tuńczyk w sosie własnym - 680 przepisów (strona:20/46)

Tuńczyk z selerem naciowym 176

otrzymamy bardzo pożywny i lekki posiłek, który świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Składniki: (3 - 4 porcje) 1/2 opakowania selera naciowego  2 puszki tuńczyka w sosie własnym  1 cebula  3 ząbki czosnku  3 gałązki natki pietruszki  3 gałązki koperku  1 łyżka koncentratu pomidorowego  1 łyżeczka oregano  1 łyżka(...)pieprz i sól do smaku  2 - 3 łyżki oleju do smażenia  makaron pełnoziarnisty do podania Do odmierzania używam: łyżka - 15 ml, łyżeczka - 5 ml. Jak przygotować tuńczyka z selerem naciowym? Cebulę i czosnek obrać i drobno pokroić.  Selera umyć i pokroić na niezbyt duże kawałeczki.  Pietruszkę i koperek umyć i drobno posiekać.  Cebulę i czosnek

Kuchcik gotuje
Kanapka ogórkowa z tuńczykiem 124

Alternatywa dla tradycyjnych kanapek z pieczywa  Składniki 2 świeże ogórki puszka tuńczyka w sosie własnym 2-3 łyżki majonezu 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka soku z cytryny pół pęczka natki z pietruszki sól pieprz pomidorki koktajlowe kilka czarnych oliwek bez pestek     Przygotowanie   Ogórki umyłem, przeciąłem na pół, odciąłem końcówki, usunąłem pestki, delikatnie wydrążyłem. Z jednej

R'n'G Kitchen
Kotleciki warzywne z tuńczykiem 137

theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Kotleciki warzywne z tuńczykiem Składniki – 5 sztuk: Ziemniaki – 5 średnich Marchew – 2 sztuki Brokuły – 4 różyczki Kalarepa – ½ sztuki Tuńczyk w sosie własnym – 200g Jajko – 1 sztuka Siemię lniane mielone – 3 łyżki Mąka – 2 łyżki Sól, pieprz, suszone oregano Natka pietruszki – 3 łyżki posiekanej Wykonanie: Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie

Kuchnia Bon Appetit
Marchewkowe klopsiki z rybą i sosem cukiniowo - paprykowym - zdrowy lunch 179

warzywa występują w dwóch odsłonach - sosie cukiniowo - paprykowym i w klopsikach, do których dodałam startą marchewkę :) Marchewkowe klopsiki z rybą i sosem cukiniowo - paprykowym Klopsiki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2-3 łyżki płatków jaglanych 1/2 opakowania Marwitek 1 łyżka otrąb owsianych 1 małe jajko Sos cukiniowo - paprykowy: 1 nieduża cukinia 1 papryka czerwona 1 duża cebula

FitKot
Sałatka z tuńczykiem 547

macie jakieś postanowienia noworoczne? Jeżeli też chcecie prowadzić zdrowy styl życia zaglądajcie na mojego bloga, będzie tu teraz bardzo lekko i zgrabnie :) SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM Składniki: - puszka tuńczyka w sosie własnym - 2 jajka - kilka liści sałaty lodowej - papryka konserwowa  - kilka oliwek - pół puszki kukurydzy konserwowej - 4 ogórki konserwowe - kawałek pora - jogurt naturalny - sól, pieprz Składniki do sałatki podałam

Zgrabne Gotowanie
Jajka faszerowane tuńczykiem 400

propozycja na farsz do jajek jest tuńczyk i chrzan. Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 6 sztuk (3 porcje) Składniki: 3 jajka 1 puszka tuńczykasosie własnym 1 duża łyżka majonezu 1 łyżeczka tartego chrzanu 2 – 3 łyżki posiekanej natki pietruszki szczypta pieprzu i soli do smaku Przygotowanie: Jajka gotować przez(...)soli, wystudzić przelewając zimną wodą i obrać. Przekroić jajka na pół i oddzielić żółtko od białka. Żółtko przełożyć do miseczki, dodać do niego odsączonego tuńczyka i resztę składników. Wszystko dokładnie wymieszać na jednolitą pastę. Jajka nafaszerować masą. Krok po kroku: 1. Ugotować i obrać jajka 2. Pokroić jajka na połówki

KuchniaWeDwoje.pl
Sałatka z tuńczykiem 453

sosie własnym (2x185g), odsączonego (po odsączeniu 2x130g), puszka kukurydzy, odsączonej, majonez ( ilość według własnego smaku), pęczek szczypiorku, pokrojonego, 85g startego sera żółtego, sól, pieprz. Przygotowanie: Wszystkie składniki razem wymieszać. Dodać sól i pieprz do smaku.  Jeżeli sałatkę chcemy podać warstwowo, poniżej wymieniłam kolejno warstwy ( choć to można zmienić według własnego upodobania): ryż, sól,pieprz, majonez, rzodkiewka, tuńczyk, majonez

W kuchni u Moniki
Paprykarz z tuńczyka z dodatkiem melisy 170

śniadanie i na kolację. Polecam, bo jest naprawdę świetny. Mi smakuje na chrupkim chlebku np. wazie, bo lubię kiedy mi coś chrupie w buzi.  Składniki: tuńczyk w sosie własnym 2 puszki ryż 1 torebka sól, pieprz do smaku przecier pomidorowy 4-5 łyżeczek ketchup pikantny 2 łyżki papryka słodka mielona 1 łyżka  natka pietruszki 1 garść(...)świeżej melisy cytrynowej 1 garść majonez 1 łyżeczka sok z cytryny 1 łyżeczka Sposób przygotowania: 1. Ryż ugotować według wskazówek na opakowaniu.  W tym czasie tuńczyka odsączyć z oleju. Przełożyć do  wysokiej miseczki. 2. Dodać przecier, ketchup i zmiksować ręcznym blenderem. 3. Natkę i melisę posiekać

Kuchnia Paulettes
Sałatka warstwowa z tuńczykiem 199

sosie własnym ½ opakowania rukoli 2 kulki sera mozzarella 250g pomidorków koktajlowych sól, czarny pieprz sos czosnkowy: 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu greckiego opakowanie sosu sałatkowego 2 ząbki czosnku Sposób przygotowania : Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Układamy na dnie szklanego naczynia. Kukurydze odsądzamy z zalewy i wysypujemy równomiernie na makaron. Tuńczyka odsączamy

Pyry na Gaz
Spaghetti z śmietanowym tuńczykiem 194

czasu i pomysłu.   Składniki: (na 4 porcje) 400g makaronu razowego spaghetti 2 łyżki oliwy z oliwek łyżka masła klarowanego 2 białe cebule ząbek czosnku 2 puszki tuńczyka w sosie własnym w kawałkach 400ml śmietanki słodkiej 12$ łyżka mąki biały pieprz, sól świeży tymianek Sposób przygotowania: Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy i polewamy dwoma łyżkami oliwy

Pyry na Gaz
Sałatka warstwowa z komosą i tuńczykiem 180

dłoniach, bez użycia noża. Wyszył idealne i odczarowałam sałatki z "żółtą posypką". Z podanej porcji przygotujecie porcję dla czterech osób. Składniki: 100g kosmosy ryżowej białej 170g tuńczyka w sosie własnym (jedna puszka) 170g kukurydzy (mała puszka) 100g sera żółtego 4 jajka ugotowane na twardo 4 ogórki kiszone czerwona papryka 2 łyżki majonezu do białek2 łyżki majonezu do sera sól

Gotowanie i blogowanie
Makaron z bobem i tuńczykiem 198

Składniki na 2 porcje: 150-180g makaronu - u mnie ochi di lupo, możecie zastąpić penne 200g bobu 2 łyżki oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek puszka tuńczyka w sosie własnym lub oleju 1 czerwona cebula 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 płaska łyżeczka masła Sól pieprz Opcjonalnie starty parmezan do posypania Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie

Fabryka pomysłów
S... Sałatka z tuńczykiem . 359

własnym sos vinaigre (tym razem dodałam dość dużo musztardy)Przygotowanie:Jajka gotujemy na twardo. Moim założeniem było chociaż trochę płynne żółtko, ale zagadałam się przez telefon ;pPrzyrządzamy sos (przepis tu).Warzywa myjemy. Rozkładamy sałatę na talerze, polewamy lekko sosem.Warzywa kroimy w kostkę, dodajemy zieloną fasolkę i kukurydzę.Jajka kroimy na ćwiartki. Lekko solimy i pieprzymy.Dodajemy tuńczyka.Polewamy

Kitchens Alphabet
Empanadillas de atún y verduras verdes al horno - hiszpańskie pieczone pierogi z tuńczykiem i zielonymi warzywami 126

moich ulubionych. * SKŁADNIKI na 20 pierogów Farsz: 1 cukinia 1 zielona papryka 1 por 1 pęczek szczypiorku wraz z cebulkami 2 szklanki mrożonego groszku 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 ząbek czosnku 2 łyżki kaparów ½ łyżeczki czarnuszki 1 łyżka oliwy z oliwek świeżo mielony czarny pieprz sól do smaku Ciasto : 480 g razowej mąki orkiszowej (ew. pszennej) ½ łyżeczki(...)cebulki na talarki. Wrzucamy na patelnię z rozgrzaną oliwą. Paprykę i cukinię kroimy w kostkę. Również wrzucamy na patelnię. Smażymy przez 5 minut. Dodajemy mrożony groszek i tuńczyka odsączonego z sosu. Kapary i czosnek siekamy i łączymy z resztą warzyw. Na sam koniec dodajemy posiekany szczypiorek. Całość przyprawiamy czarnuszką, świeżo mielonym czarnym pieprzem i solą. (Pamiętajmy, aby warzywa były usmażone

Food Square
Sałatka z ciecierzycy i tuńczyka I 238

doskonała na drugie śniadanie do pracy lub szkoły. Szczególnie polecam ją osobom zdrowo się odżywiającym i dbającym o linię.  Składniki: 1 szklanka suchej ciecierzycy 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 3 średnie łodygi selera naciowego 3 - 4 suszone pomidory ze słoiczka w oliwie 1 -2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę 1 łyżka jogurtu typu greckiego 1 łyżka majonezu(...)będą miękkie. Ugotowane ziarna odcedzić i wystudzić. Selera umyć i pokroić na cienkie plasterki, posypać po wierzchu 1/2 łyżeczki soli. Pomidory pokroić w paseczki. Tuńczyka odcedzić z zalewy. Jogurt, majonez i oliwę wymieszać. Ilość powstałego sosu dostosować do swoich upodobań, u mnie proporcje na umiarkowaną ilość tego sosu. Wszystkie składniki sałatki połączyć, dodać sos, doprawić solą i pieprzem do smaku

Kuchcik gotuje