truskawkowy - 4000 przepisów (strona:141/267)

SEROWE CIASTECZKA Z RABARBAREM 223

mąki pszennej 2 łyżki cukru 1 żółtko Ze wszystkich składników zagniatamy ciasto i wkładamy do lodówki. 0,5 kg rabarbaru 3 łyżki dżemu z owoców leśnych lub truskawkowego Rabarbar obieramy i kroimy na plasterki. Dodajemy dżem, mieszamy i odstawiamy.  Ciasto rozawałkowujemy i wycinamy koła, które smarujemy roztrzepanym jajkiem. Na każdym ciastku kładziemy łyżkę rabarbaru. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika

WYSPA SZCZĘSLIWA
TRUSKAWKI- ODROBINA LATA NA TALERZU 101

Sezon truskawkowy już się rozpoczął.  U mnie dziś na talerzu truskawki w parze z borówką amerykańską.  Lubię ten duet w najprostszej wersji

Kukuleczki
wyśmienite śniadanie na balkonie z dżemami Stovit i twarożkiem... 156

Składniki: dżem truskawkowy Stovit, dżem brzoskwinia z marakują Stovit, twarożek serek wiejski, suchary bez cukru mam przyjemność testować i smakować dżemy Stovit "zobacz TUTAJ-stovit" jako Ambasador kampanii Stovit Naturalnie owocowe z portalu "zobacz TUTAJ-streetcom" w paczce otrzymałam 10 słoiczków dżemów Naturalnie owocowych w różnych smakach i 15 ulotek dzisiaj wypróbowałam dwa smaki: truskawka i brzoskwinia z marakują, wrażenie

W Mojej Kuchni Lubię
Truskawkowe ciasto z kokosem! 179

mąki krupczatki - 1 cukier o smaku cytrynowym - 180 g cukru pudru - 2 łyżki maślanki - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Zagnieć szybko ciasto, owiń folią i schłodź w lodówce. MASA TRUSKAWKOWA: - 1 kg truskawek mrożonych (lub świeżych) - 200 g wiórek kokosowych - 150 g cukru  Dużą tortownicę wylep ciastem. Obsyp kakao. Wyłóż masę z truskawek.   Na wierzch poukładaj kawałki

SMYKWKUCHNI
Ale Gloria – wiosenne menu degustacyjne | Warszawa 155

zaproszenia na degustację wiosennego menu w restauracji Ale Gloria. To miejsce sygnowane nazwiskiem Magdy Gessler. Właśnie ona stworzyła przyjemną, bajkową atmosferę restauracji, dbając o każdy szczegół. W sali truskawkowej się zakochałam, a w diamentowej mogłabym codziennie jadać obfite obiady. Gdybym do restauracji przyszła z najlepszymi znajomymi, czułabym się jak w domu, na rodzinnym spotkaniu, jednak na degustacji, nie czułam się

Kuchnia Bazylii
Domowa czekolada 155

unikaj cukru rafinowanego, w zamian używaj zdrowszych zamienników (np. stewia, melasa z trzciny cukrowej, syrop klonowy).  Moja niegdyś ulubiona czekolada firmy M**** z nadzieniem o smaku truskawkowym składa się głownie z cukru (około 53%) i tłuszczu roślinnego (około 36%). Truskawek jest tam bardzo mało (około 0,20%). Składniki  cukier tłuszcz roślinny serwatka w proszku tłuszcz kakaowy odtłuszczone

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Wielkie zakupy i tort na urodziny. Kokosowo-truskawkowy 173

wyszła lekka, obłędnie kokosowa i idealnie letnia za sprawą truskawek. Idealny wakacyjny tort. Smakował wszystkim. Nikt, ale to nikt nie kręcił nosem. Chyba nie ma lepszej rekomendacji. Tort kokosowo-truskawkowy Składniki: (na tortownicę o średnicy 18 cm) biszkopt: 3 jajka 120 g cukru 60 g mąki pszennej 30 g mąki ziemniaczanej 25 g wiórków kokosowych krem: 130 ml mleka kokosowego

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Eton mess maliny i kawa 447

którego wchodzi pokruszona beza, krem lub bita śmietana oraz owoce. Mój dzisiejszy słodki bałagan ma smak kawy połączonej z malinami (idealne). W związku z tym,że zbliża się sezon truskawkowy, więc możecie też wypróbować połączenie truskawek i np. advocata, którego można dodać do kremu zamiast kawy. Co Wy na to? Ja na pewno wypróbuję, bo  uwielbiam ten deser. ETON

Bon appetit mon amie
Szpinakowe naleśniki z ryżem waniliowym na musie truskawkowym 140

łyżki cukru Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie. Wystudzić. Wanilię przekroić wzdłuż, końcem noża zeskrobać nasionka. Dodać do śmietany i cukru, wymieszać. Połączyć z ugotowanym ryżem. mus truskawkowy: garść truskawek opcjonalnie odrobina cukru Truskawki opłukać, odszypułkować. Zmiksować blenderem lub przetrzeć przez sito. Jeśli są zbyt kwaśne, można dodać trochę cukru. Ja nie dodawałam, gdyż naleśniki są słodkie, a to smacznie

Codzienna kuchnia niecodzienna
MINI SERNICZKI Z TRUSKAWKOWYM MUSEM 140

stężenia.  2.Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku.  3.Truskawki myjemy, obieramy z szypułek, odkładamy 10 sztuk. Resztę blendujemy.  4. Ubijamy śmietanę z cukrem, dodajemy serek i mus truskawkowy oraz żelatynę.  5. Odłożone truskawki kroimy w plastry, dodajemy do masy serowej. 6. Powstałą masą napełniamy foremki w których stężała galaretka. Na wierzchu układamy po 1 biszkopcie. Wstawiamy do lodówki

słodki bratek
Ucierane z truskawkami pod kruszonką 136

Szybkie ucierane ciasto z zapasów z zamrażalki. Nadchodzi nowy sezon truskawkowy, a ja mam jeszcze zapasy truskawek z zeszłego roku. Owoce można rozmrozić i przesmażyć w rondlu z małą ilością cukru lub dodać mrożone w całości tak jak ja to zrobiłam. Całość po kokosowo migdałową kruszonką, pycha! Składniki: - 30 dag mąki pszennej - 20 dag masła - 15 dag cukru

Apetyczna babeczka
Truskawki na słodko z jogurtem i sokiem pomarańczowym. 110

Tweetnij Powoli zaczyna się sezon truskawkowy. I choć truskawki są smaczne zawsze, w każdym zestawieniu. Właściwie to nie potrzeba do nich żadnego zestawienia. To tak fajnie truskawki komponują się z wszelkiej maści serkami twarogowymi, czy jogurtem. W formie kolorowych tartelettek. A jeżeli zależy Wam na szybkim przygotowaniu czegoś sympatycznego z truskawek, mam dla Was szybki przepis. Porcja dla 4 osób

MODA NA BIO
Dewolaje z marchewką i rodzynkami 182

obsypie się już kwiatami i może zastąpi z czasem stary krzak. Ciekawa jestem czy rzeczywiście będzie mieć żółte kwiaty, jak mi obiecano przy zakupie ? Pamiętam, że kiedyś robiłam dżem truskawkowy z płatkami róż :) Miał ciekawy smak. Teraz pomyślałam, że woda różana byłaby też niezłym produktem w którym wykorzystałabym płatki tego kwiatu

Proste Potrawy
Warsztaty w Szkole Artystycznej Wiesława Kucia 158

wypełniania temperowaną czekoladą foremek. Następnie wypełnialiśmy je własnoręcznie przygotowanymi ganaszami - ja postawiłam na smak czekoladowo- wiśnowy z odrobiną whisky. Dziewczyny stworzyły nadzienia o wielu wspaniałych smakach np orzechowym, egzotycznym, truskawkowym. Każdy znalazł coś dla siebie. Następnie Wiesław zaprezentował nam sposób ,,zamykania" czekoladek i pozostało czekać aż nasze słodkości spokojnie w lodówce zastygną. Każda z nas sama mogła wybrać sposób zdobienia

sierotka maRysia w kuchni
Gazpacho – hiszpański chłodnik 192

pomidora nawet nie stało. Na rynku mamy bardzo dużo odmian pomidorów. Moje ulubione to bawole serca, ale innymi też nie pogardzę, o ile są warte uwagi. Jak przy koktajlu truskawkowym tak i teraz zawędrowałem na krakowski Stary Kleparz. Tłumy ludzi, dobrobyt niesamowity na stoiskach, które uginają się od nieskończenie dużej ilości warzyw i owoców, bez przerwy dokładanych. Jeszcze na początku

Blendman