truskawkowy - 4000 przepisów (strona:142/267)

Katarzynka - ciasto z pierniczkami i kremem 223

Wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 35 minut w 170 st. C. Galaretka : 2 słoiki dżemu malinowego (może być również śliwkowy lub porzeczkowy) 2 galaretki malinowe (truskawkowe, lub o smaku owoców leśnych) Dżem podgrzewamy w garnuszku, dodajemy galaretki i mieszamy do ich rozpuszczenia. Odstawiamy do ostygnięcia . Pianka śmietanowa : 0,5 litra śmietany 30 % 2 waniliowe serki homogenizowane

Cynamonowe szczęście
Tort Księżniczka, tort Lalka Barbie 216

jajeczną. Na końcu dodaję sok wyciśnięty z połowy cytryny i mieszam.  Wstawiam do lodówki.  Biszkopt kroję na trzy części, spodnią część lalki układam na paterze, nasączam kompotem truskawkowym, smarują masą, na masie układam całe owoce osączone z kompotu, nakrywam środkowym blatem, ponownie nasączam, smaruję kremem, układam owoce i przykrywam najmniejszym krążkiem, który nasączam i smaruję kremem wierzch

Ciasteczkowy Potwór
Biszkoptowe ciasto z jogurtową pianką i owocami 195

galaretka zaczyna tężeć mieszamy ją z jogurtem i cukrem na jednolita masę ,można mikserem albo łyżką . Wrzucamy owoce i mieszamy. Składamy ciasto Na dolny blat cista wykładamy całą masę truskawkową i przykrywamy drugim blatem, wylewamy masę jogurtową i wstawiamy do lodówki żeby stężało, na wierzch układamy dowolnie owoce i zalewamy galaretkami ,które mają konsystencję gęstej śmietany wtedy nie będą się

Wypieki Rene
Ciasto Dziwak 557

piekarniku w temperaturze 200 stopni C Po podpieczeniu nałożyć jabłka , na wierzch ułożyć rozwałkowane ciasto i ponownie piec około 30-40 minut. Masa 250 g masła 1 galaretka (dałam truskawkową) cukier puder do smaku Masło utrzeć z cukrem na gładką puszystą masę. Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki wody i wlać tężejącą do utartej masy. Wszystko razem utrzeć. Polewa

O kuchni z uczuciem
Warstwowy torcik ala Szarlotka 290

śmietany kremówki SKŁADNIKI NA : WARSTWĘ JABŁKOWĄ: 1 kg. jabłek 2 łyżki cukru 2 łyżki cukru waniliowego 1 łyżka cynamonu 1 łyżka masła sok z połowy cytryny 2 opakowania galaretki truskawkowej 2 łyżeczki żelatyny WARSTWĘ BUDYNIOWĄ: 2 opakowania budyniu waniliowego pół kostki masła 3 łyżki cukru 600 ml. mleka 2 łyżeczki żelatyny POLEWĘ: 100 g. masła 8 łyżek cukru 2 łyżki

Domowe Torty
Ciasto piernikowe z dżemem 415

łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju 100 g gorzkiej czekolady 2 łyżeczki kakao 2 łyżeczki  przyprawy korzennej 1 słoiczek ulubionego dżemu u mnie truskawkowy zielony lukier  do polania srebrne perełki   do dekoracji Sposób wykonania: Czekoladę gorzką rozpuścić w kąpieli wodnej. Mąkę pszenną wymieszać z kakao, sodą, proszkiem do pieczenia oraz przyprawą

Wanilia i Kardamon
Kasza jaglana na słodko w 3 smakach. Jaglanka jako bezglutenowe i wegańskie śniadanie. 239

Jaglanka na mleku kokosowym w trzech smakach: kokosowo-waniliowym, czekoladowym i truskawkowym, przykryta musem z truskawek i czipsami kokosowymi. Pyszne, zdrowe, bezglutenowe i wegańskie śniadanie. Żeby ułatwić przygotowanie śniadania kaszę możemy ugotować dzień wcześniej. Rano musimy tylko podgrzać kaszę jaglaną, zmiksować truskawki i połączyć składniki

Pora na pora i pomidora
Czekoladowy Makaron z Musem Truskawkowym na Białym Serku i z Owocami 198

płynna. Płatki migdałowe uprażyłam lekko na suchej patelni. Jak już wszystko było gotowe zabrałam się za podanie. Ugotowany i odcedzony makaron przełożyłam do miski. Wlałam do niego mus truskawkowy i wymieszałam tak aby mus pokrył cały makaron. Na talerz wyłożyłam der biały i rozsmarowałam po dnie, aby utworzył grubszą warstwę, na ser wyłożyłam makaron z musem, posypałam wcześniej rozmrożonymi owocami

Blondynka Gotuje
Torciki serduszka 140

proszku do pieczenia 1 łyżeczka barwnika w żelu w kolorze czerwonym Masa śmietanowa: 500 ml. śmietany 30 % pół szklanki cukru pudru 1 cukier waniliowy 2 śmietan-fixy Dodatkowo: galaretka truskawkowa Sposób przygotowania: Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml. gorącej wody,studzimy i wylewamy do płaskiego naczynia,wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.Za pomocą małej metalowej obręczy w kształcie serca wycinamy

Bajeczna Kuchnia
Mamy pyszne słodkie i soczyste truskaweczki:)))) 128

Sezon truskawkowy mamy już się zaczął, bardzo lubię truskawki i mam dość sporo pysznych deserów z którymi się z wami podzielę .O tej porze mamy najsmaczniejsze truskawki ,więc zapraszam na pyszne desery z udziałem truskawek które już niedługo pojawią się na moim blogu,muszę nadrobić zaległości ,ostatnio byłam mocno zapracowana:)))) POZDRAWIAM GORĄCO

Bajeczna Kuchnia
Koktajl truskawkowy 196

Prosty i bardzo smaczny koktajl truskawkowy z dodatkiem kefiru . Polecam na drugie śniadanie , szczególnie w gorące dni . Składniki: 0,5 kilograma truskawek 400 ml. kefiru cukier do smaku Sposób przygotowania: Truskawki oczyszczamy z szypułek , myjemy i umieszczamy w dzbanku miksującym lub blenderze , wlewamy kefir i wsypujemy cukier do smaku . Wszystko dokładnie miksujemy . Koktajl przed podaniem mocno schładzamy w lodówce

Bajeczna Kuchnia
tort w-z ka 161

proszku do pieczenia w razie potrzeby kapka mleka olejek rumowy Masa 2 kubki śmietany 30-stki łyżka żelatyny śnieżka do śmietany 4 łyżki cukru Ponadto 2 łyżki spirytusu dżem truskawkowy tabliczka gorzkiej czekolady 5 łyżek mleka Wykonanie: Z podanych składników utrzeć biszkopt, w razie potrzeby gdy będzie nie dość wodnisty dodać mleka (nigdy prosto z lodówki) musi mieć temperaturę pokojową

Pychotkaaa
Sernik jogurtowy na zimno z owocami lata na słonym spodzie 190

jogurtu greckiego 1 szklanka cukru 3 łyżeczki żelatyny (czubate) Galaretka z owocami: 350 g czereśni 100 g wiśni 100 g malin 2 galaretki malinowe (może być też wiśniowa lub truskawkowa) rozpuszczone w 800 ml wody Wykonanie: Spód: Paluszki (lub precelki) rozdrabniamy w blenderze (lub wałkiem). Mieszamy je następnie z roztopionym masłem oraz cukrem i wylepiamy nimi dno i boki formy

MyCookBook.pl
Rolada truskawkowa 174

Składniki biszkopt z 5 jaj na dużej blasze z pieca dżem truskawkowy, 1 słoiczek śmietana kremówka, 400ml żelatyna, 4 łyżeczki cukier, 2 łyzeczki Przygotowanie Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie ciepłej wody. W wysokim naczyniu ubijamy śmietanę kremówkę z cukrem. Dżem roztrzepujemy widelcem i dodajemy do ubitej śmietany, delikatnie mieszamy. Ciepłą żelatynę dodajemy do masy i szybko mieszamy. Wykładamy 3/4 masy

Gotowanie moimi oczami
Sernik w kruchym cieście. 208

masła lub margaryny 50 g mielonych orzechów lub migdałów 260 g mąki pszennej DODATKOWO: 3-4 łyżki powideł śliwkowych lub innego dobrze wysmażonego (gęstego) dżemu (u mnie truskawkowy)      Mąkę mieszamy z orzechami, przesianym cukrem pudrem, cukrem waniliowym, posiekanym tłuszczem i rozcieramy palcami. Następnie dodajemy żółtka i szybko zagniatamy kruche ciasto, dzielimy na pół. Jedną część wkładamy

Rozpustne gotowanie