truskawkowe - 9516 przepisów (strona:275/635)

Tort czekoladowo-truskawkowy 226

się nie gotowała ale była gorąca. Gdy czekolada jest rozpuszczona należy ją dodać powoli do ubitej śmietany energicznie mieszając. Nasz tort przekładamy wystudzonym spodem biszkoptowym, którego nasączamy rozpuszczoną galaretką truskawkową i masą z białej czekolady. Przełożony tort schowałem do lodówki na godzinę, a następnie go udekorowałem

Full Smaku
Owsiane Jabłkowo – Truskawkowe Crumble 229

momentu aż kruszonka na górze zacznie się rumienić. Wyciągamy z piekarnika. Serwujemy na ciepło solo lub z lodami Na zimno smakuje równie dobrze. The post Owsiane Jabłkowo – Truskawkowe Crumble appeared first on Made

Made By Mom And Son
Krajanka truskawkowa z masą serową 159

Sezon truskawkowy jest dość krótki, to korzystam, korzystam i jeszcze raz korzystam:) Tym razem moja propozycja super smacznego ciasta z truskawkami. Do tego mała czarna i relaks w ogrodzie:D Składniki: 1 kostka masła 8 łyżek cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 4 jajka 7 łyżek mąki 5 łyżek mleka 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 60 dag truskawek

Ciasteczkowy Potwór
Lody truskawkowe bez jajek 219

jeszcze kilka zaległych przepisów, więc dziś podam przepis na lody truskawkowe, które robię sama w domu. Może dzisiejsza pogoda za bardzo nie sprzyja konsumpcji lodów, ale w najbliższych dniach znów powrócą wysokie temperatury, a wtedy przepis będzie jak znalazł:) Lody domowe o wiele bardziej smakują niż te kupione w sklepie. Przynajmniej tak twierdzi moja dziatwa. Składniki: 1 kg truskawek

Ciasteczkowy Potwór
Semifreddo z malinami i sokiem truskawkowym 164

folią aluminiową, przekładam masę do formy i wstawiam  do zamrażalnika na minimum 4 godziny. Deser wyjmuję na talerz, kroję w plastry i każdy polewam niewielką ilością soku truskawkowego

Ciasteczkowy Potwór
Tort z motywem kwiatów i koronki 197

sobotę moja przyszła teściowa obchodziła swoje 18- naste plus Vat urodziny. Z tej też okazji została obdarowana tortem który miałam przyjemność własnoręcznie przygotować i ozdobić;)  Białe biszkopty przełożone truskawkowym kremem. Przepis znajdziecie tutaj

Krakowskie smaki Ani
Tort Violetta 223

kolejny tort.  Tym razem dla małej, wielkiej fanki Violetty;) Kolorowe biszkopty przełożone masą truskawkową. Solenizantka była bardzo zadowolona, więc i ja się cieszę;) Serdecznie polecam:) Składniki: 3 jajka 150 g cukru  75 g mąki pszennej 30 g mąki ziemniaczanej  barwnik spożywczy opcjonalnie Wykonanie: Białka oddzielić od żółtek, dodać barwnik spożywczy i ubić na sztywno. Następnie stopniowo dodawać

Krakowskie smaki Ani
Ciasto cynamonowe 165

książki „Kuchnia polska”, ale został przeze mnie znacznie zmodyfikowany. 2 i 1/4 szklanki mąki pszennej pół tabliczki gorzkiej czekolady ¾ szklanki cukru pudru 2 jajka pół słoika dżemu truskawkowego szklanka mleka ¾ kostki margaryny 2 łyżeczki cynamonu 3 łyżki kakao 2 łyżeczki sody oczyszczonej Masło ucieramy  malakserem z dżemem. Do połączonych składników dodajemy stopniowo  jajka, cukier puder oraz mleko

Humanistka w kuchni
Makaroniki truskawkowe 279

połówek): 335 g cukru pudru (150+150+35) 150 g obranych migdałów 120 g białek (60+60) w temperaturze pokojowej 50 ml wody barwnik (żelowy/sypki) Krem truskawkowy: pół filiżanki truskawek serek Philadelphia 2 łyżki cukru pudru       Migdały mielimy na proszek starając się, żeby ziarenka były jak najdrobniejsze, nie mogą jednak zamienić się w pastę - wilgotne orzechy

sama złodycz
Szybki torcik z truskawkami 235

wystygnie nam w kilka chwil. Składniki :Biszkopt :* 3 jajka* pół szklanki cukru* szklanka mąki pszennej* łyżeczka proszku do pieczeniaDodatkowo : 2 śmietanki kremówki, cukier puder, sok pomarańczowy, truskawki, stężała galaretka truskawkowa Przygotowanie :Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, przelać ciasto do tortownicy. Piec 20 minut do suchego patyczka. Biszkopt przeciąć  na pół, odłożyć na kratkę

Magiczne Życie Marty
Biszkopt z kremem budyniowym i galaretką z owocami 78

budynie z prawdziwą wanilią (3x40g) 4 łyżki cukru lub ksylitolu 1 łyżka cukru wanilinowego 220 g masła w temperaturze pokojowej 2 opakowania galaretki z owoców jagodowych (truskawkowej, malinowej, z owoców leśnych, jagodowej) 600 g owoców jagodowych (truskawek, malin, borówek, jagód – mieszanych razem lub jednego z nich) – koniecznie używamy tylko nieuszkodzonych i jędrnych owoców Uwagi: Masa budyniowa musi całkowicie

Poezja smaku
Truskawkowy sernik na zimno na serkach waniliowych 73

Uwielbiam przygotowywać rzeczy szybkie i proste, a szczególnie desery. Tak jest z cytrynowym sernikiem na zimno. Dlatego tym razem mając jeszcze szanse na truskawki postanowiłam przygotować truskawkowy sernik na zimno na serkach waniliowych. Ten sernik o tyle jest fajny, że nie trzeba do niego używać świeżych owoców, bo mogą być mrożone i to w sumie każdy rodzaj. Truskawki, jagody, maliny

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Dieta 1800 – 2000 kalorii – dzień 7 73

Orzechy Włoskie 20g Woda Cynamon do smaku Przygotowanie – płatki wymieszaj z odżywką, wlej wodę, zagrzej w mikrofali, dodaj starte jabłko, posiekane orzechy i dopraw cynamonem. Posiłek – Truskawkowe Frappe Posiłek – Low Carb Kedgeree Posiłek – Tosty Chleb Tostowy 4 sztuki Serek Wiejski Białkowy 200g Pomidor 1 sztuka Sól do smaku Pieprz świeżo zmielony do smaku Przygotowanie

RafalCook
Naleśniki 60

trzy, cztery tygodnie. Najczęściej mobilizuje mnie do tego oczywiście Tola, która jest wielką fanką jedzenia naleśników bez żadnych dodatków. Z serem nie, z mięsem średnio, z dżemem (nawet truskawkowym) też nie. Przedwczoraj usmażyłam znowu jedną partię i postanowiłam w końcu zakończyć sprawę publikacji tego konkretnego przepisu. Naleśniki zawsze robiłam na oko, wiedziałam jaką chcę uzyskać konsystencję i zawsze to się

Kardamonovy
Ciasto czekoladowo truskawkowe z kremem-pyszne i łatwe+FILM 82

śmietanki 30% -300g serka homogenizowanego waniliowego lub naturalnego -0,5 szkl cukru pudru -1,5 łyżki zelatyny  -100ml wrzątku -150g czekolady mlecznej DODATKOWO -2 galaretki truskawkowe -ok 800ml wrzątku -ok 400g truskawek  Na początek robimy bazę kremu-litr mleka, cukier, budynie mieszamy i gotujemy Powstały budyń studzimy. BISZKOPT Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy je, dodajemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku