truskawkowe - 9516 przepisów (strona:51/635)

TRUSKAWKOWE LOVE 379

Ciasto bez pieczenia, delikatna waniliowa masa z pianką truskawkową. Przygotowuje się ekspresowo i równie szybko znika z talerzyka :) SKŁADNIKI forma (24 cm x 24 cm) MASA WANILIOWA 150 g podłużnych biszkoptów. 800g  serka waniliowego opakowanie żelatyny ewentualnie dodać cukru jeżeli masa nie będzie słodka PIANKA TRUSKAWKOWA około 150 g okrągłych biszkoptów 2 białka szklanka truskawek 2 łyżeczki żelatyny SPOSÓB(...)szklanki gorącej wody wsypać żelatynę dokładnie wymieszać. Do serka waniliowego dodać rozpuszczoną żelatynę i dokładnie wymieszać. Na serku waniliowym ułożyć okrągłe biszkopty, i  formę wstawić do lodówki Pianka truskawkowa Żelatynę rozpuścić w około ¼ szklanki gorącej wody Odszypułkować truskawki, umyć a następnie zblendować, dodać żelatynę i wymieszać. Białka ubić na sztywno pod koniec ubijania wlać zblendowane truskawki, i cały czas

RAROSSA
TRUSKAWKOWY SZAMPAN 189

Już jutro Sylwester! A ja mam dla Was ciekawy pomysł na drinka z winem musującym 🍸- z dodatkiem sorbetu truskawkowego. Jest szybki i prosty w wykonaniu a smakuje wyśmienicie! Z pewnością oczaruje on Waszych gości 😉  Przy okazji chciałam życzyć szampańskiej zabawy wszystkim moim czytelnikom oraz Szczęśliwego Nowego Roku!   Składniki: (na 1 porcję) dowolne wino musujące (1/2 kieliszka) sorbet truskawkowy(...)kieliszka) Wykonanie: Do kieliszka nakładamy sorbet truskawkowy i zalewamy powoli winem musującym w stosunku 1:1. Mieszamy. Gdy chcemy, aby drink był mocniejszy dodajemy mniej sorbetu a więcej wina. Rada: Zamiast sorbetu truskawkowego możemy użyć mrożone truskawki. Wtedy truskawki miksujemy blenderem na gładką masę i mamy domowy sorbet truskawkowy

Kuchnia MagdaLeny
Tort truskawkowy na 6 urodziny 193

Tort truskawkowy na 6 urodziny 1 biszkopt o średnicy 25 cm 1 litr 30% słodkiej śmietany 400 g mrożonych truskawek 2 galaretki (żółta i czerwona) 15 0 g cukru trzcinowego 5 łyżeczek żelatyny dodatkowo: 2 opakowania biszkoptów "kocie języczki" 100 g borówki amerykańskiej 1 herbata truskawkowa (może być dowolna owocowa) Biszkopt: Biszkopt pochodzi z przepisu Biszkopt idealny . Został sprawdzony przeze(...)mikrofalówce, delikatnie rozpuszczając. Należy przy tym uważać, żeby jej nie przegrzać, ponieważ straci swoje właściwości żelujące. 2. Warstwa galaretkowa Dzień wcześniej zrobić dwie kolorowe galaretki: żółtą (cytrynową) i czerwoną (truskawkową). Po schłodzeniu pociąć na kostkę 5x5 mm i zmieszać łyżką. 3. Warstwa truskawkowa Za pomocą wyciskarki lub blendera zrobić sorbet z 400g mrożonych truskawek i dosłodzić go 50 g cukru

Pij soki wyciskane
Mrożony jogurt truskawkowy 196

domowe lody , lody wodne z owocami czy mrożony jogurt owocowy. Często mrożę też sam jogurt z dodatkiem soku z cytryny i odrobiny cukru pudru. A jak zrobić mrożony jogurt truskawkowy? Samo przygotowanie zajmuje tylko chwilę, czyli tyle ile trwa zmiksowanie składników, natomiast kilka godzin trwa oczekiwanie na efekt końcowy, czyli mrożenie masy jogurtowej. Ponieważ truskawki były bardzo słodkie, jogurtu truskawkowego(...)jogurtem na gładką masę, potem podczas mrożenia kilka razy przemieszać, aby nie wytrąciły się kryształki lodu. Następnie wystarczy trochę cierpliwości i czekać… na pyszny, dietetyczny jogurt mrożony o smaku truskawkowym. Składniki na 3 porcje mrożonego jogurtu: 500 g truskawek 250 g jogurtu greckiego lub naturalnego Przygotowanie: Truskawki i jogurt umieszczamy w misie blendera i miksujemy całość na gładką masę. Zmiksowaną

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Makaron z sosem truskawkowym na zimno 159

Makaron z sosem truskawkowym na zimno Dzisiaj banalnie prosto i szybko " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> W upalne dni , szczególnie , kiedy jest pełnia sezonu truskawkowego , doskonałym pomysłem na obiad, jest sos truskawkowy .Mega prosty , wystarczy włączyć mikser i tyle , a efekt mniam ! Ja i cała moja rodzinka kochamy truskawki więc takie danie to hit " class(...)zalewamy jogurtem greckim . Dosypujemy cukier i cukier waniliowy – włączamy mikser i czekamy , aż wszystko się połączy , a kolor będzie jednolity ( 2 minuty ) . Na talerze wykładamy makaron , polewamy sosem truskawkowym i dekorujemy ogromnymi dojrzałymi truskawami …smacznego " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Prawda że proste " class

Ogrodnik w podróży
Truskawkowy zawrót głowy 171

jako że czwórka młodych ludzi była otwarta na eksperymenty, narodziło się coś całkiem nowego – lekkiego, słodkiego i kobiecego, ale jednocześnie mocnego. Świetnego na letnie wieczory. Moi Drodzy, oto Truskawkowy zawrót głowy. Lista zakupów: 150 ml szampana półwytrawnego 50 ml wódki o smaku truskawkowym Kostki lodu listonic_type='other';listonic_theme='addToShoppingList1';listonic_name='Truskawkowy zawrót głowy'; listonic_content(...)szampana półwytrawnego 50 ml wódki o smaku truskawkowym'; document.write(" "); Na dno szklanki wrzucamy lód*, a następnie wlewamy 50 ml wódki truskawkowej. Jeśli wolicie słodsze i nieco cięższe drinki, możecie śmiało uzupełnić szklankę wódką w 1/3 – nie będzie zbyt mocne. Uzupełniamy szklankę szampanem. I pijemy! Na zdrowie! Dlaczego zamieściłem ten przepis? Po pierwsze: jest kobiecy i przyjemny. Po samym smaku prawdopodobnie

Proste-przepisy.pl
Czekoladowo – Truskawkowe Babeczki 154

czego je wykorzystamy, czy koktajl, czy deser, czy ciasto, czy tez porostu zjemy od tak, to i tak odruchowo wkładamy je do koszyka Jeśli nadal głowice się co truskawkowego zrobić to polecam pyszne babeczki czekoladowo-truskawkowe. Babeczka jest jasna, z niespodzianką w środku w postaci konfitury truskawkowej, krem jest czekoladowy a pyszne, soczyste truskawki na wierzchu idealnie przełamują smak całości(...)kąpieli wodnej i odstawiamy do ostygnięcia. Masło ucieramy z cukrem. Stopniowo dodajemy po łyżce serka kremowego. Wlewamy czekoladę i ucieramy całość do otrzymania puszystego kremu. Dodatkowo: 12 łyżeczek dżemu truskawkowego 12 świeżych truskawek Wykonanie: W każdej babeczce, krojąc nożem robimy dziurkę na głębokość około 2 cm. Napełniamy łyżeczką dżemu i przykrywamy odciętą częścią. Krem czekoladowy przekładamy do rękawa cukierniczego

Made By Mom And Son
Czekoladowo – Truskawkowe Babeczki 170

czego je wykorzystamy, czy koktajl, czy deser, czy ciasto, czy tez porostu zjemy od tak, to i tak odruchowo wkładamy je do koszyka Jeśli nadal głowice się co truskawkowego zrobić to polecam pyszne babeczki czekoladowo-truskawkowe. Babeczka jest jasna, z niespodzianką w środku w postaci konfitury truskawkowej, krem jest czekoladowy a pyszne, soczyste truskawki na wierzchu idealnie przełamują smak całości(...)kąpieli wodnej i odstawiamy do ostygnięcia. Masło ucieramy z cukrem. Stopniowo dodajemy po łyżce serka kremowego. Wlewamy czekoladę i ucieramy całość do otrzymania puszystego kremu. Dodatkowo: 12 łyżeczek dżemu truskawkowego 12 świeżych truskawek Wykonanie: W każdej babeczce, krojąc nożem robimy dziurkę na głębokość około 2 cm. Napełniamy łyżeczką dżemu i przykrywamy odciętą częścią. Krem czekoladowy przekładamy do rękawa cukierniczego

Made By Mom And Son
Tort śmietankowo – truskawkowy 183

ukryć i zapewne nieraz będę się nimi zachwycać, jednak na przełomie kilkunastu miejscy mój styl ewaluował i zdecydowanie rządzi teraz skromny ale jakże piękny minimalizm. Torcik jest śmietankowo – truskawkowy. Jasne biszkopty przełożone są musem truskawkowym i kremem na bazie śmietany kremówki i serka mascarpone. Torcik jest zdecydowanie lekki, smaczny i jak najbardziej dedykowany dzieciom. Bardzo polecam. Składniki na biszkopt(...)sztywna pianę, uważając żeby jej nie przebić. Serek ucieramy z cukrem pudrem. Ubitą śmietanę dodajemy delikatnie partiami do utartego serka i mieszamy szpatułką do połączenia sie składników. Mus truskawkowy: 225 ml soku pomarańczowego 100% naturalnego 2 łyżeczki cukru waniliowego 75 g cukru 375 g mrożonych truskawek 15 g mąki ziemniaczanej 150 ml soku doprowadzamy do wrzenia z cukrem, cukrem waniliowym

Made By Mom And Son
Sernik truskawkowo-czekoladowy bez pieczenia 5368

specjalną okazję, dobrym rozwiązaniem jest dekorowanie tylko podawanego kawałka ciasta. Sernik truskawkowo-czekoladowy bez pieczeniaSkładniki:spód 90g herbatników pełnoziarnistych lub innych (około 10 sztuk)20g czekolady deserowej30-40g masłamasy truskawkowa i czekoladowa 700g twarogu sernikowego250g truskawek100g czekolady mlecznej 3 łyżki cukru3 łyżki żelatyny6 łyżek wody0,5 opakowania bitej śmietany w proszku + 100ml zimnego mleka (lub 100ml śmietanki 30% + opcjonalnie(...)łyżki sera, za każdym razem mieszając- masę z żelatyną przelać do twarogu, zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji- masę serową podzielić na dwie części- do jednej części dodać mus truskawkowy oraz 3 łyżki cukru, wymieszać do połączenia się składników - do drugiej części dodać roztopioną czekoladę (ostudzoną, ale ciągle płynną), wymieszać do uzyskania jednolitej barwy - bitą śmietanę w proszku wsypać do zimnego

Smakołyki Bereniki
Deser truskawkowa pianka 62

zakończenie sezonu truskawkowego mam dla Was jeszcze pyszny deser :-). Na dole mamy truskawkową piankę, następnie ekspandowany orkisz, warstwa śmietanowa i truskawki. Deser był pyszny :-) Składniki na 4 porcje: 1 galaretka truskawkowa 300 ml wrzątku 500 ml śmietanki 30%  125 g serka mascarpone ekspandowany orkisz 1 łyżeczka cukru pudru truskawki 1. Galaretkę truskawkową zalewamy 300 ml wrzątku i odstawiamy(...)zastygnięcia. 3. Jak pianka się zsiądzie to ubijamy pozostałą śmietankę 30%, dodajemy do niej mascarpone i łyżeczkę cukru pudru. Miksujemy krótko tylko do połączenia się składników. 4. Na truskawkową piankę dajemy ekspandowany orkisz, następnie ubitą śmietankę z serkiem mascarpone. Wierzch dekorujemy truskawkami pokrojonymi w ćwiartki i ewentualnie listkiem mięty. Smacznego

kruche babeczki
Ciasto czekoladowo-truskawkowe 77

Polecam proste ciasto z masami: czekoladową  i truskawkową.  Masa czekoladowa składa się z mascarpone i śmietanki oraz czekolady. Dodałam czekoladę gorzką ale można dodać inną dowolną, taką jaką lubimy. Masa truskawkowa to zmiksowane truskawki z galaretką i ubitą śmietanką. składniki: biszkopt 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka kakao 4 łyżki cukru 4 jajka 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki(...)proszku do pieczenia masa czekoladowa 300 ml śmietanki 30 % 250 g mascarpone 150 g czekolady gorzkiej 1/2 szklanki mleka 3 łyżeczki żelatyny 130 g herbatników maślanych masa truskawkowa 300 g truskawek 200 ml śmietanki 30 % 2 galaretki truskawkowe 450 ml gorącej wody Jajka na biszkopt przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Białka oddzielić od żółtek. Następnie białka ubić

Monia miesza i gotuje
Prosty tort z żelką truskawkową ozdobiony lizakami bezowymi 72

Prosty tort z żelką truskawkową ozdobiony lizakami bezowymi to jeden z tortów urodzinowych mojej córki. Robiłam go ponad rok temu, ale po wstawieniu przepisu na lizaki bezowe dużo osób prosiło mnie, aby na blogu pojawił się również i ten tort. Na szczęście miałam zdjęcia. Tort jest naprawdę prosty w wykonaniu i jego przełożenie również nie jest jakoś wyszukane. Moja rodzina(...)śmietanki 36% 250g serka mascarpone 3-4 łyżki cukru pudru Krem do obłożenia: 300 ml śmietanki 36% 150g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru  barwnik (opcjonalnie) Żelka truskawkowa: 400g truskawek (można użyć mrożonych) 20-40g cukru (w zależności jak słodkie/kwaśne są truskawki)   8g żelatyny (2 łyżeczki) 50 ml wody Nasączenie: około 150 ml wody

Di gotuje
Ciasto biszkoptowe przekładane 62

Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszne ciasto na kakaowym biszkopcie, przełożone masą śmietankową z dodatkiem galaretki truskawkowej oraz agrestowej. Bardzo lekkie i smaczne ciasto, które doskonale sprawdzi się na wyjątkowe okazje lub po prostu będzie pysznym dodatkiem do ulubionej kawy czy herbaty. W przygotowaniu ciasto jest proste i dość szybkie. Jeśli szukacie pomysłu na dobre ciasto , które nie wymaga(...)drobnego cukru 40 g kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Masa 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki 30% 1 galaretka agrestowa 1 galaretka truskawkowa 240 ml gorącej wody Dodatkowo kakao do posypania Przygotowanie Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Następnie cały czas ubijając, stopniowo dodawać cukier. Gdy masa

Alle Dobre!