truskawkowy - 4000 przepisów (strona:144/267)

Kogel mogel z musem truskawkowym 480

ubić z cukrem pudrem na jasną i puszystą masę. Dodać kremówkę, wymieszać. W 4 łyżkach wrzątku rozpuścić 1 łyżeczkę żelatyny, lekko ostudzić i dodać do masy. Wylać na warstwę truskawkową i odłożyć do lodówki na co najmniej 2 h. Przed podaniem posypać kakao. Przepis pochodzi z czasopisma "Pyszne

Moja Galeria Smaku
Kokosowo-migdałowy tort z truskawkowym dżemem Chia 152

jednolitej masy. Tak przygotowaną masę wyłóż na zastygniętą podstawę i dokładnie rozprowadź po całej powierzchni. Całość włóż jeszcze raz do zamrażalnika w celu zastygnięcia. W tym czasie przygotuj dżem truskawkowy. Truskawki zmiksuj w robocie kuchennym z syropem klonowym i nasionami Chia. W moim przypadku użyłam truskawek mrożonych, które wcześniej rozmroziłam. Następnie przełóż całość do pojemnika i wstaw do lodówki

Smiling Shrimp
Porzeczkowy pucharek - łatwy, tani i smaczny deserek! 202

śmietanki 30% (dobrze schłodzonej) (tj. 1 kubeczek tej z Biedronki) szklanka porzeczek czarnych oczyszczonych mrożonych lub świeżych 3 łyżki cukru pudru lub więcej (wedle upodobania) 1 op. galaretki truskawkowej lub owoce leśne 1 szklanka wody kilka kostek czekolady garść rodzynek opcjonalnie: bita śmietana w sprayu (lub odłożona z ubitej śmietanki) do dekoracji Przygotowanie: Porzeczki wrzuć do garnuszka i postaw

Anioszek w kuchni
Mazurek z konfiturą Stovit i gorzką czekoladą 112

pieczemy około 10-15 minut w temperaturze 220 stopni - do zarumienienia. Wyjmujemy z piekarnika i studzimy (pozostawiamy w foremce). Żelatynę rozpuszczamy w 3 łyżkach gorącej wody, dodajemy do konfitury truskawkowej i dokładnie mieszamy a następnie wylewamy na wystudzone ciasto - wyrównujemy i pozostawiamy tak na około 15 minut (w tym czasie konfitura powinna się ściąć). Czekoladę wraz z masłem śmietankowym

peggiwkuchni
Tęczowe „pisanki” 207

Kolorowe galaretki w kształcie jajek ozdobą wielkanocny stół i ucieszą dzieci. Składniki 1/2 galaretki cytrynowej 1/2 galaretki brzoskwiniowej 1/2 galaretki truskawkowej 1/2 galaretki niebieskiej 1/2 galaretki agrestowej 6 jajek wytłaczanka 1. Delikatnie nakłuwamy każde jajko, zdejmujemy kawałek skorupki. Zawartość przelewamy do … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
BABKA 4 SMAKI 161

mąki pszennej 480 Szymanowskiej 1 szklanka cukru 6 jajek 1/2 szklanki maku 1 kostka masła 3 łyżki kakao 7 łyżek oleju Polski Olej 1 łyżeczka proszku do pieczenia kisielek truskawkowy cukier puder do posypania Wykonanie: Masło ucieramy na puch z cukrem. Oddzielamy żółtka od białek. Cały czas ucierając dodajemy po jednym żółtku, następnie stopniowo dolewamy olej oraz wsypujemy mąkę wymieszaną

Z Majeczką w kuchni
Sernik podwójnie owocowy z frużeliną malinową i jagodowym spodem 168

macie jagód, to kruchy spód można zrobić bez nich, dodając jedynie 1-2 łyżki zimnej wody. Malinową górę sernika można również zmienić. Pyszny byłby sernik z frużeliną wiśniową lub truskawkową. Poniżej zdjęcie jak wygląda wyłożony w formie kruchy spód jagodowy. Wyklejając go pomogłam sobie łyżką, dzięki czemu jest rozprowadzony równomiernie. Do góry naciągałam go palcami. Nie musi być z boku

Passions hobbies life
Fit przepisy na blogu 155

SUSZONYM POMIDOREM PSTRĄG GRILLOWANY MIKSTURA OCZYSZCZAJĄCA SAŁATKA Z ANANASA KURCZAK Z WARZYWAMI TWAROŻEK Z POMIDOREM I SZCZYPIORKIEM KOKTAJL Z KIWI I BANAN DIETETYCZNA SAŁATKA Z SELERA KOKTAJL ARBUZOWO-TRUSKAWKOWY RYBA NA WARZYWNEJ PIERZYNCE FILET Z INDYKA W WARZYWACH SZPARAGI Z GRILLA SAŁATKA BROKUŁOWA PASTA TWAROGOWA Z SERA KOZIEGO SAŁATKA Z RUKOLĄ I KURCZAKIEM OMLET Z JAGODAMI I CYNAMONEM ZIELONA HERBATKA

W kuchennym oknie Ewy
Tort z bitą śmietaną i truskawkami 174

powstał Tort z bitą śmietaną i truskawkami , który przypomina wyglądem też tartę. Składniki: - 1 biszkopt - śmietana 30% (3 małe kubki) - 2 łyżki cukru pudru - 1 śmietan-fix - dżem truskawkowy - 1/3 szklanki przegotowanej wody - świeże truskawki Forma: okrągła forma na tartę Bez pieczenia Przygotowanie: Wodę mieszam z łyżeczką dżemu. Takim roztworem nasączam biszkopt. Wszystkie śmietany przelewam do miski. Miksuję na gęsty

Kuchnia co dnia
Naleśniki z płatkami ryżowymi i syropem trzcinowym 129

cukier waniliowy szczypta soli pół łyżeczki proszku do pieczenia olej do smażenia Farsz: szklanka płatków ryżowych błyskawicznych CENOS 2 szklanki mleka Dodatkowo: syrop trzcinowy Diamant do polania naleśników dżem truskawkowy Wszystkie składniki na naleśniki mieszamy razem i odstawiamy na około pół godziny. Następnie smażymy naleśniki. Zagotowujemy mleko, jak zakipi wsypujemy płatki ryżowe CENOS i gotujemy około 3 minuty. Jak naleśniki

Kuchnia u Bietki
różowy sernik z kisielem 143

trochę większa) Składniki: 16 okrągłych biszkoptów 1 kg sera na sernik (może być z wiaderka) 5 jajek 100 g masła 3/4 szklanki cukru 80 g kisielu truskawkowego Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, na dnie ułożyć biszkopty. Miękkie masło utrzeć z cukrem a następnie nadal ucierając dodawać żółtka i ser, na końcu kisiel. Białka ubić sztywno i delikatnie wmieszać do masy

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Wegański migdałowy krem na mleku kokosowym 246

sezon, mogą być nawet mrożone, nie robi mi to różnicy. Koktajle już przetrenowałam, teraz przyszła pora na niedzielny deser. Tym razem padło na krem z migdałów z musem truskawkowym – połączenie pyszne i zdrowe i niesamowicie proste w przygotowaniu. Sami spróbujcie…... Wegański migdałowy krem na mleku kokosowym is a post from: NIE BO PIEKŁO

Nie Bo Piekło
Pyszne testowanie z Rekomendujto. Pożywne śniadanie ze Zbożakami. 119

mojej radości do drzwi zapukał kurier z wielką paczką od Rekomenduj.to . Udało mi się zakwalifikować do wspaniałej śniadaniowej akcji testowania. Paczka była wypełniona pysznymi Zbożakami od Nestle. Ta truskawkowa kaszka z chrupiącymi płatkami od dziś będzie nam umilać poranki. Reakcja moich pociech "mniam, daj" ;) "Zbożaki, to pyszna kaszka zbożowa z dodatkiem owoców i chrupiących płatków, która może być elementem prawidłowo

Słodkie okruszki
Placek maślankowy z bezową pierzynką 137

wypieku, jest jego łatwość i szybkość. Jest to fakt nie do zaprzeczenia. Placek jest bardzo puszysty, wilgotny i z wierzchu oblepiony kokosową bezą. Składniki: ciasto: szklanka maślanki (ja użyłam truskawkowej, stąd troszkę ciemniejszy kolor placka) pół szklanki oleju 2,5 szklanki przesianej mąki 2 jajka 3 żółtka 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szklanka cukru opakowanie cukru waniliowego bezowa pierzynka

na moim stole...
Sir William's i bezglutenowe placki owsiane :) 157

mleka (krowie lub roślinne) 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego  1/3 łyżeczki stewi w pudrze 1 łyżka ziaren kakao  dodatki: jogurt naturalny, kiwi, domowy dżem truskawkowy   Przygotowanie: Wszystkie składniki (oprócz dodatków!) wymieszaj razem.  Placuszki smaż na mocno rozgrzanej patelni, bez dodatku tłuszczu. Smażą się dość szybko. Wystarczy po 1 minucie z każdej strony. Z podanych składników

Zdrowie na języku :P