się mięsa. Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Przez pół godziny pieczemy pod przykryciem. Później odkrywamy i pamiętamy o częstym polewaniu wytworzonym sosem. Jeżeli sos zbytnio odparuje uzupełniamy gorącą wodą. Pieczemy 1,5  godziny, wyciągamy kurczaka, usuwamy z wewnątrz cebulę i nożycami kuchennymi dzielimy na  cztery porcje: dwa udka i dwie piersi wraz ze skrzydełkami. Porcje wkładamy

Kulinarne przemyslenia
Kurczak w zielonym pesto 203

pokrojone w grubsze paski. Ja użyłam, mięsa z wyfiletowanych udek z kurczaka, jest ono bardziej soczyste. zielone pesto sól, pieprz pół kulki mozzarelli słodka i ostra papryka (opcjonalnie) Przygotowanie : Naczynie żaroodporne posmarować pesto. Kawałki kurczaka oprószyć solą i pieprzem, a następnie obtoczyć w pesto i ułożyć w naczyniu. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut

Codzienne Gotowanie
Pieczony kurczak w warzywnym kuskusie 135

kompozycji. Jednak od czasu do czasu mam ochotę na udka. Jako, że nie przepadam za smażonymi postanowiłam przyrządzić wersję zdrowszą i przy okazji kolorową dzięki wykorzystaniu sezonowych warzyw. Do tego dania możecie też wykorzystać piersi z kurczaka albo mix (uwaga: piersi upieką się dużo szybciej). Mięso doprawiłam i upiekłam w piekarniku polewając od czasu do czasu sosem żeby nie było

Milion Smaków
Kurczak w marynacie teriyaki 154

Kurczak w marynacie teriyaki należy do naszych ulubionych potraw z grilla, a kiedy sezon grillowy się kończy, pieczemy go na patelni lub w piekarniku - zawsze jest wyśmienity. Pikantny i bardzo aromatyczny stanowi miłą odmianę w polskiej kuchni. Kurczak w marynacie teriyaki może być podawany z ryżem, makaronem ryżowym lub z warzywami. Można też, zamiast w marynacie,  przygotować kurczaka(...)gotowy sos lub marynatę teriyaki można kupić w sklepie internetowym Kuchnie Świata . Tam też dostępny jest mirin i olej sezamowy Kurczak w marynacie teriyaki proporcje dla dwóch osób 2 udka z kurczaka  lub dwa filety z piersi kurczaka Jak zrobić kurczaka w marynacie teriyaki Mięso umyć osuszyć papierowym ręcznikiem i obficie posmarować marynatą. Odstawić do lodówki na kilka godzin

Cztery Fajery
Kurczak w marynacie teriyaki 167

Kurczak w marynacie teriyaki należy do naszych ulubionych potraw z grilla, a kiedy sezon grillowy się kończy, pieczemy go na patelni lub w piekarniku - zawsze jest wyśmienity. Pikantny i bardzo aromatyczny stanowi miłą odmianę w polskiej kuchni. Kurczak w marynacie teriyaki może być podawany z ryżem, makaronem ryżowym lub z warzywami. Można też, zamiast w marynacie,  przygotować kurczaka(...)gotowy sos lub marynatę teriyaki można kupić w sklepie internetowym Kuchnie Świata . Tam też dostępny jest mirin i olej sezamowy Kurczak w marynacie teriyaki proporcje dla dwóch osób 2 udka z kurczaka  lub dwa filety z piersi kurczaka Jak zrobić kurczaka w marynacie teriyaki Mięso umyć osuszyć papierowym ręcznikiem i obficie posmarować marynatą. Odstawić do lodówki na kilka godzin

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Smażony , pieczony, kurczak z chilli 193

nieśmiertelnego i niezwyciężonego kurczaka " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Tą potrawę zrobimy tylko wtedy, jeśli mamy patelnię z metalową rączką , taką , którą możemy włożyć do piekarnika i zapiec . Warto , kurczak jest soczysty w środku , chrupiący na zewnątrz , a dodatkowo ,podczas pieczenia , wytrąca się z niego doskonały sos . Prosta potrawa , nie wymagająca zdolności kulinarnych(...)łyżeczka suszonego , mielonego chilli ( płaska ) 1 łyżeczka cukru lub dwie miodu kawałek startego imbiru świeżego lub płaska łyżeczka mielonego, suszonego 2 łyżki sosu sojowego jasnego sól do smaku Udka myjemy , oczyszczamy ze wszelkich zbędnych rzeczy . Nacieramy imbirem , solą , proszkiem chilli , miodem lub cukrem oraz sosem sojowym . Odstawiamy do lodówki na noc . Następnego dnia , kurczaka obsmażamy na patelni , na niewielkiej ilości

Ogrodnik w podróży
Udka pieczone z ziemniakami 128

smaczny. Pomysł zaczerpnięty od Pani Natalii , choć ja trochę pozmieniałem :) Składniki : - udka, - ziemniaki. Marynata: -  3 łyżeczki czubrycy czerwonej, - 1 łyżeczka ziół prowansalskich, - 1 łyżeczka tymianku, - 1 łyżka musztardy, - 3 łyżki soku z cytryny, - 3 łyżki oleju, - sól. Składniki marynaty wymieszać, dokładnie obtoczyć w niej udka i odstawić na parę godzin do lodówki. Ja odstawiłem na całą noc. Ziemniaki obrać(...)pokroić na łódeczki, posypać solą i pieprzem. Całość ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i piec do miękkości i zrumienienia kurczaka, około godziny w nagrzanym piekarniku

Przepisy Mikołaja
Pikantne, kawałki kurczaka z piekarnika z wódką 194

Pikantne, kawałki kurczaka z piekarnika z wódką Kurczak najlepiej smakuje , kiedy jest pieczony z chrupiącą skórką i dobrze doprawiony Ten przepis jest prosty , smaczny , a kawałki

Ogrodnik w podróży
confit z kaczki 181

kaczki tłuszcz z kaczki* tymianek sól czosnek Udka natrzeć porządnie solą i odstawić na 24h do lodówki. Po tym czasie obetrzeć z nadmiaru soli, ułozyć w naczyniu do pieczenia, włożyć tymianek i ząbek czosnku, wszystko zalać kaczym tłuszczem tak, żeby całe mięso było przykryte. Wstawić na 2 godziny do piekarnika nagrzanego do 80°C. Po 2 godzinach piekarnik wyłączyć

stajnia gołębie od kuchni
Tadżin z kurczaka 153

rodzynek szafran cynamon sól pieprz oliwa Przygotowanie   Udka po umyciu natarłem solą i pieprzem. Usmażyłem na oliwie na patelni tak aby były brązowe i chrupiące. Ułożyłem je w dość głębokiej formie do zapiekania. Dodałem obrane i pokrojone na kawałki pomidory, podlałem bulionem w niewielkiej ilości. Przykryłem i dusiłem w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C do czasu, aż mięso

R'n'G Kitchen
Kurczak pieczony z warzywami 608

Zalać zalewą mięso i dokładnie wymieszać, aby każde udko było obtoczone w zalewie. Ułożyć kurczaka w naczyniu żaroodpornym , przykryć folią i odstawić do lodówki na 2 godziny. Cukinię umyć i pokroić w grubsze plastry, pokroić paprykę, pomidora i kalarepę. Warzywa dodać do mięsa , skropić je delikatnie olejem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do miękkości mięsa. kurczak

O kuchni z uczuciem
Udka z kurczaka z kaszą gryczaną, w kapuście 189

Mieszamy i przyprawiamy do smaku. Na liściach układamy udka i porcje piersi z kaszą. Zwijamy, jak gołąbki. Posypujemy papryką. Podsmażamy na oleju z niewielką ilością masła. Gołąbki przekładamy do naczynia żaroodpornego a na patelni podsmażamy marchewkę. Kiedy się zeszkli, dolewamy ok. szklankę bulionu warzywnego i przekładamy do gołąbków. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C na 90 minut

Maminek kulinarny

Proponowane wyszukiwania