Składniki ok 500 g fasolki szparagowej (u nas żółta, szeroka) 1 cebula 2 małe lub jedna duża puszka tuńczyka w sosie własnym 2-3 pomidory posiekana natka pietruszki trochę masła do smażenia sól, świeżo zmielony pieprz ocet balsamiczny Przygotowanie Fasolkę umyjcie, pokrójcie na kawałki, ugotujcie w wodzie z dodatkiem soli i cukru, po ugotowaniu przelejcie zimną wodą. Posiekajcie
OliveandThymektóra nie lubi jajek, bo jajka są po prostu pyszne. Dzisiaj proponuję faszerowane. Ale będzie jajeczna rozpusta! Już się cieszę! Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo Tuńczyk w sosie własnym rozdrobniony 1 puszka 15 zielonych oliwek 1 ogórek konserwowy 2 łyżki majonezu Pieprz kolorowy 2 gałązki natki pietruszki 1-2 rzodkiewek Wykonanie: Oliwki, ogórka i pietruszkę bardzo drobno
Smaki Ewyodpowiadającą znaczeniu stronę, przepis lub sklep gdzie można nabyć produkt. Składniki: 4 puszki tuńczyka w puszce (można dodać 2 puszki tuńczyka w oleju i 2 puszki tuńczyka w sosie własnym, ja użyłam 3 puszki w oleju i 1 puszkę w sosie własnym GRAAL ) 1 bułka wrocławska (okrągła) ok. 3/4 l mleka 5 jajek (osobno żółtka i białka
Blondynka Gotujeresztki makaronu "Kokardek"...Nic więcej konkretnego!Światła nawet nie ma!Ale i z tego da się coś zrobić.Szybko i smacznie.Przedstawiam Wam: Tuńczyk w kokardkach puszka tuńczyka w sosie własnym połowa puszki kukurydzy mała czerwona cebula, łyżeczka koncentratu pomidorowego przyprawa do ryb (Prymat) kilka liści świeżej bazylii makaron kokardki pieprz, sól łyżka jogurtu naturalnego, 2 łyżki śmietany 12% ząbek(...)czosnku Gotujemy makaron al dente. W tym czasie kiedy makaron się gotuje, przygotowujemy sos z tuńczyka. Tuńczyka razem z sosem dajemy na patelnię, lekko dusimy na łyżeczce oleju. Dodajemy pokrojoną drobno cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodajemy kukurydzę i tak dusimy ok. 5 minut mieszając co jakiś czas. Przekładamy nasz sos do garnka dodajemy łyżeczkę koncentratu (dla mnie
Kuchnia moimi oczamismażenia Farsz: puszka tuńczyka w sosie własnym 2 małe ogórki kiszone pół czerwonej cebuli 4 łyżki kukurydzy z puszki pieprz ziołowy sól Sos słodko-kwaśny: 1/3 szklanki octu białego lub ryżowego 1/3 szklanki wody 4 łyżki cukru 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki ketchupu 2 płaskie łyżki mąki kukurydzianej Wykonanie:Farsz: Tuńczyka odsączamy, przekładamy do miski i rozgniatamy
Czerwona PorzeczkaWyrazista w smaku pasta jajeczna z suszonymi pomidorami i twardym serem pecorino romano. Jest to oryginalny dodatek do pieczywa na śniadanie, polecam! Składniki: 5 jajek 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 3 suszone pomidory w zalewie olejowej 1 czerwona cebula 1 ząbek czosnku 50 g owczego sera pecorino romano 1 łyżka majonezu 1 łyżka śmietany 18% sól i pieprz
Wanilia i Kardamonrównież znakomicie zastąpi obiad. Ps. głosy w akcji Gotowanie za głosowanie możecie oddawać tutaj. Składniki na 2 porcje: 200g bobu 100g kuskusu 1 pomidor ½ czerwonej cebuli ½ puszki tuńczyka w sosie własnym ½ papryki (u mnie biała) 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego Sól Pieprz Przygotowanie: Kuskus przygotuj wg instrukcji na opakowaniu. Bób ugotuj w osolonej wodzie
Fabryka pomysłówporcje):130 gram makaronu bezglutenowego tj. z mąki kukurydzianej, jaglanej, gryczanej- ja użyłam makaronu z mąki kukurydzianej 1/2 puszki groszku bądź groszek mrożony10 pomidorków cherry 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 czerwona cebula2 ząbki czosnkułyżka oliwy z oliweksólpieprzoreganoMakaron gotujemy według przepisu na opakowaniu al. dente. Na oliwie smażymy posiekaną drobno cebulkę oraz czosnek, doprawiamy oregano, solą i pieprzem
Mango Papajaprostszego, zapraszam! Scroll down for recipe in English Sałatka z tuńczykiem, awokado i jajkiem w koszulce (2 porcje) Składniki: 2 duże garści ulubionej mieszanki sałat 1/3 puszki tuńczyka w sosie własnym 1/2 dojrzałego dużego awokado, pokrojonego w kostkę lub paski 3 łyżki ulubionych pestek uprażonych na suchej patelni 2 jajka 1-2 łyżki octu 2 łyżki oliwy extra vergine
karmelowyPrzepis na szybką i smaczną sałatkę ryżową z tuńczykiem i serem wędzonym. Składniki: woreczek ryżu parboiled puszka tuńczyka w sosie własnym (w kawałkach) puszka kukurydzy por ok 150g wędzonego sera żółtego 3-4 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu w osolonej wodzie i odstawiamy do wystygnięcia. Por kroimy w półplasterki, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy
e-PrzepisyKulinarneracji tego, że dziś piątek i że lubię ryby, moja propozycja to tuńczyk z makaronem penne :) Smacznie i pachnąco ;) Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym ok 10 oliwek 2 pomidory cebula ser wędzony 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego oliwa z oliwek makaron penne przyprawy (oregano, bazylia, pieprz, sól) Przygotowanie: Gotujemy makaron al dente. Cebulę i pomidory kroimy w drobną kosteczkę
ChilliJemypropozycję na obiad,a mianowicie znienawidzony w dzieciństwie szpinak, który uczę się na nowo polubić :) składniki na 2 porcje: 5 kostek szpinaku mrożonego ( lepszy świeży) puszka tuńczyka w sosie własnym 6 pomidorów suszonych makaron pełnoziarnisty tagliatelle 5 gniazdek 1 mała cebula 2 łyżki śmietany 1 łyżeczka masła sól, pieprz, gałka muszkatołowa Makaron gotujemy al dente. Czosnek siekamy drobno
Cukier&PuderSałatka ryżowa z tuńczykiem .Dzisiaj zapraszam na sałatkę ryżową z tuńczykiem , pyszna i prosta . :) Składniki :2 woreczki ryżu2 puszki tuńczyka w sosie własnymkawałek pora1 cebulka1
Sama słodycz i szczypta chiliułożona w szklanych pucharkach takich do podania na raz, doskonale sprawdzi się na świątecznym stole. Sposób przygotowania: 4 szklane pucharki: 5 jaj od szczęśliwych kurek 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 10 dag ostrego sera żółtego np cheddar 10 dag zmrożonego masła 3 cebule dymki ze szczypiorem Majonez do posmarowania Sposób przygotowania: Jajka ugotować na twardo, obrać, oddzielić osobno
Wanilia i Kardamonkażdą porę dnia. Ja zapraszam na wersję makaronową z tuńczykiem. FRITTATA Z TUŃCZYKIEM Składniki: makaron spaghetti na 1 porcję 3 jajka 1/2 cebuli 1/2 puszki tuńczyka w sosie własnym 3 łyżki ser żółty startego 4 łyżki oliwy z oliwek 1 szczypta soli do smaku 1 szczypta pieprzu do smaku pomidorki koktajlowe Przygotowanie: Makaron spaghetti gotujemy
Bon appetit mon amietuńczykiem...Złociste, twarogowe ciasto.Nadzienie z tuńczyka i jajek.Smakowita przekąska lub danie główne! Składniki:Ciasto:250 g chudego twarogu;250 g mąki pszennej;250 g margaryny.Farsz:Puszka tuńczyka w sosie własnym, rozdrobnionego (waga netto, po odsączeniu - 130 g);2 jaja ugotowane na twardo;1 surowe jajo;150 g startego sera mozzarella;1 łyżka majonezu;1 łyżka kwaśnej, gęstej śmietany
Gospodyni MiejskaBardzo zdrowa i dietetyczna sałatka bez majonezu. Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 4 porcje Składniki: 1 puszka tuńczyk w sosie własnym lub wodzie 200 g serka wiejskiego 4 jajka 3 małe ogórki konserwowe 2 łyżki ostrej musztardy ½ pęczka szczypiorku szczypta soli szczypta pieprzu Przygotowanie: Jajka ugotować. Pokroić w kostkę ogórka i jajka oraz
KuchniaWeDwoje.pldanie na bogato. Różnorodność smaku, które ucieszy każde wymagające podniebienie. Polecam dodać dużą ilość przypraw, najlepiej czosnku granulowanego! :) Składniki: 1/2 opakowania mrożonego szpinaku 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 średni batat 1 pomidor przyprawy: przyprawa kebab-gyros, czosnek granulowany, sól, zioła prowansalskie ketchup olej do smażenia Sposób przygotowania: Szpinak odmrażamy w mikrofali. Między czasie obieramy, myjemy
Truskawkowa Fiestakolację z przyjaciółmi oprócz pysznych mięs trzeba przygotować sałatki- proponuję SAŁATKĘ WARZYWNA Z TUŃCZYKIEM SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM SKŁADNIKI: sałata lodowa puszka tuńczyka w sosie własnym 2 jajka ugotowane na twardo 2 pomidory ogórek zielony średniej wielkości czerwona cebula oliwa z oliwek, ok. 5 łyżek musztarda, 1 łyżka sól, pieprz, zioła prowansalskie WYKONANIE: Sałatę myjemy, osuszamy. Liście rwiemy na mniejsze
Kuchnia Beatypięknie wygląda!Zachwyci zarówno podniebienie, jak i oczy.Jest fantastycznym pomysłem na romantyczną randkę we dwoje ;)Polecam!SKŁADNIKI:( 2 porcje )* makaron ( ja wykorzystałam czarny ryżowy ) – 300 g* tuńczyk w sosie własnym – 100 g* szalotka – 1 szt* kukurydza – 100 g* pomidory koktajlowe – 50 g* masło – 1 łyżka* sól* pieprzSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Jeśli używamy klasycznego makaronu gotujemy(...)przed samym podaniem, gdyż wymaga on tylko kilkuminutowego zaparzenia.Tuńczyka rozrywamy widelcem na kawałki, kukurydzę odsączamy z zalewy.Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła , dodajemy drobno posiekaną szalotkę, złocimy.Dodajemy rozdrobnionego tuńczyka oraz kukurydzę.Doprawiamy odrobiną soli i pieprzu, podgrzewamy.Podajemy gorące z ugotowanym makaronem i pokrojonymi pomidorkami.Smacznego
Ostra na Słodkospaghetti i czarnymi oliwkami inspirowany przepisem z książki Potrawy z makaronu Tom Bridge na 4 porcje Składniki: na sos z tuńczyka i anchois: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (ok. 185 g) 1 puszka anchois (ok. 100 g) 3 łyżki oliwy 2 pęczki natki pietruszki (ok. 60 g) 150 ml śmietany lub creme fraiche (użyłam ekologicznej śmietany(...)kulturami bakterii) dodatkowo: 1 opakowanie makaronu spaghetti (wykorzystałam pełnoziarnisty) czarne oliwki do dekoracji Przygotowanie: Aby przygotować sos wystarczy zmiksować tuńczyka (po odsączeniu) z anchois (też po odsączeniu), natką i oliwą. Następnie dodajemy śmietanę i jeszcze raz miksujemy. Możesz doprawić sos, ale uważaj, bo będzie dość słony dzięki anchois. Jeżeli podajesz sos z makaronem, ugotuj go al dente i odcedź
Chilli Czosnek i Oliwa