makaron z passatą, tuńczykiem, suszonymi pomidorami i czarnymi oliwkami. Smakuje obłędnie! Od razu przenosi nas na słoneczne południe Italii i pozwala się rozmarzyć. Składniki: 170-185g tuńczyka w sosie własnym (mała puszka) 10 czarnych oliwek 270g odsączonych suszonych pomidorów (słoiczek) 2 łyżki pociętej kolendry (ewentualnie pietruszki) 400g passaty 50ml oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku szczypta chili(...)paski, oliwki w plasterki, wrzucamy na patelnię i smażymy na wolnym ogniu przez 2 minuty. Dodajemy odsączonego tuńczyka, łączymy z resztą składników i chwilę smażymy. Wlewamy passatę, wyciśnięte ząbki czosnku i doprawiamy solą i pieprzem. Na wolnym ogniu gotujemy sos przez 15 minut. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy (bez polewania wodą) i łączymy z sosem. Spaghetti posypujemy kolendrą i podajemy
Gotowanie i blogowanieWłaśnie czekam na mojego Narzeczonego, bo dzisiaj niestety dłużej :(. A międzyczasie przygotowałam dla Was pyszną i szybką sałatkę. Zapraszam! Składniki: 3-4 łodyżki selera naciowego 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 puszka kukurydzy (np. Develey ) 5-6 ogórków konserwowych pokrojonych w kostkę mała kiść winogron 2-3 łyżki majonezu (np. Develey ) 2-3 łyżki jogurtu naturalnego sól pieprz
Trufelkowonaszych sklepach możemy użyć tuńczyka z puszki w sosie własnym. Polecam! Tortilla z grillowanym tuńczykiem Składniki na 4 szt: 4 tortille pszenne lub kukurydziane 1 stek z tuńczyka 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula garść czarnych oliwek opakowanie mozzarelli przyprawy: sól, pieprz, sok z cytryny Na sos 1000 wysp: 4 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu pikantnego (użyłam ketchupu
Smak mojej kuchnioleju rzepakowego z trzech głównych powodów: - babki wielkanocne najlepsze są z olejem rzepakowym - jest najlepszy do marynaty do mięs - idealny do zrobienia domowego majonezu Składniki: - 1 puszka tuńczyka w sosie własnym - 6 jajek - 1 mała cebulka - 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku - 3 łyżki majonezu - 2 łyżki oleju rzepakowego - barwniki spożywcze (żółty, zielony i pomarańczowy) - sól - pieprz - papryka Przygotowanie: Jajka gotujemy
Kulinarne życiesię znudzą wędliny i sery możemy zrobić sobie taką smaczną pastę do pieczywa. Wystarczy otworzyć puszkę z tuńczykiem,dorzucić kilka dodatków i pasta gotowa. 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 3 jajka 2- 3 łodygi selera naciowego 1 mała czerwona cebula 1 łyżka posiekanego koperku 2 łyżki majonezu sól świeżo mielony pieprz Jajka ugotować na twardo,wystudzić,obrać
Kolorowa kuchnia ElkiSałatka to świetna alternatywa gdy mamy niespodziewanych gości. Ja lubię takie błyskawiczne w przygotowaniu, ale zarazem niezwykłe i smaczne:) Ta właśnie taka jest... Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym, puszka czerwonej fasoli (użyłam Jamar), 2 duże pomidory, pęczek natki pietruszki, łyżka suszonego oregano, 100g sera feta, por. Wykonanie Por dokładnie umyć, pokroić
Z miłości do słodkościSzybka sałatka z tuńczykiem i jajkami, która sprawdzi się zarówno jako lekki obiad lub smaczna kolacja.Składniki na 2 porcje:puszka tuńczyka w sosie własnym3 jajkasałata10
wyzwania kuchenneszybko, że w zasadzie trzeba się bardzo skupić, żeby nie przegapić dodawania kolejnych składników Czas start i za 15 minut obiad lub kolacja gotowe! SKŁADNIKI: puszka tuńczyka w sosie własnym opakowanie sera feta 150g (polecam prawdziwy grecki, można go kupić już niemal w każdym supermarkecie) gałązka pomidorków koltajlowych 15-20 dużych czarnych oliwek bez pestek 2 ząbki czosnku oliwa(...)oliwie, dodajemy odsączonego tuńczyka oraz pokruszoną na kawałki fetę. Wszystko smażymy 5 min. na średnim ogniu. W tym czasie kroimy na pół pomidorki (można je sparzyć aby obrać skórkę, ale nie jest to konieczne) i oliwki. Dodajemy na patelnię. Odrobinę solimy, dodajemy świeżo zmielony pieprz oraz oregano. Gotujemy makaron al dente i dodajemy do sosu na patelni. Wszystko mieszamy
Kuchnia w bieguposiekanego 1/3 szklanki mleka sól, pieprz czarny, 1 łyżka oleju 100 g twardego sera startego na tartce o małych oczkach 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 łyżka masła Sposób przyrządzenie : Cukinie zetrzeć na tarce, cebulę pokroić w kostkę. Przełożyć do dużej miski wraz z mąką,jajami, proszkiem do pieczenia, szczypiorkiem i koprem(...)ciasto jest zbyt rzadkie, dodać jeszcze trochę mąki. Do foremy posmarowanej masłem wlać 3/4 masy, dodać tuńczyka i wlać pozostałą masę na wierzch. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 stopni z termoobiegiem ok. 30 minut. Podawać na gorąco lub na zimno z sosem czosnkowym
pieprzny smaczekdoprawiona aromatyczną bazylią i otulona kremowym sosem. Polecam! Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem, brokułami i suszonymi pomidorami Składniki: 250g pełnoziarnistego makaronu świderki lub penne kilka różyczek brokuła puszka tuńczyka w sosie własnym Na sos: łyżka masła łyżka mąki 300ml mleka 2 łyżki serka mascarpone 6 suszonych pomidorów przyprawy: sól, pieprz Dodatkowo: kilka łyżek startego parmezanu Wykonanie: Makaron gotujemy wg przepisu
Smak mojej kuchnibardzo szybko kiedy spodziewamy się gości i nie tylko. 1 puszka soczewicy gotowanej na parze 5 plastrów papryki konserwowej 1 woreczek ryżu trzy kolory 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1/2 ananasa świeżego natka pietruszki 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu greckiego 5 pomidorów suszonych sól, pieprz Ryż gotuję zgodnie instrukcją opakowania. Przelewam go zimną wodą i wyjmuję
wesoła kuchniaMałgosi Chmieleckiej. Ogólnie sałatka jest bardzo chrupiąca, a to za przyczyną orzeszków, kukurydzy i jabłka. Ulubiona mojej córki Moniki. Składniki: • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym • 1 puszka kukuryszy • 1 puszka solonych orzeszków • 2 jabłka • sok z 1/2 cytryny • sól, pieprz do smaku • 2-3 łyżki majonezu Wykonanie: • Jabłka obrać(...)pokroić w kostkę. • Wymieszać jabłka, orzeszki, kukurydzę i odcedzonego z sosu tuńczyka. • Polać sokiem z cytryny i połączyć z majonezem. Doprawić solą i pieprzem. • Wstawić na 2 godziny do lodówki, udekorować sałatkę
To co kochamDietetyczna, ale pożywna sałatka z brokułem, tuńczykiem i jajkiem. Szybka i nieskomplikowana. Porcja ma tylko 224 kcal. Składniki (na 4 porcje): brokuł puszka tuńczyka w sosie własnym (kawałki) puszka kukurydzy 4 jajka 4 łyżki jogurtu naturalnego płaska łyżeczka chrzanu sól, pieprz Przygotowanie Brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Jajka gotujemy na twardo. Kukurydzę wysypujemy
e-PrzepisyKulinarnetuńczykiem i ananasem,smakuje wybornie,jest tania i pożywna,na długo daje uczucie sytości. Składniki 200 g ryżu amerykańskiego 1 puszka ananasa 1 puszka kukurydzy 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1/2 pora 1/2 czerwonej papryki 150 g sera żółtego szczypta kurkumy majonez sól morska do smaku pieprz syczuański do smaku Sposób przygotowania Ryż gotujemy na sypko w lekko
Wanilia i KardamonDotychczas nie łączyłam ze sobą w sałatce indyka i tuńczyka, ale pomyślałam sobie, dlaczego by nie? Sałatka wyszła bardzo smaczna. Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym 5 jajek puszka kukurydzy puszka groszku pęczek szczypiorku 5 ogórków konserwowych 200 g szynki z indyka papryka czerwona 4 łyżki majonezu mały kubek jogurtu sól, pieprz Przygotowanie Jajka gotujemy na twardo. Szczypiorek siekamy
e-PrzepisyKulinarneSkładniki: 300 g makaronu świderki Czaniecki, 1 puszka tuńczyka w sosie własnym Graal, 1 jogurt naturalny 300 ml, koperek, sól, pieprz. Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Następnie na patelni zalewamy makaron jogurtem naturalnym. Dodajemy posiekany koperek. Podgrzewamy, aż do zgęstnienia. Na samym końcu dodajemy odcedzony tuńczyk i przyprawiamy pieprzem i solą. Mieszamy. Nakładamy
Aga w kuchni