tuńczyk w sosie własnym - 680 przepisów (strona:27/46)

Wytrawne naleśniki z tuńczykiem i czerwoną fasolą (Crepes salati al tonno e fagioli rossi) 188

naleśniki 250 g m ą ki pszennej 500 ml mleka 3 jaja 30 g masła    Farsz 2 ogórki 1 czerwona cebula 200 g tuńczyka w sosie własnym  100 g pomidork ó w 200 g czerwonej fasoli 100 g kukurydzy suszone oregano bazylia s ó l, pieprz      **** INGREDIENTI Impasto per crepes(...)Odwracamy naleśnik na drugą stronę i smażymy do jego zrumienienia. W ten sposób smażymy resztę naleśników.    Farsz W misce mieszamy tuńczyka, kukurydz ę , czerwon ą  fasol ę. Dodajemy  ogórki  i cebul ę  pokrojone w kosteczkę. Doprawiamy sol ą , pieprzem, oregano i bazyli ą . Całość dokładnie

La grande e la piccola cuoca
Pomidory faszerowane ryżem i tuńczykiem 173

pomidorów: 8 dużych pomidorów oliwa 1 średnia cebula, pokrojona w kostkę 150 g ryżu basmati lub innego długoziarnistego 1 łyżeczka przecieru pomidorowego sól, pieprz 1 puszka tuńczyka w sosie własnym, odsączonego z zalewy garść liści natki pietruszki, posiekanych garść liści świeżej mięty, posiekanych garść koperku, pisiekanego skórka otarta z 1/2 sparzonej cytryny Przygotowanie faszerowanych pomidorów: Odetnij wierzchy z pomidorów(...)być jeszcze lekko twardy). Jeżeli ryż wchłonie już całą wodę, a będzie jeszcze za twardy, dodaj na patelnie trochę gorącej wody. Gdy ryż się ugotuje, zdejmij patelnię z ognia. Tuńczyka rozdrobnij widelcem i dodaj do ryżu razem z posiekanymi ziołami i skórką z cytryny. Wymieszaj i spróbuj. W razie potrzeby dopraw farsz solą i pieprzem. Piekarnik nagrzej do 200 stopni

Chilli Czosnek i Oliwa
Torcik z kaszy kuskus ze szpinakiem, tuńczykiem, groszkiem i pesto 237

łyżki oleju rzepakowego, 2 łyżki jasnego sosu sojowego, 2 garście pokrojonego świeżego szpinaku lub 3 – 4 rozdrobnionego mrożonego szpinaku, 1 ząbek czosnku, 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (ok. 120 g bez sosu), 150 g mrożonego groszku, sól smaku, pieprz czarny mielony do smaku, 2 szczypty cukru, 3 pomidorki koktajlowe, 3 duże kapary z ogonkiem. Przygotowanie: pesto: Pestki(...)wodą będzie szybciej.     W rondelku podgrzewamy olej z dodatkiem przeciśniętego przez praskę czosnkiem, dodajemy szpinak, sos sojowy i chwilkę podgrzewamy. Dodajemy połowę kaszy, doprawiamy solą, pieprzem do smaku i mieszamy. Na talerzu, do okrągłej foremki wkładamy warstwami kuskus ze szpinakiem, tuńczyka bez zalewy, czysty kuskus, następnie groszek i ponownie kuskus. Ściągamy krążek i na wierzch nakładamy pesto

Moniki Smakołyki
Pizza z Sardynkami i Tuńczykiem 231

łyżki cukru 1,5 łyżeczki soli 1 garść ziarenek czarnuszki Dodatki: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym Graal 2 puszki sardynek w sosie paprykowym Graal 1 cebula (pokrojona w krążki) ser żółty sos pomidorowy do pizzy <--- z tego przepisu sos czosnkowy do pizzy  <--- z tego przepisu Wykonanie: Do miski wsypuję sól, wsypuję ją na jeden(...)czasie uderzam pięścią w ciasto aby pozbyć się powietrza i z każdej kulki rozkręcam placek o średnicy 31 cm.Ciasto posmarowałam przygotowanym wcześniej sosem pomidorowym, następnie ułożyłam krążki cebuli, a na nie kawałki tuńczyka odsączonego z zalewy i sardynki razem z sosem paprykowym. Na końcu posypałam startym żółtym serem. Pizzę piekłam około 15 minut w temperaturze 220-240 stopni.SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Paprykarz z kaszą jaglaną i tuńczykiem 175

kaszą jaglaną będzie idealnym smarowidłem do pieczywa na postne dni i nie tylko. Zobacz również paprykarz z ryżem i tuńczykiem  1/2 szkl. kaszy jaglanej 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2 marchewki 1 pietruszka kawałek pora kawałek selera 1 cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki oleju  rzepakowego 1 listek laurowy 2-3 kulki ziela angielskiego 2 łyżeczki(...)ocet balsamiczny i przyprawić do smaku przyprawami. Gorące warzywa wymieszać z ugotowaną kaszą i jeśli jest taka potrzeba doprawić do smaku. Odstawić do wystudzenia,zimne wymieszać z osączonym z sosu tuńczykiem. Wstawić do lodówki by smaki się przegryzły. Stosować jako dodatek do pieczywa posypując posiekaną natką pietruszki

Kolorowa kuchnia Elki
Tarta z tuńczykiem, kukurydzą i groszkiem w sosie pomidorowym 182

Farsz: 500 g włoskiego sosu pomidorowego (miałam z kaparami i oregano) 5 łyżek startego żółtego sera + 4 plastry 1 puszka kukurydzy z groszkiem (po odsączeniu 285g) 100g tuńczyka w sosie własnym (może być więcej, ja miałam akurat niepełną puszkę) 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka oregano 1/2 łyżeczki ostrej papryki mielonej sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Ciasto: Miękką(...)jest pełna dowolność w tym temacie). Farsz: Sos pomidorowy wlewamy do miski, dodajemy starty ser, odsączoną kukurydzę z groszkiem i przyprawy, mieszamy.  Na podpieczony spód kładziemy 2 plastry żółtego sera, wykładamy połowę farszu, ponownie 2 plastry żółtego sera, resztę farszu, a na wierzch rozdrabniamy i lekko wciskamy kawałki tuńczyka. Wycięte kształty układamy na farszu i lekko dociskamy. Ponownie wstawiamy

Kolorowy Przepisownik
Potrawka z cukinią, pomidorem i tuńczykiem 227

akcji Błyskawiczny Piątek - 28 lipca 2017r . Jej podsumowanie można znaleźć na blogu: c.d.n.   Składniki na 2 porcję: 50g makaronu - ważony "suchy", przed gotowaniem 1/2 puszki rozdrobnionego tuńczyka w sosie własnym - wraz z wodą z puszki 1/2 średniej cebuli 1 średni pomidor - u mnie malinowy 1/2 małej młodej cukinii - zużyłam kawałek ok 10cm długości 1/2 średniej zielonej papryki(...)ogniu przez kilka minut aby zmiękły. Pomidora sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić i dodać do zawartości patelni. Dusić, aż się rozpadnie. W międzyczasie dołożyć do reszty połowę puszki tuńczyka wraz z wodą z puszki. Dodać koncentrat pomidorowy, zioła i przyprawy. Jeśli potrawka będzie zbyt gęsta, można podlać ja kilkoma łyżkami gorącej wody z czajnika. Dokładnie wymieszać i chwile wszystko

Grunt to przepis!
Skomponuj swój idealny lunch! 194

groszek, orzechy ziarna, pestki Więc które z nich najlepiej wybrać?  Jest mnóstwo opcji, m.in : pierś z kurczaka (wcześniej upieczona/ugotowana i pokrojona na kawałki) wędliny (dobre jakościowo) tuńczyk w sosie własnym łosoś wędzony (również świetne źródło zdrowych tłuszczy) tofu twarożek  ser feta Oczywiście, to nie wszystko, ale ja najchętniej wybieram właśnie powyższe produkty. Idealnie nadają się do przygotowania(...)Placki z cukinii i tuńczyka Robiłam już kilka razy, ale przepis opublikowałam dopiero w wakacje. Pamiętam, że wtedy zaczynałam przekonywać się do cukinii... a z czasem dodawałam ją do wielu innych potraw. ;) Placuszki są naprawdę pyszne. Zjadłam w towarzystwie ryżu i pomidorków. Drobiowe klopsiki  Klopsiki to także świetny pomysł! Nie muszą być w sosie pomidorowym. Same w sobie sprawdzą

Kuchnia Ellie
Wytrawne Babeczki vol au vent 198

łososia wędzonego w plastrach – 100 g serka mascarpone – 2 łyżki musztardy francuskiej – 2 łyżki natki pietruszki Składniki nadzienie z tuńczykiem: – 1 puszka tuńczyka w sosie własnym – 1 łyżka majonezu – 0.5 puszki kukurydzy – 0.5 awokado – sól, pieprz – kilka pomidorków koktajlowych Składniki nadzienie z pastą jajeczną i rzodkiewką: – 2 jajka ugotowane(...)zrobił nam się gęsty sos. Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny i odrobiną cukru, zostawiamy do ostygnięcia. Dla nadzienia z łososiem: łososia drobno kroimy, zostawiając niewielką ilość, by przyozdobić 8 babeczek (patrz zdjęcia). Mieszamy z kilkoma łyżkami mascarpone, dodajemy do smaku musztardę francuską i posiekaną natkę pietruszki – mieszamy, odstawiamy. Dla nadzienia z tuńczyka: dokładnie odsączamy tuńczyka, rozdrabniamy widelcem. Dodajemy

Pociąg Do Kuchni
Sałatka z kaszy jęczmiennej i tuńczyka 350

składników i propozycja sałatki na medal!:)) Sałatka z kaszy jęczmiennej z tuńczyka Składniki: 100 gram ugotowanej kaszy jęczmiennej (u mnie sprawdzona kasza z Polskich Młynów) 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę 1 posiekany pęczek natki pietruszki sól, pieprz do smaku Składniki wymieszać. Sałatka gotowa do pałaszowania bezpośrednio po przygotowaniu, doskonała również kolejnego dnia

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
W biegu: tarta wyśmienita 289

tarty ciąg dalszy SKŁADNIKI: na spód: 2 szklanki mąki 150g masła (pół dużej osełki) 3 łyżki mleka 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka oregano nadzienie: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 słoiczek pomidorów suszonych w oliwie 4 cebulki szalotki 1 pęczek pietruszki 1 mała garść orzechów włoskich 3 jajka 200ml śmietany 30% 1/4 małej łyżeczki proszkowanego czosnku odrobina chilli

Kuchnia w biegu
Ravioli z tuńczykiem z lekkim sosem ziołowym 239

smaku. Trochę się bałam połączenia niektórych składników. Myślę ze to był dobry pomysł,ravioli wyszły fajne w smaku. składniki ciasto 300g mąki 3 jajka Farsz puszka tuńczyka w sosie własnym

Kulinarne pyszności Molki
Smörgåstårta - Szwedzki tort kanapkowy 255

ułożeniu wszystkich warstw tortu, wierzch i boki posmarować majonezem lub serkiem twarogowym i udekorować. Składniki na tort wersji mini: 4 kromki chleba tostowego Warstwa tuńczykowa: 1/2 filiżanki tuńczyka w sosie własnym 1 korniszon kawałek czerwonej cebuli lub dymka 1-2 płaskie łyżki serka twarogowego pieprz i ewentualnie nieco soli do smaku Warstwa łososiowa: 4 plastry wędzonego łososia 1 czubata

Codziennik Kuchenny
Pasta jajeczna z awokado 170

cennymi składnikami awokado i z dodatkiem tuńczyka to doskonała energia na rozpoczęcie dnia. Polecam z chrupkim razowym pieczywem. Składniki: 5 jaj 1 dojrzałe awokado 1 puszka tuńczyka w sosie własnym ½ cebuli czerwonej 1 ząbek czosnku Pęczek natki pietruszki 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka soku z limonki Biały pieprz do smaku Sól do smaku Sposób przygotowania: Awokado kroimy

Wanilia i Kardamon
Sałatka z tuńczyka 512

garnka włożyć jajka, zalać wodą, gotować na twardo.  Obrać jajka ze skorupek, pokroić w kostkę.  Szczypiorek umyć, pokroić.  Do miski wyłożyć ostudzony ryż, tuńczyka z sosem własnym , jajka i odlaną z zalewy kukurydzę.  Wymieszać wszystkie składniki sałatki z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotową sałatkę przełożyć do salaterki, schłodzić w lodówce. (function

Kuchnia Danusi
SAŁATKA ŚMIECIUGA Z TUŃCZYKIEM 174

ugotowanego ryżu  4 jajka ugotowane na twardo  5 konserwowych lub kiszonych ogórków  2 duże garście rukoli 2 łyżki majonezu  puszka tuńczyka w sosie własnym  puszka kukurydzy  sól, pieprz  Sposób przyrządzenia:  Ogórki, jajka pokroić w kostkę a rukolę poszatkować. Wymieszać z ugotowanym i przestudzonym ryżem.Dodać kukurydzę.Doprawić do smaku i zajadać

pieprzny smaczek
Sałatka z kuskusem 256

kuskusem. Taka w sam raz dla takiego lenia jak ja Sałatka z kuskusem łatwe 15 minut taka spora miska wychodzi z przepisu Składniki: * opakowanie kuskusu * puszka tuńczyka w sosie własnym (ja lubię w kawałkach ale rozdrobniony też będzie dobry) - mogą być nawet 2 w wersji hard * garść papryki marynowanej pokrojonej w kosteczkę * 2 ogórki kiszone - pokrojone w kostkę * łyżeczka

sierotka maRysia w kuchni
Cukinia faszerowana tuńczykiem i soczewicą 177

przepis na proste danie, czyli cukinie faszerowane tuńczykiem. A poza rybką znajdziecie w farszu także soczewicę czerwoną i kukurydzę. Mniam ! Składniki: 5 średniej wielkości cukini 300 g tuńczyka w sosie własnym 150 g czerwonej soczewicy 1 cebula 150 g kukurydzy z puszki 200 g passaty pomidorowej 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1-2 ząbki czosnku przyprawy: pieprz, tymianek, opcjonalnie sól

kolorowotorcikowo
Placki z cukinii i tuńczyka 168

świetnym pomysłem na lekki piątkowy lunch. Zapraszam! :) Składniki (na ok. 9 placuszków): inspiracja 1 średniej wielkości cukinia (u mnie o wadze ok. 350 g) 1 puszka tuńczyka w sosie własnym  1 średniej wielkości marchewka 2 małe jajka ok. 4 łyżek bułki tartej 2 łyżki musztardy sarepskiej garść żółtego sera (dodaje ciekawszego smaku) cebula łyżka masła sól i pieprz

Kuchnia Ellie
PASTA Z TUŃCZYKA 230

pomysł wykorzystać na przekąskę dla niespodziewanych gości, np. na krakersy lub małe kromeczki pieczywa tostowego. Wyśmienite i proste w obsłudze.  Składniki:  puszka tuńczyka w sosie własnym 2 jajka ugotowane na twardo  4 ćwiartki ogórka konserwowego  garść szczypiorku  1 gruby plaster czerwonej cebuli  pieprz, sól łyżeczka majonezu  Sposób przygotowania

pieprzny smaczek
sałatka warstwowa z serem wędzonym i tuńczykiem 156

Polecam sałatkę warstwową z tuńczykiem Produkty: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 puszka kukurydzy 8 jajek 30 dag wędzonego sera żółtego 1/2 pora 1 słoiczek majonezu Wykonanie

Ugotujmy Coś
Sałatka z kaszą gryczaną 157

przypadkowych składników powstała cudowna sałatka. Smaczna, zdrowa, syta i niezwykle szybka w przygotowaniu. Składniki: kasza gryczana ser sałatkowy typu feta (ja użyłam z mleka koziego) pomidorki koktajlowe tuńczyk w sosie własnym cebula sól majonez  Sposób przygotowania: Kasze gotuj 8 minut w osolonej wodzie. Następnie pokrój kozi ser, pomidorki i cebulkę i dodaj do kaszy. Podaj z odrobiną majonezu

Wielki apetyt
Sałatka z tuńczykiem, kaparami w muszlach 174

Składniki:   makaron duże muszle   1/2 papryki czerwonej pokrojonej w kostkę   1 słoiczek tuńczyka w sosie własnym, odsączonego   1 jajko ugotowane na twardo drobno posiekane   1 cebula dymka, bardzo drobno pokrojona   1/2 czerwonej papryczki chilli, drobno posiekanej   2 łyżki opłukanych kaparów   1 łyżka poszatkowanych liści pietruszki   sól, pieprz czarny do smaku

Malinowe Pocałunki
sałatka z tuńczykiem i kukurydzą 127

Produkty: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 2 puszki kukurydzy 1 duża cebula 10 jajek 3 łyżki majonezu sól

Ugotujmy Coś
Sałatka hiszpańska 477

smak jest nie do opisania, to jest ona bardzo lekka i nie obciąża na długo naszego żołądka:)  Układamy kolejno warstwami od dołu: makaron "wstążki" ugotowany; tuńczyk w sosie własnym (rozdrobniony); 4 jajka ugotowane na twardo i pokrojone w plasterki; 1 słoiczek marynowanych pieczarek pokrojonych w plasterki; 2 średnie pomidory pokrojone w ósemki; 1 szklanka zielonych oliwek; 1 mały

In my kitchen
Faszerowane awokado 253

Często Wam się to zdarza? Z chęcią poznam Wasze przepisy na szybkie kolacje :) Składniki na 2 porcje: 1 dojrzałe i miękkie awokado 80 g łososia (może byc tuńczyk) w sosie własnym z puszki 6-8 łyżek sosu Teriyaki np. YAMASA 2 szczypty ostrej papryki w proszku Rybę odsączamy, przekładamy do miszecki, zalewamy sosem Teriyaki i ostrożnie mieszamy. Odstawiamy

Zawsze głodna!
Makaron z tuńczykiem 154

Składniki: makaron puszka tuńczyka w sosie własnym orzechy włoskie siemię lniane suszone pomidory z czosnkiem

ClauditteMissCooking
TUŃCZYKOWA SAŁATKA Z FASOLĄ 162

mała puszka fasoli białej (gotowanej na parze) mała puszka fasoli czerwonej (gotowanej na parze) mała puszka kukurydzy 1 jajko ugotowane na twardo 1 kiszony ogórek 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 łyżeczka musztardy Dijon 1 łyżka majonezu sól  pieprz A jak to zrobić: Jajko pokroić w kostkę, a ogórka w pół talarki - przełożyć do miski. Dodać wszystkie

Kuchnia w opałach
Pizza, różne wariacje w dodatkach 242

całej pizzy, na jednej położyła: Pokrojonego ananasa i kukurydzę z puszki, na drugiej pieczarki i kukurydzę.Na trzeciej i czwartej połówce znalazły się pokrojone oliwki, tuńczyk w sosie własnym, papryka słodka świeża i  papryczki ze słoika łagodne.Całość sypiemy startym serem, w ilości jaka Wam odpowiada.Wkładamy do piekarnika nagrzanego 200 ° na  20 minut.SMACZNEGO.CMOK

Pasje Jolki