truskawkowe - 9516 przepisów (strona:270/635)

Kokosowo-truskawkowe trufle w różowej czekoladzie 145

czekoladek tworzymy inne kształty). Odstawiamy do lodówki do schłodzenia. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Zanurzamy w niej trufle. Odstawiamy do zastygnięci i przechowujemy w lodówce. Smacznego :) Artykuł Kokosowo-truskawkowe trufle w różowej czekoladzie pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Truskawkowa proteinka - pyszny fit deser 157

środek krwiotwórczy, dawno uznany przez medycynę naturalną.  Rozpisałam się o koktajlach ale już przechodzę do przepisu.  Składniki (na 4 porcje): 2 opakowania (30g) koktajlu wysokobiałkowego o smaku truskawkowym 360 ml i 2 łyżki mleka (użyłam krowiego 2% ale może być roślinne) 2 łyżeczki żelatyny 200 g daktyli 50 g mielonych migdałów (mąki migdałowej) 100 g nasion słonecznika

Cynamonowe szczęście
Ciasto Puchowiec z truskawkami 150

spontanicznie ten oto wypiek: prosty, szybki w wykonaniu i przepełniony aromatem i smakiem owoców lata. Na dworze mróz daje o sobie znać a u nas w kuchni zapach pysznego truskawkowego ciacha- i już zima nie straszna J Wiem, wiem – kupne truskawki z dyskontu nie zastąpią tych świeżo zerwanych prosto z wygrzanej w słońcu grządki… Ale jak to mówią na bezrybiu

Domowe ciasta
DŻEM TRUSKAWKOWY 157

Dżem truskawkowy domowej roboty jest najlepszy. Przepis jest bardzo łatwy. Przekonajcie się sami. SKŁADNIKI: 2 kg. dojrzałych truskawek 800 gr. cukru sok z 1 cytryny WYKONANIE: Do wysokiego garnka wrzucamy umyte i pokrojone w kawałki truskawki, dodajemy cukier, sok z cytryny i gotujemy na małym ogniu około 1 godz. i 15 min. Od was zależy jakiej gęstości chcecie dżem. Czym

RITA food channel
Sernik gotowany z truskawkami i galaretką 172

opakowanie cukru wanilinowego 1 łyżka żelatyny ½ szklanki cukru pudru Ok 80 ml mleka Ok 80 ml wody Dodatkowo: 0,5 kg truskawek Mały słoiczek powidła śliwkowego 2 galaretki truskawkowe Wykonanie: Wykonanie biszkoptu: Białka jajek ubić na sztywno, dodając po łyżce cukru i po jednym żółtku. Następnie wsypać mąki, proszek do pieczenia. Tortownicę od spodu wyłożyć papierem do pieczenia i przelać

Tradycyjna Kuchnia
Węgierski placek kukurydziany z konfiturą truskawkową 156

kilka wyrzuconych z siebie słów pozwoli mi nabrać jeszcze większego dystansu i na nowo poukładać priorytety, przynajmniej na ten moment.... Artykuł Węgierski placek kukurydziany z konfiturą truskawkową pochodzi z serwisu gotować

gotować!
LODY TRUSKAWKOWE Z BUDYNIEM! (wegańskie, bezglutenowe) 177

Kiedy w sklepie bezglutenowym All 4 Celiac zobaczyłam dostępne bezglutenowe i wegańskie rożki do lodów o bardzo dobrym składzie, wiedziałam, że czas zrobić lody! Oczywiście lody truskawkowe. Nie jest to zwykły sorbet z mrożonych owoców. Aby lody były bardziej kremowe i pyszniejsze, do ich przygotowania użyłam ugotowanego budyniu. Efekt na pewno Was zaskoczy Wracając do rożków, sprawdziły się w zupełności

Via Gusto
Tort z musem truskawkowym 407

pudru. Żelatynę namoczyć w ok. 8 łyżkach zimnej wody i odstawić na 10minut. Po tym czasie rozpuścić ją dokładnie w kąpieli wodnej (nie zagotować!). Rozpuszczoną żelatynę dodać do musu truskawkowego. Śmietanę ubić na sztywno i dodać do musu. Delikatnie ale dobrze wymieszać. Odstawić na chwilę do stężenia. W tortownicy (najlepiej większej od biszkoptu czyli takiej ok. 26cm) ułożyć pierwszy blat

KUCHNIA POLSKA
Puszysty i delikatny mus śmietanowy z truskawek 168

kąpieli wodnej lub 10 sekund w mikrofalówce – uwaga! żelatyna ma się rozpuścić, ale nie wolno jej zagotować, bo straci swoje właściwości. Rozpuszczoną żelatynę wymieszać z musem truskawkowym. Tak przygotowany mus z owoców wymieszać z ubitą kremówką – najlepiej w mikserze, ale na niewielkich obrotach – tak żeby mus jeszcze napuszyć, ale nie „przebić”. Gotowy mus przełożyć

Pociąg Do Kuchni
Koktajl truskawkowo-szpinakowy 149

MeCooks Smacznego Składniki na koktajl. 10 dkg świeżego szpinaku 30 dkg świeżych truskawek 200 ml świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego 200 ml wody niegazowanej Koktajl truskawkowo-szpinakowy Jak przygotować koktajl truskawkowy. Szpinak umyć, lekko osuszyć na papierowym ręczniku. Truskawki umyć, usunąć szypułki. Do blendera włożyć szpinak, truskawki, świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy oraz wodę niegazowaną. Zmiksować. Koktajl truskawkowo-szpinakowy O czym

mecooks
torcik z mascarpone i musem truskawkowym 313

wykładamy równomiernie na wystudzonym cieście. Wkładamy do lodówki, gdy zacznie tężeć możemy przy pomocy grzebienia cukierniczego utworzyć wzorek i ponownie wstawiamy do lodówki, do całkowitego stężenia. składniki na mus truskawkowy: ok. 750 g truskawek 50 g cukru pudru lub do smaku 25 g żelatyny ok. 80 ml wody wykonanie: Żelatynę zalewamy wodą i odstawiamy do napęcznienia. Następnie razem ze szklaneczką

Domowy Smak Jedzenia
Deser truskawkowy z bitą śmietaną 150

Coś dobrego i słodkiego dla naszych kubków smakowych. Składniki: Galaretka truskawkowa 2 szt. Śmietanka kremówka 30 % 500 ml Truskawki świeże Świeża mięta Czekolada deserowa gorzka Wykonanie: Galaretkę rozpuścić w ½ litra wrzącej wody, dokładnie wymieszać, rozlać do ozdobnych szklanek, ustawić pod kątem i odstawić do zastygnięcia. Drugą galaretkę rozpuścić w szklance wrzącej wody i przestudzić. W międzyczasie ubić śmietankę, 2/3 szklanki

Tradycyjna Kuchnia
Sałatka z cukinią, serem feta i pomidorkami 165

kolację, śniadanie do pracy czy szkoły Wszędzie smakuje tak samo dobrze ! Czas przygotowania to zaledwie kilka minut Składniki/ 2 porcje: – 200 g ser feta – 8 pomidorków truskawkowych – 1/2 czerwonej cebuli – 1 cukinia – kilka listków świeżego szpinaku – 2 łyżki oliwy z oliwek extra vergine – 1/2 ząbka czosnku – zioła prowansalskie, bazylia – sól

I LOVE LIFE

Proponowane wyszukiwania