Bardzo zdrowa i dietetyczna sałatka bez majonezu. Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 4 porcje Składniki: 1 puszka tuńczyk w sosie własnym lub wodzie 200 g serka wiejskiego 4 jajka 3 małe ogórki konserwowe 2 łyżki ostrej musztardy ½ pęczka szczypiorku szczypta soli szczypta pieprzu Przygotowanie: Jajka ugotować. Pokroić w kostkę ogórka i jajka oraz
KuchniaWeDwoje.pldanie na bogato. Różnorodność smaku, które ucieszy każde wymagające podniebienie. Polecam dodać dużą ilość przypraw, najlepiej czosnku granulowanego! :) Składniki: 1/2 opakowania mrożonego szpinaku 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 średni batat 1 pomidor przyprawy: przyprawa kebab-gyros, czosnek granulowany, sól, zioła prowansalskie ketchup olej do smażenia Sposób przygotowania: Szpinak odmrażamy w mikrofali. Między czasie obieramy, myjemy
Truskawkowa Fiestakolację z przyjaciółmi oprócz pysznych mięs trzeba przygotować sałatki- proponuję SAŁATKĘ WARZYWNA Z TUŃCZYKIEM SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM SKŁADNIKI: sałata lodowa puszka tuńczyka w sosie własnym 2 jajka ugotowane na twardo 2 pomidory ogórek zielony średniej wielkości czerwona cebula oliwa z oliwek, ok. 5 łyżek musztarda, 1 łyżka sól, pieprz, zioła prowansalskie WYKONANIE: Sałatę myjemy, osuszamy. Liście rwiemy na mniejsze
Kuchnia Beatypięknie wygląda!Zachwyci zarówno podniebienie, jak i oczy.Jest fantastycznym pomysłem na romantyczną randkę we dwoje ;)Polecam!SKŁADNIKI:( 2 porcje )* makaron ( ja wykorzystałam czarny ryżowy ) – 300 g* tuńczyk w sosie własnym – 100 g* szalotka – 1 szt* kukurydza – 100 g* pomidory koktajlowe – 50 g* masło – 1 łyżka* sól* pieprzSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Jeśli używamy klasycznego makaronu gotujemy(...)przed samym podaniem, gdyż wymaga on tylko kilkuminutowego zaparzenia.Tuńczyka rozrywamy widelcem na kawałki, kukurydzę odsączamy z zalewy.Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła , dodajemy drobno posiekaną szalotkę, złocimy.Dodajemy rozdrobnionego tuńczyka oraz kukurydzę.Doprawiamy odrobiną soli i pieprzu, podgrzewamy.Podajemy gorące z ugotowanym makaronem i pokrojonymi pomidorkami.Smacznego
Ostra na Słodkospaghetti i czarnymi oliwkami inspirowany przepisem z książki Potrawy z makaronu Tom Bridge na 4 porcje Składniki: na sos z tuńczyka i anchois: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (ok. 185 g) 1 puszka anchois (ok. 100 g) 3 łyżki oliwy 2 pęczki natki pietruszki (ok. 60 g) 150 ml śmietany lub creme fraiche (użyłam ekologicznej śmietany(...)kulturami bakterii) dodatkowo: 1 opakowanie makaronu spaghetti (wykorzystałam pełnoziarnisty) czarne oliwki do dekoracji Przygotowanie: Aby przygotować sos wystarczy zmiksować tuńczyka (po odsączeniu) z anchois (też po odsączeniu), natką i oliwą. Następnie dodajemy śmietanę i jeszcze raz miksujemy. Możesz doprawić sos, ale uważaj, bo będzie dość słony dzięki anchois. Jeżeli podajesz sos z makaronem, ugotuj go al dente i odcedź
Chilli Czosnek i OliwaPrzygotuj miskę, nóż i deskę do krojenia, łyżkę, wagę kuchenną, garnek, sitka, słoik lub inny zamykany pojemnik, ewentualnie otwieracz do konserw. Przygotuj składniki: 2 jajka, 3 puszki tuńczyka w sosie własnym (po 18 dag), 15 dag kukurydzy z puszki, 2 dymki, 1 czerwoną paprykę, ketchup, sól, pieprz. Słoik (słoiki) lub inny zamykany pojemnik dokładnie umyj i osusz. Jajka ugotuj
blog.moje-pasje.infomąki pszennej 7 g suchych drożdży 250 ml letniej wody 50 ml oleju 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki młodego jęczmienia Dodatki: ½ awokado tuńczyk w sosie własnym 2 szalotki ser żółty sos: 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu 1 łyżka ketchupu Mieszanka ziołowo warzywna al. Pomodoro ( skład; bazylia, czosnek, czerwona cebula, papryka rozmaryn, szałwia
Takie tam pichceniepomidory. Właśnie dlatego to ostatnie sztuki jakie uchowały się w domu i ostatnie danie z nimi. Sałatka z tuńczyka i ryżu z pomidorami składniki: 1 opakowanie tuńczyka w sosie własnym 2 pomidory 200 g ryżu - najlepszy będzie brązowy, ja użyłam Basmati 0,5 łyżeczki kurkumy 1 mała szalotka 1 łyżeczka papryki w proszku natka pietruszki sól, pieprz wykonanie: Ryż
Przysmaki Karolkipolecam przyrządzanie potraw w parowarze - ja po kilku latach użytkowania jeszcze się nie znudziłam ;) Rybne klopsiki z duszonym jarmużem, kaszą orkiszową i warzywami Klopsiki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 3 łyżki płatków jaglanych 1 średniej wielkości marchewka 1 łyżka otrąb owsianych 1 małe jajko pieprz, zioła prowansalskie, szczypta soli Duszony jarmuż: kilka dużych liści jarmużu 1 łyżka
FitKotpotem możemy już tylko rozkoszować się jej pysznym smakiem :) Polecam zabranie sałatki na drugie śniadanie do pracy lub szkoły! Składniki: puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy puszka tuńczyka w sosie własnym 2-3 ogórki kiszone 1-2 papryki czerwone 2 łyżki majonezu (można ewentualnie dołożyć) papryka słodka papryka ostra pieprz ziołowy sól Wykonanie: Kiszone ogórki pokroić w kostkę. Paprykę oczyścić
MyCookBook.plSałatka idealnie nadaje się na lekką kolację. Składniki: 1/2 główki sałaty lodowej 2 puszki tuńczyka w sosie własnym garść czarnych oliwek (lub zielonych) 100 g pomidorków koktajlowych mały jogurt naturalny + sos do sałatek (ogrodowy, lub jogurtowo-czosnkowy) 1/2 czerwonej cebuli Wykonanie: Sałatę rwiemy na kawałki. Oliwki i pomidorki kroimy na pół, zaś cebulę w cienkie piórka. Układamy warstwowo: sałatę
IMPRESJA SMAKUprosty lunch box do pracy, który możecie przygotować rano przed pracą. Nie zajmie to Wam więcej niż 10 minut. SKŁADNIKI: - 3 łyżki kaszy kuskus - 1/3 puszki tuńczyka w sosie własnym - 10 pomidorków czerwonych daktylowych - zioła toskańskie - świeże liście bazylii - sól himalajska - kilka kropel oliwy z oliwek - 1/2 łyżeczki soku z cytryny Kaszę wsyp do szklanki zalej wrzątkiem przykryj talerzykiem
SMYKWKUCHNIdrugi sort. Składniki: podam cały przepis - mi z połowy wyszły 6 słoików 3 kg pomidorów bez skóry 1 kg marchwi 1 kg cebuli 5 puszek tuńczyka w sosie własnym 4 woreczki ryżu 1 szklanka oleju 1 łyżka soli 1 łyżka cukru 1 łyżeczka ostrej papryki Przygotowanie: cebulę pokroić w kosteczkę i ugotować (woda musi tylko przykryć cebulę
Gotowanie z pasjąkoktajlowe, rukolę i kukurydzę. Tak na szybko powstało smaczne danie uf ;-). Udanego piątku i weekendu Wam życzę :-) Składniki: 1/2 opakowania makaronu (u mnie kokardki) 2 puszki tuńczyka w sosie własnym kilka pomidorków koktajlowych 1/2 puszki kukurydzy rukola kilka suszonych pomidorów olej z suszonych pomidorów ( 1 łyżka) sól himalajska pieprz Makaron gotuję al'dente. Na patelnię daję troszeczkę oleju
kruche babeczkiSkładniki: 200 g białego ryżu; 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (waga netto, po odsączeniu 130 g); 1 puszka kukurydzy konserwowej (waga netto, po odsączeniu 285 g); 150 g orzechów nerkowca; 1 średnia cebula; 2 łyżki oliwy z oliwek; Sok wyciśnięty z 1/2 średniej cytryny; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Ryż ugotować w osolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu
Gospodyni Miejskasprawdzi się jako obiad w wersji fit. Wyrazisty tuńczyk świetnie współgra z lekko ostrą rukolą i delikatnym jajkiem. Składniki: (na duże 2 porcje) opakowanie rukoli puszka (200g) tuńczyka w sosie własnym 2 jajka 1 szalotka rzeżucha lub koperek ½ strąka czerwonej papryki oliwa z oliwek sól, czarny pieprz Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo w wodzie z dodatkiem octu
Pyry na Gazeksperymenty też robię. Tak oto powstała sałatka z tuńczyka z dodatkiem kaparów. Kaparami zastąpiłam ogórki konserwowe i powiem wam, że wyszło coś pysznego. Składniki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym lub w oleju 3 jajka ugotowane na twardo 4 łyżki kukurydzy z puszki 3 łyżki kaparów 1-2 łyżki majonezu sól pieprz Przygotowanie: Jajka pokroić w kostkę
Ala piecze i gotujeotrzymamy bardzo pożywny i lekki posiłek, który świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Składniki: (3 - 4 porcje) 1/2 opakowania selera naciowego 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 gałązki natki pietruszki 3 gałązki koperku 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka oregano 1 łyżka(...)pieprz i sól do smaku 2 - 3 łyżki oleju do smażenia makaron pełnoziarnisty do podania Do odmierzania używam: łyżka - 15 ml, łyżeczka - 5 ml. Jak przygotować tuńczyka z selerem naciowym? Cebulę i czosnek obrać i drobno pokroić. Selera umyć i pokroić na niezbyt duże kawałeczki. Pietruszkę i koperek umyć i drobno posiekać. Cebulę i czosnek
Kuchcik gotujeAlternatywa dla tradycyjnych kanapek z pieczywa Składniki 2 świeże ogórki puszka tuńczyka w sosie własnym 2-3 łyżki majonezu 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka soku z cytryny pół pęczka natki z pietruszki sól pieprz pomidorki koktajlowe kilka czarnych oliwek bez pestek Przygotowanie Ogórki umyłem, przeciąłem na pół, odciąłem końcówki, usunąłem pestki, delikatnie wydrążyłem. Z jednej
R'n'G Kitchentheme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Kotleciki warzywne z tuńczykiem Składniki – 5 sztuk: Ziemniaki – 5 średnich Marchew – 2 sztuki Brokuły – 4 różyczki Kalarepa – ½ sztuki Tuńczyk w sosie własnym – 200g Jajko – 1 sztuka Siemię lniane mielone – 3 łyżki Mąka – 2 łyżki Sól, pieprz, suszone oregano Natka pietruszki – 3 łyżki posiekanej Wykonanie: Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie
Kuchnia Bon Appetitwarzywa występują w dwóch odsłonach - sosie cukiniowo - paprykowym i w klopsikach, do których dodałam startą marchewkę :) Marchewkowe klopsiki z rybą i sosem cukiniowo - paprykowym Klopsiki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2-3 łyżki płatków jaglanych 1/2 opakowania Marwitek 1 łyżka otrąb owsianych 1 małe jajko Sos cukiniowo - paprykowy: 1 nieduża cukinia 1 papryka czerwona 1 duża cebula
FitKot