śmietanki 30% ? 2 łyżki cukru pudru ? 2 łyżki żelatyny Masa arbuzowa ? 1,5 kg miąższu arbuza bez pestek ? wydrążone kulki z arbuza do dekoracji ok. 30 sztuk ? 1 galaretka truskawkowa ? 3 łyżki żelatyny Wykonanie: Biszkopt ? Białka ubić na sztywno, dodać cukier i jeszcze chwilę ubijać. ? Wrzucić żółtka, ubić tylko do połączenia składników. ? Wsypać przesianą mąkę i wymieszać delikatnie łyżką. ? Masę
To co kochamNareszcie ciepło, truskawki mają swoją naturalną słodycz od słońca, wszędzie unosi się zapach grillowanego mięsa. Na upały i ugaszenie pragnienia polecam truskawkową sangrię. Zimne białe wino i truskawki to idealne połączenie. Oczywiście po wypiciu wina zjadamy owoce… i dolewka! Tak sobie dogadzaliśmy w ostatnią niedzielę. Składniki: ? wino białe słodkie typu Moscato ? truskawki ? borówki amerykańskie ? cytryna Wykonanie: ? Do szklanego naczynia
To co kochamweekend, a więc będą grille i różne imprezy na świeżym powietrzu. Najlepszy na takie okazje jako alternatywa dla piwa jest łagodny, zimny napój alkoholowy typu sangria. Po sukcesie sangrii truskawkowej zrobiłam sangrię tropikalną na bazie pomarańczy, cytryny, grejpfruta, jabłka i gruszki. z nutką cynamonu i goryczką wermutu. Lekko gazowana, lekko słodka, lekko alkoholowa. Polecam! Składniki: ? 2 butelki czewonego wina słodkiego
To co kochamRabarbar najlepszy jest na wiosnę, a sezon truskawkowy właśnie się rozpoczął. Nie pozostaje więc nic innego jak połączenie tych owoców (rabarbar chyba jest warzywem!). Duet idealny – słodka truskawka i kwaśny rabarbar w zdrowym deserze z dodatkiem jogurtu. Nasiona chia lub siemienia lnianego powodują zagęszczenie deseru i wzbogacają go o cenne składniki. Składniki na 2 porcje: ? 1 łodyga rabarbaru
To co kochamCoś szybkiego, coś pysznego, coś truskawkowego z bananową nutką! Składniki: ? 2 banany ? 1/4 szklanki mleka ? 1/4 szklanki oleju ? 1/4 szklanki cukru ? 1 łyżeczka sody ? 1 szklanka mąki ryżowej ? 500 g truskawek ? cukier puder Wykonanie: ? Zmiksować banany z mlekiem, olejem, cukrem, sodą i mąką. ? Ciasto wylać do tortownicy śr. 24 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. ? Na wierzch ułożyć truskawki jedna obok
To co kochamliczą kalorii, obowiązkowo z dokładką:) Bardzo polecam! Polecam również inne desery na zimno Panna cotta fit z truskawkami Panna cotta fit z mango (na jogurcie) Tiramisu z jagodami Truskawkowe serce - sernik na zimno z truskawkami Pascha waniliowa Sernik na zimno z borówkami na szpinakowym cieście Kajmakowy sernik na zimno Fit sernik na zimno z chia i mango Składniki
Obiad gotowywykroić wybrany kształt foremką do pierniczków albo po prostu pokroić gotową galaretkę w kostkę i dodać do kremu. Składniki – deser z galaretką Galaretka 7 g (1/2 opakowania) galaretki truskawkowej bez cukru 200 ml gorącej wody 20 g erytrolu lub innego słodzika Krem: 150 g jogurtu skyr naturalnego 70 g mascarpone 30 g erytrolu lub innego słodzika Przygotowanie Galaretkę
Ola la LCHFbukiet, delikatny i intensywny smak, przywołujący woń glicynii i lipy, brzoskwini i moreli z nutami szałwii, cytryny i kwiatu pomarańczy. Ten łyk dodał mi energii i otulił również nasze truskawkowe tiramisu. Warsztaty kulinarne i degustacja włoskich produktów. Warsztaty kulinarne i degustacja włoskich produktów. Warsztaty kulinarne i degustacja włoskich produktów. Już niebawem pojawią się tutaj przepisy z warsztatów, uważam
Z Kuchni Do Kuchnipszennej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki płynnego pasteryzowanego białka lub 1 białko jaj klasy M 2 łyżki cukru 3 płaskie łyżki naturalnego kakao 1 łyżka konfitury truskawkowej lub innej ulubionej 3 łyżki oleju 3 łyżki mleka około 10 wiśni ze słoika Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, kakao i cukier. Mieszamy składniki. Następnie dodajemy białko
Słodkie okruszkiSkładniki: twaróg waniliowy 1 kg wiaderko, jogurt naturalny 330 gram, czekolada gorzka 100 gram, żelatyna deserowa 3 łyżki + 3/4 szklanki gorącej wody, biszkopty 150 gram opakowanie, galaretka truskawkowa 2 opakowania, woda gorąca 900 ml Do pojemnika dodać twaróg z wiaderka waniliowy, jogurt, dodać połamane kawałki czekolady, wlać rozpuszczoną żelatynę i mikserem szybko połączyć składniki. Tortownica 24 cm z papierem
W Mojej Kuchni Lubięjogurtu naturalnego (najlepiej gęsty) płaska łyżeczka proszku do pieczenia płaska łyżeczka sody łyżeczka ekstraktu zapachowego np. migdałowy lub waniliowy (opcjonalnie) około 300 g gęstego dżemu lub marmolady (dałam truskawkową) Kruszonka: 90 g mąki pszennej (2/3 szklanki) 50 g masła (miękkiego) 50 g cukru (4 łyżki) Przygotowanie Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej, dlatego jajka i jogurt najlepiej
e-PrzepisyKulinarnekawy: 1 kg sera mielonego twarogowego (może być z wiaderka) 1 puszka masy krówkowej kajmak 2 łyżki cukru pudru 3 galaretki pomarańczowe Polewa z galaretką z kawy: 1 galaretka truskawkowa 4 łyżeczki mielonej kawy naturalnej Dodatkowo: 350 g herbatników kakaowych Jak zrobić sernik bez pieczenia z kajmakiem i galaretką z kawy? Galaretki pomarańczowe rozpuścić w 600 ml wrzątku i odstawić
Kuchcik gotujeniej czekoladę i miód. Czekam chwilę, aż czekolada się rozpuści i mieszam do połączenia się składników. Ciasto przystrajam dowolnie. U mnie to liofilizowane truskawki w białej czekoladzie i truskawkowym pudrze. Ciasto wstawiam ponownie do lodówki na kilka godzin. Stefanka bez pieczenia gotowa. Smacznego Artykuł Stefanka bez pieczenia pochodzi z serwisu Słodki sentyment
Słodki sentymentgdyby się pojawiły, możesz przetrzeć krem przez sitko. Gotowy curd przełóż do zakręcanego słoiczka i przechowuj w lodówce. Zobacz też inne przepisy na przetwory Powidła bez mieszania Konfitura truskawkowa Małosolne na sucho Galaretka z płatków róży Nalewka kawowa Powidła z piekarnika Zobacz też nowe przepisy Lemon curd Manty Domowy makaron Krokiety ze szpinakiem Kartacze z mięsem Artykuł Lemon curd pochodzi
okolicepalnika.plsmakiem zaskakuje. To moje ulubione ciasto z mojego dzieciństwa. Podstawowe produkty zawsze w domu były, a i owoce też z naszego ogródka działkowego. Chrupiące, kruche ciasto z dżemem porzeczkowym, truskawkowym, śliwkowym lub innym i lekką pianką zasmakuje każdemu. Ba!! i jest bardzo proste w przygotowaniu. Dodatek do ciasta owoców słodko- kwaśnych sprawia idealnie wymarzony smak. Zaletą ciasta jest długa świeżość
Olcia gotuje!